Widok
hej
ja nie robiłam zadnego badania na betę.
umówiłam sie do ginekologa, ale tez nie tak od razu, bo nic nie zobaczy. myśle że taki 6 tydzień jest odpowiedni. Do tego czasu może poszukaj i zdecyduj o lekarzu gin u którego chcesz prowadzić tą ciążę.
Gratulacje!
PS. tutaj na tym forum jest bardzo niemiła atmosfera dla "nowych forumowiczek". Już też nie raz dostałam po nosie, bo wszechwiedzące encyklopedie nie potrafią przejść obok wątku obojętnie, jeśli nie mają nic mądrego do powiedzenia. To jest taki rodzaj wyżycia sie na drugim człowieku, bo innych sposobów nie mają ... szkoda gadać
ja nie robiłam zadnego badania na betę.
umówiłam sie do ginekologa, ale tez nie tak od razu, bo nic nie zobaczy. myśle że taki 6 tydzień jest odpowiedni. Do tego czasu może poszukaj i zdecyduj o lekarzu gin u którego chcesz prowadzić tą ciążę.
Gratulacje!
PS. tutaj na tym forum jest bardzo niemiła atmosfera dla "nowych forumowiczek". Już też nie raz dostałam po nosie, bo wszechwiedzące encyklopedie nie potrafią przejść obok wątku obojętnie, jeśli nie mają nic mądrego do powiedzenia. To jest taki rodzaj wyżycia sie na drugim człowieku, bo innych sposobów nie mają ... szkoda gadać
również gratuluję!!
u mnie było tak - 5 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test ciążowy x 2 bo nie mogłam uwierzyć :D testy pozytywne
następnego dnia byłam już u gina :D i okazało się, że to 5 tydzień - na usg zobaczyliśmy pęcherzyk ciązowy
następna wizyta była w 7 tygodniu - maluszek miał juz 7mm :D
dopiero wtedy zbadałam betę ( w tym dniu i po 48 godzinach), żeby sprawdzić czy wartość wzrasta + poziom progesteronu
a dziś już 39 tydzień i czekamy na naszego Synka, który lada moment się pojawi :D
życzę zdrówka i wszystkiego dobrego na tej nowej wspaniałej drodze!
u mnie było tak - 5 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test ciążowy x 2 bo nie mogłam uwierzyć :D testy pozytywne
następnego dnia byłam już u gina :D i okazało się, że to 5 tydzień - na usg zobaczyliśmy pęcherzyk ciązowy
następna wizyta była w 7 tygodniu - maluszek miał juz 7mm :D
dopiero wtedy zbadałam betę ( w tym dniu i po 48 godzinach), żeby sprawdzić czy wartość wzrasta + poziom progesteronu
a dziś już 39 tydzień i czekamy na naszego Synka, który lada moment się pojawi :D
życzę zdrówka i wszystkiego dobrego na tej nowej wspaniałej drodze!
Tu nie chodzi o wyżywanie się, okazywanie wyższości czy wrogości.
To jest normalnie męczące, że można mieć takie problemy.
Kurcze - no popatrz sama - dziewczyna nie ma okresu. Test ciążowy wyszedł pozytywnie - więc czego jej jeszcze potrzeba?? Każda normalna kobieta (podejrzewam, że tak jest) jak ma wątpliwość to idzie do ginekologa! A ta się pyta "co, jak, gdzie, jak długo"! To może jeszcze za nią tą ciążę donieść bo dziewczyna nie będzie wiedziała JAK?
Szlag ludzi trafia czytając takie pytania, gdzie odpowiedź jest oczywista..
Równie dobrze można zadawać pytania jak tutaj - http://zadajpytanie.pl/pyt/38248/witam-mam-14-lat-i-156-cm-wzrostu-moj-penis-ma-55-cm - poziom podobny.
To jest normalnie męczące, że można mieć takie problemy.
Kurcze - no popatrz sama - dziewczyna nie ma okresu. Test ciążowy wyszedł pozytywnie - więc czego jej jeszcze potrzeba?? Każda normalna kobieta (podejrzewam, że tak jest) jak ma wątpliwość to idzie do ginekologa! A ta się pyta "co, jak, gdzie, jak długo"! To może jeszcze za nią tą ciążę donieść bo dziewczyna nie będzie wiedziała JAK?
Szlag ludzi trafia czytając takie pytania, gdzie odpowiedź jest oczywista..
Równie dobrze można zadawać pytania jak tutaj - http://zadajpytanie.pl/pyt/38248/witam-mam-14-lat-i-156-cm-wzrostu-moj-penis-ma-55-cm - poziom podobny.
ja tez bety żadnej nie robiłam, zarejestrowałam się do ginekologa. I tak się czeka przeważnie 2-3 tygodnie wiec bedzie w sam raz termin na I wizytę, ginekolog powie Ci dalej co robić.
Wiek ciąży liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki (nie od zapłodnienia). Czyli można przyjąć że już jesteś w 5 tygodniu. Pęcherzyk bedzie już na usg widoczny, a za 2 tygodnie już powinnaś zobaczyć "dzidziusia" i serduszko.
Wiek ciąży liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki (nie od zapłodnienia). Czyli można przyjąć że już jesteś w 5 tygodniu. Pęcherzyk bedzie już na usg widoczny, a za 2 tygodnie już powinnaś zobaczyć "dzidziusia" i serduszko.
Nie mam 16 lat tylko 21 ;/
Dla mnie to radość że test wyszedł pozytywnie dzisiaj na wszelki wypadek powtórzyłam i znów pozytywny. Pytałam po prostu co dalej robić nie codziennie przecież jest się w ciąży więc nie wiedziałam co robić żeby potwierdzić.
Zna ktoś może dobrego ginekologa w gdańsku (prywatnie)
Bo już tyle forum przeleciałam a tam każdy zachwala swojego ;)
Dziękuję za odpowiedzi również za gratulacje
Dla mnie to radość że test wyszedł pozytywnie dzisiaj na wszelki wypadek powtórzyłam i znów pozytywny. Pytałam po prostu co dalej robić nie codziennie przecież jest się w ciąży więc nie wiedziałam co robić żeby potwierdzić.
Zna ktoś może dobrego ginekologa w gdańsku (prywatnie)
Bo już tyle forum przeleciałam a tam każdy zachwala swojego ;)
Dziękuję za odpowiedzi również za gratulacje
Ja zaczęłam prywatne wizyty ale potem przeszlam na publiczny, u prywatnego zażyczył sobie wizyty co 2 tygodnie platne 100 zł. - obłęd. Ja nie wiem jak u Ciebie finansowo ale sądzę że lepiej przygotować się na wydatki po porodzie bo ciąża to naturalny proces a lekarz go tylko kontroluje. A prywatnie cudów nie zdziałą. Ja w podejsciu i badaniach różnicy nie odczułam. Więc tylko tak radzę byś się dokłładnie zastanowiła czy warto... nagelać na wydawanie pieniędzy.
moim zdaniem nie trzeba czekac, umow sie na wizyte do ginekologa, najlepiej jakiegos miłego człowieka, bo to piekne i wazne chwile w twoim zyciu - nie warto ich dzielic z kims kto moze potraktowac Cię jak kolejna "cieżarną" polecam dr Macieja Pankau - przyjmuje prywatnie w pruszczu gd. w Sono Expert, niedrogo chyba 70-80 zł za wizytę, usg dodatowo platne najlepiej zapytac przy rejestracji, coś tam zmienili w cenach od stycznia 2012 dlatego sie nie orientuję bo jeszcze nie byłam, a polecam bo lekarz ten prowadził cała moją ciążę, mam śliczne zdrowie dziecko, moim zdaniem dr Pankau jest specjalistą w usg, a to w ciązy bardzo wazne