Widok

Dwie kreski i co dalej?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam 8 dni temu powinnam mieć miesiączke dodam ze zawsze miałam regularną. Dlatego wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie i co teraz jak moge się upewnić czy wynik jest prawdziwy ? Gdzie się udać i ile dni odczekac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Takich wątków było już sporo, skorzystaj z wyszukiwarki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
idz do wróżki - ona prawde ci powie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
w kazdym labolatorium mzoesz zrobic sobie badanie krwi na beta HcG - z wyniku dowiesz sie mniej wiecej ktory to tydzien:-)) nie musisz byc na czczo przy tym badaniu krwi..za kilka dni powinnas ponownie zrobic to badanie..beta powinna ladnie rosnac..zarejestruj sie do gin..

Gratuluje:-))
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pomóżcie dziewczynie a nie głupio komentujecie, może ma 16 lat i co? zrób badanie krwi na hormon wzrostu tj. Bete:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
16 lat...
Dziecko to potrafi sobie zrobić a wynieść wniosków z tak oczywistych rzeczy jak brak okresu i dwóch pasków - nie potrafi.
Może kolejny test? Na IQ tym razem.

Sorry za sarkazm, ale głupie to było pytanie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a gdzie wyczytałaś,że ma 16 lat funky?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sorry-wyczytałeś?
Ania - zerknij na mojego przedmówce.. sorry-przedmówczynię ;)
Ona zasugerowała taki wiek, ja tylko (z wrodzonym sarkazmem) powtórzyłem ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej

ja nie robiłam zadnego badania na betę.
umówiłam sie do ginekologa, ale tez nie tak od razu, bo nic nie zobaczy. myśle że taki 6 tydzień jest odpowiedni. Do tego czasu może poszukaj i zdecyduj o lekarzu gin u którego chcesz prowadzić tą ciążę.
Gratulacje!

PS. tutaj na tym forum jest bardzo niemiła atmosfera dla "nowych forumowiczek". Już też nie raz dostałam po nosie, bo wszechwiedzące encyklopedie nie potrafią przejść obok wątku obojętnie, jeśli nie mają nic mądrego do powiedzenia. To jest taki rodzaj wyżycia sie na drugim człowieku, bo innych sposobów nie mają ... szkoda gadać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja zrobiłampodobnie jak zzz. Umówiłam się do gin jak wyszło mi,że powinien być to 6 tydzień.
Gratulacje!!
image
również gratuluję!!

u mnie było tak - 5 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test ciążowy x 2 bo nie mogłam uwierzyć :D testy pozytywne

następnego dnia byłam już u gina :D i okazało się, że to 5 tydzień - na usg zobaczyliśmy pęcherzyk ciązowy

następna wizyta była w 7 tygodniu - maluszek miał juz 7mm :D
dopiero wtedy zbadałam betę ( w tym dniu i po 48 godzinach), żeby sprawdzić czy wartość wzrasta + poziom progesteronu

a dziś już 39 tydzień i czekamy na naszego Synka, który lada moment się pojawi :D

życzę zdrówka i wszystkiego dobrego na tej nowej wspaniałej drodze!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu nie chodzi o wyżywanie się, okazywanie wyższości czy wrogości.
To jest normalnie męczące, że można mieć takie problemy.
Kurcze - no popatrz sama - dziewczyna nie ma okresu. Test ciążowy wyszedł pozytywnie - więc czego jej jeszcze potrzeba?? Każda normalna kobieta (podejrzewam, że tak jest) jak ma wątpliwość to idzie do ginekologa! A ta się pyta "co, jak, gdzie, jak długo"! To może jeszcze za nią tą ciążę donieść bo dziewczyna nie będzie wiedziała JAK?

Szlag ludzi trafia czytając takie pytania, gdzie odpowiedź jest oczywista..
Równie dobrze można zadawać pytania jak tutaj - http://zadajpytanie.pl/pyt/38248/witam-mam-14-lat-i-156-cm-wzrostu-moj-penis-ma-55-cm - poziom podobny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
to po co tu zaglądasz? Nie zaglądaj to cię szlag nie trafi. Pewnie jesteś jakaś nieskazitelna,co wszystkie rozumy świata,pozjadała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kolejna blondynka biorąca mnie za kobietę...chyba faktycznie powinienem płeć zmienić.
Czy czytasz co napisałem (ze zrozumieniem) czy tak po prostu dla zasady?...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tez bety żadnej nie robiłam, zarejestrowałam się do ginekologa. I tak się czeka przeważnie 2-3 tygodnie wiec bedzie w sam raz termin na I wizytę, ginekolog powie Ci dalej co robić.

Wiek ciąży liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki (nie od zapłodnienia). Czyli można przyjąć że już jesteś w 5 tygodniu. Pęcherzyk bedzie już na usg widoczny, a za 2 tygodnie już powinnaś zobaczyć "dzidziusia" i serduszko.
albo nawet w 6 lub w 7 tygodniu jesteś skoro okres powinnaś mieć 8 dni temu. Na wizytę u gina odpowiednia pora, bo żeby dostać becikowe pierwszą wizytę u gina musisz mieć przed 10 tygodniem ciąży.
A ja powiem tylko zarejestruj się do ginekologa,
Gratuluję!
jak jesteś z Gdyni to mogę polecić dobrego, sprawdzonego ginekologa, tyle że przyjmuje prywatnie...
ja też nie robiłam beaty
test ciążowy tylko jeden
zarejestrowałam się do gin na 9 tydzień, a potem na usg w 12 tygodniu i było już wszytko serduszko, rączki i nóżki :)
nky koval baranku, oczywiste że wie o ciąży, ale z pewnością chodziło jej o jakieś potwierdzenie, w jakii sposób najpewniej i najszybciej potwierdzić, a wbrew pozorm dostać się do lekarza na NFZ czy prywatnie to nie kwestia 1-2 dni!
Ale wieje tu chłodem ......Nie rozumiem dlaczego co nie które osoby są tak NIEPRZYJEMNE !Przeciez grzecznie dziewczyna zadała pytanie po co zaraz te obelgi!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
I co z tego, że grzecznie, skoro głupio? Litości, wymagajcie trochę pomyślunku od siebie!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Agatha może dla Ciebie głupio..A moze wlasnie takie masz rozumowanie;>Kolezanko od kresek nie zrażaj się tymi KOMENTARZAMI....to tylko swiadczy o ludziach jak bardzo sa pomocni....sami oczekuja wiele ale zeby cos od siebie to juz nie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zrażaj się, nie zrażaj, nad ciężarnymi Opatrzność czuwa, albo mozna o wszystko zapytać koleżanki na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie mam 16 lat tylko 21 ;/
Dla mnie to radość że test wyszedł pozytywnie dzisiaj na wszelki wypadek powtórzyłam i znów pozytywny. Pytałam po prostu co dalej robić nie codziennie przecież jest się w ciąży więc nie wiedziałam co robić żeby potwierdzić.

Zna ktoś może dobrego ginekologa w gdańsku (prywatnie)
Bo już tyle forum przeleciałam a tam każdy zachwala swojego ;)

Dziękuję za odpowiedzi również za gratulacje
Ja chodziłam ala na NFZ na niedziwidniku przyjmuje dr Skrzypiec,generalnie jest spoko nie moge powiedziec na niego zlego slowa chodz czytala od innych ze nie bardzo byli zadowoleni zupelnie nie wiem dlaczego....
hihi, tu też każdy CI bedzie polecał swojego
a mi właśnie zalezy żeby prywatnie :)
Skrypiec przyjmuje tez prywatnie z tego co wiem:)
Zarezerwuj miejsce w zlobku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
as - słuszna uwaga... człowiek nie pomyśłał wcześniej i teraz buli po 1000 :/ :(
image[/url]
image[/url]

Ja zaczęłam prywatne wizyty ale potem przeszlam na publiczny, u prywatnego zażyczył sobie wizyty co 2 tygodnie platne 100 zł. - obłęd. Ja nie wiem jak u Ciebie finansowo ale sądzę że lepiej przygotować się na wydatki po porodzie bo ciąża to naturalny proces a lekarz go tylko kontroluje. A prywatnie cudów nie zdziałą. Ja w podejsciu i badaniach różnicy nie odczułam. Więc tylko tak radzę byś się dokłładnie zastanowiła czy warto... nagelać na wydawanie pieniędzy.
moim zdaniem nie trzeba czekac, umow sie na wizyte do ginekologa, najlepiej jakiegos miłego człowieka, bo to piekne i wazne chwile w twoim zyciu - nie warto ich dzielic z kims kto moze potraktowac Cię jak kolejna "cieżarną" polecam dr Macieja Pankau - przyjmuje prywatnie w pruszczu gd. w Sono Expert, niedrogo chyba 70-80 zł za wizytę, usg dodatowo platne najlepiej zapytac przy rejestracji, coś tam zmienili w cenach od stycznia 2012 dlatego sie nie orientuję bo jeszcze nie byłam, a polecam bo lekarz ten prowadził cała moją ciążę, mam śliczne zdrowie dziecko, moim zdaniem dr Pankau jest specjalistą w usg, a to w ciązy bardzo wazne
idz jak najszybciej do ginekologa ,bo pewnie w ciązy jestes i niech CI załozy kartę ciazy bo w 2012 juz wszyscy nie dostaną becikowego tylko cI co przed 10 tygodniem maja zalożona kartę ciązy...idz i sie upewnij jak najszybciej.
ja miłam podobnie ...chodziłam do dr Legan (invicta)MEDISON
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry