Widok

Dziecko w szkole spoza obwodu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, chciałabym zasięgnąć informacji od rodziców, którzy posyłają dzieci do szkoły podstawowej spoza obwodu. Czy ciężko się dostać do szkoły nie będąc w obwodzie? Mamy szkołę 400m od domu (do której próbujemy się dostać), a przydzieleni jesteśmy do szkoły oddalonej 1,4km. Jaki mamy szanse?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam dziecko w szkole poza obwodem. Nie mieliśmy zadnego problemu aby sie dostac, choc pewnie dlatego ze ta nasza szkola nie jest zbytnio oblegana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas podobnie. W klasie mojego syna jest z 1/3 dzieci spoza obwodu i nikt nie maiła problemu z dostaniem sie, bo i tak zostały jeszcze wolne miejsca.

To wszystko zależy od tego ile chętnych jest do szkoły.

Dziękuje za poceszenie, strasznie się stresuje i trochę mnie pocieszyłyście, że jakieś tam szanse są;)

Wszystko zależy od lokalizacji szkoły. Na południu Gdańska może być problem.

U nas był olbrzymi problem, tylko jedno dziecko dostało się z poza obwodu- bo przesła z zerówki do pierwszej klasy ;)

Moje dziecko też chodzi do szkoły z poza obwodu i była jednym z dwójki dzieci przyjętych z poza obwodu. Reszta się nie dostała. Ale tak jak piszą inni rodzice, to zależy od lokalizacji i wielkości szkoły. Nasza to mała szkoła blisko centrum.

A p której szkole piszesz? To ci powiem jakie masz szanse. Jedna ze szkół jest bardzo oblegana i spoza obwodu nie ma szans.

No właśnie południe Gdańska - Morska Szkoła Podstawowa

~Iga a jak udało Ci się dostać miejsce? Miałaś dodatkowe punkty, szczęście, czy "wychodzone"?

Punktów dodatkowych nie miałam, chodzić też nie chodziłam, więc raczej odrobina szczęścia

W zeszłym roku do Szkoły Morskiej dostały się wszystkie chętne dzieci spoza obwodu, w tym moje dziecko

Dwójka dzieciaków mojego sąsiada tam chodzi a to zdecydowanie nie ich obwód. I też się dostali bez problemu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (26 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry