Widok

Dziecko wypluło antybiotyk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam córka dostsje od wczoraj antybiotyk 5ml. Dziś rano podałam jej ale część zawiesiny wypluła. Coś tam chyba połkneła ale nie wiem ile. Zaraz jak wypluła wlałam jej jeszcze na siłe
1ml ale nie wiem czy to nie za mało:( czytałam że jak poda się za mała dawkę to organizm się uodparnia i nie działa :/ dać jej jeszcze z 1ml czy tak już zostawić i przy następnej dawce przypilnować żeby połkneła już wszystko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym zostawiła i pilnowała przy kolejnej dawce. Najlepiej podawac strzykawka albo specjalnym aplikatorem
mysle ze zostaw jak jest, lepiej nie przedawkowac, polecam dawanie strzykawka(czesto w zestawie z antybiotykiem , albo taka od innych lekow),
my czasem musielismy nagradzac zazycie dawki antybiotyku np kawalkiem czekolady
jak wyplula to nie podaje sie drugi raz - mi lekarka mowila ze mozna przedobrzyc z antybiotykiem a to gorsze niz jego nei polkniecie

probuj nastepnym razem strzykawka i wstrzykuj tak z boku policzka by lecialo po nim od wewnatrz u nas wowczas lykaja i nie da sie wypluc
Dałam jej właśnie strzykawka! A na sam koniec wypluła ale nie wiem ile bo ona czasem nie połyka tylko trzyma w buzi:/ boje się że wypluła prawie wszystko i za mała dawkę przyjeła , czy antybiotyk w takiej sytuacji zadziala?:/ też niestety muszę obiecywać kinder niespodzianke lub żelki za to że wogóle zgodzi się wziąć antybiotyk, chociaż wolałabym nie przekupywać słodyczami. Teraz chyba będę musiała na siłę wlewać do gardła? :(
dawaj strzykawką po troszeczku i kieruj na policzek - mniejsze prawdopodobieństwo wyplucia i główkę lekko do tyłu - przerabiałam to ostatnio
image
albo daj jej 2 strzykawkę np z wodą czy mlekiem i niech ona daje Tobie a Ty jej i która szybciej wypije- ona już duża z tego co pamiętam więc taka zabawa powinna jej się spodobać
image
SzafaPoli wielkie dzięki za pomysł, rzeczywiście jak będzie widziała że ja też pije ze strzykawki to może będzie łatwiej
U nas takie wypluwanie skończyło się zastrzykami, bo antybiotyk nic nie pomógł, jak córka nim pluła i wymiotowała. miała wtedy ze 2,5 roku i normalnie brała wszystkie leki bez problemu. Ten był chyba wyjątkowo obrzydliwy (Klacid).

A co do tematu - jedną częściowo wyplutą dawkę bym olała i podała dopiero normalnie następną. Oby tylko następnym razem też tak nie było..
imageimage
też tak miałam, jak Córa była młodsza w żaden sposób nie dałam rady jej podać takich antybiotyków, klacid chyba też był jednym z nich :)
ani w piciu, ani w mleku bo gorzkie strasznie i zmieniały smak ..
wciskanie na siłę kończyło się wymiotami, i też kończyliśmy na zastrzykach ..

teraz jak podrosła jest lepiej, czasem mi pluje :D, ale zazwyczaj daje się przekonać że musi i dostaje szybko coś do popicia
imageimage
image
O widzę że jest jeszcze jedna Roxi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry