Widok

Dzień Matki a teściowa:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny takie pytanie - czy w Dzień Matki składacie życzenia również teściowej? Czy dla niej rezerwujecie Dzień Teściowej?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE, Broń Boże!
Nigdy w życiu.
Ja mam tylko jedną Mamę.
A o dniu teściowej nawet nie pamiętam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja składam teściowej zyczenia w dniu jej święta, czyli 5 marca
image
image
ja też teściowej nie składam życzeń, mamę mam tylko jedną.

nie składam, jakos tak nie umiałabym :)

ale moj mąż składał mojej takze to bardzo miłe :)
image
to jednak nie jestem wyrodna... bo juz zwatpilam, bo co slysze to wiekszosc do tesciowej rowniez z kwiatkiem idzie...
Mam jedna Mame i jedna Tesciowa...
image
a ja składam. Dziś już dzwoniłam. Mamę mam jedną, ale nic mi nie będzie jak złożę życzenia też teściowej :-) W końcu mówię jej mamo...
ja mame mam i miałam jedną :(
M mama nie jest dla mnie mamą może gdyby była inna ale nie jest wiec mówie do niej Pani lub babcia heheh
Ja też mam jedna mame :) a mężowi od wczoraj mówiłam ze ma dzisiaj chociaż zadzwonić do swojej mamy.. mówił że "ok jak bede pamiętał".
Chociaż w moim gronie dziewczyny też idą do teściowej z kwiatkiem..
Ja twierdze że jeżeli teściowa bedzie miała jakies pretensje to tylko do swojego syna a nie do mnie,ja wykonałam swoja powinność :)))
Tak samo jest w dzień babci czy dziadka to mój syn dzwoni i składa życzenia
image

image

Dla obu mam zamówiliśmy kartki, na których oboje byliśmy podpisani
Mąż dodatkowo dzwonił do swojej mamy (100km od nas), ja jadę do swojej, gdzie z bratem złożyliśmy się na prezent
image
Moja teściowa obchodziła swoje świeto w marcu, bo był dzien teściowej :) Dzis jest dzień matki, i świetuje moja mama :)
image

a ja sie własnie szykuje do tesciówki:) zawsze maz składa zyczenia a ja stoje obok i i tak zgarniam od niej buziaka...ehhh:p
image
A ja mam super teściową i złożyłam jej już życzenia i jak tylko będę miała okazję to pojadę bo mam dla niej prezent :)
image

teściową mam bardzo dobrą, życzliwą i miłą, ale NIGDY W ŻYCIU nie złożyłabym jej życzeń na Dzień Matki ;-)
ja mojej teściowej też złozyłam życzenia, ona traktuje mnie jak córkę więc jej się należy - a dnia teściowej nie obchodzę bo dla mnie to taki sam wymysł jak dzień listonosza czy kominiarza.
A na dzień babci/dziadka też nasi rodzice dostali od nas życzenia i prezenty.
ja skaldam zyczenia mojej tesciowej- moja mama dostanie prezent ja do niej pojade- zyczenia dostala dzisiaj.

mam z tesciowa dobre stosunki, wiec skoro mowie do niej mamo to uwazam, ze wypada zlozycz zyczenia
image

image
A ja złożyłam życzenia teściowej. Głupio by mi było nie złożyć bo w dzień dziecka pomimo że jej dzieckiem nie jestem to zawsze życzenia i prezencik tez dostaję :)
Dla mnie mama to mama :) A teściowa to teściowa:)
Składam zyczenia mojej mamie:)
image

image
My z Mężem oboje składamy życzenia obu naszym mamom razem. A Dzień Teściowej bojkotujemy, moim zdaniem to idiotyczne "święto".
Składam...
na szczescie telefonicznie tylko bo daleko jest :D
w innym przypadku byłaby smiertelnie obrazona... :/

ale nie robie tego z potrzeby serca ani zadnej innej potrzeby :D
image
Ja swojej też.
Akurat byłam w pobliżu i podjechałam do jej pracy. I mówię w okienku ( pracuje w kiosku) mama otworzy drzwi to wejdziemy.
" A po co?" haha tym samym zamknęłam dzień mamy nie mamy :D
imageimage
image
ja nie mowie do tesciowej mamo, zyczen tez nie skladam dzis, jesli chiciaz troche traktowalaby mnie jak corke to owszem....
ja teściowej złożyłam życzenia. Ona do mnie mówi córeczko i zawsze dostaję od niej prezent na dzień dziecka :) Cieszę się, że mamy taki 'układ' ;-)

Ja swojej nie składam życzeń,nie jest moją mamą.
image
ja napewno nie zloze tesciowej zyczen z racji tego ze nie przepadamy za soba, natomiast maz wysle smsa i pewnie mnie dolaczy do zyczen:((( grrr
A ja pojadę i dam buziaka i co chociażby za to, że cudownie wychowała mojego M:)
nie ma takiej opcji.
Mama to mama, a teściowa to teściowa... Nie widzę sensu składania życzeń i obdarowywania prezencikami swojej teściowej. Szanuję ją, mamy dobry uklad między sobą, ale dzisieszy dzień jest zarezerwowany dla mojej Mamy! To ona mnie urodzila, wychowała, to jej częścią jestem... :))
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
tzn życzeń nie składałam i składać w przyszłości również nie zamierzam.
również i ja składam życzenia tylko swojej mamie, a mąż w swojej:)

mimo, ze mam dobre stosunki z Teściową i mówię jej mamo...ale nigdy nawet nie wpadłam na to, zeby składać życzenia Teściowej w Dniu Matki :P
owszem..uważam, że swięto Teściowej jest "nijakie" ale zawsze dzwonię i składam jej życzenia... (ale przyznaję, że gdyby w mediach nie nagłaśniano o dniu Teściowej -to pewnie zapomniałabym...co to za śmieszne święto :P )

mamę ma się tylko jedną! ;]
w dzien matki życzenia dla mamy
w dzien teściowej życzenia dla teściowej
A ja składam życzenia i mojej mamie i teściowej. Byłabym hipokrytką gdybym nie złożyła życzeń mamie mojego męża skoro zwracam się do niej mamo. Jakos przez gardło by mi nie przeszło zwracać się do niej teściowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rzencia .PIĘKNIE TO ;POWIEDZIAŁAŚ ;

;-))
ja też złożyłam życzenia teściowej:)
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
mąż złożył też życzenia mojej mamie, a teściowa zawsze o mnie pamięta czy to w urodziny, imieniny, czy Dzień Dziecka, zawsze składa życzenia
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
Ja składam tylko mamie :-)
ja tez tylko mojej mamie, a do swojej tesciowej nie zwracam sie "mamo". Jakos mi to przez gardlo nie przechodzi, wiec mowie bezosobowo :P
a ja się zastanawiam, czy nasze mamy i teściowe składały życzenia swoim "drugim" mamą :)
Moja mama do dziś składa swojej teściowej a moja teściowa swojej teściowej juz nie ma.

Ja oczywiście że tak. Składam, a jakże.
Mam dobre stosunki z nią. Mój P również jeździ do mojej mamy z kwiatkiem :)
U nas to samo. Pomimo tego że nie raz kłócimy się przez naszych rodziców (moich albo mamy mojego męża) to ja mówię do teściowej mamo, a mąż do moich mamo i tato. Zgadzam się z tym, że mamę ma się tylko jedną ale od wieków jest tak przyjęte że się mówi mamo, tato i dla mnie dziwne by było mówić inaczej. Może nie przepadam za swoją teściową ale ona o mnie zawsze pamięta więc korona mi z głowy nie spadnie jak jej złożę życzenia w dzień matki. Dnia teściowej nie obchodzę bo jak już któraś z Was napisała - to idiotyczny wymysł. Jak dzień kota, pracownika biurowego czy kurcze dzień pryszcza ;)
u mnie jak u Basiuli :) z Teściową różnie nam się układa - ale mówię do Niej "Mamo" i dzisiaj złożyłam życzenia :]
dałam mężowi zadzwonić z mojej komórki do teściowej, tzn jego mamy, bo nie miał kasy na koncie. I cały wkład. Ona nie pamięta o żadnym moim święcie. U mamy byłam - na cmentarzu. :-(((
Ja złożyłam mamie i teściowej :) w końcu to też mama (spowinowacona, ale mama :))
Dobrze że teściowi nie składacie...któraś napisała że w końcu to mama, jaka mama? bo się utarło? tak samo składanie życzeń dla wszystkich mam ...;/ życzenia na dzień matki powinny być od dziecka dla mamy-rodzicielki...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Ja też składam życzenia teściowej- skoro zdecydowaliśmy się na ślub to mamy wspólnych rodziców, ja od nich też dostaje prezenty na dzień dziecka i trochę się dziwię bo trudno byłoby mi sobie wyobrazić, że moi teściowie przyjeżdżają na dzień dziecka - dają prezent czy składają życzenia mojemu mężowi a mi nie.

A tak z ciekawości bo zdziwiła mnie skala nieskładających życzeń ;)
Jak się zwracacie do swoich teściów w takiej sytuacji ? mamo i tato rozumiem, że nie- czyli jak ? po imieniu ?
ja dzisiaj widzialam sie z tesciową, złożyłałam jej życzenia, ale tylko dlatego ze bylam u niej razem z mężem, dostała od nas prezent i kwiatka. ale jak bym miała specjalnie do niej jechać to nie skaladalbym jej zyczen, chociazby dlatego, ze kiedys jak tez wpadlismy w dzien matki i zaczelam jej skladac zyczenia to powiedziała mi, że przecież nie jest moją mamą :) od tamtej pory unikałam odwiedzin jej w tym dniu,mam swoją mamę, którą jutro zapraszam do kina i na kolację. dzisiaj nie miałam czasu i świętowanie przełożyłam na jutro
image
nascimento czyli kobieta, która adoptowała dziecko też Twoim zdaniem nie powinna liczyć na życzenia w tym wyjątkowym dniu ?
no ja nie mówię mamo, nie umiem, chociaż kiedyś teściowa zaproponowała żebym zwracala sie do niej po imieniu, ale tez jakos mi glupio. jestesmy 5 lat po slubie a moj maz tez zwraca sie bezosobowo do mojej mamy
image
adopcja to co innego, oczywiście że w takim wypadku jest mamą... ale składanie zyczeń teściowej uważam nie na miejscu, dzień matki osoby która nas rodziła, wychowała i którą kochamy nad zycie a składamy również życzenia tesciowym ktorym chcemy sie przypodobac-bez sensu, takie moje zdanie.
No właśnie wydaje mi się, że to zależy od relacji,
ja mam dobrą teściową- wiadomo czasem mnie wkurzy ale nie mogę narzekać, od początku traktuje mnie jak swoje czwarte dziecko- nie miałam najmniejszego oporu, żeby się do niej zwracać "mamo" a gdybym jednak nie chciała to wiem, że bardzo by jej było przykro. Z teściem było ciut trudniej ale w końcu się przyzwyczaiłam ;)
Ale dlaczego uważasz, że dlatego, żeby się przypodobać ?
czasami bywa, że teściowa jak lepsza niż własna matka i bardziej zasługuje na to miano...jak napisałam wyżej - wszystko zależy od tego na jaką teściówkę się trafi.
My byliśmy w trójkę u mojej teściowej z kwiatkami, więc oczywiste że też złożyłam jej życzenia.
Gdybym miała zadzwonić...chyba byłoby mi trudno. Tymbardziej że ciężko przechodzi mi mówienie do niej mamo, aczkolwiek lubię ją i mamy bardzo fajne relacje :) Ale i tak raczej mąż złożyłby życzenia od "nas" razem :)

Ale za to dostałam życzenia od mojego teścia - dla mamy jego wnuczki :)
imageimage
larisa wyraziłam tylko swoje zdanie ja Cię nie będę przekonywała do swoich racji i Ty mnie tym bardziej nie przekonasz, mam prawo mieć inne zdanie niż Ty. Czy komuś zabraniam? broń Boże, każdy robi co uważa za słuszne...
Oł dżizys, a mój mąż chodzi co rok do mojej mamy z kwiatkiem ;)
masz rację nascimento :)
O matko przenajświętsza!! Na sam widok tytułu mało na zawał nie padłam. Dzień Matki - to taki piękny dzień - dla nas, matek i dla naszych mam :) ...ale żeby zaraz obok przyrównywać zarazę do mamy?? Brrrr, aż mną wstrząsneło :P

Synowa widząc teściową w drzwiach pyta:
- mamusia na długo przyjechała?
- na tak długo jak tylko chcecie- odpowiada teściowa
- to mamusia się nawet herbaty nie napije??
:)
...:)
image

image
ja mowie mamo i zlozylam jej zyczenia rowniez.
image
Do domu wpada uradowana żona.
Mówi do męża:
- Kochanie wygrałam w totka.
Mąż siedzi cicho i nagle mówi:
- Mamusia nie żyje.
Na to żona krzyczy z radości:
- Ja pierdole kumulacja!!!!!!
My razem kupujemy prezent dla mojej mamy i dla Jego mamy i razem dajemy i składamy życzenia. Nie widzę w tym żadnego problemu. Owszem mamę mam jedną, ale to jest moja druga 'mama', teściowa, mama mojego męża, którą kocham i mam wspaniały kontakt. Heh. ;)
ha!
A moja ... mama :) , obraziła się za to, że mój Mąż nie złożył jej życzeń.
tzn. ja miałam przekazać, bo on akurat nie miał jak zadzwonić, a ja zapomniałam :).

Można? Można! :D
imageimage
image
"Dzień Matki - święto obchodzone corocznie w Polsce 26 maja jako wyraz szacunku dla wszystkich matek"

Więc nie tylko chodzi o własne mamy, mamusie :)

Ja wczoraj złożyłam życzenia nawet koleżance, która jest świeżo upieczona mamusią :)
no własnie, na innym wątku składamy życzenia nawet sobie nawzajem to dlaczego nie powiedzieć "wszystkiego najlepszego" teściowej, w końcu to mama najważniejszej osoby w naszym życiu - naszego meża, to nie należą jej sie życzenia? A swojej mamie można powiedzieć coś dodatkowego :)
Mój mąz dzwonił do teściowej jak mu przypomniałam i podeszłam na chwilę do telefonu i też złożyłam życzenia:-)
no i nie zlozylam wczoraj zyczen, pewnie bym zlozyla gdyby tesciowa byla dla mnie jak mama, ale nie jest i wlasnie na przestrzeni ostatniego roku ( tak waznego dla mnie - narodziny malego), gdzie brakowalo mi blisko mamy ( moja mieszka 130 km od nas, a tesciowa 10 min drogi) to niestety ani razu nie pomogla...kompletnie nie sprawdzila sie jako "druga mama"....

mysle mega duzo o tych relacjach z tesciowa i uwazam ze lepiej bylo nie skladac zyczen, jezeli bylyby one kompletnie nieszczere.
image
Dlaczego miałabym nie złożyć, jak jestem u niej z mężem i kwiatkiem, to mam stać jak kołek? Ale mam świetną teściową, więc to z tego powodu nie mam z tym problemu, potrafię zrozumieć te, co dostają na samą myśl drgawek ;)

Do mojej matki chrzestnej też zawsze dzwonię, czasem jadę z kwiatkiem, bo mam taką prawdziwą, dobrą mamę chrzestną.
zazdroszcze tym, ktore maja dobre relacje z tesciowymi. ja juz w tej chwili nie mam kontaktu z moja wiec nie zlozylam jej zyczen.
I tak nie traktuje mnie jak corke, ale jak najwiekszego wroga ;/
My byliśmy u obu naszych Mam :) obojgu złożyliśmy życzenia :) Nie umiałabym inaczej :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry