Widok

Dzień Matki a teściowa:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny takie pytanie - czy w Dzień Matki składacie życzenia również teściowej? Czy dla niej rezerwujecie Dzień Teściowej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My byliśmy u obu naszych Mam :) obojgu złożyliśmy życzenia :) Nie umiałabym inaczej :)
zazdroszcze tym, ktore maja dobre relacje z tesciowymi. ja juz w tej chwili nie mam kontaktu z moja wiec nie zlozylam jej zyczen.
I tak nie traktuje mnie jak corke, ale jak najwiekszego wroga ;/
Dlaczego miałabym nie złożyć, jak jestem u niej z mężem i kwiatkiem, to mam stać jak kołek? Ale mam świetną teściową, więc to z tego powodu nie mam z tym problemu, potrafię zrozumieć te, co dostają na samą myśl drgawek ;)

Do mojej matki chrzestnej też zawsze dzwonię, czasem jadę z kwiatkiem, bo mam taką prawdziwą, dobrą mamę chrzestną.
no i nie zlozylam wczoraj zyczen, pewnie bym zlozyla gdyby tesciowa byla dla mnie jak mama, ale nie jest i wlasnie na przestrzeni ostatniego roku ( tak waznego dla mnie - narodziny malego), gdzie brakowalo mi blisko mamy ( moja mieszka 130 km od nas, a tesciowa 10 min drogi) to niestety ani razu nie pomogla...kompletnie nie sprawdzila sie jako "druga mama"....

mysle mega duzo o tych relacjach z tesciowa i uwazam ze lepiej bylo nie skladac zyczen, jezeli bylyby one kompletnie nieszczere.
Mój mąz dzwonił do teściowej jak mu przypomniałam i podeszłam na chwilę do telefonu i też złożyłam życzenia:-)
no własnie, na innym wątku składamy życzenia nawet sobie nawzajem to dlaczego nie powiedzieć "wszystkiego najlepszego" teściowej, w końcu to mama najważniejszej osoby w naszym życiu - naszego meża, to nie należą jej sie życzenia? A swojej mamie można powiedzieć coś dodatkowego :)
"Dzień Matki - święto obchodzone corocznie w Polsce 26 maja jako wyraz szacunku dla wszystkich matek"

Więc nie tylko chodzi o własne mamy, mamusie :)

Ja wczoraj złożyłam życzenia nawet koleżance, która jest świeżo upieczona mamusią :)
ha!
A moja ... mama :) , obraziła się za to, że mój Mąż nie złożył jej życzeń.
tzn. ja miałam przekazać, bo on akurat nie miał jak zadzwonić, a ja zapomniałam :).

Można? Można! :D
My razem kupujemy prezent dla mojej mamy i dla Jego mamy i razem dajemy i składamy życzenia. Nie widzę w tym żadnego problemu. Owszem mamę mam jedną, ale to jest moja druga 'mama', teściowa, mama mojego męża, którą kocham i mam wspaniały kontakt. Heh. ;)
Do domu wpada uradowana żona.
Mówi do męża:
- Kochanie wygrałam w totka.
Mąż siedzi cicho i nagle mówi:
- Mamusia nie żyje.
Na to żona krzyczy z radości:
- Ja pierdole kumulacja!!!!!!
ja mowie mamo i zlozylam jej zyczenia rowniez.
:)
...:)
O matko przenajświętsza!! Na sam widok tytułu mało na zawał nie padłam. Dzień Matki - to taki piękny dzień - dla nas, matek i dla naszych mam :) ...ale żeby zaraz obok przyrównywać zarazę do mamy?? Brrrr, aż mną wstrząsneło :P

Synowa widząc teściową w drzwiach pyta:
- mamusia na długo przyjechała?
- na tak długo jak tylko chcecie- odpowiada teściowa
- to mamusia się nawet herbaty nie napije??
masz rację nascimento :)
Oł dżizys, a mój mąż chodzi co rok do mojej mamy z kwiatkiem ;)
larisa wyraziłam tylko swoje zdanie ja Cię nie będę przekonywała do swoich racji i Ty mnie tym bardziej nie przekonasz, mam prawo mieć inne zdanie niż Ty. Czy komuś zabraniam? broń Boże, każdy robi co uważa za słuszne...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
My byliśmy w trójkę u mojej teściowej z kwiatkami, więc oczywiste że też złożyłam jej życzenia.
Gdybym miała zadzwonić...chyba byłoby mi trudno. Tymbardziej że ciężko przechodzi mi mówienie do niej mamo, aczkolwiek lubię ją i mamy bardzo fajne relacje :) Ale i tak raczej mąż złożyłby życzenia od "nas" razem :)

Ale za to dostałam życzenia od mojego teścia - dla mamy jego wnuczki :)
Ale dlaczego uważasz, że dlatego, żeby się przypodobać ?
czasami bywa, że teściowa jak lepsza niż własna matka i bardziej zasługuje na to miano...jak napisałam wyżej - wszystko zależy od tego na jaką teściówkę się trafi.
No właśnie wydaje mi się, że to zależy od relacji,
ja mam dobrą teściową- wiadomo czasem mnie wkurzy ale nie mogę narzekać, od początku traktuje mnie jak swoje czwarte dziecko- nie miałam najmniejszego oporu, żeby się do niej zwracać "mamo" a gdybym jednak nie chciała to wiem, że bardzo by jej było przykro. Z teściem było ciut trudniej ale w końcu się przyzwyczaiłam ;)
adopcja to co innego, oczywiście że w takim wypadku jest mamą... ale składanie zyczeń teściowej uważam nie na miejscu, dzień matki osoby która nas rodziła, wychowała i którą kochamy nad zycie a składamy również życzenia tesciowym ktorym chcemy sie przypodobac-bez sensu, takie moje zdanie.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry