Widok
ja dzisiaj widzialam sie z tesciową, złożyłałam jej życzenia, ale tylko dlatego ze bylam u niej razem z mężem, dostała od nas prezent i kwiatka. ale jak bym miała specjalnie do niej jechać to nie skaladalbym jej zyczen, chociazby dlatego, ze kiedys jak tez wpadlismy w dzien matki i zaczelam jej skladac zyczenia to powiedziała mi, że przecież nie jest moją mamą :) od tamtej pory unikałam odwiedzin jej w tym dniu,mam swoją mamę, którą jutro zapraszam do kina i na kolację. dzisiaj nie miałam czasu i świętowanie przełożyłam na jutro
Ja też składam życzenia teściowej- skoro zdecydowaliśmy się na ślub to mamy wspólnych rodziców, ja od nich też dostaje prezenty na dzień dziecka i trochę się dziwię bo trudno byłoby mi sobie wyobrazić, że moi teściowie przyjeżdżają na dzień dziecka - dają prezent czy składają życzenia mojemu mężowi a mi nie.
A tak z ciekawości bo zdziwiła mnie skala nieskładających życzeń ;)
Jak się zwracacie do swoich teściów w takiej sytuacji ? mamo i tato rozumiem, że nie- czyli jak ? po imieniu ?
A tak z ciekawości bo zdziwiła mnie skala nieskładających życzeń ;)
Jak się zwracacie do swoich teściów w takiej sytuacji ? mamo i tato rozumiem, że nie- czyli jak ? po imieniu ?
U nas to samo. Pomimo tego że nie raz kłócimy się przez naszych rodziców (moich albo mamy mojego męża) to ja mówię do teściowej mamo, a mąż do moich mamo i tato. Zgadzam się z tym, że mamę ma się tylko jedną ale od wieków jest tak przyjęte że się mówi mamo, tato i dla mnie dziwne by było mówić inaczej. Może nie przepadam za swoją teściową ale ona o mnie zawsze pamięta więc korona mi z głowy nie spadnie jak jej złożę życzenia w dzień matki. Dnia teściowej nie obchodzę bo jak już któraś z Was napisała - to idiotyczny wymysł. Jak dzień kota, pracownika biurowego czy kurcze dzień pryszcza ;)
również i ja składam życzenia tylko swojej mamie, a mąż w swojej:)
mimo, ze mam dobre stosunki z Teściową i mówię jej mamo...ale nigdy nawet nie wpadłam na to, zeby składać życzenia Teściowej w Dniu Matki :P
owszem..uważam, że swięto Teściowej jest "nijakie" ale zawsze dzwonię i składam jej życzenia... (ale przyznaję, że gdyby w mediach nie nagłaśniano o dniu Teściowej -to pewnie zapomniałabym...co to za śmieszne święto :P )
mamę ma się tylko jedną! ;]
mimo, ze mam dobre stosunki z Teściową i mówię jej mamo...ale nigdy nawet nie wpadłam na to, zeby składać życzenia Teściowej w Dniu Matki :P
owszem..uważam, że swięto Teściowej jest "nijakie" ale zawsze dzwonię i składam jej życzenia... (ale przyznaję, że gdyby w mediach nie nagłaśniano o dniu Teściowej -to pewnie zapomniałabym...co to za śmieszne święto :P )
mamę ma się tylko jedną! ;]