Widok

Dzień Matki a teściowa:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny takie pytanie - czy w Dzień Matki składacie życzenia również teściowej? Czy dla niej rezerwujecie Dzień Teściowej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja nie mówię mamo, nie umiem, chociaż kiedyś teściowa zaproponowała żebym zwracala sie do niej po imieniu, ale tez jakos mi glupio. jestesmy 5 lat po slubie a moj maz tez zwraca sie bezosobowo do mojej mamy
nascimento czyli kobieta, która adoptowała dziecko też Twoim zdaniem nie powinna liczyć na życzenia w tym wyjątkowym dniu ?
ja dzisiaj widzialam sie z tesciową, złożyłałam jej życzenia, ale tylko dlatego ze bylam u niej razem z mężem, dostała od nas prezent i kwiatka. ale jak bym miała specjalnie do niej jechać to nie skaladalbym jej zyczen, chociazby dlatego, ze kiedys jak tez wpadlismy w dzien matki i zaczelam jej skladac zyczenia to powiedziała mi, że przecież nie jest moją mamą :) od tamtej pory unikałam odwiedzin jej w tym dniu,mam swoją mamę, którą jutro zapraszam do kina i na kolację. dzisiaj nie miałam czasu i świętowanie przełożyłam na jutro
Ja też składam życzenia teściowej- skoro zdecydowaliśmy się na ślub to mamy wspólnych rodziców, ja od nich też dostaje prezenty na dzień dziecka i trochę się dziwię bo trudno byłoby mi sobie wyobrazić, że moi teściowie przyjeżdżają na dzień dziecka - dają prezent czy składają życzenia mojemu mężowi a mi nie.

A tak z ciekawości bo zdziwiła mnie skala nieskładających życzeń ;)
Jak się zwracacie do swoich teściów w takiej sytuacji ? mamo i tato rozumiem, że nie- czyli jak ? po imieniu ?
Dobrze że teściowi nie składacie...któraś napisała że w końcu to mama, jaka mama? bo się utarło? tak samo składanie życzeń dla wszystkich mam ...;/ życzenia na dzień matki powinny być od dziecka dla mamy-rodzicielki...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Ja złożyłam mamie i teściowej :) w końcu to też mama (spowinowacona, ale mama :))
u mnie jak u Basiuli :) z Teściową różnie nam się układa - ale mówię do Niej "Mamo" i dzisiaj złożyłam życzenia :]
U nas to samo. Pomimo tego że nie raz kłócimy się przez naszych rodziców (moich albo mamy mojego męża) to ja mówię do teściowej mamo, a mąż do moich mamo i tato. Zgadzam się z tym, że mamę ma się tylko jedną ale od wieków jest tak przyjęte że się mówi mamo, tato i dla mnie dziwne by było mówić inaczej. Może nie przepadam za swoją teściową ale ona o mnie zawsze pamięta więc korona mi z głowy nie spadnie jak jej złożę życzenia w dzień matki. Dnia teściowej nie obchodzę bo jak już któraś z Was napisała - to idiotyczny wymysł. Jak dzień kota, pracownika biurowego czy kurcze dzień pryszcza ;)
dałam mężowi zadzwonić z mojej komórki do teściowej, tzn jego mamy, bo nie miał kasy na koncie. I cały wkład. Ona nie pamięta o żadnym moim święcie. U mamy byłam - na cmentarzu. :-(((
Moja mama do dziś składa swojej teściowej a moja teściowa swojej teściowej juz nie ma.

Ja oczywiście że tak. Składam, a jakże.
Mam dobre stosunki z nią. Mój P również jeździ do mojej mamy z kwiatkiem :)
a ja się zastanawiam, czy nasze mamy i teściowe składały życzenia swoim "drugim" mamą :)
ja tez tylko mojej mamie, a do swojej tesciowej nie zwracam sie "mamo". Jakos mi to przez gardlo nie przechodzi, wiec mowie bezosobowo :P
Ja składam tylko mamie :-)
mąż złożył też życzenia mojej mamie, a teściowa zawsze o mnie pamięta czy to w urodziny, imieniny, czy Dzień Dziecka, zawsze składa życzenia
ja też złożyłam życzenia teściowej:)
Rzencia .PIĘKNIE TO ;POWIEDZIAŁAŚ ;

;-))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja składam życzenia i mojej mamie i teściowej. Byłabym hipokrytką gdybym nie złożyła życzeń mamie mojego męża skoro zwracam się do niej mamo. Jakos przez gardło by mi nie przeszło zwracać się do niej teściowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w dzien matki życzenia dla mamy
w dzien teściowej życzenia dla teściowej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
również i ja składam życzenia tylko swojej mamie, a mąż w swojej:)

mimo, ze mam dobre stosunki z Teściową i mówię jej mamo...ale nigdy nawet nie wpadłam na to, zeby składać życzenia Teściowej w Dniu Matki :P
owszem..uważam, że swięto Teściowej jest "nijakie" ale zawsze dzwonię i składam jej życzenia... (ale przyznaję, że gdyby w mediach nie nagłaśniano o dniu Teściowej -to pewnie zapomniałabym...co to za śmieszne święto :P )

mamę ma się tylko jedną! ;]
tzn życzeń nie składałam i składać w przyszłości również nie zamierzam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry