Widok
U mnie na początku ciąży -4kg. Potem wyrównałam wagę do tej sprzed ciąży i teraz lekko przybieram. Lekarz mówi że jest OK i przybieram na wadze książkowo (oprócz tego spadku wagi, ale tym też nie kazał się martwić). Nie pozwolił mi przybierać za dużo, bo jestem wysoka i konkretnie zbudowana (chociaż nie otyła) i pewnie przy porodzie przeskoczę setkę, a duża waga utrudnia poród i obciąża organizm.
Wszystko zależy od Twojej budowy, od tego jak będziesz znosić ciążę, jakie masz nawyki żywieniowe itp.
Wszystko zależy od Twojej budowy, od tego jak będziesz znosić ciążę, jakie masz nawyki żywieniowe itp.
ten kalkulator to tylko dla orientacji
wiadomo, że każda z nas ma inne predyspozycje, inaczej znosi ciążę i inaczej je ...
jak ktos wymiotuje przez cały I trymestr to trudno, żeby tył :P
ja początek ciaży znosiłąm bardzo dobrze, nie wymiotowałam, poza tym zrezygnowałam ze sportowego trybu życia, skoczyla się ścianka, rower, nuranie ... i szybko pojawiły sie kilogramy ... najmniej przytyłam na końcu, od 7 miesiaca tylko 2 kilo :)
wiadomo, że każda z nas ma inne predyspozycje, inaczej znosi ciążę i inaczej je ...
jak ktos wymiotuje przez cały I trymestr to trudno, żeby tył :P
ja początek ciaży znosiłąm bardzo dobrze, nie wymiotowałam, poza tym zrezygnowałam ze sportowego trybu życia, skoczyla się ścianka, rower, nuranie ... i szybko pojawiły sie kilogramy ... najmniej przytyłam na końcu, od 7 miesiaca tylko 2 kilo :)
papilio1@op.pl
pamiętam jak denerwował mnie ten wątek jak byłam w ciąży - "przytyłam 2 kg przez całą ciążę z bliźniakami" :)))) a ja tyłam i tyłam....:)) w końcu przytyłam 20 kg, ale już dawno wszystko zrzuciłam, a moim zdaniem nie ważne ile się przytyło, tylko trzeba dbać o to żeby nie zrobiły się rozstępy - bo schudnąć zawsze można:)
Dziś się ważyłam i mam 10kg na plusie.Zostało mi 5 tygodni do końca.Mam nadzieję że więcej niż 15kg nie przytyję.Niestety od kilku tyg.mam wilczy apetyt,szczególnie na słodycze.Na szczęście poszło mi głównie w brzuszek i trochę w uda.Jeśli chodzi o rozstępy to nic na razie nie mam.Zaczęłam 35tyg.ciąży.
Ja przytyłam 18 kg w ciąży bliźniaczej, 2 tygodnie po porodzie miałam 2 kg do wagi sprzed ciąży, teraz po prawie 5 miesiącach niestety mam 10 na plusie do wagi sprzed porodu...........:/
Karmię naturalnie....
Karmię naturalnie....