Widok

Dziewczyny, ile ważycie w ciąży ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ja jestem w szoku, u mnie 9,5 tc a przybylo mi 4 kg, co bedzie dalej brrrr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
18 tc i nadal 5 kg na minusie. Na szczęście waga już nie spada
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja przytyłam 18 kg w całej ciąży:( Jestem 2 lata po porodzie i udało mi się zrzucić 12kg.
w ciąży przytyłam 17 kg, zrzuciłam wszystko już 2 tyg. po porodzie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w ciazy przytylam 18 kg a zrzucilam 25 w szesc tygodni...
Pozniej przybralam 2 i tak mi zostalo-do nastepnej ciazy :)))
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
teraz 4 na plusie
image
image
ja jestem w 5 miesiacu i przybralam dopiero 4 kg
37 tydzień - 15 kilo na plusie
najwięcej tyłam do 7 miesiąca, teraz już tylko dzidzia rośnie, aja nie :D
papilio1@op.pl
Ja jestem w 9 miesiącu i 10 kilo na plusie.......
image

Pierwsza ciąza: 8 kg wiecej
druga, teraz w 22 tyg przytyłam już 200 g, czyli bedzie podobnie jak w pierwszej :)
ja przytyłam 26kg:)) byłam koszmarnie gruba:) na szczęście wszystko nie wiem kiedy i czemu (nie ograniczałam się z jedzeniem) zeszło w 4 m-ce. Teraz ważę kg mniej niż przed ciążą.
Jestem w 34 tygodniu ciąży i 11 kg na plusie...

ja najpierw schudłam 2 kg, potem przytyłam 3kg, narazie 58 kg w 22 tyg. Po ostatnim usg bede musiała suwaczek poprawic:)
image
ja w całej ciąży 9,80 kg więc było nieżle:)
milkablue: A to nie robisz suwaczka na podstawie daty ostatniej miesiączki? to na podstawie USG czy czego? bo 3 tygodnie różnicy to jakoś strasznie dużo.. i się zdziwiłam, że będziesz zmieniać suwak..

a wracając do tematu: 32tc - 4 kg na plusie :)
U mnie leci 20 tc i już przybrałam 6kg, jak tak dalej pójdzie to dobiję prawie do 100 :(
image
image
ja jestem w 40 tygodniu i przybralam 20 kg.licze ze uda mi sie to zrzucic.3maj sie i nie orzejmuj sie waga.najawaniejsze zeby dzidzia była zdrowa..
pzodrawiam
19 tc - ok 6kg na plusie
url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
http://noworodek.pl/index.php?sm=4

Tu sobie można sprawdzić ile się "powinno" ważyć.

Cytrynko,
u mnie waga najpierw wzrosła (o 5kg!), a później spadła o 4 kg. Od 17 tygodnia znowu rośnie, ale powoli - może u Ciebie będzie podobnie?
Nie ma co fisiować, do końca ciąży jeszcze daleko. :-)
18 tc i 1,2kg do przodu:)
image
image
najpierw schudlam 4kg bo nic nie moglam jesc... i ciagle wymiotowalam.. pozniej przytylam w sumie 19kg.. ciagle jadalam - mialam straszna zgage i mdlosci i tylko pelny zoladek pozwalal mi funkcjonowac.. wychodzac ze szpitala, po porodzie po 9/9 dniach mialam juz tylko +4kg.. glowa do gory!!!
image
22 tc i 6,5kg na plusie
no właśnie do konca mga daleko, a ja tyję w oczach a brzucha ani widu ani słychu :))
Cytryn,
wyluzuj. :-) Najwyżej Green Peace się nami zajmie. :D
Trochę Cię rozumem, ja np. obawiam się, że przestanę mieścić się w wannie albo wlezę i się zakleszczę. ;-))
*Greenpeace;)
32 tydz. i jakieś +9kg
W CHWILI OBECNEJ WAZE 5 KG WIECEJ ALE Z TYGODNIA NA TYDZIEN WAGA ROSNIE.OSTATNIE 3 TYGODNIE 3 KG!
W ciązy przytyłam 22kg. Po porodzie spadło mi tylko 4kg, potem bardzo powoli jakieś 5kg. Dopiero jak mały skończył rok zaczęłam chudnąc, ale i tak z 5 kg mi zostało
ja przytyłam ok 23, zostło 6 do wagi z przed ciąży. To są jakieś inne kilogramy w ciąży, w większości przypadków szybciej je gubimy niz normalnie. Ja byłam przerażona tą wagą, ale potwierdziło się że jak dzidziołek jest już na świecie to kg też znikają, może nie wszystekie ale troche na bank:)
U mnie na początku ciąży -4kg. Potem wyrównałam wagę do tej sprzed ciąży i teraz lekko przybieram. Lekarz mówi że jest OK i przybieram na wadze książkowo (oprócz tego spadku wagi, ale tym też nie kazał się martwić). Nie pozwolił mi przybierać za dużo, bo jestem wysoka i konkretnie zbudowana (chociaż nie otyła) i pewnie przy porodzie przeskoczę setkę, a duża waga utrudnia poród i obciąża organizm.
Wszystko zależy od Twojej budowy, od tego jak będziesz znosić ciążę, jakie masz nawyki żywieniowe itp.
image
image
Acha, przecież przy samym porodzie odchodzi waga dzieciątka, wód, łożyska, więc 'gubienie wagi' jest szybsze niż się może wydawać. Zobaczymy jak to będzie u mnie ;-)
image
image
do konca ciazy przytylam 7 kg,a dziecko urodzilo sie 4400
Ja przytyłam w ciązy 22kg a ważyłam 56 kg przed ciązą, teraz 9 miesięcy po porodzie ważę 54 kg.A myślałam,że już na zawsze zostanę taką wielorybią mamą;).Mała urodziła się o wadzę 2.900 kg
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
u mnie narazie 11 kg do przodu jestem w 27 tygodniu :) wiec jeszcze troche pewnie przybiore :)
Ja tyję powoli, acz systematycznie :) w tej chwili mam 173 cm wzrostu i ważę 68kg a przed ciążą było 60-62kg (zależnie od fazy cyklu, ja bardzo wodę gromadzę:/). Apetyt mam spory, więc jeszcze pewnie kg przybędzie - jestem w 21 tc :)

mi na początku doszło więcej , potem regularnie dochodziło po 1-2 kg co miesiąc ..teraz w 38 tc dobiłam z 57 do 70kg....z kilkoma gramami ;-)
image
image
ja mam 4,5 -5 kg na plusie, zależy od dnia ( czyt. co jadłam poprzedniego dnia )

Wszytsko idzie mi w brzuch i poliki :-)
Nasza Kochana Lenka
image
image
Ja mam ten luksus, skutkujący pozornym spokojem sumienia - nie mam w domu wagi, waży mnie tylko gin na kontroli :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
36 tyg, 16 kg więcej...
a ja się waże co dziennie i mam wszytsko pod kontrolą i bardzo mnie to cieszy :-)
Nasza Kochana Lenka
image
image
Ja przez cala ciaze przytylam 12 kilo. Teraz waze nawet o 2 kilo mniej niz przed ciaza :)
w pierwszwej ciązy przytyłam 23 kg,,, zeszło po ok 6 miesiacach, traz mam nadzieję na max 12aktulanie -2 :)
imageimage
Ja przytyłam przez całą ciąże 9 kg. 2 tygodnie po porodzie miałam już swoją wage sprzed ciąży.
Dziewczyny jak karmicie piersią to naprawde szybko dojdziecie do siebie. Poza tym opieka nad dzieckiem wymaga sporego wysiłku więc utrata kilogramow nie jest trudna
Pozdrawiam
dokladnie karmienie najwiecej wyciaga:)
imageimage
Ja już mam prawie 20 kg na plusie... a jeszcze jednak chwilka mi została. Ale wezmę się za siebie :D
image

image
A ja prawie 16 tydz. i 2 kg na minusie.
image

image
9 miesiac i 8 kg+
image

image
20 lipca 2007
32tc i 10kg;-)
Mam nadzieję, że przyrost wagi teraz zastopuje;-)
31tc miało być;-)
przez cala ciaze przytylam 13kg. mam znajoma ktora przez cala ciaze przytyla 6kg ;/
U mnie 31 t.c i juz ok. 16 kg na plusie. Przed ciążą ważylam 46 kg wiec teraz bardzo szybko przybieram na wadze. Mam nadzieje ze nie przebije 20 kg.
image
image
w pierwszej ciąy przytyłam 24 kg-po 6 tygodniach po porodzie miałam 2kg na plusie a po 6 miesiącach od porodu wróciłam do swojej wagi.teraz jestem w ciazy 13 tydzień i mam 1,5 kg na +
Pierwsza ciąża - 17 kg. zgubiłam wszystko w 3 m-ce.
druga ciąża - 16 kg. Mała ma5 m-cy a ja jeszcze 2 kg do przodu.
Mam nadzieję, że to zgubię
któraś z was podała tu kalkulator wagi, dzieci co prawda nie planuję, ale wyliczył mi że przytyłabym 15 kg, to chyba nie reguła z tego co piszecie ;)
ten kalkulator to tylko dla orientacji
wiadomo, że każda z nas ma inne predyspozycje, inaczej znosi ciążę i inaczej je ...

jak ktos wymiotuje przez cały I trymestr to trudno, żeby tył :P
ja początek ciaży znosiłąm bardzo dobrze, nie wymiotowałam, poza tym zrezygnowałam ze sportowego trybu życia, skoczyla się ścianka, rower, nuranie ... i szybko pojawiły sie kilogramy ... najmniej przytyłam na końcu, od 7 miesiaca tylko 2 kilo :)
papilio1@op.pl
Przez pierwsze 3 miesiące schudłam ponad 4 kilogramy, teraz w 18tc wróciłam do wagi sprzed ciąży.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
Pierwsza ciąza 24 kilo przytyłam,mały sie urodził 4300.Schudlam 20,a cztery zostały.....A teraz w drugiej ciązy 12 kilo przytyłam, jestem w 38 tygodniu ciąży,myslę ze już tak dużo nie przytyjetakze klopsiik maly.....Pozdrawiam
Ja to samo- jestem ważna tylko u gina
Końcówka 9 miesiąca 11 kg na plusie
[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
image

cholera a ja 10 tc i 5 kg do przodu, nie jem dużo ale dużo piję płynów i w ogóle się nie ruszam. Wcześniej uprawiałam intensywnie rózne sporty. Boże jestem jak słoń już, co bedzie dalej :) hihihii
26 tydzień i 11kg do przodu przy 170cm wzrostu. Będę sie starać by nie przekroczyć do końca ciąży 15kg, tzn. taki mam plan, czas pokaże:)
ja waze za duzo :( ogólnie mam nadwage a teraz to az sie boje wazyc
imageimage
ale pewnie ma juz z 3kg na plusie
imageimage
ale pewnie mam juz z 3kg na plusie
imageimage
35 tydzien 10 kg
26 tydzień 4kg na +
W poprzedniej ciąży na koniec + 18kg
image
image

image
ja pod koniec ciazy (34tydz cc) wazylam 55kg

teraz m-ac po porodzie 49.

image
ja w ciązy przytyłam 29 kg!!! Z czego dziecko wazyło 2,800 :) teraz już ponad rok ja mam 3 kg ponad wage sprzed ciązy
image
Jestem w 26 tygodniu i 4,5 kg na plusie. Pozwalalam sobie na wszystko o kazdej porze dnia. Dzidzia waży 900g.
Spodziewalam sie ze przytyje w ciąży ponad 20 kg jak wszystkie kobitki w mojej rodzinie. Mam nadzieje ze waga bedzie powoli rosła do konca ciąży tak jak teraz.
Pozdrowionka
30 tydzień i 7 kilo na plusie. Kiedys sie martwilam ze to za malo ale lekarz powiedzial ze akurat.
image
a ja jestem dzien po terminie a przytylam 15.5 kg
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
ja przytyłam przez całą ciążę 8kg, a teraz ważę 8kg mniej niż przed ciążą :D
pamiętam jak denerwował mnie ten wątek jak byłam w ciąży - "przytyłam 2 kg przez całą ciążę z bliźniakami" :)))) a ja tyłam i tyłam....:)) w końcu przytyłam 20 kg, ale już dawno wszystko zrzuciłam, a moim zdaniem nie ważne ile się przytyło, tylko trzeba dbać o to żeby nie zrobiły się rozstępy - bo schudnąć zawsze można:)
ja całe szczęście mam "tylko" dwa rozstępy-zrobiły mi sie na koniec ciąży... a żarłam w ciąży wszystko i dużo...
ja w 28tc miałam 6kg na plusie,ale u mnie to i tak duzo bo walcze z nadprogramowymi kg teraz mam nadzieje ze wiecej niz 1+ nie bedzie :P
image
image
Ja przytyłam 14 kg, zrzuciłam wszystko w 2 tygodnie, a teraz waże 3 kg mniej niż przed ciążą i cały czas lece w dół (pewnie przez to ze karmie piersią)
w ciąży przytyłam ok. 9 kg. teraz jestem 10 m-cy po porodzie i ważę 7 kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Ale to pewnie temu, że cały czas karmię piersią
Dziś się ważyłam i mam 10kg na plusie.Zostało mi 5 tygodni do końca.Mam nadzieję że więcej niż 15kg nie przytyję.Niestety od kilku tyg.mam wilczy apetyt,szczególnie na słodycze.Na szczęście poszło mi głównie w brzuszek i trochę w uda.Jeśli chodzi o rozstępy to nic na razie nie mam.Zaczęłam 35tyg.ciąży.
image

image
u mnie do tej pory +6 kg, zostało mi 6 tygodni jeszcze
24 tc i na + 8 kg no ale moze nie bedzie tak zle
Ja w I ciąży - 15 kg, w II ciąży - 13 kg, po każdej ciąży zostało mi po 4 kg, łącznie 8:-( Jestem 1,5 m-ca po drugim porodzie i walczę z ciałkiem:-)
Ja w ciąży przytyłam łacznie 22kg:) Przd ciążą ważyłam 50,w ciąży w dniu prodou 72kg:) a dzisiaj 56,5 kg:) (mój synek ma 10 miesięcy)
Jestem zadowolona,bo zawsze byłam za chuda;D
JA WAŻYŁAM 13 KG WIĘCEJ,RODZILAM 2 TYGODNIE TEMU I MAM 10 KG MNIEJ.,CZYLI 3 KG DO ZGUBIENIA :)
ja w ciąży przytyłam 12 kg i bardzo szybko wróciłam do swojej wagi, ale wszelkie granice przekroczyła moja szwagierka, która w ciąży bliźniaczej przytyła jakieś 10 kg ! :)
przy czym dzieci wcale nie małe
Ja przytyłam 18 kg w ciąży bliźniaczej, 2 tygodnie po porodzie miałam 2 kg do wagi sprzed ciąży, teraz po prawie 5 miesiącach niestety mam 10 na plusie do wagi sprzed porodu...........:/
Karmię naturalnie....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

do góry