Widok

Dziwne imię dla dziecka...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
koleżanka wymyśliła dla córki imię Amelia, a przecież to medyczne określenie choroby. no i jak zdrabniać? Mela? to już się kojarzy wiadomo z czym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
a co w tym imieniu dziwnego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Amelia????
Omatkozcórką co to za imię DZIWNE?
;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi też się to imię nie podoba, a najgorsze jest to, że teraz co druga dziewczynka wabi się właśnie Amelia lub Julia. Koszmar.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
hehehe, mi sie własnie Amelia tez za bardzo kojarzy z chorobą płodu (pisałam o tym w innym wątku na temat imion, ale mnie wyśmiały). Bałabym się tak nazwac dziecko żeby go nie naznaczyć pietnem choroby, hehe. Wiem wiem, może dziwne, ale jednak.... CHOROBA PŁODU! 8-O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co powiecie na Taidę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzizas ale macie dylematy... jak dla mnie moze nazwać nawet KUPA.
jej sprawa;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Amelia to teraz tak popularne imię jak Magda i Kasia. Zdrabnia sie Amelka, Ami.
Dziwne to jest imię Kosma, Frieda, Zygfryd, nie wspominając o Brajanie, Dżesice, Britnej i Miszell....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja dając imiona moim dzieciom nie patzryłam tylko pod katem ze malutkie i takie Amelki ,Oliwki,nie obrazajac:) imie było z mysla na całe życie
hehe no kupa to lekka przesada, hehe a pies mojego kolegi nazywał się właśnie Ami ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupa:):)
kto wie moze niedługo cos w stylu qpa bedzie modne:)
Vanessa i Dżesika, to dopiero wiocha
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
dziwne imię? spodziewałam sie naprawde jakiegos wymyślnego...kiedys moze i było dziwne...dekade temu, ale dzisiaj?? to bardzo popularne imię:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rzeczywiście dużo teraz wszędzie Amelek, ale...

Mi się od zawsze podobały imiona: Maja, Julia i Zuzia. I moja córka będzie Zuzia. Nic na to nie poradzę, że imię to stało się tak popularne. Nie będę na siłę wymyślać jakiegoś innego.

A co powiecie na imię Borys?
Mojemu mężowi się bardzo podoba. Ja już się do niego przyzwyczaiłam ale przyznaję że jest chyba dość egzotyczne.

Jak patrzycie na kombinacje imion i nazwisk typu: Michał Michałowicz, Adam Adamski itp? Siara czy brzmi fajnie?
w 13 posterunku był Cezary Cezary
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak zwykle macie jakis dziwny problem z imionami......To sprawa rodzicow jak ich dzieci maja na imie Wanessa,Jesica,Brajan czy Amelka moga wam sie nie podobac ale czy to odrazu wiocha....dlaa innych inie Zuzia,Julia,Zosia to jest obiach ale czy tzrba ich krytykowac kazdego indywidualna sprawa jak nazywa dziecko,a wam g....o do tego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dla mnie mega siara:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
jak w wiadomościach sportowych słysze "kajetan kajetanowicz" to az mnie skreca:p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie nie ma znaczenia jak kto nazywa swoje dzieci, ale własnemu dziecku nie dałabym Brajan itp. (jak już to Brian lub Bryan, gdybym miała jakieś powiązania z zagranicą). Imię nie powinno ośmieszać dziecka a potem osoby dorosłej.

A co do Tomasza Tomaszewskiego, Macieja Maciejewskiego - co sądzicie o takich połączeniach?
Ja uwazam ze to nie imie osmiesza dziecko tylko ludzie ktorzy sie nabijaja z niego :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry