Widok
EKSPERTKI STREETCOM 4*****
Myśle,ze juz pora na kolejny watek :)
Sprawdzcie swoje poczty bo właśnie dziś dostałam wiadomość,ze zakwalifikowałam sie do kampanii VOUGE :)
Paczki beda wysyłane po 15 kwietnia :)
A może macie wiecej informacji na temat innych kampanii?Zapraszam do podzielenia sie informacjami.
Pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia :)
Sprawdzcie swoje poczty bo właśnie dziś dostałam wiadomość,ze zakwalifikowałam sie do kampanii VOUGE :)
Paczki beda wysyłane po 15 kwietnia :)
A może macie wiecej informacji na temat innych kampanii?Zapraszam do podzielenia sie informacjami.
Pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia :)
Agitka, zawsze tak jest, że po wypełnieniu raportu końcowego w "Strefie eksperta" długo jeszcze widnieją "Raporty z rozmowy" - pewnie chodzi o to, że być może zdarzy się sytuacja, w której będziesz jeszcze z kimś rozmawiać na temat kampanii, więc masz jeszcze możliwość wysłania raportu z tej rozmowy.
Ja też dostałam dzisiaj maila, że jest nowa ankieta o proszkach. Rano jak jeszcze maila nie dostałam akurat weszłam na stronę i próbowałam ją wypełnić ale jakiś error mi wyskakiwał. Też nie zaznaczyłam E jako najczęściej używanego... ciekawa jestem czy się dostanę.
Wiecie może kiedy kończy się Lego Duplo?
Wiecie może kiedy kończy się Lego Duplo?
Mnie zaczyna wkurzać kampania Vichy.
Wymyślili tę stronę akcjanormaderm.pl, żeby sprawdzić moją aktywność w kampanii i teraz wciąż dostaję powiadomienia, że jestem mało aktywna, bo niewiele osób podaje moje nazwisko rejestrując się na tej stronce.
A niby w jaki sposób mam zmusić kogoś, żeby po rozmowie ze mną się tam zarejestrował? Jak to egzekwować?
Jak dla mnie - zupełnie nieprzemyślana ta kampania. :/
Wymyślili tę stronę akcjanormaderm.pl, żeby sprawdzić moją aktywność w kampanii i teraz wciąż dostaję powiadomienia, że jestem mało aktywna, bo niewiele osób podaje moje nazwisko rejestrując się na tej stronce.
A niby w jaki sposób mam zmusić kogoś, żeby po rozmowie ze mną się tam zarejestrował? Jak to egzekwować?
Jak dla mnie - zupełnie nieprzemyślana ta kampania. :/
hej, jestem tutaj nowa ale juz od dosc dlugiego czasu w streetcomie ;) dostalam dzis ankiete E ale nie mialam pytania czy uzywam, tylko czy mam skóre wrazliwą?! napisalam ze nie i wyskoczyło mi powitanie w nowej kampanii proszku E no i ofkors wiadomosc ze jesli sie zakwafilikuje to dostane paczkę...osttanio testowalam CLear, no i wielka szkoda ze nie dostalam sie do DUPLO :(
Kocham moje B.O.M.
ja bym chciala jakąs fajna akcje dla dla dzieciaków. Uwielbiam takie kampanie, mamy z maluszkami są bardziej otwarte i chetne do rozmow, no i przy okazji frajda dla bobaska :)
testowalismy juz pampers premium care i płyn johnson. Z doroslych brise, clear i żołądkową gorzką. Szkoda ze nie zalapalismy sie do DUPLO tymbardziej ze znajome , ktorym poleciłam streetcom sie na te akcje załapały a dzieciaczki mamy w tym samym wieku...no nic moze coś nam sie jeszcze fajnego trafi ;)
testowalismy juz pampers premium care i płyn johnson. Z doroslych brise, clear i żołądkową gorzką. Szkoda ze nie zalapalismy sie do DUPLO tymbardziej ze znajome , ktorym poleciłam streetcom sie na te akcje załapały a dzieciaczki mamy w tym samym wieku...no nic moze coś nam sie jeszcze fajnego trafi ;)
Kocham moje B.O.M.
Ja też dzisiaj wypełniłam w końcu raport duplo. Widać, że coś w między czasie pozmieniali w pytaniach przez te dwa dni, bo pierwszego dnia w ogóle coś się zawieszało, drugiego jak próbowałam coś napisać mój synuś mi buszował na kolanach przyciskając wszystkie przyciski jak popadnie więc zrezygnowałam z dalszego wypełniania a dzisiaj zauważyłam że jakieś dodatkowe pytania się pojawiły.
A teraz... czekam na kolejne ankiety :)
A teraz... czekam na kolejne ankiety :)
dziewczyny, w majowym miesieczniku dziecko jest dodatek ze zwierzatkami lego duplo za 7,99, z tego co widzialam jest konik, baranek, krówka ludzik mozecie dokupic swoim dzieciaczkom niech bobaski budują swoje farmy haha
http://www.dodatkidogazet.pl/dla-dzieci/rid,17397,dd,dziecko-52010.html
http://www.dodatkidogazet.pl/dla-dzieci/rid,17397,dd,dziecko-52010.html
Kocham moje B.O.M.
tak wiem :) ale mozna sobie skompletowac, jak komus np krówka potrzebna albo piesek czy baranek ;) ja nie dostalam lego duplo, mój synek mial wtedy 16 miesiecy, niby za maly, ale znajomej cora starsza o tydzien dostala, mimo iz 17 nie miała ukonczonych, wiec nie wiem juz jakie były kryteria, no ale było minęło ;)
u mnie ankiet brak
u mnie ankiet brak
Kocham moje B.O.M.
Cześć dziewczyny ja nowa w watku, bo mimo że się zarejestrowałam na streetcomie to nie wierzyłam, że mi cos przyslą.
A dzisiaj zaskoczenie.Dostalam paczkę z nic noc's ;-)
Wiecie może co teraz?Tzn mam to rozdac znajomym, pogadac o tym produkcie i wypełnić raport- tyle wiem.Nie rozumiem jednak czemu nie mam zadnego odnośnika do tego raportu i nie wiem, czy ci ludzie maja siię logowac na stronie i jak.Probowałam szukać szczegółów na ich stonie, ale jakos konkretów brak.Może źle szukam?Będę wdzięczna za jakies info bądź link do info ;-)
A dzisiaj zaskoczenie.Dostalam paczkę z nic noc's ;-)
Wiecie może co teraz?Tzn mam to rozdac znajomym, pogadac o tym produkcie i wypełnić raport- tyle wiem.Nie rozumiem jednak czemu nie mam zadnego odnośnika do tego raportu i nie wiem, czy ci ludzie maja siię logowac na stronie i jak.Probowałam szukać szczegółów na ich stonie, ale jakos konkretów brak.Może źle szukam?Będę wdzięczna za jakies info bądź link do info ;-)
razem z paczka powinnas dostac "instrukcje obslugi"
generalnie powinnas poczęstwoać znajomych i zapytac ich o ocene produktu. Wszystko co powiedza musisz zamiescic w raporcie. Trzeba tez reklamowac produkt.
Na stronie streetcomu po zalogowaniu u góry na zielonym pasku masz elementarz i tam znajdziesz instrulkcje jak powinien wygladac prawidlowy raport
generalnie powinnas poczęstwoać znajomych i zapytac ich o ocene produktu. Wszystko co powiedza musisz zamiescic w raporcie. Trzeba tez reklamowac produkt.
Na stronie streetcomu po zalogowaniu u góry na zielonym pasku masz elementarz i tam znajdziesz instrulkcje jak powinien wygladac prawidlowy raport
haha ja też dostałam się do orzeszków :). Na maila nie zaglądałam ze 2 tygodnie już i jakie było moje zdziwienie jak dzisiaj wróciłam z pracy i patrzę, paczka do mnie, i orzeszki :). Nawet nie wiem czy coś na maila dostałam :).
To moja pierwsza kampania więc też muszę się rozeznać co i jak trzeba zrobić :)
To moja pierwsza kampania więc też muszę się rozeznać co i jak trzeba zrobić :)
w forum mozna brac udzial tylko w tych kampaniach wktorych sie bierze udzial - ale maslo maslane :D
ogolnie zauwazylam ze nie mozna sie wypowiadac w tych forach ktorych produkt sie nie testuje bezposrednio
a szkoda
jesli potrzebujesz to piszesz rozmowa 1, 2, 3
ale po co?
ja sobie na karteczce obok komputera zapisuje ile rozmow, ile osob i ile probek dalam - czasem o to pytaja w raporcie koncowym - ot tak aby ciebie sprawdzic czy nei sciemniasz :D
ogolnie zauwazylam ze nie mozna sie wypowiadac w tych forach ktorych produkt sie nie testuje bezposrednio
a szkoda
jesli potrzebujesz to piszesz rozmowa 1, 2, 3
ale po co?
ja sobie na karteczce obok komputera zapisuje ile rozmow, ile osob i ile probek dalam - czasem o to pytaja w raporcie koncowym - ot tak aby ciebie sprawdzic czy nei sciemniasz :D
ja tez dostałam dziś orzeszki bez uprzedzenia ;)) a najlepsze jest to że zanim dostałam je to ich nie lubiłam bo za słone dla mnie.. ale jak za darmo to polubię ;) heheh
i tez czekam (mam nadzieję) na proszek, bo powoli mi sie kończy i nie wiem czy kupowac jakis nowy czy czekać jeszcze te 2,5 tyg ;)
i tez czekam (mam nadzieję) na proszek, bo powoli mi sie kończy i nie wiem czy kupowac jakis nowy czy czekać jeszcze te 2,5 tyg ;)
bo kolezanka mi mowila, ze jak zaznaczyla ze ma skore wrazliwa to jej się dluga ankieta rozwinela i musiala zaznaczyc min jakie marki proszkow sensitive stosowała min wizir, persil, E... no ale ona świezynka to moze miala przy okazji ankiete uzuplelniającą. Tak czy inaczej ja juz na te akcje z proszkiem nie licze, bo to napewno E sensitive, wiec szukają osób ze skórą wrazliwą
Kocham moje B.O.M.
ja jestem ze streetcomu super zadowolona. jestem dopiero 2-3 m-ce a juz mam 3 kampanie- clear, vogue, a teraz orzeszki. z tego co kojarze to i do proszków sie dostałam, tylko wysyłki beda pozniej. ciekawe od czego to zalezy? moze od "odpowiedniego" odpowiadania na pytania?
Chyba juz wiem o co kaman, nie dostaniemy nic do testowania, oprócz damowej rejestracji na stronie internetowej i mozliwosci darmowego sciagniecia kiluset plikow puzycznych.
Dobrym przykładem działań buzzmarketingowych jest trwająca od dwóch miesięcy kampania Muzodajni - sklepu z muzyką należącego do Polkomtela, operatora sieci telefonii komórkowej Plus. Agencja 121 PR prowadzi ją na serwisach społecznościowych Facebook (http://www.facebook.com MySpace (http://www.myspace.com i Last.fm (http://www.lastfm.pl Celem działań jest poprawienie wizerunku marki, zwiększenie jej świadomości wśród odbiorców, promocja legalnego pobierania muzyki, a jednocześnie uświadamiania wynikających z tych działań profitów. Na Facebooku powstała strona Muzodajni, gdzie każdego dnia pojawiają się najświeższe informacje ze świata muzyki. Na stronie odbywa się szeroko zakrojona interakcja z fanami (dyskusje, konkursy). Podobne działania odbywają się na pozostałych serwisach.
Równolegle z działaniami w społecznościach, trwa akcja testerska (tzw. tryvertising). Nowe i ostatnio modne pojęcie - tryvertising - oznacza formę promocji, polegającą na zaproponowaniu potencjalnym klientom okresu próbnego oferowanej usługi. Testerzy po zarejestrowaniu się w Muzodajni, otrzymali możliwość pobrania 250 utworów miesięcznie. Maciej Kołodziejczyk, koordynujący kampanię z ramienia Polkomtela powiedział, że możliwość przetestowania i skomentowania jak działa Muzodajnia, uwiarygodnia ją. - Przede wszystkim pozwala dokładniej zapoznać się z ofertą przed dokonaniem zakupu. Łukasz Dębski, account manager 121 PR, odpowiedzialny za część testerską kampanii.: - Poszukiwaliśmy osób aktywnie korzystających z internetu, które jednocześnie posiadałyby pojęcie na temat muzyki i mogłyby być w swojej grupie liderami opinii, zaś osobiste doświadczenia i przemyślenia, wyrażaliby na blogach i mikroblogach.
Łącznie w kampanii Muzodajni zaangażowano 100 testerów. 121 PR zdradza, że część z nich pochodzi z mikroblogu Blip i Flaker (ten ostatni posiada nawet specjalnie wyodrębnioną historię o flaktestach Muzodajni, w której umieszczane są opinie testerów).
Dobrym przykładem działań buzzmarketingowych jest trwająca od dwóch miesięcy kampania Muzodajni - sklepu z muzyką należącego do Polkomtela, operatora sieci telefonii komórkowej Plus. Agencja 121 PR prowadzi ją na serwisach społecznościowych Facebook (http://www.facebook.com MySpace (http://www.myspace.com i Last.fm (http://www.lastfm.pl Celem działań jest poprawienie wizerunku marki, zwiększenie jej świadomości wśród odbiorców, promocja legalnego pobierania muzyki, a jednocześnie uświadamiania wynikających z tych działań profitów. Na Facebooku powstała strona Muzodajni, gdzie każdego dnia pojawiają się najświeższe informacje ze świata muzyki. Na stronie odbywa się szeroko zakrojona interakcja z fanami (dyskusje, konkursy). Podobne działania odbywają się na pozostałych serwisach.
Równolegle z działaniami w społecznościach, trwa akcja testerska (tzw. tryvertising). Nowe i ostatnio modne pojęcie - tryvertising - oznacza formę promocji, polegającą na zaproponowaniu potencjalnym klientom okresu próbnego oferowanej usługi. Testerzy po zarejestrowaniu się w Muzodajni, otrzymali możliwość pobrania 250 utworów miesięcznie. Maciej Kołodziejczyk, koordynujący kampanię z ramienia Polkomtela powiedział, że możliwość przetestowania i skomentowania jak działa Muzodajnia, uwiarygodnia ją. - Przede wszystkim pozwala dokładniej zapoznać się z ofertą przed dokonaniem zakupu. Łukasz Dębski, account manager 121 PR, odpowiedzialny za część testerską kampanii.: - Poszukiwaliśmy osób aktywnie korzystających z internetu, które jednocześnie posiadałyby pojęcie na temat muzyki i mogłyby być w swojej grupie liderami opinii, zaś osobiste doświadczenia i przemyślenia, wyrażaliby na blogach i mikroblogach.
Łącznie w kampanii Muzodajni zaangażowano 100 testerów. 121 PR zdradza, że część z nich pochodzi z mikroblogu Blip i Flaker (ten ostatni posiada nawet specjalnie wyodrębnioną historię o flaktestach Muzodajni, w której umieszczane są opinie testerów).
Kocham moje B.O.M.
Dziewczyny maz dostal sie do zaladkowej gorzkiej, wlasnie kurier przywiozl paczke i dostal sie do nic nac`s. Ale o nic nac`s dostal tylko powiadomienie ze dostal sie do kampani i ze 30szt mini produktow otrzyma a na stronce streetcomu w strefie eksperta nic o tym nie jest wspomniane wiec jak? Jesli chodzi o zaladkowa to bylo normalnie na stronce ze jest kampania itd. To przysla tez orzeszki czy jak? Bo maz zglupial i mowi ze chyba sie pomylili i trudno;)
No to to jest dziwne... Maz nie dostal orzeszkow a info z maila brzmi " Ekspercie,
Baw się z nami i chrup Nic Nac's.
Otrzymałeś od nas 30 mini produktów dla Twoich znajomych.
Dziel się z nimi Nic Nac's, rozmawiaj na temat produktu i uzupełniaj raporty z rozmów.
Pamiętaj: po każdej rozmowie powinieneś do nas wysłać raport z rozmowy.
Czy jesteś już z nami na http://www.facebook.pl
A należysz do naszego klubu na http://www.epuls.pl
Jeśli nie- szybko dołącz!
Czekamy tam na Ciebie z mnóstwem atrakcji! Zabawa z Nic Nac's to dobra zabawa i mnóstwo nagród!
Wejdź już dzisiaj.
Do zobaczenia!
Pozdrawiam,
"
A na stronce streetcomu nie ma w strefie eksperta nic wspomniane o tej kampani, ze ma jakies raporty robic, czy ze kampania z orzeszkami, nic zero...
A zaladkowa Nam wlasnie przed chwuilka przywiezli i jest 1 duza flaszka i dwie male i przewodnik.
Ale szkoda mi orzeszkow:P Zaladkowej to ja nie pije, ale orzeszki bym sprobowala:P
Baw się z nami i chrup Nic Nac's.
Otrzymałeś od nas 30 mini produktów dla Twoich znajomych.
Dziel się z nimi Nic Nac's, rozmawiaj na temat produktu i uzupełniaj raporty z rozmów.
Pamiętaj: po każdej rozmowie powinieneś do nas wysłać raport z rozmowy.
Czy jesteś już z nami na http://www.facebook.pl
A należysz do naszego klubu na http://www.epuls.pl
Jeśli nie- szybko dołącz!
Czekamy tam na Ciebie z mnóstwem atrakcji! Zabawa z Nic Nac's to dobra zabawa i mnóstwo nagród!
Wejdź już dzisiaj.
Do zobaczenia!
Pozdrawiam,
"
A na stronce streetcomu nie ma w strefie eksperta nic wspomniane o tej kampani, ze ma jakies raporty robic, czy ze kampania z orzeszkami, nic zero...
A zaladkowa Nam wlasnie przed chwuilka przywiezli i jest 1 duza flaszka i dwie male i przewodnik.
Ale szkoda mi orzeszkow:P Zaladkowej to ja nie pije, ale orzeszki bym sprobowala:P