Widok

ELSE

Podaje maila, ale jest problem-ani do mnie maile nie dochodza , ani te ktore probowalam wyslac.Nie wiem dlaczego i musze zlapac naszego Technika, aby mi cos na to poradzil.Grrr...Pogon Aspis:-)))i pozdrawiam Was Obie serdecznie!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nefer powieś się

tytuł mówi sam za siebie tak ci się nie podoba to się przeprowadź na Syberię i po problemie przestań narzekać

ASPIS, Plagiat i inni

Zapraszam do dyskusji na naszym forum gratkowym!
Jest już ten wątek rozpoczęty. Proszę o komentarze i dyskusję :-). Forum dyskusyjne Gratkowiczów

Gratkowicze

Nowy adres w Książce Kontaktowej Gratkowiczów. Kpt. Żbik tym razem :-). Książka kontaktowa
Nowy wiersz ASPIS :-) w dziale Galeria i dalej: jednak trochę poezji...

Czeczen

propozycja nie do odrzucenia, prosze bardzo- dzentelmeni maja pierwszenstwo, jednym slowem spadaj i nie odpisuj

ZEW KLASYCZNEGO DZIKUSA

WOKÓŁ BUJNIE PUŚCIŁY SIĘ GĄSZCZE
TERKOCĄ PTAKI LĘGNĄ CHRABĄSZCZE
NA LASU ŁONIE
GDZIE KUNDLI PLENIĄ SIĘ DESANTY
I ZAJĘCY MKNĄ SZARE PARTYZANTY
PRZYCUPNĄŁ MARZAN

ON DZIKI GÓR CZŁOWIEK
TECZEK Z KARTONU DESPOTA
CHMURNY WZROK SWÓJ DURNY
PODNIÓSŁ SPOD POWIEK
IDIOTA!

I BIERZE RÓG SWÓJ DO ŁBA PRZYPIĘTY
RÓŻOWY PLASTIK TAJWAŃSKI GIĘTY
I JAKŻE WEŃ NIE CHUCHNIE!
PARA BUCH
KISZCZAK W RUCH! WŁADCA GOLONEK
EKSWŁASNOŚĆ LENNONEK
BAZGROŁ MARZANOWI NIESIE
CO DZIURĘ ZATKA W KUFLOWYM SEDESIE
A POPRZEZ CHATY I POPRZEZ MAILE
NA WEZWANIE DZIKIEGO FRUSTRATA
BIEŻY ARTYKUŁ WIERNEGO PLAGIATA.

LECZ MARZAN MYŚLI MARZAN SIĘ MARSZCZY
JAK SWOJEJ LATRYNY PRZEŁAMAĆ KRYZYS
I W BÓLU MYŚLENIA KRZYWI SWĄ FIZYS
JAK NOWE BRACIOM GRAFOMANOM
SPRAWIĆ BATY
W KOŃCU OGŁASZA WSZEM I WOBEC
KOMPETENTNE ACZ LUŹNE WARSZTATY.
TAM NOWI ŚCIĄGNĄ DLAŃ KLAKIERZY
I WIELBICIELE TEGO TALENTU
CO NA PARKOWYCH ŁAWKACH
SIEWCĄ JEST FERMENTU
A TWÓRCZYM ZDJĘTE DRESZCZEM
MAŁOLATY OKRZYKNĄ GO WIESZCZEM
I UMIESZCZĄ W SWYM PARNASIE
NA ŚCIANIE POWIESIWSZY W KLASIE!

COŚ NIC SIĘ NIE DZIEJE NA TECZCE KUFLA, TAKI JEST LOS JEDNOOSOBOWYCH GRUP POETYCKICH.

BURZAN

Teczka Kufla nie jest jednoosobowa, ale Główny Animator Kufla leży płasko ;-)). Natomiast można alternatywnie wysłać do Gratkowej strony, którą ja się zajmuję (o ile jesteś Gratkowiczem :] ). Zapraszam.

Aspis

Kochana kuzynko
wlasnie dlatego powstalo nasz Zakon Wykorzystywania Mezczyzn.
:)))))))))))))

Krabate

wreszcie odwiedziłam ten elektroniczny hyde park, nasz był lepszy, ale cóż trzeba się zadowolić tym co się ma... i tak nie daruje głupiej (inaczej nie można ich określić ) redakcji, ze pozbawiła młodzież ich „pisma”. No tak dorośli nie zastanawiają się nad takimi błahostkami, ale ja czuje, że też się starzeję...to przez te wszystkie problemy...mam dość...

Ciri

wracając od Ciebie, ogarnęło mnie bardzo dziwne uczucie... to jest trochę nadziei, chęci walki, wiary w siebie i czegoś jeszcze... już mi lepiej siostrzyczko... już lepiej... biorę się teraz za siebie (praca, nauka, wiara), ale serduszko ciężko tak od razu zreperować... na razie jak kwiatek miłości odzywa się lub zaczyna kwitnąć od razu go zadeptuje... inaczej bym tylko cierpiała, siedziała w ciemnym pokoju i nie odzywała się... a tak żyję (bez życia...)...może kiedyś...czy ja plotę bzdury?

SZEDLEM ULICA

Wracalem sobie pewnego piatkowego popoludnia do domu, szedlem ulicą Gdańskie Ogrody (chyba)iprzyglądalem się stojącym tam kamienicą...Były dziwne, ładne ale zarazem i odpychajace...skojazyły mi się z rzeczywistością przedstawianą w literaturze cyberpunkowej.Dlaczego ???
Otuż po mej prawicy rozposcierał się świat ładny, kolorowy i wspaniły, jednym słowem cukierkowaty(cyber?), natomiast lewica zanórzona była w szarej ma sie betonowych bunkrów niskiej jakości z żadka ozdobionej reklamami(punk).Kontrast między lewą a prawą stroną był ogromny(to oczywiste), i wywołał u mnie pewien rodzaj szoku, ktory zaowocował przemyśleniami(dawno już zapomnianymi) i stwierdzeniem , że znacznie wolę stare kamienice...Kamienice, które są bardziej"realne"w swoim wyglądzie, innymi słowy lepiej komponują się z otoczeniem.
Z tego co wiem ma powstać więcej takich kamienic(w tej samej okolicy), jak i planuje sie przekształcenie Pl. Węglowego, i okolic do podobnej formy...i wszystko dobrze gdyby tak przekształcono CAŁE miasto, ale na to oczywiście nie starczy pieniążków:( w wyniku czego pełno będzie w Gdańsku miejsc szokujących swoim wyglądem, z jednej strony "miłych" oku, z drugiej szrych jak parapet przy moim internackim oknie.
W związku z tym nasówa się mniejowi pytanie:
Czy nie lepiej byłoby utrzymywac miasto w stonowanej (pastelowej) kolorystyce?, bez super nowoczesnie wyglądajacych budynków , którym i tak nigdy nie uda się zniszczyć szarości otoczenia, a jedynie uwyraźnią ją poprzes kontras.

w związku z tym nasówa się mniejowi pytanie

Cycat

"(...) tak naprade to wszystcy chca, zeby ich zostawic w spokoju. swiat sam z siebie jest wystarczajaco zlozny, ci, ktorzy caly czas chca go poprawiac, jedynie pietrza problemy.(...)najlatwiej sklonic innych, by robili to, co chce, jesli nabiora przekonania, ze robia to z wlasnej, nieprzymuszonej woli."

cytat z "Nowow ksiegi kopania" T.Pratchett'a

Aspis

a ja sie pytam:
Dlaczego KOBIETY nie potrafią zrozumieć, że mamy uczucia, że łatwo nas zranić. Dlaczego są złośliwE, chamsKIE i nie szanują FACETOW, któRZY kochają tE PIEKNOSCI z całego serca. Dlaczego poniewierają najczystszym uczuciem jakim jest miłość i MESZCZYZNA, którY obdarza ich nim! Dlaczego tak jest, dlaczegi?!?!?! Czy ktoś zna odpowiedz?

dlaczego... nie wiem.... ale pamietaj, nigdy nie uogulniaj, bo ze strony faceta to wszystko moze byc odwrotnie...

ANUD

Gdansk widziany oczyma mlodego suberpunka:
ide sobie ulica dluga jest jak cholera, widze stad jej drugi koniec
przechodze przez brame i wita mnie inny swiat
alkohol rozpusta kontrastujace z dzielnicami korporacyjnymi, ktore w cukierkowatych kolorach wyrozniaja sie z reszty slumsu. wszedzie mieszkanka, jednopokojowe, a kolor na poprawienie humoru. dawna dzielnica musi przeciez jakos wygladac.
dalej widac na tle zatoki pienky smog oraz port wyrozniajacy sie na tle calego miasta smyklymi glowami niesamowicie silnych zurawi, stoja nieuzywane od dawna z powodu nie braku chetnych do pracy lecz z bralku pieniedzy dla pracujacych. dalej za majestatycznymi zurawiami portowymi widzimy blednik. dawno nie uzywany i dawno nie restaurowany. patrzmy dalej
piekne "morze nasze morze" cud nad cuda wielka zatoka gdanska zasyfiona odpadami. raj dla zeglarza. wszystko tam mozna zlapac: od obuwia sportowego marki adidas, po ciala ludzi rzucajacych sie do wody bez wiekszego przemyslenia spraw doczesnych.
dalej widzimy dalsza czesc trojmiasta: gdynia sopot, miejsca ekscesow polskiej mlodziezy rodem z gdanska i okolic.
kurort polecany dla wszystkich wczasowiczow.

7sk

K. jak kapusta? Można życ szczęśliwie bez używania niektórych slów. Spróbuj, życie stanie się od razu piękniejsze.
Ściskam trąbkę.

Elaine blath stolu

jak chcesz przekazac swoja "nie"wypowiedz krotko i tresciwie to raczej uzywasz slow ktore najlepiej oddaja to co chcesz przekazac?

7sk

czytasz ksiazeczki dla dzieci? :)

Alchemik

co oznacza grupa wysokiego ryzyka? Boisz sie uzaleznienia od drugiej osoby, od uczucia czy rozczarowania? I bardzo, bardzo prosze nie uzywaj polskich znakow! Pozdrowienia, milego dnia

Nefer

Wypada zaczac od zyczen Walentynkowych, ---
wiec skladam Ci jak zawsze najlepsze i naj-naj-naj-
bardziej mile (slodkosci w drodze). O.K. pisze bez polskich znakow. Czy niebieskie dzialaja ??.
czy boje sie uzaleznienia? - nie, rozczarowan tak ale raczj strony przeciwnej. Jestem realistą .niczemu sie nie dziwie , przedzial toleranci jaki posiadam jest niezmiernie szeroki. znam troche : fizjologie, psychologie,
psychotechnike (!), ergonomie ( to nie ttylko przzystosowanie jak powszechnie sie sadzi), .
----- Czy dalej mnie potepiasz za sposob zalatwienia
bo nie wiem czy mam byc :) , czy :(
zatem dopuki co :( x 33

Atma. Esclarmode .

dużo ciepła w ten dzień i następne (po Walentynkach też) . 10 serduszek

Atma, Esclarmonde

MIało być 100 serduszek i nie przeszło -- jakaś zazdrosna ta maszyna czy co

Inne tematy z forum Hydepark

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

do góry