Widok
Plagiat
Hm...to nielatwe zadanie opisac to w kilku zdaniach:-) I do my best...Cathar -gr "Czystosc" -to rel. chrzescijanska. Idea narodzila sie wraz z Chrystusem, a swoje apogeum osiagnela w XIIIwieku-by zostac stlamszonym przez Inkwizycje.Katarzy krytykowali Kosciol Katolicki i na terenie pd.Francji , Niemiec , pn.Wloszech i Balkanach (ich ojczyzna jest jednak pd.Francja)byli dla ludzi przykladem moralnosci.Najwazniejszym sakramentem Katarow jest Consolamentum-wyswiecenie na Doskonalego-rodzaj Nauczyciela, Kaplana.Doskonali zyli w czystosci i uduchowieniu.Tak mezczyzni jak i kobiety(calkowite rownouprawnienie)-skladali cos jak sluby Braterstwa i podrozowali parami pelniac tez funkcje lekarzy wsrod chlopow.Krazy o nich wiele legend-np.ze byli Straznikami Sw.Graala...To przez ich zwalczanie Kosciol powolal Inkwizycje i wymordowal wiekszosc mieszkancow pd.Francji.Mimo to Kataryzm przetrwal-w pamieci mieszkancow Prowansji i takich jak ja, ktorzy czuja , ze ta religia jest prawdziwa i chca zostac Doskonalymi.Uff...starczy na dzis.Mam nadzieje, ze Cie nie zanudzilam.Podaje maila, ale patrz tekst do Else. Pozdrawiam!:-))
Fiona
Hm...a jakiej muzyki sluchasz? Ja koczam wszystko, co zwiazane ze sredniowieczem-chcialabym sie w nim specjalizowac...ech, marzenia...Adj.Katarow-patrz tekst do Plagiata.Osobiscie na Swiat Mangi najchetniej poszlabym w habicie z kapturem...:-)Tylko nie bardzo mam kase na jego uszycie.Pozdrawiam!:-)))
plagiat
wrocilem z imprezy w maxie....
bylo calkiem czadowo....
ale iguana jest be :(
(malibu z mlekiem jeszcze gorsze .... :(
ps.
wiesz ze k. miala 04.02 urki .... pewnie nie, ale co tam... najwazniejsze jest to ze to 18te i teraz zaczela popijac male drinki na imprach.... (obiecala sobie ze do 18tki nic nie ruszy....)
bylo calkiem czadowo....
ale iguana jest be :(
(malibu z mlekiem jeszcze gorsze .... :(
ps.
wiesz ze k. miala 04.02 urki .... pewnie nie, ale co tam... najwazniejsze jest to ze to 18te i teraz zaczela popijac male drinki na imprach.... (obiecala sobie ze do 18tki nic nie ruszy....)
Esclarmonde
Też kocham sredniowiecze.Planuję kupno miecza,
albo może jakiegos sztyletu na razie ( to droga
impreza...)W końcu jestem Fiona, córka Oberona
i Clarissy, Pani Porządku, Kapłanka Jednorożca,
Królowa Amberu...Ufff.Chyba nic nie pominęłam.
Muzyka?Gotyk, instrumentalna (Vangelis, Jarre
i te sprawy), rock, blues, jazz...wszystko
oprócz disco polo i tego, co ostatnio jest modne
(Britney, backstreet Boys, Lopez...)
albo może jakiegos sztyletu na razie ( to droga
impreza...)W końcu jestem Fiona, córka Oberona
i Clarissy, Pani Porządku, Kapłanka Jednorożca,
Królowa Amberu...Ufff.Chyba nic nie pominęłam.
Muzyka?Gotyk, instrumentalna (Vangelis, Jarre
i te sprawy), rock, blues, jazz...wszystko
oprócz disco polo i tego, co ostatnio jest modne
(Britney, backstreet Boys, Lopez...)
Fiona
Vangelis i Jarre - to tez moi ulubieni kompozytorzy. Dodam jeszcze Oldfielda i Kitaro, nade wszystko zas Erica Levi (Era). Na kupno miecza mnie nie stac (buuu), a nasze Bractwa z Gdanska jakos chyba by mi nie odpowiadaly, chociaz na turniej chetnie bym przyjechala.
Pozdrawiam @v@ = :))))))
PLAGIAT: nie zaczynaj znowu. Technik to czlowiek odpowiedzialny za komputery w konserwatorium.... pozdrawiam!!!
Pozdrawiam @v@ = :))))))
PLAGIAT: nie zaczynaj znowu. Technik to czlowiek odpowiedzialny za komputery w konserwatorium.... pozdrawiam!!!
ATMA
Kiedy bylas w Instytucie?Moze mamy wspolnych znajomych? Mnie tam wciagnela pewna dziewczyna z Gliwic-przyjechala do Gdanska na polecenie Tapasji Das-kojarzysz go?Lokalny "mistrz"...Byla strasznie fanatyczna i zagubiona.Nie miala niczego-pracy, szkoly -czasem nie miala pieniedzy na jedzenie i jakos nikt z Instytutu sie tym nie przejmowal.Musieli Jej zasugerowac aby wyszla za maz za jednego z nich-i prawie to zrobila, choc nie widzialam cienia uczucia miedzy nia a tym chlopakiem.Potem slub odlozyli , pozniej nie wiem bo odeszlam z Instytutu.Na szczescie.Wyklady Jagad Guru pamietam-to od niego szla ta czarna energia. Jak narazie nie spotkalam w Polsce grupy faktycznie uduchowionej i pelnej swiatla. Moze Ty bedziesz miala wiecej szczescia.Znasz moze Trylogie Roberta Monroe o podrozach poza cialem? To moja ulubiona ksiazka, zwlaszcza tom II. Zajmujesz sie troche reinkarnacja? Pozdrawiam cieplo!
dla Ciebie
wiem misiu, że pomyślisz że to dziwne, i dużo ludzi to przeczyta, ale w związku z walentynkami, coś miłego chciałam Ci napisać...
dobra Jacek, tylko Ty to zrozumiesz...
napisałam dla Ciebie wiersz, jeszcze go nie czytałeś...
ok (pierwszy raz w życiu napisałam coś rymowanego, no ale taki był mój zamiar)
Kocham Cię tak
jak ptaka ptak
(dla przynęty)
bez zachęty
ja jesteś uśmiechnięty
(tak wspaniale)
w upale
i w karanwale
gdy chodzimy na bale
gdzie jest wspaniale
i tak bez końca
pomimo braku słońca
na początku i końcu miesiąca
tak bajecznie
no i skutecznie!
dobra Jacek, tylko Ty to zrozumiesz...
napisałam dla Ciebie wiersz, jeszcze go nie czytałeś...
ok (pierwszy raz w życiu napisałam coś rymowanego, no ale taki był mój zamiar)
Kocham Cię tak
jak ptaka ptak
(dla przynęty)
bez zachęty
ja jesteś uśmiechnięty
(tak wspaniale)
w upale
i w karanwale
gdy chodzimy na bale
gdzie jest wspaniale
i tak bez końca
pomimo braku słońca
na początku i końcu miesiąca
tak bajecznie
no i skutecznie!
!!!BLAGAM O POMOC!!!!
w piatek po imprezie w Rudym Kocie...na scene wyszla pewna dziewczyna....wziela do rak gitare...zagrala "noc i rytm"DZEM-u, miala na sobie czarne spodnie z przyszytymi do nogawek tasiemkami, buty na bardzo wysokiej podeszwie, bluze zespolu PANTERA, miala jasne wlosy do ramion, z tego co wiem kostke z EDDIM zespolu IRON MAIDEN oraz granatowa kurtke.wolali na nia "LILU".pomozcie mi ja odnalesc.Blagam