Widok

ELSE

Podaje maila, ale jest problem-ani do mnie maile nie dochodza , ani te ktore probowalam wyslac.Nie wiem dlaczego i musze zlapac naszego Technika, aby mi cos na to poradzil.Grrr...Pogon Aspis:-)))i pozdrawiam Was Obie serdecznie!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nefer

Z kilku powodów : a/ człowiek a szczególnie męszczyzna powinien, jak napisałem , być skuteczny w działaniu ; b/ skoro jest to powszechnie stosowane /łapówki/ - to jest miejscowym zwyczajem
i trzeba się podpożądkowac ;c/ w naszej rzeczywistości nie warto być Don Kichotem; d/ a pozatym co miałem zrobić jeżeli listy do mojej skr.
raz przychodziły a raz nie ?
okazało się że, na poczcie są 3 zmiany, każda
ma własny rozdzielnik z wpisanymi nazwami skrytek .
W tylko jednym tylko byłem wpisany , w pozostałych nie
, , a kto by się tym przejmował , , powiedziała pani
-- poprzednio zbyto mnie --nie było żadnej reorganizacji
(tak jak z wentylatorkiem ) . I tak mi Twój list zdązyli
odesłać , zanim załatwiłem jak w azji (tzn. tutaj)należy.
pozdrowienia

Alchemik, Esclarmonde

w polskiej tradycji sw. Walenty to patron nerwowo i umyslowo chorych natomiast w amerykanskiej to patron zakochanych. Jak to polaczyc? Chyba tak, ze niejeden (niejedna) z milosci sfiksowal(a). A wam jaka tradycja jest blizsza? Pozdrawiam

Esclarmonde

syrenka siedzi na kamieniu prawda? A widzialas muzeum Andersena? Czekam na list, pozdrawiam

Alchemik

z tym tartakiem to niezly pomysl, ale dlaczego rozpieszczasz pania na poczcie (czytaj- wreczasz lapowke), kazdy sie burzy ze panuje wszedzie korupcja i lapowkarstwo a sami sie do tego przyczyniamy. A wyciagnieta lapa to chyba juz tradycja, a w dodatku nachalna... Pozdrowienia

ASPIS

DLACZEGO? dlaczego kobiety bawią się mężczyznami? dlaczego kobiety porzucaja nas na pastwe losu? dlaczego jestesmy zostawiani samotni nawet mimo wszelkich zapewnien o swojej milosci do drugiej osoby?
CZYZBY NIE Z TEGO SAMEGO POWODU?
ALE CZY TO NIE DZIEJE SIE OD STULECI?

Ciri vel Else

Moja kochana siostrzyczko, dziękuję, że byłaś, że jesteś i mam nadzieje, że będziesz przy mnie w dobrych i złych chwilach. Teraz mam kryzys, wszystko się zwaliło mi na główkę. Same kłopoty, zresztą wiesz jakie, ale mam nadzieje, ze niedługo przejdą. A WALENTYNKI (cokolwiek to słowo znaczy) spędzę pewno sama w moim zieloniutkim pokoiku, na bo przecież kto będzie chciał się ze mną umówić... na pewno nie mój facet, a zresztą, czy my jesteśmy jeszcze razem...? sama już nie wiem.

DLACZEGO?!!!

kiedyś w Hyde Parku napisałam, że nie rozumiem dlaczego faceci są tacy okropni... teraz też zastanawiam się nad tym. Dlaczego nie potrafią zrozumieć, że mamy uczucia, że łatwo nas zranić. Dlaczego są złośliwi, chamscy i nie szanują kobiet, które kochają tych cymbałów z całego serca. Dlaczego poniewierają najczystszym uczuciem jakim jest miłość i kobietą, która obdarza ich nim! Dlaczego tak jest, dlaczegi?!?!?! Czy ktoś zna odpowiedz?

Esclarmonde

Moja kochana bratnia duszyczko(Ciri tez), liscik napisalam, juz wyslalam, ale troche za pozno, bo najpierw mialam pewne klopoty(opisalam Ci je w nowim liscie) a potem zachorowalam i nie wychodzilam z domciu. Caluje Cie bardzo mocno i sciskam goraco, mam nadzieje, ze za nami tesknisz. papapa

łkanie

W poświacie świec
na mym bladym policzku
mienia się krople
jak chłodne górskie kryształy

Moje szklane małe serduszko
powoli odchodzi do krainy snu
gdzie nikt mnie już nie zrani
gdzie będę żyć wspomnieniami

Ma dusza schowała się za murem
gdzie nie ma drzwi
gdzie nie ma okien
jest ciemno, cicho, pusto...

Rycerz nie broni mego serca
klucznikiem nie jest, nie chce być
pięknymi słowami zbałamucił, kłamał?
a teraz rani świadomie...nieświadomie?

KATKA

Kasiu, dziekuje za mail, nic sie nie stalo -z mojej strony jest all ok, wyslij kiedys cos do mnie, czekam, adres znasz.pa.

Fiona

To ja bym chyba prosił, abyś następnym razem patrzyła się dłużej, bliżej i prosto w oczy

Fiona

a masz icq moze?

7sk

rzeczywiscie

Nefer

Miło że jesteś . Mam wiele do napisania . Chyba lepiej
będzie przez niebieską skrz. -jeżeli działa. niepotrzebnie
nagadałem ( przyznaję się) pani na poczcie -nic to niedało.
Teraz dopiero dotarłem metodą kawowo- butelkową tam
gdzie trzeba i okazało się tak powinienem od początku.
jesteś nieskuteczny - powiedział mi kolega . - przyjmuje
reklamacje telefoniczne w jednej z firm. , , jakmi dużo dzwonią , to włączam wentylatorek na biurku -przytykam kartkę do niego papieru , robi rrrrrr...
i jeżeli klient dzwoni , to słyszy rrrrrr... a ja mu mówię
tartak słucham , , , .. po kilku telefonach daje za wygraną " . po takiej wstawce pokornie poszedłem na
pocztę . resztę opiszę skrzynkowo .
pozdrowienia najpozdrowieńsze i najmilsze

plagiat

jakbys przeczytal co napisala fiona to bys wiedzial ze to bylo do mnie i do ciebie, dlatego odpisalem w liczbie mnogiej....

FIONA

To jak zalozycie, dajcie mi znac :-))Ups...lece na zajecia! Next time napisze wiecej!Pozdrawiam serdecznie!@v@

ATMA

A ja 6 lat temu.: ) A to Robert mial sie zenic z Agnieszka, a Maciek byl uczniem mojego liceum-przez Instytut nie zdal matury. Potem chodzilam troche do klubu Radiestetow, ale tez sie zle czulam.
Masz racje, nie moge wiedziec na pewno, ale ta religia jest w Polsce tak malo znana, ze sa nikle szanse.Moze kiedys...A jaka grupe pelna swiatla Ty masz na mysli? Sufizm? Taak, zaczytuje sie ostatnio literatura odkrywajaca wszystkie cenzury i poprawki doBiblii, jakie przez wieki robil kosciol. oczywiscie, ze Chrystus nauczal reinkarnacji. Jest tez sporo ciekawych faktow z zycia m.in.Marii Magdaleny i innych...Adj.Monroe-uwielbiam.Cwiczylam kiedys jego kasety majace doprowadzac do OOBE...Swietliste pozdrowienia!@v@

NEFER

Ciesze sie, ze juz jestes.Jak tylko znikasz, zaraz to nie ten sam Hydepark.List prawie w drodze.Wlasnie umieram ze strachu.Jutro rano teoria, a plyty, ktora mialam przesluchac, nie ma w bibliotece.Buuu...mialam na to 2tygodnie, ale oczywiscie przypomnialo mi sie dzisiaj.Jestem wyjatkowo ciezki przypadek sklerozy.W czwartek bylam z M. w Kopenhadze i pomnik Malej Syrenki doprowadzil mnie do lez...Nigdy nie widzialam rownie pieknego...Jak wroce, pokaze Ci zdjecia.Pozdrawiam Cie bardzo cieplo i wysylam swiatlo, tak silnie, jak tylko potrafie!@v@

Esclarmonde

Skad mozesz wiedziec, ze jestes 1yna Katarka w Polsce ????????
W Instytucie bylam 8 lat temu - duzo czasu minelo... Wiesz, sama jestem zaskoczona, ze to juz tyle... Tapasje-dasa kojarze, tak, jak Yudisztira-das, Ekadasi-dasi, Hladiniszakti-dasi, Gouranga-dasi, itp., itd. Poza tym Robert, Maciek, Iwona i jeszcze cale mnostwo innych ludziqw. Z roznych miast, ale glownie Gdansk i troche z poludnia.
Jesli chodzi o grupe uduchowiona i pelna swiatla, to owszem, jest taka. Roberta Monroego czytalam, ale chyba nie wszystkie czesci. Reinkarnacja, zajmuje sie, jesli mozna to tak okreslic. Ja juz jej nie kwestionuje. Sam Chrystus nauczal reinkarnacji i pierwotny kosciol chcrzescijanski, a dopiero w IV w. na ktoryms soborze zdecydowano, ze ona nie istnieje. Szeroko rozpowszechnial nauki o reinkarnacji jeszcze w IV w. n.e. Orygenes - chrzescijanski kaplan. 3maj sie. Zycze samych dobrych energii.

filharmonik

Zycze Ci abys postepowal tak, jak to zacytowales.

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Grajdołki (105 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry