Widok

Ecco snow ride rozmiarowka w praktyce :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanie o rozmiarowke tych butów w praktyce..

Producent podaje długość wkładki w cm a z Praktyki wiem, ze czasem różni się od faktycznie zamierzonego w cm nawet o rozmiar.

Jak dziewczyny u was... To znaczy jaka długość wkładki odpowiada rozmiarowi 26 oraz 27... .???

Z góry dzięki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mnie kup o rozmiar wieksze, ja co roku kupuje o rozmiar wieksze, bo te w aktualnym rozmiarze sa na dlugosc stopy, takze za male.
Tak, to wiem... Tylko chodzi o to, ze kupuje buty przez Allegro, i raz producent ma napisane ze 26 to 17cm a w innej aukcji ze 17cm to 27... No i sama nie wiem...
Zapyatj jak mierzy wkladke. Czy mierzy jej cala dlugosc, czy tylko pomiedzy profilowaniem?
dzieki :) chyba tak zrobie..nie mialam nigdy ecco wiec nie wiem jak wypadaja w porownaniu do geoxow..jakos nie moglam sie przekonac do ecco w tym roku chce sprobowac
mam 26 zaraz zmierze
image
image
J kupiłem małej ecco snowride r.27 ma dł.wkładki 17 cm.
26 - 16
image
image
kurcze...czyli jednak wychodzi,ze 17cm to 27 :( a pytalam chyba z 4 sprzedawcow i kazdy twierdzi, ze 26 rozmiar ma 17cm wkladke...niby sami mierzyli.. eh..
Ja za nim zamówiłam w necie byłam w ecco w Clifie i Api, mierzyli wkładki przy mnie,27 miało 17 cm a 26 -16 cm.Zresztą zawsze możesz wymienić.
wiem,ale nie bede akurat w 3miescie w najblizszym czasie..a chce zeby mlody mial juz cieplejsze buty bo niby ma sie gwaltowie ochlodzic.. troche jestem w kropce.. sama nie wiem.. a ze zwrotami..to juz kilka razy przerabialam zwroty i wymiany..

kupilam juz okazyjnie sorele mlodemu i wyszlo, ze r.26 ma wlasnie 17cm wkladke i sa okej, z zapasem na grubsza skarpetke..
mlody ma stope niecale 16cm..jakies 15,8..wiec mysle, ze te ecco powinny byc wlasnie 17cm. A jak sprawa wyglada w ecco track uno? tak samo? czy jest jakas roznica? czy wkladki w ecco sa tez tak wyprofilowane w srodku jak w geoxach? bo w zeszlym roku mialam geoxy dla mlodego, Gulp i r.24 mial 16cm wkladke ale byla tak wyprofilowana,ze mlody maja 15cm nozke mial je akurat.
wymiekam!!!!!!!!!!!

przysiegam, ze mam dosc... moja frustracja osiagnela poziom zaawansowania!!!!!!

jak ten sam model butow, ten sam kolor, te same parametry u jednego sprzedawcy ma inna dlugosc wkladki jak u drugiego! ludzie...jeden mi pisze ze w rozmiarze 26 jest 16,4cm, drugi mi pisze, ze 17cm a inny ze 16... i co ja mam myslec...???

blagam pomozcie mi bo oszaleje!

czy rozmiarowka ecco jest jakos zanizona czy zawyzona w stosunku do innych marek?

skoro mlody teraz pomyka w rozmiarze 25(16) to na zime 26(17) powinno byc okej prawda?
ja pojechałam z Leną do Ecco, zmierzyłam jej buty, najlepiej wyciagając wkładkę ze środka i przykładając stopę do wkładki i wiedziałam już jakie muszę zamwić, a zamówiłam w sklepie internetowym, bo taniej mnie to wyszło
image
:-) znam twój ból, też próbowałam kupić starszemu ecco przez neta i się poddałam :-) różnice w podawanej długości wkładki sięgały 1,5cm (tylko ja nie wiedziałam czy brać 29 czy 30). Byłam z nim w ecco na szadółkach,ale tam wybór mały, kiepsko z rozmiarówką,niskie kozaki w rozm.29 miały taką samą wkładkę,jak jego aktualne półbuty 28 (też ecco). A ponieważ ja i tak chciałam inny model,niż ten co mierzył,to już całkiem nie wiedziałam,co mam zamówić. W końcu kupiłam przez neta,ale superfity (miał podobne w zeszłym roku i były ok,jakoś łatwiej tam trafić z rozmiarem,bo wkładka jest prosta i wszyscy podają taką samą długość +/- 2mm)
Jakby mi bardzo zależało to chyba bym się zmusiła i zaciągnęła go gdzieś dalej do sklepu,żeby zmierzył konkretny model (bo między modelami też są różnice w długości :-) żeby zbyt łatwo nie było :-)
ecco 26 mają max 16,5 cm, na pewno nie mają 17 cm, córa ma stopę 15,2 cm i wziełam 26 na zimę
Poprosiłam nawet o zdjęcie wkładki z przylożona miarka i Ecco track uno faktycznie w rozm 26 maja 17 wkladke... :(

Nie zostaje mi nic innego jak poczekać i podjechać do sklepu....

Teraz mi się przypomniało, ze Gulpy geoxa, które sprzedawalam po sezonie zimowym w rozm24 miały 16 cm wkladke podana przez producenta, a dziś jak szukałam w necie takich samych to pisali, ze rozm 26 ma 16 cm... Hehe ... Wymiekam...
teraz zerknelam na allegro na ten model butow w rozmiarze 30 bo taki mnie interesuje to na jednej aukcji jest 18,9 a na innej 19,9...
To samo niedawno sprawdzalam ,co aukcja inna dlugosc wkladki .
Pojechalam z mala rowniez do ecco ,przymierzylysmy butki i zamowilam z allegro i dobrze ze przymierzylam ,bo chcialam według rozmiarowki z aukcji wziasc 26 ,a okazlo sie ze musimy miec 27 ...
C i co podaja dluzsza wkladke mierza ja cala, nie odliczaja profilowania. Jak mierza sam srodek (to co nas interesuje) to wychodzi ok. centymetr mniej. My kupujemy buty 28, a ECCOzimowe 29. o tak wychodzi dlugosc wkladki. Mierzona w sklepie, wkladka wyciagnieta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mierzylam z profilowaniem. W moich snowridach jest na bank 16 :)
image
image
Odświerzam wątek:) córa ma stopkę 15,5cm czyli wg roxmiarówki ecco muszę wziąć rozm 26 który ma 17cm. Czy aby napewno? Chce zamówić buty przez internet a mieszkam kawałek za Gdańskiem i nie mam kiedy podjechać przymierzyć.. Jeżeli jakaś mama ma dziecko z butami zimowymi ecco 26 lub 27 proszę o podanie długości wkładki, bede bardzo wdzieczna:) dziękuje z góry :)
moja córka ma ecco rozm. 27 i długość wkładki to 17,5
Madzia dziękuje:) to teraz nie wiem bo mierze jej jak stoi tylem do scisny i jest 15,5 a jak odrysuję stopkę to 16cm . Nie wiem teraz czy wziac 26 czy 27

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry