Widok

Eco-Jaja

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy macie jakieś namiary na swojskie, ekologiczne jaja kurze?
Wiem, że można takie kupić w sklepie oraz od przysłowiowej "babci" na targu, ja jednak szukam takiego sprawdzonego miejsca lub osoby.
Będę wdzięczna za informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może poszukaj na jakiejś wsi???

moi Teściowie mają działkę wypoczynkową na wsi i kupują jajka w sąsiedniej wsi :P od 2 gospodarzy :)
powiem tylko tyle ze kupując jaja od "sprawdzonych " gospodarzy też nie zawsze są to jaja ekologiczne - są karmione sztucznymi paszami i naprawdę teraz bardzo ciężko trafić na jajka od kurki co jest hodowana na naturalnej paszy i trawce ;-)- czyli takie całkowicie eco ;-)
Najlepiej w bomi, w almie, albo w sklepach ekologicznych. Zwykle "baba ze wsi" stojaca na rynku ma jajka bez pieczatek wogole i trzeba jej wierzyc na slowo ze to jajka z wolnego wybiegu. No i jeszcze jak cena jest niska , a jajka wielkosci xxl to pewne ze takie nie sa. No chyba ze baba jest wyprobowana, ja takiej nie znam i kupuje w orlowie w sklepie ekologicznym na pl gornoslaskim, w bomi albo w almie. W aldku sa tez takie jajka, generalnie w wiekszych sklepach spozywczych.
ja proponuje pojechać na małą wioskę i tam się po prostu zapytać i na pewno będą lepsze niż te z pieczątkami:)
imageimage
możesz kupić jaja "0" lub "1" np w auchanie lub tesco. wiem, że są też w bio-piekarmi w Gdyni vis-a-vis dworca podmiejskiego - ale drogie, bo 1.50.

moja mama kupuje ecojaja w sklepie na śląskiej w Gdyni -też taki "bio' sklep.
Ja kupuje w nowym sklepie z bio żywnością na morskiej (koło Lidla) - ogólnie polecam ten sklep: bardzo dobre zaopatrzenie i cenowo taniej niż na warszawskiej czy starowiejskiej :) Możliwość zamówienia miesa ekologicznego (kurczaki, wołowina, wieprzowina) :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprzedam jaja wiejskie.
kontakt omoto5@wp.pl

jezeli ktos chciałby kupić-mam na sprzedaż jaja od kur zielononóżek- z własnego podwórka, hodujemy na własne potrzeby wolny wybieg 100% eco, sprzedaję nadwyżki -bo obecnie kurki znoszą dużo, mozliwy dowóz gdańsk wrzeszcz (manhattan), kontakt: j-l1@o2.pl

Jaka cena? Jestem zainteresowany

dodatkowa informacja: jaja sa od kur zielononózek kuropatwianych (najmniejsza zawartość cholesterolu) cena 0,9 /szt

a czy można przed zakupem prosic o potwierdzenie, ze kury są zdrowe? i oprócz wrzeszcza gdzie moznaby odebrac jajka/ interesowałaby mnie paleta 30 szt/ mies.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Lista zakupów dla niemowlaka (wyprawka) (63 odpowiedzi)

Dziewczyny, jestem w 7 miesiącu ciąży i powoli przymierzam się do zakupów. Jednak nie mam pojęcia...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (41 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

do góry