Widok

Ekspres Dolce Gusto- problem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam problem z ekspresem. Wczoraj mąż zrobił sobie kawę, córka też sobie zażyczyła, więc chcieliśmy zrobić jej Nesquik i... to by było na tyle :/ poleciało jakieś 10-20 ml wody i koniec. Buczy, ale nie leci. Jakby wody nie było, a jest. Trochę kamienia jest mimo, że zawsze lejemy wodę przegotowaną lub butelkową. Może coś się zapchało, ale... nie idzie otworzyć i wyciągnąć kapsułki. Utknęła :/ Czy ktoś miał podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikt? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może nie dokładnie na temat... ale nam kiedyś powiedziano, że do ekspresów nie można stosować wody butelkowej /mineralnej/ i rzeczywiście odkąd zaczęliśmy lać do ekspresu wodę przefiltrowaną przez Britę to odkamieniamy raz na 2,5 m-ca...a wcześniej wyświetlało nam nawet 2 razy w miesiącu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie używamy mineralnej tylko źródlaną, więc to chyba ok?
Asiaczek , a próbowałas napisac do producenta? na pewno musza mieć kogoś pomocnego w dziale technicznym... jak moja drukarka nie widziała nowego, świeżo wymienioneg tuszu, napisałam i dostałam w odpowiedzi kilka probemów, i co zrobić żeby je samemu wykluczyć.
myślę, że Ci pomogą.
Co do kapsułki to mam tak że jak zrobię kawę i zapomnę wyrzucić to później muszę się nasiłować żeby to otworzyć, bo tam ciśnienie jest i się zasysa.co do wody nie pomogę niestety,ja mam miękka wodę i nie mam problemu z kamieniem...
my często zostawiamy kapsułki w środku i wiem, że to ciężej idzie, ale ta była świeżo włożona i nawet przy użyciu siły nie da się otworzyć :/ nie chcę tego połamać... faktycznie napiszę do nich, bo narazie nie mam czasu jechać zareklamować :)
mam dokladnie to samo i tez potrzebuje pomocy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oo... napisałam do nich maila rano, ale cisza... też masz model piccolo?
powiedziałam mężowi, że ktoś ma ten sam problem i mu się przypomniało o ekspresie :P zrobił ostrym nożem dziurę od dołu kapsułki (tam gdzie leci do kubka) i się odessało i wyszło... no i działa :)
Wiola udało Ci się rozwiązać problem?
mi w końcu odpisali po dwóch dniach ale napisałam, że już sobie poradziłam, mimo to poprosili o numer seryjny opakowania tych kapsułek przy której tak się zrobiło i napisali, że mi przyślą jeden zestaw kapsuł :)
no widzisz. za to że Ci poradziłam napisanie do serwisu jeszcze skorzystasz :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no :D dzięki wielkie :) sama bym na to nie wpadła, pojechałabym od razu z reklamacją do sklepu :)

Czytam z zaciekawieniem, bo mam właśnie ten sam problem. Buczy a kawa nie leci, zrobiłam dziurkę i nic......... co dalej serwis?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

do góry