Widok

Ekspres do kawy Tchibo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos ma to cudo? Jaka kawka wychodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam cafissimo i jestem baaaardzo zadowolona. Jak nie piłam kawy tak teraz zaczęłam ;)
nadal polecacie?
dziewczyny ja też posiadam ten ekspres do kawki jestem z niego bardzo zadowolona, a kawkę można kupić nie tylko w sklepach tchibo ale też w realu na stoisku i w selgrosie i tam jest troszkę taniej
i ja ;)

dlatego taki mamy, bo te świństwa w proszku jakoś mnie nie przekonują, w dodatku mega słodzone. A ten tchibo to w kapsułkach ma tylko kawę.

A spieniam mleko 2%.
Ja też pierwsze słyszę

najlepsze do spieniaia mleko 3,2 %

mleko w proszku w kapsułkach TCHIBO ?? pierwsze słysze ...

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam. Wychodzi PYSZNA :)

Niestety do ekspresów tchibo kapsułki mają mleko w proszku. Do Boscha mleko jest w płynie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny, nie możecie doprowadzić do zagotowania, bo wtedy się nie udaje.
Ja robię tak:
1.najpierw spuszczam troszkę wody do kubka, aż zacznie lecieć para.
2. Zakręcam dyszę
3. Wsuwam szklankę z zimnym mlekiem i odkręcam pokrętło, ale nie na maksa.
4. Jak widzę, że chce się zagotować do przykręcam pokrętło. No i poruszam szklanką, takie posuwisto-okrężne ruchy ;)

Pianka wychodzi sztywna i dużo jej ;)
U mnie leci tak samo jak piszesz. Kubek trzeba lekko przechylić mieszając. Fakt faktem mi też nie udało się spienić całego mleka. W efekcie uzyskuję pół zagotowanego mleka a pół piany :(

pytanie do posiadaczy ekspresu: czy wychodzi Wam piana z mleka? bo u mnie albo coś jest nie tak z ekspresem albo coś robie nie tak, bo piana wychodzi kiepska, widziałam u znajomej jak robiła to miała taki wielki kubek w którym robiła piane włączyła na maksa i wychodził cały kubek super piany, ja mam ten orginalny kubek do spieniania mleka z tchibo wlewam tak 1/4 mleka i piana wychodzi może na jeden palec, dłużej nie moge robić bo mleko sie zagotowuje ( a robie dokladnie tak samo jak znajoma) w dodatku ta piana taka jakas lejąca a nie sztywna wychodzi,
mam jeszcze pytanie czy jak odpowietrzacie dysze do piany to dlugo leci z niej woda? bo u mnie w sumie leci na poczatku mocno, póżniej trochę mniej ale w sumie cały czas leci, może coś jest zepsute?
Te kapsułkowe ekspresy do kawy opinie mają różne. Dla tych co piją mało kawy i cenią sobie szybkość, wygodę i mały rozmiar ekspresu to dobry wybór. Dla kawoszy, którzy nie mogą żyć bez aromatu świeżo mielonych ziaren to kiepski pomysł.
Oo to dobra wiadomość. Mi też się ten czarno srebrny najbardziej podoba, w takim razie zakupię sobie do domku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paula, ja mam czarno srebrny, te kolorowe jakoś mi nie pasowały do kuchni.
mleko takie z kartonika nalewasz do kubeczka, wkładasz rurkę i przekręcasz i zaczyna się ubijać. minutka a taaaka piana. paczka 10m kapsli to 10zł. do 11 paczka gratis, bo zbiera się pieczątki. są różne rodzaje kawy, ja lubię delikatną brazylijską, mój mąż espresso, babcia bezkofeinową;)
Lidka dziękuję za info! A który masz, Cafissimo? jaki kolor? :) czy to mleko jest w proszku? Coraz bardziej się przekonuję do niego. Kapsułki można chyba kupić tylko w sklepach Tchibo?
ja również mam i moja mama też. za tak niską cenę, to super ekspres. kapsle nie są drogie a kawka bardzo dobra. super pieni mleko do kawy . my jesteśmy bardzo zadowoleni. prosty w obsłudze, szybko się czyści
Czy mleko jest sproszkowane czy normalne w tym ekspresie? Wolalabym naturalne, zawsze mniej chemii.
Mamy ten srebrny, kupowaliśmy w promocji za 299, dorzucali ileś tam kapsułek do tego, są 4 smaki (10 kapsułek 10 zł, czyli 1 kawa 1zł) i nam na razie się nie nudzą, ja do tego kupuję czasem syropy smakowe i robię z nimi kawę jak mam ochotę. Co do ekspresów, które same mieąa kawę to napewno są fajniejsze, ale dużo większe, a my nie mamy tyle wolnego miejsca w kuchni, no i zdaje sie są dużo droższe. A kapsułki gwarantują (od razu zużywasz cała porcję) świeżość smaku i aromat, bo w nich kawa nie wietrzeje.
lepiej kupic ekspres na kawe mielona lub ziarnista z mlynkiem a nie na kapsulki. najlepsza firma jest wloska saeco lub de longhi. nie ma to jak swiezo zmielona, zaparzona kawa
Ajkulek, a którą masz maszynę, classic srebrną czy tę nową linię - czerwoną? Nie wiem czy się czymś różnią..
Kupujesz kapsułki Tchibo czy są jakieś zamienniki?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry