Widok

Ektrop rozkladanna sofa IKEA-OPINIE

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoras z Was ja posiada? jak sie sprawuje przy codziennym spaniu?
a i ktory materac macie.

dzieki za odp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do codziennego spania moim zdaniem się nie nadaje... Spałam u znajomych na niej, materac mieli dobry, ale stelaż nie jest najlepszy...

Sama planuję kupić Ektorpa, ale do dużego pokoju, najwyżej na okazjonalne spanie dla gości (żeby za długo nie siedzieli hehe).
my mamy trzy lata, materac najtanszy i uwielbuam na nim spac. teraz to juz spiy w sypialni ale zanim zrobilismy remont to dlugo spalismy codziennie i uwielbiam ta kanape! polecam jak najbardziej
image
nie mamy alternatywy dla tej sofy. mamy tylko 1 pokoj wiec o lozku moge zapomniec :C
My mamy 2 osobową Ektorp.

Spaliśmy na niej raz, i mamy ja dla gości.

Stoi w pokoju gdzie mamy książki i czasami tam przebwamy.

Stelaż za wysoki po roozłożeniu, śpisz jak na podeście w teatrze;/..wszystko sprężynuje, ja od początku wiedziałam,że to nie mój styl!

Do siedzenia super, nie wpadasz jak w wiekszosć sof z IKea.
Pokrowce są już akurat do 2 osobowej niedostępne w Ikea, ale można na allegro kupić za około 400zł.
image

image
Zależy kto do czego jest przyzwyczajony. My mamy w salonie dla gości i jedni chwalą, inni mniej. Materac ten w środkowej cenie, już nie pamiętam jaki.

Jak dla mnie po dłuższym użytkowaniu robi się niewygodna. Sofę mamy od około 2,5 roku i jak pisałam wcześniej śpią na niej okazjonalnie goście. Jakoś ten materiał chyba się wyciąga i część środkowa, która jest dodatkowo utrzymywana przez deski, zrobiła się nieco wyższa od dwóch pozostałych. Nie wiem czy zrozumiesz o co chodzi, ale jeśli rozłożysz sofę, będziesz wiedziała :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ostatnio kupiłam: http://allegro.pl/tapczan-marek-nowosc-i1550921803.html - wg mnie o wiele ładniejszy i w rozsądnej cenie ...
ja ODRADZAM !!! fajna kanapa do siedzenia lub okazjonalnego spania. do codziennego ABSOLUTNIE sie nie nadaje. po tym jak oddalismy nasza sypialnie synkowi, wyladowalismy w salonie wlasnie na niej, prawie rok meczarni zanim udalo sie nam ja sprzedac. stelaz szybko zaczal skrzypiec, wyginac sie, przy przewracaniu sie na bok skrzypial masakrycznie (mimo ze nie jestesmy zbyt duzi), wyginal sie w luk, zaglowek opadal ponizej poziomu (mielismy glowy nizej niz reszta ciala), materac szybko sie wypaczyl (bo to pianka, lateks). tak jak napisalam, dla gosci, okazjonalnie, mozna spac, ale dla codziennego spania - stanowcze NIE ;)
image

image
to na czym spicie?
Dziewczyny ja byłam strasznie napalona na tą sofę, niestety pod koniec urządzania mieszkania okazało się, że po pierwsze sofa jest na duża dla nas a po drugie zbrakło nam kasy, bo to jakby nie patrzeć prawie 3000 tyś :( szukałam szukałam i znalazłam alternatywę. Zamówiłam taką oto sofę na allegro, za 1300 zł z dostawą, zaryzykowałam ale nie żałuję !

Zaznaczam, że nie wiem jak działa cały mechanizm sofy Ektorp, ten w sofie, którą ja kupiłam jest spoko, ale do spania na co dzień moim zdaniem nie bardzo się nadaje. Spaliśmy owszem kilka miesięcy i daliśmy radę ale z przyjemnością przeszliśmy na zwykłe sypialniane łóżko.

Sofa ma także ściągane obicie, wygląda naprawdę spoko.

Jedyny minus to taki, że materac, to zwykła gąbka, ale za to w poręcznym pokrowcu na zamek więc spoko do prania oraz to, że podczas dłuższego spania ta jakby przednia część (gdzie mamy nogi podczas snu) trochę się jakby zapadła.

Reasumując uważam, że do spania na co dzień się nie nadaję ale jeśli ma stać np. w dużym pokoju i stanowić okazjonalny nocleg dla gości to uważam, że rewelacja.

przesyłam linka a jak ktoś chce to mogę przesłać fotki mojej sofy :)

http://allegro.pl/sofa-viktoria-3-rozkladana-j-679-i1582935487.html

aha zapomniałam o najważniejszym ! jeśli chodzi o ten kolor brudny beż to nie widziałam tego na zdjęciu ale ten materiał nie jest gładki tylko w takie tłoczone kwiaty, jak zobaczyłam co mi przywieźli to już chciałam wpaść w złość ale jak się przyjrzałam to ...spodobało mi się jeszcze bardziej :)
magda, tak jak napisalam, sprzedalismy ja i kupilismy sobie duzy naroznik do spania http://allegro.pl/naroznik-peter-ii-duza-powierzchnia-spania-nowosc-i1580483920.html i jest na prawde super - materac sie nie ugina, nie zapada, ma duzy pojemnik na posciel i wieksza powierzchnie spania. ja polecam, jest o niebo lepszy.
image

image
Dziś nie ma kłopotu z wyborem narożnika do salonu czy innego pomieszczenia. Wszystko można znaleźć w sieci i umeblować całe mieszkanie czy dom.

Kupiłam sofę http://tarczapila.pl/zakup-malej-sofy/ mega wygodna i bardzo dobrze wykonana.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry