Widok

Endokrynol na NFZ

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znacie namiary na endokrynologa w Gdansku na Nfz.Bardzo proszę pomóżcie bo nie wiem co robic wizyty prywatne kosztują ponad 100zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może był ktoś kiedyś u doktor Beaty Sztangowskiej?
z miesiac temu zalozyłam identyczny wątek, jedyne co mi dziewczyny podpowiedziały to isc prywatnie :(
my chodzimy do dr Szczepańskiej-byłą w poradni na Jaśkowej teraz chyba na Polanki przeniesiona,dziś dzwoniłam terminy na połowe maja...mam zrobić wyniki i jak będą średnie to przyjmie mnie wcześniej
bociany mowisz o endokrynologu dla siebie czy dla dziecka?? Bo ja potrzebuje takiej dla siebie:). A wyniki jak robicie bez wizyty? Prywatnie ? bo bez skierowania to sie chyba nie da na fundusz?? no i czy do endo potrzebne jest tez skierowanie??
aa myślałam,że dla dziecka szukasz,ja chodzę niestety prywatnie do dr Lewczuk,terminy też masakrycznie odległę chociaż prywtanie
Hej szukasz lekarza.Ja mieszkam w okolicahc trójmiasta o znalazłam w Kartuzach endokrynologa...chodze raz do roku na kontorole i nie mam przeciwskazań co do lekarza..
a może Sztangierskiej? oddana, ze sporą wiedzą. ja polecam. w Baltimedzie przyjmuje, za 80 zł
dziewczyny a ile was kosztuja takie podstawowe badania hormonów? czy jakiś inny lekarz moze mi dac skierowanie na te badania??
na tsh ogólny ale z tego co wiem tylko na to..
Faktycznie Sztangierskej.Zapisałam sie do niej na Zaspie na wtorek-wizyta 100zl.
Pójdą na ta pierwszą wizyte do doktor Sztangowskiej ale w międzyczasie szukam endokrynologa na NFZ.Dziewczynki napiszcie jakie wyniki mam badań mam wziąsc na pierwsze wizyte by mnie nie odesłała bez leków.TSH mam zrobione i FT3 I FT4 tez mam oznaczone.Dzieki za odpowiedz
Hejka :)te badania, które masz wystarczą a jeśli chodzi o lekarza to ja chodze na nfz do Nowego Portu ale już 15 stycznia nie było miejsc na ten rok:( Może iść prywatnie do lekarza, który przyjmuje też na nfz i może gzieś będzie możliwość "wciśnięcia" Cię na listę oczekujących;) pozdrawiam
...
a dodam, że na pierwszą wizytę miałam oznaczone tylko tsh i endokrynolog przepisała mi hormony:)
...
Bardzo dziekuje Ci za odpowiedz.Idę prywatnie w poniedziałek i zobaczymy co Mi zapisze a musi coś mi dać.Pamiętasz nazwe tych hormonów?
euthyrox ale różne są dawki ( w zależności od wyników) ale pewnie zacznie od najmniejszej czyli euthyrox 25.
...
Dzięki za odp.Pozdrawiam
a i wszystko zależy jakie masz oczywiście wyniki:) bo czasem tsh ft4,3 są w normie a mimo to coś tam sie dzieje i wtedy lekarz nic ci nie przepisze tylko wyśle na następne badania np na badania w kierunku hashimoto
...
Nie interpretowałam wyników Ft3 i Ft4 zrobiłam je prywatnie wcześniej lekarz rodzinny zlecił tsh i wypisał skierowanie do endokrynoloa.Mysle że to tarczyca jednak mam typowe objawy:nie chudne choć prawie nic nie jem,wszystko mi leci z rak,jestem rozdrazniona i zmęczona do tego mam uderzenia gorąca ide ulicą na dworze mróz a ja rozpinam kurtke bo mi gorąco.Moja babcia tez choruje na tarczyce i moja mama również i mam nadzieję że dostanę w koncu jakieś leki bo zwariuję.
na pierwszy rzut oka wygląda na niedoczynnosć tarczycy chociaż z tymi objawami to też różnie :) ja mam niedoczynność a wszystkie objawy nadczynności.... pozdrawiam i napisz po wizycie jak poszło pozdrawiam :)
...
ja chodzę do dr Tutkaj-Rodziewicz. Przyjmuje na Podbielańskiej koło kina Krewetka. Cena 85 zł. Bada dość długo, ja mam zawsze wrażenie, że przebadała mnie od góry do dołu.
Małga jak masz do daj namiary na ta przychodnię to znaczy numer telefonu.Jak juz płacic za wizytę to u dobrego lekarza.Pozdrawiam
INCIA widzę że jesteś w temacie jeśli chodzi o tarczycę,zrobiłam dziś sobie świeże wyniki badań i jak byś mogła to ocen.TSH 2,270 FT4 15,48 FT3 4,90.Dziekuje.
Kasia, te wyniki nie wyglądają najgorzej, ale skoro masz rodzinę tarczycową i czujesz objawy, to dobry lekarz wyśle Cię jeszcze na porządne USG i badanie przeciwciał. Kiepski lekarz nawet nie będzie dalej rozmawiał.

Dziewczyny, nie szukajcie tanich endokrynologów, tylko najlepszych. Nie ma większego koszmaru, niż źle leczona tarczyca. Na złych dawkach leków można czuć się gorzej, niż całkiem bez leków...

Polecam dr Mizan. Nie jest tania, trudno się dostać, ale nie znam nikogo lepszego.
Własnie wyniki nie są złe ale objawy mam typowe a moze to nie tarczyca? Już sama nie wiem.....W poniedziałek idę prywatnie i napisze co mi pani doktor powie.
Hejka :) według mnie wyniki masz dobre teraz kwestia do jakiego endokrynologa trafisz, bo jeden może Cię rzeczywiście odesłać z kwitkiem jeżeli będzie opierał się na tych wynikach natomiast bardziej dociekliwy lekarz wyśle Cię tak jak już ktoś wcześniej napisał na badania przeciwciał żeby wykluczyć hashimoto (choroba autoimunilogiczna), której też jestem posiadaczką;/ a robiłaś może ostatnio morfologię lub inne badania może to nie tarczyca a np anemia?
...
Tak robiłam morfologię i badanie moczu wszystko jest ok.
dodam, że nawet jeśli potwierdziłoby się u Ciebie hashimoto to nie jest choroba, którą się leczy, bo najprościej w swiecie nie ma na nią lekarstwa;/ leczy się tylko skutki jakie ona wywołuje czyli w moim przypadku niedoczynność tarczycy. U ciebie jeżeli już będzie hashimoto to jest one w "fazie uśpienia" i może przed wiele długich latach nie wywierać żadnego wpływu na organizm w tym przypadku kontroluje się tylko co jakiś czas czy hormony są w normie i tyle-żadnego leczenia hormonalnego;)
...
nie jestem lekarzem dlatego nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale wydaję mi się, że hormonów przy dobrych wynikach lekarz Ci nei przepisze;/ pewnie jeszcze troche badań będziesz musiała zrobić ...
...
Co mi radzisz z moimi objawami? Jak u Ciebie sie objawia ta niedoczynnosc?
zapisz się do endokrynologa( tylko endokrynolog może zlecic ci badania dot. tarczycy), w miedzy czasie poszłabym jeszcze do internisty po skierowanie na szczególowe badania krwi i moczu bo twoje wyniki tarczycowe nie powinny być skutkiem złego samopoczucia. Moje objawy niedoczynności były takie: rozdrażnienie, kołatanie serca, bóle głowy, tycie, przesuszona skóra.
...
Ja mam cały czas takie objawy jak ty do tego doszły napady gorąca i wszystko mi z rąk leci
zobaczysz co Ci powie endokrynolog :) w końcu jest to lekarz od wszystkich hormonów w organizmie a nie tylko tarczycy jeśli przyczyną Twoich objawów są hormony to napewno lekarz Ci pomoże:) a na badania szczegółowe też bym poszła bo może akurat cos tam się rzuci w oczy warto sprawdzić.
...
Dziekuje Tobie za zainteresowanie moim problemem.Pozdrawiam
Kasia ja mam wyniki hormonów w normach-chociaż z tymi normami to jest różnie,lepiej nie patrzeć na te podane przez laboratorium tylko na to co Ci poda lekarz-ale lekarz zlecił mi usg tarczycy i wyszło że mam bardzo malutką, jest taka jak u małego dziecka a nie u dorosłej kobiety.
Zdiagnozował mi utajoną niedoczynność tarczycy.

Na NFZ dostać się to porażka, przerabiam ten problem od kilku lat, chodze prywatnie-aktualnie jestem w drugiej ciąży i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w 2013 roku :) bo muszę chodzić co miesiąc.

Mimo że Twoje wyniki nie wyglądają źle, zgłoś się do endokrynologa, tymbardziej że w rodzinie są przypadki niedoczynności, która jest dziedziczona właśnie po linii żeńskiej.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza.
Dziekuję Basiu za informację,w poniedziałek idę do endokrynologa-oczywiscie prywatnie i zobaczymy jakie jeszcze zleci badania.Ktos mi jeszcze wspomniał by zrobić sobie badania hormonów np.testosteron.Pozdrawiam
Dziewczyny byłam w koncu u endokrynologa.Po obejrzeniu wyników i zbadaniu Mnie stwierdziła że to nie tarczyca bo wyniki są w porzadku a objawy które mam pasuja zarówno do nadczynnosci i niedoczynności tarczycy.Stwierdziła że to wszystko jest na tle nerwowym i poradziła udac sie do lekarza rodzinnego po coś na uspokojenie.Dziękuje wam bardzo za wszystkie posty.Pozdrawiam i zdrówka życze.
hej ja chodzilam rok temu w ciazy co miesiac do sharmy na zaspie i przyjmowal mnie bez kolejki i zapisow, tylko podchodzilam do jego pielegniarki ze jestem i ona mnie wywolywala. i wszystko na
NFZ
hej

szukam endykronologa,mam niedoczynnosc,skoro na nfz nigdzie sie nie dostane to czy gdzies jest cit tanszy niz 100 zł ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry