Widok

Endokrynol na NFZ

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny znacie namiary na endokrynologa w Gdansku na Nfz.Bardzo proszę pomóżcie bo nie wiem co robic wizyty prywatne kosztują ponad 100zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może był ktoś kiedyś u doktor Beaty Sztangowskiej?
z miesiac temu zalozyłam identyczny wątek, jedyne co mi dziewczyny podpowiedziały to isc prywatnie :(
my chodzimy do dr Szczepańskiej-byłą w poradni na Jaśkowej teraz chyba na Polanki przeniesiona,dziś dzwoniłam terminy na połowe maja...mam zrobić wyniki i jak będą średnie to przyjmie mnie wcześniej
bociany mowisz o endokrynologu dla siebie czy dla dziecka?? Bo ja potrzebuje takiej dla siebie:). A wyniki jak robicie bez wizyty? Prywatnie ? bo bez skierowania to sie chyba nie da na fundusz?? no i czy do endo potrzebne jest tez skierowanie??
aa myślałam,że dla dziecka szukasz,ja chodzę niestety prywatnie do dr Lewczuk,terminy też masakrycznie odległę chociaż prywtanie
Hej szukasz lekarza.Ja mieszkam w okolicahc trójmiasta o znalazłam w Kartuzach endokrynologa...chodze raz do roku na kontorole i nie mam przeciwskazań co do lekarza..
a może Sztangierskiej? oddana, ze sporą wiedzą. ja polecam. w Baltimedzie przyjmuje, za 80 zł
dziewczyny a ile was kosztuja takie podstawowe badania hormonów? czy jakiś inny lekarz moze mi dac skierowanie na te badania??
na tsh ogólny ale z tego co wiem tylko na to..
Faktycznie Sztangierskej.Zapisałam sie do niej na Zaspie na wtorek-wizyta 100zl.
Pójdą na ta pierwszą wizyte do doktor Sztangowskiej ale w międzyczasie szukam endokrynologa na NFZ.Dziewczynki napiszcie jakie wyniki mam badań mam wziąsc na pierwsze wizyte by mnie nie odesłała bez leków.TSH mam zrobione i FT3 I FT4 tez mam oznaczone.Dzieki za odpowiedz
Hejka :)te badania, które masz wystarczą a jeśli chodzi o lekarza to ja chodze na nfz do Nowego Portu ale już 15 stycznia nie było miejsc na ten rok:( Może iść prywatnie do lekarza, który przyjmuje też na nfz i może gzieś będzie możliwość "wciśnięcia" Cię na listę oczekujących;) pozdrawiam
...
a dodam, że na pierwszą wizytę miałam oznaczone tylko tsh i endokrynolog przepisała mi hormony:)
...
Bardzo dziekuje Ci za odpowiedz.Idę prywatnie w poniedziałek i zobaczymy co Mi zapisze a musi coś mi dać.Pamiętasz nazwe tych hormonów?
euthyrox ale różne są dawki ( w zależności od wyników) ale pewnie zacznie od najmniejszej czyli euthyrox 25.
...
Dzięki za odp.Pozdrawiam
a i wszystko zależy jakie masz oczywiście wyniki:) bo czasem tsh ft4,3 są w normie a mimo to coś tam sie dzieje i wtedy lekarz nic ci nie przepisze tylko wyśle na następne badania np na badania w kierunku hashimoto
...
Nie interpretowałam wyników Ft3 i Ft4 zrobiłam je prywatnie wcześniej lekarz rodzinny zlecił tsh i wypisał skierowanie do endokrynoloa.Mysle że to tarczyca jednak mam typowe objawy:nie chudne choć prawie nic nie jem,wszystko mi leci z rak,jestem rozdrazniona i zmęczona do tego mam uderzenia gorąca ide ulicą na dworze mróz a ja rozpinam kurtke bo mi gorąco.Moja babcia tez choruje na tarczyce i moja mama również i mam nadzieję że dostanę w koncu jakieś leki bo zwariuję.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry