Widok

Endokrynolog od tarczycy

Witam, szukam dobrego endokrynologa (od tarczycy) w Gdyni. Czy ktoś może polecić lekarza tej specjalności? Może ktoś się leczy u dr Marii Rzepiak w Evi-Medzie? Jakie opinie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłam u dr Rachonia przedwczoraj, poszłam od razu z wynikami TSH i FT 3 i 4 oraz zrobiłam sobie USG tarczycy ( u doktora Ciepłucha w Rimed Gdynia - 80zł)

Ja miałam wszystkie objawy niedoczynnosci i nadczynnosci jednoczesnie :D ale TSH i FT miałam w normie, niemniej tarczyca powiekszona z jakimis zmianami.

Moje wrażenia pozytywne wypytanie i ustalenie wszystkich objawów,konkrety, żadnego pośpiechu bo inni czekają. Dostałam leki,dobrą rade aby wykupic po 1 opakowaniu bo moze sie okazać że organizm srednio je przyjmie itp.
Zero naciągania na niepotrzebne badania czy wizyty. Mam po prostu sie stawić albo jak nie bedzie zmian na lepsze, lub jeśli bedzie to po nową receptę i tyle.

Koszt wizyty 120zł, gabinet w sea towers przyjemny, aczkolwiek sam budynek jest strasznie ponury :D Zobacze jeszcze jak efekty leczenia, ale tez zdaje sobie sprawe ze żaden lekarz nie jest jasnowidzem i czasem niestety trzeba metodą prób i błedów dochodzic do sedna sprawy. Byle nie za długo ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę podaj mi namiary na dr Rachoń
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Chojnicach kategorycznie odradzam dr. Piotra Grabowskiego, juz na pierwszej prywatnej wizycie nawrzeszczał na mnie, że- cytuję,, jak mogłam doprowadzić się do takiego stanu,że mam RAKA i teraz to wizyty będą co tydzień żeby mnie jakos unormować" . Na szczęście i dzięki pomocy życzliwych osób trafiłam do dr.Kołakowskiej do Słupska i jej djagnoza nie była tak przerażająca.kilka wizyt,badań,USG,biopsje,eutyroks i stan całkiem unormowany, a nowotworu nie stwierdziła,były maleńkie liczne guzki bez zmian nowotworowych. Po dwóch latach terapii zdecydowała że wskazane jest usunięcie tarczycy/wskazane a nie konieczne.We wrześniu 2009r poddałam się operacji-usunięto cała tarczycę z badaniem śródoperacyjnym i NOWOTWORU NIE STWIERDZONO jak stwierdziła również dr.Kołakowska.GRABOWSKI DLA ODWAZNYCH KTÓRZY CHCĄ ŻYC ZE STRACHEM O WŁASNE ŻYCIE I WYROKIEM.Ja miałam wtedy 27 lat i dwoje małych dzieci.Ale jestem nadal z nimi i mam nadzieję ża pomogę komus dokonać właściwego wyboru
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
namiar na dr Kołakowska w Słupsku
przepraszam,ze dopiero teraz pisze ale dopiero weszlam tu po dlugiej nieobecnosci

Słupsk, ul. Prosta 1
606-687-857 lub 59-842-70-32
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
dodam iż,na rodzince jest też temat o tym lekarzu. Ja wziełąm namiar na laskę która leczyła się u D.R i jest tam gg. Wie dużo o jego leczeniu
u mnie spojrzał tylko na TSH stwierdził że na tym etapie więcej nie potrzebuje.
Diagnoza postawiona i po lekach super się czuję.
Z tego, co wiem, to chyba patrzy.
A na czym polega pazerność dr Tyrkin - za duża cena za wizyty czy wizyty co tydzień?
mam pytanie : a czy dr Dominik Rachoń patrzy na wyniki FT3 i FT4, czy tylko na samo TSH ? Leczyłam sie do tej pory u dr Tyrkin, ale wobec braku efektów i zwykłej pazerności już nie mam ochoty do niej chodzić ...:(
Witam ponownie, orientujecie się, gdzie w Gdyni przyjmuje endokrynolog w ramach NFZ? Obdzwoniłam kilka przychodni i na razie nie znalazłam ani jednego lekarza, wszędzie trzeba płacić.
Przecież na tym wątku, tylko kilka postów wcześniej masz dokładne dane (pod datą 31.10.2009)
Witam,
Mam stwierdzona niedoczynność i skierowanie do poradni endokrynologicznej. Jednak kolejki są dłuższe niż po papier toaletowy za czasów komuny. Szukam namiaru do dr Kołakowskiej, aby umówić się z nią prywatnie. Czy mogę liczyć na pomoc?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na pewno nie mozesz zmniejszac dawki w ciąży, tylko trzeba będzie zwiększac - przeciez Twoje dziecko rośnie i będzie coraz więcej potrzebować hormonów tarczycy.
Pewnie będziesz musiala brać stale, także po ciąży, bo skoro Twoja tarczyca nie poradziła sobie w ciąży, to znaczy, że nie jest całkiem zdrowa - do endokrynologa musisz iść.
mam pytanie do dziewczyn które dostały niedoczynność w ciązy-
ja dostałam tka niedoczynność, biore eutyrox 50 wczora badałam tsc 2,67 czyli w normie mój gin kazał nie zmiejszac dawki czyli co będę miec już niedoczynność do końca życia??:/ może potrzebna jest wizyta u endokrynologa?
bardzo prosze o odpowiedz
Kolakowska nie ma w gabinecie usg-obok ejst ale nie wiem,czy robia tarczyce-dzwoniac mozna sie dopytac.

W Chojnicach od 20 listopada rejestruja na grudzien - tam rejestruja z miesiaca na miesiac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki. Ja do Chojnic nie mam jak dojechać, ale daj namiary to przydadzą się mojej siostrze. A ta dr Kołakowska ma swoje USG czy trzeba zrobić samemu na pierwszą wizytę?
podobno na NFZ juz nie przyjmuje.
Ale polecono mi nowa przychodnie w Chojnicach-bede tam dzwonila w poniedzialek to dam znac (jak jestes zaintersowana)

Na NFZw Slupsku zapisana jestem na marzec 2010...w Gdansku w tymczasie mnie chciel izapisac na 2011
NFZ,
rejestracja dr Marzena Walkiewicz
059-842-86-53 - rejestracja w godz. 10.30-12,00
najdluzej czeka sie do niej na pierwsza wizyte-tesciowa do niej chodzila to juz pozniej miala regularnie co miesiac,czy czesciej, jak zalecala pani doktor.
englein ogromne dzięki za namiary. bo dla mnie to ta sama droga jak do Gdańska, a dobra doktor zawsze się przyda :) Polecę ją mojej rodzince. Przyjmuje może na NFZ?

Wiecie, ja nie twierdzę, że dr Gross-Tyrkin się nie zepsuje jak każdy inny lekarz po 2 latach leczenia :) Przeszłam już przez wieeeelu lekarzy i dziw bierze jak potrafią znudzić się pacjentem. I powiem Wam, że niestety nie trafił mi się jeszcze ani jeden, który by wytrwał. Jedna neurolog po dziesięciu latach leczenia zrobiła mi aferę, że przyszłam na NFZ, a nie do gabinetu prywatnego i nie chciała mi zmienić leku, który mi szkodził. Potem okazało się, że załatwiła mi wątrobę, a następny neurolog nie miał najmniejszego problemu ze zmianą tabletek. Oczywiście ta następna neurolog też się zepsuła po 3 latach :) Totalnie straciła zainteresowanie i poprzestawała na wypisaniu recepty nawet nie patrząc na pacjenta. Oczywiście poszła w odstawkę. Z endokrynologiem to samo. Dr Gross to mój drugi i wcale nie twierdzę, że ostatni. Taka widocznie jest kolej rzeczy. Jak widzicie, że coś jest nie tak to nie ma co się wahać i od razu szukajcie nowego.
ja u moejslupskiej p. doktor spedzam kazdorazowo 30-45 min, pierwsza wiuzyta 70 zl a kolejne po 50.
Dr Kołakowska
Slupsk, ul. Prosta 1
059-842-64-91 wew 35
059-842-70-32
606-687-857
naprawde polecam-czasem warto pojechac dalej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rozumiem, że chodzi Ci o dr Gross-Tyrkin. Cóż, tak to jest z lekarzami - jednym pomagają, innym nie, nie ma chyba takich, którzy potrafią wszystko wyleczyć. Ale 5-7 min. wizyty to stanowczo za mało, a mówienie że jest dobrze jak guz rośnie to przesada. Jak Ci przez 4 lata nie pomogła, to zmień ją na kogoś innego, kto poświęci Tobie i Twojej tarczycy więcej czasu.
Chodziłam do p. dr. Tyrki z 4 lata i jest coraz to gorzej z moją tarczycą ,płacę ciężkie pieniądze za 5-7 min wizyty i wychodzę zdenerwowana bo mówi się ,że jest dobrze a guz rośnie i to bardzo.Kilka moich znajomych już też zrezygnowało.NIE POLECAM.

Inne tematy z forum Zdrowie

Kolonoskopia robiona przez lekarza kobietę. Gdzie? (16 odpowiedzi)

Polecacie kogoś?

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

Mały penis we wzwodzie (8 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

do góry