Widok

Esc

Jesli Ci ciezko, to pusc sobie Es-dur (V), od razu chce sie zyc. Tak, czy inaczej... Jakkolwiek by to nie zabrzmialo....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

KLERIKA

twoja wypowiedź świadczy po prostu o nietolerancji. Pewnie wcale Cię to nie rusza

NIE RUSZA.
RUSZA MNIE NARUSZANIE ZAKRESU POJECIOWEGO SLOWA TOLERANCJA I PRZYDAWANIE MU KOLORYTU MORALNEGO.

Kerilka

Przepraszam za bledy w aliasie. Bez podtekstow.Juz bedzie czysto,

Kerilka

Nie zaprzeczam, że masz prawo być do pary jeśli taka twoja wola.

A OD KIEDY TY STANOWISZ PRAWO? DLA MNIE? PRAWO DO WLASNYCH POGLADOW I
CZYSTEGO SRODOWISKA(ja tak rozumiem EKO, wolno mi? czy nie dasz mi tego prawa?)
JEST MI DANE PRZEZ BOGA, LUB, JAK PEWNIE WOLISZ, NATURE.
GDY CHODZI O PRAWO STANOWIONE, TO JA PLACE PODATKI (DUZE) A TY NIE PLACAC PROBUJESZ ZDOBYC PRAWO, ABY JE DZIELIC.(JESTES STUDENTKA?), jesli nie, to sorki.
SADZISZ, ZE TO UCZCIWE? W DODATKU NIE CHCESZ LICZTC SIE Z MOIM ZDANIEM, ODNOSNIE TEGO PODZIELU.
JESLI MASZ SIEBIE ZA OSOBE UCZCIWA, ZAROB, UZBIERAJ, WYKWESTUJ PIENIADZE, KTORE POZNIEJ LEKKA REKA PRZEZNACZYSZ NA DOWOLNY CEL.
ALE BEZ MOICH PODATKOW I BEZ "DARMOWEJ TV" W STYLU OWSIAK.
ZAROB TE PIENIADZE (NA POMOC I WSPARCIE). PRZEKONASZ SIE. ZE ZAROBIONE WYDAJE SIE INACZEJ, NIZ CUDZE.

Kerilka

Po co komu tolerancja w świecie gdzie istnieją tylko piękne blond kobiety o wielkich biustach, długich nogach i dyplomach Harvardu, oraz wspaniali super przystojni mężczyźni. I wszyscy do pary

ROZUMIEM, ZE UWAZASZ, ZE ABY "NRMALNIE" ZYC, (DO PARY), RODZAC "NORMALNIE""NORMALNE" DZIECI, TRZEBA MIEC DYLOM HARVARDU...etc?
TO ZABOBON, ZAPEWNIAM CIE.

Kerilka

masz prawo być do pary jeśli taka twoja wola.
Masz prawo wyrazić swoje "oburzenie" tym, że ktoś nie jest. W końcu to Hyde Park. Sama definicja wskazuje można mówić co się chce.

(PISALEM JUZ, ZE JAKI KTOS JEST "DLA SIEBIE", CO ROBI, KIEDY ZAMKNIE ZA SOBA DRZWI WLASNEGO MIESZKANIA, JEGO SWIETE PRAWO. NIC MI DO TEGO.)

ALE!! PRZY OKAZJI:

A JAK NIE W HP, TO JUZ MI NIE WOLNO. BO ......BO CO?
BO WY , OSWIECENI, PRZEGLOSOWALISCIE DEMOKRATYCZNIE, CO JES MORALNE I POPRAWNE, A CO NIE. I TO W WARUNKACH ZAPEWNIONYCH ZA PIENIADZE Z MOICH PODATKOW!!!
COZ ZA PYCHA!!!!!!!
CZY PRZECWICZYLISCIE CO Z TEGO BEDZIE W SKALI HISTORII NA CHOCBY JEDNYM POKOLENIU ?LUDZKOSCI?
LENIN PRZECWICZYL 3 POKOLENIA, ZANIM , WIECZNIE ZYWY, RUNAL.
NAIWNOSC? CZY TOTALNA, NIEODPOWIEDZIALNA GLUPOTA?

KERILKA

Ale posuwanie się do inwektyw i obelg. To już przekracza granice dobrego smaku. I nie tylko.
Obraża tylko ten czyje argumenty są słabe.
Z przemocą słowną jest jak z fizyczną to "ostateczny argument logiczny" Jeżeli nie masz nic rozsądnego do powiedzenia zazwyczaj lejesz oponenta w pysk.

PROSZE O PRZYKLADY Z MOJEJ WYPOWIEDZI I O PODANIE DEFINICJI "ROZSADKU", KTORA SIE POSLUGUJESZ.

a mi nie podchodzi klimat Lennonki

fuj fuj fuj fuj

KERILKA

Nie obrażaj tych, którzy ci się niepodobają, bo nie pasują do Twojej wizji świata.

JA NIE OBRAZAM NIKOGO.
JEZELI DLA KOGOS JEST OBRAZA, ZE ZYJE, TO MAM SIE ZABIC? JEZELI DLA KOGOS JEST OBRAZA, ZE MAM JAKIES POGLADY, TO MAM JE ZMIENIC?
CO, NIBY, ZOSTALOBY ZE MNIE BEZ CIALA I POGLADOW:
NOTA BENE:
JA ZOSTALEM O POGLADY Z A P Y T A N Y ! ! !

Kerilka

Ludzie nawet wbrew własnym oczekiwaniom są gatunkiem bardzo zróżnicowanym i Murzyn czy Homoseksualista wciąż pozostaje człowiekiem.

MASZ SZCZESCIE, ZE TAK MALO U NAS MURZYNOW.

Wicherek...

......mogace gleboko ranic.....

Kerilka

A ludzie nie lubią, żeby ich wyzywać od kalek czy podludzi.
Był taki jeden co mówił o podludziach. Nazywał się Fryderyk Nietzche i jak doświadczenie II wojny światowej pokazuje nie był godnym wzrocem do naśladowania.

CZLOWIEK , DLA KTOREGO NORMA MORALNA JEST NIEROZMNAZANIE SIE, JEST GATUNKIEM, DO KTOREGO JA NIE NALEZE, I JEST MI DOSC WSZYSTKO JEDNO, KTOREGO Z NAS NAZWIESZ CZLOWIEKIEM.
PO MNIE ZOSTANA DO MNIE PODOBNI, KTORZY, MIMO WYNATURZEN, TAKICH , JAK HOMO, CZY POGLADOW, KTORE HOMO SPRZYJAJA, BEDA BUDOWAC CYWILZACJE. PO HOMO ZOTANA GROBY.
JEDYNY GATUNEK SWIADOMIE DAZACY DO SAMOZAGLADY. ROZSADNE I LOGICZNE.
A MOJE NIEROZSADNE I NIEHUMANITARNE.
NO I SKAD SIE WZIAL HUMANIZM?
Z HOMO!! JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE.
ALE, NA TYM POZIOMIE, NIE BEDZIESZ PEWNIE DYSKUTOWAC?...

Kerilka

Ja szanuje wiare chrzescijanska (choc sama nie jestem chrzescijanka), ale argument o Kosciele, który potepia homoseksualizm, jest na wyrost.
Co z tego, że potępia. To tylko jeden z głosów w dyskusji i to nie ten najważniejszy.

TO POTEPIA, CZY NIE.
MOJE SLOWA"kosciol katolicki nie darzy homosiow specjalna estyma"

NA CZYM NIBY TEN SZACUNEK MIALBY POLEGAC?
POZWALASZ NAM CHODZIC DO KOSCIOLA?
NIE WIERZE, ...WIELBIL CIE BEDE NA WIEKI ZA TEN SZACUNEK.

SKAD W TOBIE TA MADROSC, KTORA POZWOLILA CI OCENIC, ZE TEN GLOS WCALE NIE JEST NAJWAZNIEJSZY?
CZYZBYS WIEDZIALA LEPIEJ OD KOSCIOLA, CO DLA NIEGO JEST NAJWAZNIEJSZE?
TO MOZE BYSMY CIE DEMOKRATYCZNIE, A JAKZE, WYBRALI NA PAPIEZA, POSTEPOWEGO, A JAK....

Kerilka

Zdrowia zycze
Bede sie modlil o Twoja roztropnosc
Szczesc Boze

Oki, no to jedziemy :

Sorrow
Witaj :))

filcharmonik
Sam widzisz, ze Ci "nie do pary" nie sa w stanie sie rozmnozyc, nie wplynie to wiec w zaden sposob na
ewolucje, poniewaz rozmnazac beda sie zawsze tylko Ci "do pary", z tego wniosek, iz odstek tych "nie do
pary" pozostanie zawsze raczej na stalym poziomie. Jak widzimy ewolucja jakos ich nie wytepila, wbrew

temu, co piszesz. Ja nie nazwalabym tych osob epitetami, ktorymi Ty ich okreslasz. A czy nazwalbys per
"polczlowiek" kogos, kto ma np. chorobe genetyczna powodujaa niemoznosc posiadania dzieci ? Albo

kogos, kto jest bezplodny po operaji wyciecia narzadow z powodu np. nowotworu?
A skad to wziales:
"Oni sa niebezpieczni. oni usiluja udowodnic sobie i NAM, ze sa normalni, ...tylko inaczej. Oni sciagaja

takich, co sa "na krawedzi" na swoja strone. Czynia z nich sobie podobnymi polludzmi, czesto nieodwracalnie."
???? Ja mam przyjaciela, ktory dlugo toczyl wewnetrzna walke sam ze soba zanim przyznal sie sobie ze jest
homo. Widzisz, najtrudniej jest przyznac sie samemu sobie. Chyba nie miales zetkniecia z tym

srodowiskiem, skoro wypisujesz takie brednie. Moj przyjaciel nie wywyzsza sie, nie robi niczego z wymienionych przez Ciebie zarzutow. Moj stosunek do niego nie zmienil sie, kiedy dowiedzialam sie o jego sklonnosciach. Znamy sie od Ogolniaka, po 5 latach znajomosci ta sprawa wynikla. W moich oczach on sie nie zmienil, nadal jest wspaniala osoba, ktora szanuje za to, jaki jest i za to ZE JEST.
Jesli nie chcesz takich osob w swoim towarzystwie, to im powiedz. To takie trudne ? Spoleczenistwo sklada
sie z bardzo wielu roznych indywiduow i chcesz tego, czy nie, tak po prostu jest. Ten fakt 3eba

zaakceptowac.
Pozdrowka.

Wicherek
Kto mnie nauczyl liczyc ??? Hm... to zalezy na co ;)) A cyferkami to pewnie rodzice :))

Krabate
Hehe, a ja tam nie mam nic przeciwko niemu :)))

Ludziu
To ja przepraszam, juz sie poprawiam :))) Tzn. pogrubiam, pochylam i podkreslam

:)))
Moze byc ? ;)) Jestes Ludziem do przytulania ? Czy to jakas (z)aluzja ? ;)))

Alchemik
Acha !!! Ihihihi, to juz qmam wszystko, musialo mi to gdzies umknac :)))
Thx for reminding me :) Nie wiem, dlaczego mi uieklo, wybacz. Mam nadziej, ze sie juz odlamales :)

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (725 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (3 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

do góry