Widok

FAJNY LOKAL W GDYNI

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co prawda wstępny termin slubu to dopiero pierwszy weekend czerwca 2006 roku ale czy ktoś mógłby wskazać mi jakiś fajny lokal na terenie Gdyni ?
Ślub będziemy brali w tym małym kościółku przy Świętojańskiej, wesela jako takiego nie będzie - nie chcę żadnych tańców, przyśpiewek, oczepin i tym podobnych atrakcji - ideałem dla nas i naszych około 50 - 60 gości byłby ładny, niedaleko położony lokal, elegancki, nie bajecznie drogi ale też nie tani a w nim obiad, tort i może jakaś kolacja na ciepło. Myśleliśmy o sali w Hotelu Gdynia ale słyszeliśmy różne zdania. Czy ktoś może nam poradzić ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hotelik rzeczywiscie niezlu na wesele, ale raz: widoku nie ma, zaslaniaja drzewa, a dwa: miejsce na max. 50 osob! Bylam tam ostatnio na weselu, bylo 50 osob i ciasno. poza tym uklad sali jest fatalny - 4 ogromne filary, ktore dziela sale na czesc do jedzenia i czesc do tanczenia, a zajmujka strasznie duzo miejsca...

Hotel :Antracyt" pieknie położony na Kamiennej Górze.

Polecam Antracyt - idealne miejsce na około 60osób, mój brat miała tam wesele no i całkiem niedaleko od tego kościółka
13 sierpnia :) Sala bursztynowa
sorry nie spojrzałam na rok myślałam że wtym roku
a kiedy planujecie? wiesz, wydaje sie, ze bedzie ok, wlasnie w watku o zespole Samba dziewczyna pisala mi o weselu w RW, generalnie spotkalam sie z samymi dobrymi opiniami i nawet fakt, ze odbywaja sie nieraz 3 wesela jednoczesnie jakosc nikomu nie przeszkadzal i nie utrudnial zabawy. Podobno jedzienie dobre i duzo, obsluga kompetentna, wlasciciele witaja mlodych kwiatami na poczatek.... jeden minus, to ze jak nie dogadasz to mozesz dostac kamionkowa, brazowa zastawe (ale maja tez normalna, biala) no i ustal z nimi co do oplaty za WC i szatnie - jak nie wspomnisz nic na ten temat, to sami nie powiedza, ze trzeba placic. troche przegiecie... Ale dogadaj z nimi, ze dasz im te 200 zl wiecej i niech zapomna o oplatach za WC od gosci.

Dopiero w czerwcu??
Chyba już w czerwcu, nie wiem czy załatwicie jeszcze fajna salę, myślę że większośc będzie już zajęta
Jak w tej Róży Wiatrów?
Tez tam planujemy.W zasadzie juz zaklepane.
w RW sa 3 sale: 2 na gorze ze wspolnym korytarzem i lazienkami, 1 na dole - samodzielna. my mamy w tej na dole.

a w Rodizio jest przeciez ta mala salka z boku, jestescie pewni, ze nie ma tam wesela? bo ta sala tez ma wspolny korytarz, WC i szatnie z ta duza sala.

elajza napisał(a):

> fakt, Rodizio jest najlepszy. sama bym tam zrobila wesele, ale
> jak wszedzie tam tesz znalazlam minusy - mala sala jest dla
> mnie za mala (na 40 os, ja mam min.60), a w duzej oprocz
> naszego wesela stalyby stoliki i normalni goscie restauracyjni
> by sie stolowali. No i jeszcze to, ze te 2 sale sa niby obok,
> ale maja jedno wejscie i jak tu sie bawic, kiedy sa 2 wesela
> tego samego dnia?
> ale moze sie czepiam? u mnie padlo na Roze Wiatrow, ale to tez
> ma duuzo minusow... :-((
>
>

my mamy wesele w Rodizio - i nie ma takiej opcji ze na naszej sali są stoliki dla gości z zewnątrz - a także nie ma takiej możliwośći żeby dwa wesela odbywały się jednoczesnie :) omawialiśmy to z kierownikiem lokalu; my mamy wesele na ok 80 osób - zapewniano nas ze zmieści się ok 100 osób ale wtedy parkiet moze byc troszke ciasny - z tego co wiem to większy problem z mieszaniem się gości jest własnie w róz wiatrów ale sama nigdy tam nie byłam więc nie wiem
a na ile jest duża? dokładnie?
RODIZJO dokładnie!!!!
fakt, Rodizio jest najlepszy. sama bym tam zrobila wesele, ale jak wszedzie tam tesz znalazlam minusy - mala sala jest dla mnie za mala (na 40 os, ja mam min.60), a w duzej oprocz naszego wesela stalyby stoliki i normalni goscie restauracyjni by sie stolowali. No i jeszcze to, ze te 2 sale sa niby obok, ale maja jedno wejscie i jak tu sie bawic, kiedy sa 2 wesela tego samego dnia?
ale moze sie czepiam? u mnie padlo na Roze Wiatrow, ale to tez ma duuzo minusow... :-((

Też wybrałabym Rodizio. W Nadmorskim jest ładnie i elegancko, ale jedzenie jest ohydne i z mrożonek. To i moja opinia, i powszechna.
Ja bym się skłaniała ku Rodizio na Kamiennej Górzej, był to swojego czasu nasz typ nr 1, ale niestety górę wziął rozsądek i robimy wesele blizej miejsca zamieszkania tzn okolice Gdańska

Mila, no co ty Murat? Ni to stary ni to nowy. Brak klimatu. Jedzenie podobno całkiem niezłe, ale na sali są takie dziwne duże filary.
Odpada, moim zdaniem kichowato.

A swoją drogą to niesamowity macie tutaj klimat - cała masa fajnych życzliwych sobie osób ... Cieszę się, że tu trafiłam
Oczywiście!!;))) nie ma sprawy!!

No to Reda:) Jeden pies:)))
Witaj, coś mi sie zdaje, że niechcący zawłaszczyłam sobie dotychczas przez Ciebie użytkowany login - sorki, nie było to moim zamiarem. Na szczęście nie bywam tu często, więc mam nadzieję że jakoś sie podzielimy ? Pozdrawiam
do góry