Widok

FOTOGRUPA?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiadomo, że fotogrupa to Sławek i Radek i że mają sporo pozytywnych opinii;)

Jednak jak przystało na "grupę" jest ich więcej niż tylko ta 2jka? Czy któraś z Was miała okazje pracować z którymś z fotografów z fotogrupy podczas ślubu i wesela? Bo plenery już robi Sławek lub Radek.

Proszę o opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
A ja bym mimo wszystko prosiła, żeby nie robić kolejnego wątku na temat "opinia o fotogrupie" bo jak taka poznać chciałam to przejrzałam kilka innych tematów.

W tym temacie mam podstawowe pytanie "czy widziałyście zdjęcia /współpracowałyście z innymi członkami fotogrupy?":)

Za numer jeden w fotografii ich nie uważam, ale odpowiadają mi na tyle, żeby robić mi zdjęcia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro nikt nie wie jakie zdjęcia robią te osoby to nie polegaj tylko na obiecankach szefów fotogrupy. Poszukaj sobie fotografa który pojawi się na ślubie osobiście, a nie wyśle zastępcę o bliżej nieznanych kwalifikacjach. W tej grupie cenowej jest naprawdę baaardzo duży wybór.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ktoś nie był na Targach w Gdańsku to nie wie jak robią zdjęcia i jak one wyglądają:P Ja na pewno na nich się zdecyduję za rok :) poza tym jaką umowę podpiszesz taką masz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja widziałam zdjecia Marka z dwóch wesel. Są ładne i wg mnie nie odbiegają jakością od zdjęć robionych przez "szefów".
~złak jak widać krytykuje wszystkich i wszystko związane z fotografią na tym forum, samemu niestety nie ma odwagi zaprezentować oficjalnie swoje zapewne mierne dokonania. Myślisz że twoje durne wypowiedzi mają jakikolwiek wpływ na obiektywizm forumowiczów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale o co właściwie chodzi? Że nie piszę ochów i achów o każdym fotografie? Kubeł zimnej wody na głowę przed wyborem fotografa bardzo się przydaje. Nie raz widzę jak zdesperowane panienki które myślały, że ich fotograf będzie mistrzem świata piszą potem "odradzam, zrobił nam okropne zdjęcia" itp.
Zapewniam was, że są fotografowie których uważam za dobrych i ich prace bardzo mi się podobają. Problem w tym, że nie pojawiają się na tym forum, nie piszą zapraszam do mnie i nie wysyłają zastępców na śluby bo nie prowadzą hurtowni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W umowie nie masz zawarte, który będzie Ci robił zdjęcia:) a jeżeli się uprzesz i to sobie dopiszesz a oni i tak maja zabukowany inny termin to tylko sama z siebie robisz idiotkę, bo na pewno nie przylecą do Ciebie bo w umowie sobie "punkt dopisałaś" :) podoba mi się ich szczerość

A podejście, że chcą zrobić więcej wesel...no cóż takie czasy każdy chce zarobić:) nie można mieć za złe, że im się firma rozrasta, dają szanse innym którzy jeszcze nie mają takiej renomy , a proszę dzięki mojemu tematowi pojawił się p.Marek z fotogrupy:) za czas jakiś może będzie drugim Kacprem Olejnikiem:)

A co do innych fotografów z "tego przedziału cenowego" spotkaliśmy się z kilkoma i mi jednak o wiele bardziej zależy na kontakcie, jeżeli nie potrafiłam się z nimi dogadać podczas pierwszego spotkania to nie chcę myśleć co będzie dalej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
masz inne podejście, może się znasz na fotografii i może szukasz 'artyzmu'.

Ja podchodzę komercyjnie, subiektywnie i egoistycznie:)

"Hurtownia" :) nawet się zgadzam, ale na szczęście nie jestem snobką i nie przeszkadzają mi "hurtownie" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha..

ZŁAK... a możesz w takim razie polecić dobrego fotografa? te nieujawniające się "perełki" :)
ja powiem tyle że zgadzam się ze zdaniem Karola.
dla mnie fotogrupa jest najlepszym wyborem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja miałam |Radka na ślubie i weselu a na plenerze Radka i Sławka, potem dołaczył jeszcze ktoś Marek? nie pamiętam. zdjęcia Radka i Sławka widziałam, zresztą nie współpracoiwałam z nimi pierwszy raz, na team t zdjęć innych pracowników niestety nie mam zdania, bo ich nie wodziałam. ale jak najbardziej polecam współpracę z fotogrupą:)
zdecydowanie wybieram fotogrupę:) jutro wstępna umowa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A my podpisaliśmy we wtorek już umowę z Radkiem!! Jestem mega szczęśliwa ;) Przynajmniej wiem, że zdjęcia będą naprawdę zajefajne ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
my też się zdecydowaliśmy:)także sala załatwiona.zespół też, kamerzysta i fotograf.teraz wezmę się za detale:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chyba nikt Ci nie odpisał na temat. A myśmy mieli Adama na weselu (w zastępstwie, bo Sławek i Radek byli na innym), a Sławka i Radka na plenerze. Ze zdjęć Adama byliśmy super zadowoleni. Fajnie wszystko ujął, cały czas pracował, starał się - mamy zdjęcia wszystkich gości, fajnych momentów na zabawie, ładnie ujęte. Natomiast plener... niektóre były strasznie sztampowe i ustawione. Do tej pory się zastanawiamy jak to się stało, że daliśmy się tak ustawić ;-) Ale część bardzo ładna, więc ogólnie jesteśmy zadowoleni
Piszę nie na temat, ale ile kosztuje u nich sam plener, ok 100 zdjęć???Wie ktoś??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
na stronie znajdziesz odpowiedz... z reszta Radek sumiennie odpowiada na zdjecia... mozna zapytac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas taka sama sytuacja, oczywiście miesiąc przed ślubem, Radek poinformował nas ze nie mógł być na ślubie.Był u nas Adam i zdjęcia wyszły super, naturalne, spontaniczne. A zdjęcia z pleneru u Radka..nie można tego samego powiedzieć...wszystkie takie same, oklepane pomysły. Z rozmowy i zdjęć na stronie wydawało się ze to profesjonalista, a praktyce wyszło inaczej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czesto z nimi wspołpracujemy i polecamy w 100%

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
fotogrupa straciła swoją moc i polot wraz z odejściem Rutko, teraz to tylko opinia i dobra marka im zostala chociaz patrząc na niektore materiały ta dobra marka moze szybko upasc (a przeciez na stronach i blogach pojawiaja sie tylko najlepsze fotografie)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry