Widok

Ferrum lek - wpływ na ząbki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki przyjmowały ten lek?

Boje się jego wpływu na ząbki, bo to żelazo. Niby pediatra mówi, że nie ma wpływu na szkliwo, ale jak zwykle sięgam do wiedzy doświadczonych mam ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko nie ale ja tak w płynie.Mi nic nie było ze szkliwem ale nie wiadomo jak to z dzieciaczkami.

Więc czekamy na doświadczone mamy.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
moja mala przymowała. Wprawdzie nie miała jeszcze zbyt wielu zabkow, ale nic sie nie dzialo, a dodatkowo lek przyjazny dla brzuszka!
Moja mała też przyjmowała, miała już prawie wszystkie ząbki. Na ulotce od leku jest napisane, że nie ma wpłuwu na szkliwo. Naszej nic nie było ani ze striny brzuszka, ani ząbków.
Dziękuję za odpowiedzi.
Ja wiem, ze w ulotce nic nie ma. Ale każde żelazo ma wpływ na szkliwo niestety. A musimy podać...
Dziewczyny, a jak podawałyście? Ja myślę, żeby strzykawce uciąć szyjkę i wtedy wlać dalej tak do buzi, żeby nie miało styknięcia z ząbkami ( a Zosia ma już 8). Macie inne pomysły?
Nie mam wpływu,my stosowaliśmy jak młody miał około roczku,też miał już ząbki i nic się nie działo,a podawałam do deserku najczęściej.
Mój synek brał teraz żelazo przez 2 mies 3xdziennie, i na ząbkach nie ma śladu :)
Ja wszystkie lekarstwa podaje przez strzykawke lub z nurofenu ich miarką.Mam pewność,że całość łyknie i nie wypluje tak łatwo bo go trzymam lekko przechylonego.Z miarek zwykłych dołączonych zazwyczaj do syropów nie ma wogule opcji żeby z niej wypił sam.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (17 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry