Widok

Fiat 126p

To auto "zmotoryzowało" Polskę. Nie spełniający obecnie podstawowych standardów bezpieczeństwa (o komforcie nie wspominając), jednak wciąż obecny na drogach i umożliwiający wielu kierowcom realizację marzenia o posiadaniu "czterech kółek". Tani w eksploatacji, o dokładnie znanych wadach, nadający się zarówno do codziennego użytku jak i amatorskiego sportu motorowego. Po prostu ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Zgadzam się z panem: Mr. $ Weteran Szos
Ten Fiat, jest tani w naprawie i można samemu go naprawić

romek

jak ktos nie umie naprawic i jezdzic to narzeka na malucha ja jerzdze 26 lat i nie narzekam trzeba panowie dbac okazde auto najbardziej krytykuja ci kturzy nocowali 2 tygodnie zeby go kupic pozdrawiam

Wyprawa PoDrodze

Szanowni wielbiciele Fiata 126p,

Serdecznie zapraszam do śledzenia postępów wyprawy PoDrodze - www.podrodze.com. Wyprawy objazdowej Maluchem wzdłuż granic Polski (ponad 4000 km). Wyruszamy 15 Lipca 2009. Zapraszam również serdecznie posiadaczy Maluchów do pokonania ostatnich 100 km trasy razem z nami. Zapraszam 1 Sierpnia na godzinę 12:00 w okolice Międzychodu. Spotykamy się na trasie 182 z Międzychodu do Sierakowa przy skrzyżowaniu z drogą 195. Kończymy trasę w Puszczykowie w Muzeum Pracowni Literackiej Arkadego Fiedlera. Dla wszystkich którzy z nami pokonają ostatnie 100 km wyprawy, Muzeum Arkadego Fiedlera zgodziło się udostępnić zwiedzanie Muzeum za darmo.

Pozdrawiam serdecznie,
Arkady Paweł Fiedler

maluch i tylko maluch

nie ma drugiego takiego auta w takiej cenie więc jeżeli wymagasz od malucha komfortu czy też innych udogodnień kup sobie ferrari.maluch to najwspanialsze ,najtańsze wozidło na rynku to jedyne auto które żałuję że sprzedałem. jestem dumny iż moglem poruszać się tym kultowym autkiem

126p piekne autko

to jest autko z dusza trzeba onie dbac a dojedziesz wszedzie owszem bez malych napraw sie nie obejdzie ale to jest urok tego auta ze naprawisz je wszedzie :)

pzdro dla posiadaczy chwalacych to autko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ziom

Ja kupiłem teras malucha to zobaczymy jak sie bendzie sprawował i psuł ,ale chyba nie będzie takiej tragedi pozdro

hg

dobry samochud jak dobrze zrobiony to 3 lat można leciec bez napraw
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Małe - Wielkie auto

Kawalek drutu, klucz 13 i malucha mozna wszedzie naprawic... maly, tani, zjezdzil pol europy. Do pana Magic, maluch mial zmotoryzowac Polske, popatrz ile jest fanklubow

Fan Malucha

groszek

ja ma 126p el pali jak mu sie depnie
katuje go co drugi dzien i tak od roku
i jezdzi i nie mam zadnych problemow
moje ukochane autko i zadnego innego
a jak jakies suce nie pasuje to niech sie buja

stary ale jary

Mam malucha z 1976r. wersja 600ccm. Jestem zadowolony z tego samochodu. Mało pali, tanie części, a jak coś się zepsuje to łatwo można to naprawić. Niektórzy mówią o tym samochodzie, że to złom itp. ale jak potrafi się o niego zadbać to może służyć przez długie lata.

maluch vs tico

Tico to największe badziewie motoryzacji... Maluch nie jest najlepszy ale przez tyle lat ludzie nim jeżdzili i jakoś nie narzekali. Teraz to nie jest samochód lecz klasyk i mówiąc szczeże to nie mam malucha ale z chęcią bym kupił. Mój kolega ma to mówi że Spalanie małe 4.5/100 a psuje się bardzo żadko. pozdrawiam ;)

126

mimo wszystko bak to samochod wedlug mni kultowy. kiedys jeszcze sobie go kupie....:)

Mój maluszek ...

Od 3 lat jeżdzę tym autkiem rocznik 1994,kiedy go kupiłem więcej stał niż jezdził bo po prostu się nie dało,wysiadało wszystko po kolei...silnik,skrzynia biegów,woda się lała do środka taki był zgnity od spodu ale wszystko robiłem we własnym zakresie i teraz to jest spoko autko,przyznam że sporo musiałem w niego włozyć czasu i kasy też...chociaż mam drugi samochód to i tak go nie sprzedam,żal mi się z nim rozstać,wesoło też było kiedy nie mogłem ruszyć z parkingu bo tryby w skrzyni biegów się zblokowały,nawet holować nie mozna było...pozdro dla właścicieli tych aut.

Niesamowity

Mam maluszka z 96go i powiem wam, że ten sprzęt jest niesamowity, jedyny problem jaki z nim miałem to przepalenie tłumika na wylot, a wtedy zaczął chodzić jak jakiś sprzęt WRC. Nauczony tym doświadczeniem kupuję tłumiki wzmacniane za ok 100zl i mam problem z głowy na 3 lata. Jeśli ktoś o niego dba to nigdy nie zawiedzie. Przyspieszenie może i słabe, ale skąd oni wzięli te 50parę sek?? Mój się rozpędza w ok 20-30sek a Vmax ma 130, trochę wtedy skacze na polskich drogach, ale jakie wrażenia z tej prędkości :D Spalanie w granicach od 4,6(jazda normalna ze średnią w granicach 80km/h) do 7 (wtedy to się dziwią kierowcy samochodów segmentu B/C, że maluszek ich przy 110km/h wyprzedza z łatwością). Nigdy go nie sprzedam, bo dla mnie maluszek jest wart więcej niż mógłbym wziąć za niego. Jedyny problem z tym wozem jest taki, że ogrzewanie w nim zaczyna dawać jakieś efekty dopiero po 15-20 minutach jazdy, ale od czego są ciepłe ubrania :D Pozdrawiam maniaków 126p

morze i dobry

moim pierwszym samochodem był maluch w 1985 roku miałem ich cztery zgadzam się fajne autko mam sentyment , części morze i tanie ale trzeba je często wymieniać strefa zgniotu jak w mercedesie od przedniego zderzaka do silnika jako maskotkie chciałbym go mieć ale do jeżdzenia nie 85 roku nie było tyle samochodów i zdecydowanie mniej wariatów na drodze żona chciała mieć malucha bo na nim zdawała prawo jazdy i nim będie jeżdzić to jej powiedziałem że jak będe chcial sie jiej pozbyć to kupie jej malucha i słowa dotrzymałem nie kupiłem jej malucha jeżdzi troche większym samochodem. Pozdrowienia dla pasionatów maluszka do których ja terz nalerze .

Super Fura :D

To naprawdę super autko, a po za tym można z niego zrobić cuda :D:D. Nie sprzedam go za nic w świecie :P

korekta

za lampę płacimy 15 zł a oni 250 zł :)

Da się go polubic

Mam malucha elx z 97. Mam go od 5 mcy. Zrobiłem nim w tym czasie około 5500 km i on ma w sobie coś co sprawia, że można go polubic. Zrobiłem mu mały remont i chodzi, jak na niego, w miarę dobrze. Brakuje czasami 'kopa", no ale...Nawet kobieta go polubiła, mimo iż nie chciała słyszec o maluchu., a teraz jak chcę sprzedac to wręcz się wkurza. Auto wiadomo, podług tych co teraz sa to nie jest rewelka ale Ci co psioczą stali za nim w kolejkach. teraz się państwo podorabiali i kozaków grają. Tylko, ze my za lampę apłacimy 215 zł a oni 250 zł. Pozdrawiam właścicieli maluszków i tych co mają o nim dobrą opinię, a cała reszta niech się sama pozdrowi!!!

fiat

Wszyscy którzy mówią ze maluszek to syf niech sie popukają w głowę. To jest najlepszy pojazd dla początkójących. Ja posiadam takiego fiacika z 1997 i jestem bardzo zadowolony z jego pracy1

Legenda polskiej motoryzacji

Weglug mnie jest to auto kultowe. Sluzylo dla wielu Polaków i patrzy się na niego z sentymentem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0