Widok

Film Wesele, ktoś widział?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wczoraj obejrzałam, jakoś mnie troche zdołował. Wiem że jest przejaskrawiony, ale na ilu weselach jest podobny scenariusz? Chodzi mi głównie o upojenie alkoholowe gości, jak sobie z tym poradzić, jak nie dopuścić do historii podobnych do tych filmowych? Różni są ludzie, a każdy jest inny po solidnej dawce alkoholu.
Nie wiem tak mnie jakoś wzieło po obejrzeniu tego filmu... :(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez o tym pomyślałam a na pewno pokaże rodzince :))))

Nie widziałem tego filmu - niestety.

Jednakże filmując i obserwując od kilkunastu lat zmieniające się zwyczaje na weselach muszę powiedzieć że od bardzo bardzo dawna nie spotkałem się z weselem na którym ktoś by się upił i leżał pod czy na stole, awanturował się czy wyprawiał inne dziwne rzeczy.
Jeżeli wiesz że wśród gości będzie ktoś kto przegina z piciem to najprostszą metodą jest umówienie kogoś kto odpowiedniej chwili zadba o to by taką osobę delikatnie albo usunąć albo przystopować.
Kolejną prawdą jest że jeżeli ludzie będą się bawili to większość alkoholu wypocą.
Czerwcowa a moze przed weselem projektor i na scianie wyswietlic gosciom:) Film poglądowy:) Odrazu podejrzewam konsumpcja by spadła... albo co gorsza wzrosła;)
Tak jest. I obyśmy miały tylko takie problemy :))))

Pozdrówki
Masz racje, łatwo w całym tym zamieszaniu zaponiec o co tak właściwie chodzi, nawet jak sie jest bardzo racjonalnym człowiekiem. Najlepiej po prostu nie mysleć o tym co będzie i cieszyć sie każdą chwilą.....

Pozdrowionka

Czemu Ci sie odechciało ??? - Przecież najważniejsze jest to że będziecie sobie ze swoim ukochanym ślubować, a nie ta cała otoczka i przygotowania. Przygotowania pewnie też są istotne, ale chodzi o to żeby się w nich nie zatracić.
Najważniejsze żeby zachować umiar. I żeby nie doprowadzić do przerostu formy nad treścią.

A co do filmu - polecam wszystkim !!!! - i to nie tylko tym którzy przygotowują sie do ślubu - dobry podkład do refleksji.
no właśnie, odechciało mi się wesela :(((

Bardzo dobry film !!! Przejaskrawiony, to fakt, ale wiele w nim prawdy !!!
do góry