Widok

Film Wesele, ktoś widział?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wczoraj obejrzałam, jakoś mnie troche zdołował. Wiem że jest przejaskrawiony, ale na ilu weselach jest podobny scenariusz? Chodzi mi głównie o upojenie alkoholowe gości, jak sobie z tym poradzić, jak nie dopuścić do historii podobnych do tych filmowych? Różni są ludzie, a każdy jest inny po solidnej dawce alkoholu.
Nie wiem tak mnie jakoś wzieło po obejrzeniu tego filmu... :(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dobry film !!! Przejaskrawiony, to fakt, ale wiele w nim prawdy !!!
no właśnie, odechciało mi się wesela :(((

Czemu Ci sie odechciało ??? - Przecież najważniejsze jest to że będziecie sobie ze swoim ukochanym ślubować, a nie ta cała otoczka i przygotowania. Przygotowania pewnie też są istotne, ale chodzi o to żeby się w nich nie zatracić.
Najważniejsze żeby zachować umiar. I żeby nie doprowadzić do przerostu formy nad treścią.

A co do filmu - polecam wszystkim !!!! - i to nie tylko tym którzy przygotowują sie do ślubu - dobry podkład do refleksji.
Masz racje, łatwo w całym tym zamieszaniu zaponiec o co tak właściwie chodzi, nawet jak sie jest bardzo racjonalnym człowiekiem. Najlepiej po prostu nie mysleć o tym co będzie i cieszyć sie każdą chwilą.....

Pozdrowionka

Tak jest. I obyśmy miały tylko takie problemy :))))

Pozdrówki
Czerwcowa a moze przed weselem projektor i na scianie wyswietlic gosciom:) Film poglądowy:) Odrazu podejrzewam konsumpcja by spadła... albo co gorsza wzrosła;)
tez o tym pomyślałam a na pewno pokaże rodzince :))))

Nie widziałem tego filmu - niestety.

Jednakże filmując i obserwując od kilkunastu lat zmieniające się zwyczaje na weselach muszę powiedzieć że od bardzo bardzo dawna nie spotkałem się z weselem na którym ktoś by się upił i leżał pod czy na stole, awanturował się czy wyprawiał inne dziwne rzeczy.
Jeżeli wiesz że wśród gości będzie ktoś kto przegina z piciem to najprostszą metodą jest umówienie kogoś kto odpowiedniej chwili zadba o to by taką osobę delikatnie albo usunąć albo przystopować.
Kolejną prawdą jest że jeżeli ludzie będą się bawili to większość alkoholu wypocą.
videoman, dzieki

A film koniecznie musisz zobaczyć - bo warto !!!
recepta na to, żeby goście zachowali sie przyzwoicie na weselu - brak alkoholu, hehehe, u mnie właśnie tak będzie ;))
i nie muszę się martwić o przyzwoite zachowanie ;)))
a filmik z chęcią bym obejrzała ;))

image
Koniecznie zobacz film - bo problem alkoholu to tylko jeden z wielu. Inne rzeczy też mogą położyć imprezę - nie tylko alkohol.

Oczywiście nie chodzi mi o Twoje wesele - wypowiadam się ogólnie.

Pozdrówki
alkohol jest dla ludzi,trzeba umiec pic.Moje osobiste zdanie jest takie,ze wodka jest po to,ze jezeli ktos lubi bawic sie przy drinku,badz dwoch,ok.Brak alkoholu,dla gosci ktorzy wiedz ajak pic,uwazam,za brak szacunku do nich.na weselu powinno byc wszytkiego pod dostatkiem,alkoholu takze.

Zgadzam się - alkohol jest dla ludzi. Trzeba tylko znać umiar. I wydaje mi się że brak alkoholu na imprezie wcale nie musi gwarantować że będzie ona udana.
widzę, że nikt nie wyobraża sobie dobrej zabawy bez alkoholu ;))
smutny fakt, nieprawda ??
naszczęście wszyscy moi goście są ludźmi nie "pijącymi" i brak alkoholu nie będzie brakiem szacunku wobec nich a wręcz przeciwnie ;)
a zabawa będzie wyborna......bez ryzyka pijackich wybryków ;)

pozdrawiam wszystkich ;)) i tych pijących i niepijących.........

image
hmm,a czy ja napisala,ze zabawa bez alkoholu jest zla? NIE,wiec czytaj uwaznie.Uwazam,ze alkohol powinien byc,zeby goscie mieli prawo sie napic,ci co chca,a Ci co nie chca i tak nie beda pili.Wiesz dlaczego mam takie zdanie,bo goscie z jednego wesela,przy mlodych nie wspomieli,ze powinien byc alkohol,a potem jak inni pytali ich o wesele powiedziekli,ze czuli sie strasznie,nie mogac wypic nawet jednego.Niektorzy nie chleja na umor,a bawia sie przy jednej lampce wina badz walkoholu,czy to zle? nie.U mnie bedzie alkohol,bo nie mam zamiaru nikomu zabraniac picia.Kto pije temn pije,kto nie pije ten nie pije.Nie majac alkoholu,do razu cos gosciom"zabraniasz" ja uwazam to za nieeleganckie.ale to tylko moje skromne zdanie:)
Ja sama pije malo:) zreszta mam slaba glowe.Musze miec ochote na %

pozdrowka

"badz innego alkoholu"oczywiscie

napisalaM"

jezu ,jak ja pisze,to ze zmeczenia,wykonczyl mnie ten zjazd

czytam uważnie i napisałaś, że brak alkoholu na weselu to brak szacunku dla gości, a ja uważam, że to nie tak ......w końcu to jest wesele młodej pary i to oni powinni decydować o tym co będzie a czego nie będzie na ich weselu i nawet jeśli wśród moich gości byłyby osoby pijące to i tak nie podałabym alkoholu ......tylko ze względu na NASZE przekonania, moje i narzeczonego, ja jestem przeciwniczką alkoholu,
i szacunek powinni okazać zaproszeni goście, że nie będą narzekać na brak alkoholu tylko będą się dobrze bawić,
smutne jest to, że ktoś uważa wesele za STRASZNE, tylko dlatego, że nie mogli się napić.........to jest moje zdanie......
a tak wogóle to wątek dotyczył tego jak uchronić się przed różnego typu dziwnymi zachowaniami gości po "lekkim spożyciu" więc podałam receptę, hehehe.........
cieszę się, że ten problem nie dotyczy mnie........a ile kasy zaoszczędzę, hohoho ;)))

image
Nacheba, chyba troszkę nie tak mnie zrozumiałaś - napisałam że, brak alkoholu na imprezie wcale nie musi gwarantować że będzie ona udana, czyli że mogą wydarzyć się inne rzeczy (niezwiązane z alkoholem), które ją zepsują - nawiązując do filmu Wesele.
A imprezę bez alkoholu jak najbardziej sobie wyobrażam i to dobrą imprezę !!!!

Ale pisząc ze u Ciebie alkoholu nie bedzie i w związku z tym nie musisz sie martwic o przyzwoite zachowanie gosci, bez ryzyka pijackich wybryków to chyba jednak ci Twoi goscie bardzo "lubią" alkohol - ja o swoich gosci nie musze sie martwic - nawet jak zobacza alkohol.
nie, nie......ja napisałam to tylko odnośnie alkoholu, że dla mnie udana impreza nie musi być powiązana z alkoholem, a oczywiście wyobrażam sobie, że pierwszym powodem do nieudanej imprezy będzie np. mój wisielczy humor ;)))

a co do drugiej części Twojej wypowiedzi, to chyba wyrażnie napisałam, że moi goście wogóle nie pija alkoholu i dlatego nie martwię się jakimiś wybrykami pijackimi tak jak inne osoby na tym forum, bo mam ten problem z głowy, nawet przez mysl nie przeszło mi, że moja impreza mogłaby być nieudana bo ktoś się schleje i narobi "trzody" bo nikt u mnie nie spożywa alkoholu.......... ;))) i jestem z tego powodu jak najbardziej happy ;))

anja napisał(a):

> Nacheba, chyba troszkę nie tak mnie zrozumiałaś - napisałam że,
> brak alkoholu na imprezie wcale nie musi gwarantować że będzie
> ona udana, czyli że mogą wydarzyć się inne rzeczy (niezwiązane
> z alkoholem), które ją zepsują - nawiązując do filmu Wesele.
> A imprezę bez alkoholu jak najbardziej sobie wyobrażam i to
> dobrą imprezę !!!!
>
> Ale pisząc ze u Ciebie alkoholu nie bedzie i w związku z tym
> nie musisz sie martwic o przyzwoite zachowanie gosci, bez
> ryzyka pijackich wybryków to chyba jednak ci Twoi goscie bardzo
> "lubią" alkohol - ja o swoich gosci nie musze sie martwic -
> nawet jak zobacza alkohol.
Przyłączam się do opinii poprzedniczek - alkohol jest dla ludzi i pity z umiarem nikomu nie zaszkodzi. Ja lubię się bawić przy alkoholu, a wcale nie uważam się za pijaczkę i nie robię trzody jak wypiję kieliszek lub dwa. I o moich gości też się wcale nie martwię, choć sądzę że akurat na moim weselu alkoholu pójdzie sporo. Zapraszam dorosłych ludzi na poziomie i jestem spokojna że będą umieli sobie w porę powiedzieć stop.

Natomiast co do filmu "Wesele", to akurat przypadkiem miałam dzisiaj okazję obejrzeć, i owszem, film jest do refleksji, ale mocno przejaskrawiony. A problemy, moim zdaniem, najmniej wynikły z powodu alkoholu. Mentalność ojca panny młodej to był dla mnie prawdziwy problem. Zresztą zauważcie że miłości to tam nie było. Jeśli Wasz ślub to Wasza decyzja, to nie widzę powodu żeby się dołować.

Pozdrawiam wszystkich,
ma.sia

Ma.sia, absolutna racja - alkohol to w "Weselu" najmniejszy problem - jak wczesniej napisałam - jeden z wielu. Całą imprezę w filmie położyły inne kwestie.
Najważniejsze żeby wszystkie przygotowania i cała otoczka nie przysłoniły nam tego co w tym dniu najwazniejsze.

Czego Wam i sobie życzę :))))

Pozdrówki
A czy ktoś wie, gdzie mogę ściągnąć film "Wesele"? Już od jakiegoś czasu bardzo chcę go obejrzeć - tak w ramach przygotowań przedślubnych :) ale ani Kazaa ani Emule nie może go nigdzie w sieci znaleźć! Help!
niestety nie wiem skąd mozna ściągnąć, ja mam dzięki uprzejmości mojej koleżanki ;))) Ale wiem ze można to zrobić, popytaj kogos z polibudy najlepiej....

Pozdrowionka

tez widzialam ten film, ogladalismy razem z nazeczonym i fakt przejaskrawiony ale zastanawialismy sie co bysmy zrobili w takiej sytuacji gdyby posypalo nam sie wesele hm oby goscie trzymali fason i nie rozwalili najpiekniejszego dnia w moim zyciu, pozdrówka

Ja szukam tego filmu i nie moge znalezc go. Nikt go nie ma z moich znajomych.

image

właśnie go obejrzałam. Film ten chyba pokazuje prawdziwe polskie realia wesel na wsi. Jak dla mnie takie wesele to tragedia. nie tylko ze względu na alkohol który jest "głównym bohaterem" ale również na zbieg wszystkich innych złych wydarzeń i sytuacji jakie miały miejsce na tym właśnie weselu. Mieszkam na Suchaninie, mam internet z Homenet, jak ktoś chce mogę udostępnić do ściągnięcia.

do góry