Widok
Foteliki samochodowe Ramatti
Właśnie się zdziwiłam :P
wczoraj w komisie usłyszałam, że Ramatti to włoska firma...
dzisiaj zagooglowałam i wyskoczyła polska strona, bo i firma jest polska!
Fotelik Ramatti Mars jest jednym z trzech fotelików, które pasują do naszego adaptera ;) (tyle ustaliliśmy po wizytach w 2 sklepach + komisie)
Proszę o opinie na temat fotelików tej firmy :)
wczoraj w komisie usłyszałam, że Ramatti to włoska firma...
dzisiaj zagooglowałam i wyskoczyła polska strona, bo i firma jest polska!
Fotelik Ramatti Mars jest jednym z trzech fotelików, które pasują do naszego adaptera ;) (tyle ustaliliśmy po wizytach w 2 sklepach + komisie)
Proszę o opinie na temat fotelików tej firmy :)
Aguś bo Ci w tych sklepach to wiedzą to co zjedzą wiesz?:)
Moja siostra ma dla jednej córci ten 9-18kg z serii Zoo sa zadowoleni,drugi dzieciaczek ma juz też ramatti do 36kg,obydwa super się sprawdzaja,jesli chodzo o 0-13kg to mieli Implasta,ale ja nianiując miałam okazje korzystać z małego 0-13kg ramatti marsa i powiem szczerze coś"cieniasek":) pod spodem tylko kawałek styropianu i boczki jakieś mało bezpieczne,ale to tylko moja skromna opinia:)
a tak z ciekawości jaki wózeczek będziecie mieli? bo chyba mi gdzieś umkneła ta wiadomosc na forum:))
pozdrawiam
Moja siostra ma dla jednej córci ten 9-18kg z serii Zoo sa zadowoleni,drugi dzieciaczek ma juz też ramatti do 36kg,obydwa super się sprawdzaja,jesli chodzo o 0-13kg to mieli Implasta,ale ja nianiując miałam okazje korzystać z małego 0-13kg ramatti marsa i powiem szczerze coś"cieniasek":) pod spodem tylko kawałek styropianu i boczki jakieś mało bezpieczne,ale to tylko moja skromna opinia:)
a tak z ciekawości jaki wózeczek będziecie mieli? bo chyba mi gdzieś umkneła ta wiadomosc na forum:))
pozdrawiam
Dla starszaka miałam (ale buchnęli wraz z samochodem) Ramatti Venus 9-18 i był ok. Dla Młodszego miałam niedawno Ramatti Mars Zebra i też ok, nie zauważyłam, zeby ten fotelik był styropianowy ;-), może ten model o którym pisze Melpomena był sprzed paru lat? Natomiast mam porównanie Ramatti Mars contra Maxi Cosi i powiem tak - dla moich dużych dzieci lepszy był Ramatti ze względu na boczki - w Maxi Cosi starszak szybko przestał się mieścić na szerokość. Natomiast ogólne wykonanie lepsze w Maxi cosi (Maxi cosi solidniejszy). No ale cena też ma znaczenie, nie ukrywajmy :-).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
I cała reszta:
Sprostuj mnie jesli pod materiałem nie ma cienkiego styropianu,bo jesli dobrze pamietam to tam był,ale moze faktycznie nie było tylko na czym dziecko lezy wobec tego na tym plastiku tylko i materiale?hmmm no nie wiem wg mnie boczki to ma średnie,ale Agusia sama i tak zadecyduje:)
Agusia śliczny ten Twój wózeczek dobrze,że nie kupiłaś Roana,bardzo mi się podoba,co do fotelika naprawdę Maxi-cosi najlepszy:)
Agusia śliczny ten Twój wózeczek dobrze,że nie kupiłaś Roana,bardzo mi się podoba,co do fotelika naprawdę Maxi-cosi najlepszy:)
Stelaż jest plastikowy cały + dodatkowo na plecach i po boczkach styropianowa wkładka, czy jak to nazwać. Właśnie zajrzałam pod tapicerkę. A w czym przeszkadza niby ten styropian? To nie jest fotelik styropianowy przecież. Ale tak jak mówisz - Agusia zadecyduje. Każdy ma taki fotelik, jaki sobie kupi. Mi nie pasował maxi cosi, bo mój synek mając 7 m-cy przestał się na szerokość w nim mieścić. Nie miał 13 kg wtedy jeszcze ;-).
Fotografia:
I cała reszta:
I cała reszta:
Mój synek jeździ od niedawna w Ramatti z system Isofix :) uważam, że fotelik jest świetny i bardzo przyjemny w dotyku. Pasy krzyżowe nie są zapinane w kroku co ewidentnie sprawia mu duży komfort poza tym wreszcie przestał marudzić w trakcie jazdy ;) a ja nie łamie sobie paznokci jak przy wcześniejszym hehe ;] a jak Wy uważacie ???
Mam oba foteliki Ramatti Mars i teraz Venus,jestem zadowolona,są wygodne np.Venus o niebo wygodniejszy od chicco key,jak posadziliśmy do niego małego to był tak dziwnie wygięty,a w Venus siedzi sobie wygodnie,fotel też się rozsuwa do leżenia,jest ok.
Teraz mam do sprzedania ramatti mars,jakby ktoś chciał to sprzedam tanio.
Teraz mam do sprzedania ramatti mars,jakby ktoś chciał to sprzedam tanio.
AgusiaGda: może pomyślisz że się wymądrzam czy coś, ale od kogoś bardzo konkretnego słyszałam że dzieci powinno przekładać sie do fotelika 9-18 kg, nie po osiągnięciu wagi a określonego wieku... powiedzieli nam że dziecko musi miec przynajmniej skonczone 10 miesiecy poniewaz wtedy ma juz prawidlowo rozwinieta klatke piersiowa i jest mniejsze ryzyko urazu przy gwałtownym hamowaniu...
tez chciałam swoja mała przełozyc do wiekszego jak zaczeła siedziec, dobrze ze maz postawił na swoim :) i mała jezdzi dopiero od 2 tyg. w wiekszym...
to tak ku przestrodze :) albo ku zastanowieniu :)
tez chciałam swoja mała przełozyc do wiekszego jak zaczeła siedziec, dobrze ze maz postawił na swoim :) i mała jezdzi dopiero od 2 tyg. w wiekszym...
to tak ku przestrodze :) albo ku zastanowieniu :)
Mam ten ze zdjecia od 4 lat. Kiedys bylam zadowolona ale: skrzydelka do montażu pasyw 5 punktowych odlecialy po miesiacu a stale ich przykrecanie doprowadza mnie do szewskie jpasji. Fotelik nie odchyla sie prawie wcale mam 2 inne audi i klada sie prawie. Styropian- jego scianki odpadly po roku! Pasek montujacy obicie zaklada się na kółka od kluczy aluminiowe!!!! To swiadczy o tym jaki ten fotelik jest naprawdę. A certyfikat to się kupuje.