Widok
Fryzurki ślubne
Pewnie część z was już tą stronkę widziała ale dla tych co nie to proszę bardzo. Ja niestety dla siebie nic nie znalazlam bo z moich krótkich, cienkich włosków takich pięknych fryzurek się nie wyczaruje:(
fryzurki
fryzurki
To mnie pocieszyłaś, Witch... Ale nic to, do ślubu jak widać jeszcze dużo czasu (czyżby?), czyli dobrze że zaczęłam już teraz; jest szansa że jakoś dam radę do ślubu.
A ile to trzeba brać to nie mam pojęcia.
Przy okazji, czy brałaś właśnie SkrzypoVitę? Bo ta osoba co polecała (nie pamiętam teraz kto to był) mówiła, że inne skrzypy też na nią nie działały, a to zadziałało.
Ale próbuj z tym Merzem, jak mi skrzyp nie pomoże, to zgłoszę się do Ciebie po obserwacje.
I jak zwykle zmieniłam temat w wątku ;-)
A ile to trzeba brać to nie mam pojęcia.
Przy okazji, czy brałaś właśnie SkrzypoVitę? Bo ta osoba co polecała (nie pamiętam teraz kto to był) mówiła, że inne skrzypy też na nią nie działały, a to zadziałało.
Ale próbuj z tym Merzem, jak mi skrzyp nie pomoże, to zgłoszę się do Ciebie po obserwacje.
I jak zwykle zmieniłam temat w wątku ;-)
Wlaśnie się dokopałałam do tego na forum . opakowanie kosztuje na miesiąc ok.40 zł a najlepiej brać dwa miesiące żeby zadziałało. A potem powtarzac kurację co pół roku. A ja mam właśnie 2 miesiące więc chyba w poniedziałek do apteki:)
P.S. Ale najpierw chyba spróbuję Skrzypovitę (troszkę tańsze) bo moja kolezanka brała i też mówiła, że pomogło.Może na mnie też podziała.
P.S. Ale najpierw chyba spróbuję Skrzypovitę (troszkę tańsze) bo moja kolezanka brała i też mówiła, że pomogło.Może na mnie też podziała.
... to chyba jakiś krem, czy coś ;)
oglądałam sobie fociaki na tej stronie z fryzurami ;) na ciemnych włoskach to ładnie wygląda jak są takie błyszczące ;) ja mam jasne i na moich lakier chyba będzie wyglądał jakby byly brudne :) więc staram się cos wykombinować inszego niż koczek i loczki :) moja kumpela miała włosy nakręcone na francuskie loki i na to chyba jakis nabłyszczacz, bo włosy się jej świeciły jak gwiazdeczki......
oglądałam sobie fociaki na tej stronie z fryzurami ;) na ciemnych włoskach to ładnie wygląda jak są takie błyszczące ;) ja mam jasne i na moich lakier chyba będzie wyglądał jakby byly brudne :) więc staram się cos wykombinować inszego niż koczek i loczki :) moja kumpela miała włosy nakręcone na francuskie loki i na to chyba jakis nabłyszczacz, bo włosy się jej świeciły jak gwiazdeczki......
No tu to Ci niestety nie pomogę; włosy mam co prawda cienkie jak szczypiorek, ale w sumie zdrowe, więc tematu kuracji włosowej nie zgłębiałam. Mogłabym powiedzieć, żebyś zapytała u fryzjera, ale jak Twoja fryzjerka jeszcze się nie nauczyła trzymać nożyczek, to tym bardziej nie będzie wiedziała o kuracjach ;-).
Ja się w przyszłym tygodniu wybieram na podcięcie grzywy i końcówek, to się popytam mojej pani Dorotki, i jak się czegoś mądrego dowiem, to dam znać.
Ja się w przyszłym tygodniu wybieram na podcięcie grzywy i końcówek, to się popytam mojej pani Dorotki, i jak się czegoś mądrego dowiem, to dam znać.
a jakie masz wloski? :) ogolnie kerastase jest dobre ale niektorzy twierdza ze "uzaleznia" wlosy, wiec tak na stale Ci nie sugeruje nic, ale przezd weselem to z czystym sumieniem, niestety koszt jest dosc duzy ... cena sie zmienia ale wydaje mi sie ze za 4 ampulki bylo to okolo 160 zl :/ - to tak do domu, w salonie okolo 40 zl za jedna, ale plus czesanie czyli okolo 37 zl, i tak bardziej oplaca sie sprobowac taka jedna zeby stwierdzic czy Ci pasuje :]
tak sobie mysle ze znam cala mase roznych odzywek ;) pewnie tez ta znacie, ale jakby ktos nie znal czy nie przetestowal jeszcze to mozna sprobowac Natural Classic Treatment Wax (wersja dla blondynek i nieblondynek) na mnie ddziala kiedys super teraz tak umiarkowanie :) kosztuje chyba okolo 20 kilka zl, na moje placzace sie wlosy dobrze robi Goldwell Outdoor&sun niby seria letnia ale mozna ja dostac i w zimie:), Ty witch jestes blondynka z tego co wiem to moglaby Ci sie spodobac taka odzywka tez z Goldwella dla blondynek w szarym sloiczki platikowym (nie pamietam nazwy) u mnie sie nie sprawdza ale podobno inne dziewczyny badzo sobie chcwala :) robi wlosy mieciutie i nadaje lekko chlodny blond refleks :)
sabra mnie tez kusi ale sie chyba powstrzymam ;) ostatnio tak sobie tylko gdybyalam czy nie sprawdzic jak wygladam w ciemnych- mam jasny blond ;) a jesli masz ochote sprobowac np jakis inny odcien to zrob sobie jakis kolorans - tak to sie nazywa w goldwellu przynajmniej :) - taka jakby odzywka z kolorem mozna zrobic u fryzjera wtedy potrzyma sie dluzej albo taka tubke do domu (ja maialam perlowy- czyli chlodny jasny refleks taki) i uzywalam sobie tak raz na 2 tygodnie :) szybko schodzilo , a no i przepraszam ze tak z ta firma na G ;) zeby mnie ktos o reklame nie posadzil akurat tych rzeczy uzywam najwiecej i z tych moge najwiecej polecic
Narazie jeszcze wytrzymam ale napewno i tak bede cos z nimi robila , wiec moze lepiej wczesniej wypróbuje jakis kolor , w gre wchodza jakies delikatne refleksy , najchetniej to bym te klaki moje zciela ale mam juz do ramion, z tylu nawet troszke dluzsze wiec poczekam do wesela a potem ide i moze zaszaleje a co !!!!
:) 2 razy więcej? trzeba zrobić mooocny tapir :) ja nie mam pojęcia ma.sia :) ale mam taką małą nadzieję że po tych witaminkach co je zacznę brać od poniedziałku mi naturalnie sie włosy poprawią :) ;) naiwna jestem, co? jest taki preparat chyba sunsilk, który zwiększa objętość włosów :) i w moim przypadku z jakieś 3 godziny zwiększał, ale potem klapły i się zrobiły tłuściutkie. Kiedys były też Loreala i Welli "włos w płynie" :) fajne były ale juz chyba nie ma w sklepach....
masia :) halo ;) ogonie zwaracaj uwage na odzywki zeby nie byly obciazajece przy cienkich wlosach latwo je klapnac ;) zbyt ciezka odzywka, na niektorych jest napisane ze to "fine hair" ;) czyli cieniutkich :) no i nie wiem jak sie czeszesz :) ja po ulozeniu wlosow na okragla szczotke mam zawsze ich jakos "wiecej" :)
Najgorsze jest to, że moja fryzjerka jest tu, a ślub jest tam. Wprawdzie tam też jest jeden sprawdzony salon, ale jak fryzjer cię na co dzień nie czesze, to zupełnie co innego. Z moją panią Dorotką rozumiem się bez słów.
Ale nic to, damy radę :-) Bo koncepcję to ja już właściwie mam, i nie jest jakaś specjalnie wyszukana, więc będzie dobrze.
Ale nic to, damy radę :-) Bo koncepcję to ja już właściwie mam, i nie jest jakaś specjalnie wyszukana, więc będzie dobrze.
Kruchość włosów - może ją powodować brak wapnia. Jedz więcej warzyw liściastych, nabiału, fasoli, orzechów i nasion.
- Kruche paznokcie i włosy, ziemista cera - w organizmie brakuje żelaza, ważnego składnika hemoglobiny, która stanowi budulec czerwonych krwinek. Źródła żelaza to czerwone mięso, zielone warzywa liściaste, orzechy, nasiona, kiełki pszenicy, suszone morele, pokrzywa i szczaw.
- Słabe, rozdwajające się włosy i paznokcie - mogą świadczyć o braku krzemu. Występuje on we włóknach roślinnych i zbożach.
- Słabe i często przetłuszczające się włosy - to pewnie wynik braku witaminy H (biotyny). Poszukaj jej w mleku, serze, brązowym ryżu.
- Kruche paznokcie i włosy, ziemista cera - w organizmie brakuje żelaza, ważnego składnika hemoglobiny, która stanowi budulec czerwonych krwinek. Źródła żelaza to czerwone mięso, zielone warzywa liściaste, orzechy, nasiona, kiełki pszenicy, suszone morele, pokrzywa i szczaw.
- Słabe, rozdwajające się włosy i paznokcie - mogą świadczyć o braku krzemu. Występuje on we włóknach roślinnych i zbożach.
- Słabe i często przetłuszczające się włosy - to pewnie wynik braku witaminy H (biotyny). Poszukaj jej w mleku, serze, brązowym ryżu.
a o ktora pytasz?:) ta odzywke Wax to w aptekach, np w tej w carefurze ;) ale w sklepach roznych z zolkami tez i nawet taniej :), tylko uzywa sie jej nakladajac na umyte wlosy wmasowujac w skore glowy glownie we wlosy tez ale glownie skora:), na to cos foliowego na to cieply recznik ;) i jeszcze najlepiej podgrzewac caly czas przez pol godzinki i dopiero zmyc ;) takze ciut klopotliwe to
te golwell to w salonach ktore uzywaja kosmetykow tej firmy :)
kerastase i te zabiegi na wlosy sa np. w jean louis david kolo krewetki :) tam na pewno doradza ktore ampulki wybrac
te golwell to w salonach ktore uzywaja kosmetykow tej firmy :)
kerastase i te zabiegi na wlosy sa np. w jean louis david kolo krewetki :) tam na pewno doradza ktore ampulki wybrac
:)))) dzieki
ps. a w tajemnicy Wam powiem ze juz 2 razy zdarzylo mi sie zapomniec ze to wlasnie w ten dzien ;) i bylam totanie zaskoczona niespodziankami przygotowanymi przez misia :))
a teraz mam taki przypominacz - strona http://lifeisbusy.com :)) wpisalam wazne daty i na kika dni przed -przychodzi mail :P z powiadomieniem i z moimi notatkami
ps. a w tajemnicy Wam powiem ze juz 2 razy zdarzylo mi sie zapomniec ze to wlasnie w ten dzien ;) i bylam totanie zaskoczona niespodziankami przygotowanymi przez misia :))
a teraz mam taki przypominacz - strona http://lifeisbusy.com :)) wpisalam wazne daty i na kika dni przed -przychodzi mail :P z powiadomieniem i z moimi notatkami
NIEZŁE, NIEZŁE JESTDOBRZE :) chyba też skorzystam z tej przypominajki :) szczerze mówiąc to ja poznałam swojego ;) na studiach - jakoś w lutym 2003 ;) bo znaleźliśmy sie w jednej grupie ;))))) ale pierwsza randka była dopiero w lipcu 2003 :)) jakie to romantyczne, o kurcze :) chyba stworzymy wątek "jak się poznaliśmy" :)
Cześć Dziewczyny:o)
jeśli mogę doradzić to jeśli jesteście zaintersowane kupnem jakichkolwiek "magicznych" odżywek, maseczek to polecam hurtowanie fryzjerskie. Sprzedaż detaliczna. Ceny są niższe niż kosmetyki na pólkach w salonach fryzjeskich :o)
Ja sama mam włosy, krótkie i cienkie. Co dzień stosuję troszkę żelu i lakieru do włosów. Męczę je również suszarką.
Na szczęście mam włosy zdrowe i lśniące :o) od kiedy zaczęłam używać maseczki do włosów Kadus'a . Szczerze Polecam :o)
Hurtownia o której wspomniałam mieście się we Wrzeszczu na Batorego teoretycznie na rogu ulicy Batorego Topolowa .
Natomiast z farmaceutyków polecam Silica (listek kosztuje około 5zł.) naprawdę działa :o)
Apeluję Do Wszystkich Krótkowłosych :o))
jeśli macie jakiekolwiek zdjęcia krótkich fryzurek to proszę o ich wklejanie .
Serdeczne Dzięki :o)
jeśli mogę doradzić to jeśli jesteście zaintersowane kupnem jakichkolwiek "magicznych" odżywek, maseczek to polecam hurtowanie fryzjerskie. Sprzedaż detaliczna. Ceny są niższe niż kosmetyki na pólkach w salonach fryzjeskich :o)
Ja sama mam włosy, krótkie i cienkie. Co dzień stosuję troszkę żelu i lakieru do włosów. Męczę je również suszarką.
Na szczęście mam włosy zdrowe i lśniące :o) od kiedy zaczęłam używać maseczki do włosów Kadus'a . Szczerze Polecam :o)
Hurtownia o której wspomniałam mieście się we Wrzeszczu na Batorego teoretycznie na rogu ulicy Batorego Topolowa .
Natomiast z farmaceutyków polecam Silica (listek kosztuje około 5zł.) naprawdę działa :o)
Apeluję Do Wszystkich Krótkowłosych :o))
jeśli macie jakiekolwiek zdjęcia krótkich fryzurek to proszę o ich wklejanie .
Serdeczne Dzięki :o)
A taką sobie wymarzyłam fryzurkę ślubną:
fryzura ślubna ma.si
Z tą różnicą, że ja mam jeszcze grzywkę ciętą z ukosa (no i nie tyle włosów, niestety). Ale ogólnie w tego typu fryzurach wyglądam dziewczęco, a pod kapelusz jak znalazł.
fryzura ślubna ma.si
Z tą różnicą, że ja mam jeszcze grzywkę ciętą z ukosa (no i nie tyle włosów, niestety). Ale ogólnie w tego typu fryzurach wyglądam dziewczęco, a pod kapelusz jak znalazł.
A ja cię widzę w twojej, z podkręconymi końcówkami :)
tylko powiedz mi , czy w tym kapelinderku z welonem zamierzasz być cały czas? bo wiesz, ja jak noszę kapelinderek to po pół godziny mam odciśnietą krechę na czole, przuklapane włosy itd..... i poł kilko tapety na kapelusiku :) chyba bym nie wytrzymała w kapeluszu więcej niż godzinę, dwie.......
tylko powiedz mi , czy w tym kapelinderku z welonem zamierzasz być cały czas? bo wiesz, ja jak noszę kapelinderek to po pół godziny mam odciśnietą krechę na czole, przuklapane włosy itd..... i poł kilko tapety na kapelusiku :) chyba bym nie wytrzymała w kapeluszu więcej niż godzinę, dwie.......
Do Witch: oczywiście że nie cały czas. Głównie chodzi o ślub, bo potem to nie za wygodnie. Może jeszcze do jakichś zdjęć z gośćmi, i na oczepiny. No wiesz, Witch, liczy się wejście; z czasem goście i tak coraz mniej widzą.
Do Sabry: ja kapelusze mierzyłam w A. w Gdyni. Wybór nie jest może oszałamiający, ale i tak najlepszy chyba w Trójmieście, no i ja znalazłam to czego szukałam.
A znasz ten piórkowy od nich? Bo mnie się on straszliwie podoba!!!
kapelusz
Do Sabry: ja kapelusze mierzyłam w A. w Gdyni. Wybór nie jest może oszałamiający, ale i tak najlepszy chyba w Trójmieście, no i ja znalazłam to czego szukałam.
A znasz ten piórkowy od nich? Bo mnie się on straszliwie podoba!!!
kapelusz
ma.sia !!!!!! cudowny ten kapelusz ile kosztuje , jak bylam wczoraj to tylko jeden mierzylam , bo nie wiedzialam zeby bylo wiecej ale moze to dlatego ze bylo bardzo duzo ludzi . dziekuje :)w watku suknie napisalam wam trzy modele ktorymi jestem zaintertesowana napiszcie jak wam sie podobaja --tylko szczerze:)
No właśnie, mnie też on rzucił na kolana, i teraz mam dylemat, bo znajomi i pani z salonu doradzali mi inny; też ładny, ale już nie tak oszałamiający. Zobaczymy co Ma i Pa powiedzą jak przyjadą i zobaczą...
A co do ceny to niestety nie wiem. Ten mój (zaraz go wkleję) to 200 za wypożyczenie, a za kupno to nie wiem, bo tak szczegółowo to się jeszcze nie wypytywałam.
A co do ceny to niestety nie wiem. Ten mój (zaraz go wkleję) to 200 za wypożyczenie, a za kupno to nie wiem, bo tak szczegółowo to się jeszcze nie wypytywałam.
kapelusz ma.si 1
kapelusz ma.si 1
kapelusz ma.si 2
kapelusz ma.si 2
A to są te dwa które doradzała mi moja Loża Komentatorów. Ten pierwszy to na pewno był jeszcze z taką małą woalką za brodę, a ten drugi to już dokładnie nie pamiętam.
kapelusz ma.si 1
kapelusz ma.si 2
kapelusz ma.si 2
A to są te dwa które doradzała mi moja Loża Komentatorów. Ten pierwszy to na pewno był jeszcze z taką małą woalką za brodę, a ten drugi to już dokładnie nie pamiętam.
sabra :) właśnie na fotce ona się wydaje bardzo prosta i skromna, ale w rzeczywistości jest dość bogato zdobiona :) prawda? :) na razie mam kolczyki wisząco - dyndające srebrne z cyrkoniami i może jak będe grzeczna dostanę jeszcze kolię i bransoletkę :) ale może dla odmiany na szyjkę właśnie jakieś koraliki z przezroczytstych kamyczków na żyłce? :):) nie wiem czy przy welonie mam przypinać jakieś ozdóbki, a może rękawiczki ? jakaś dziś jestem niezdecydowana ........
wiem witch bo ja mierzylam i czulam sie w niej jak krolowa , czulam ze to nie dla mnie takie dostojnosci :) jakies sztuczne swiecidelka na szyje bylyby super , szkoda ze w salonach jest tak maly wybor , bo niby jak my ,mamy to dopasowywac . ja pewnie odwiedze BB ten sklep ze sztuczna bizuteria , tam sa ladne swiecidelka:)tylko trzeba pamietac by nie bylo tego za duzo , welon moze byc gladziutki , taki delikatny , a reszta to nalezy do twojej fantazji...
meg :) to chyba taka pogoda, ze kazdy ma jakis dziwny humor co chwile, nawet jak bylam u fryzjera ostatnio to TAKI tlok i z fryzjerka stwierdzilysmy ze chyba to pozimowa depresja :) a ladna fryzrurka poprawia nastroj :)
hm rzeczy ktore poprawiaja nastroj :
slonko, narzeczony:), sukienki :), mierzenie sukienek, rozmawianie o sukienkach ;), sok marchewkowo-bananowy, prezenty :), przytulanie, mili ludzie, skakanie po lozku
hm rzeczy ktore poprawiaja nastroj :
slonko, narzeczony:), sukienki :), mierzenie sukienek, rozmawianie o sukienkach ;), sok marchewkowo-bananowy, prezenty :), przytulanie, mili ludzie, skakanie po lozku
Meg mi zawsze poprawiają nastrój następujące rzeczy: zakupy :) - nowy ciuszek lub kosmetyk, pyszne jedzonko - nie koniecznie słodkości, dobry film, a jak mam juz wielkiego doła, to najlepiej coś do wypłakania się ;) i wtedy po takich wielkich łzach juz jest o wiele lepiej, no i oczywiście bardzo poprawia mi humor wtulenie się w ramiona mojego Mężczyzny :)). Spróbuj - będzie lepiej!!
dobrze wiem Meg, jak się czujesz - tez tak czasami mam :(
Potrawy zawierające tryptofan wyraźnie poprawiają nastrój, a znaczne ilości tryptofanu zawierają takie potrawy jak: indyk, chleb, mleko, ser żółty czy banany. Więc wyskocz po kilka bananków i może troszke przejdzie Ci ta pozimowa depresja. A po pracy na zakupki, kawkę i szarlotkę z bitą śmietaną z przyjaciółką :).
Potrawy zawierające tryptofan wyraźnie poprawiają nastrój, a znaczne ilości tryptofanu zawierają takie potrawy jak: indyk, chleb, mleko, ser żółty czy banany. Więc wyskocz po kilka bananków i może troszke przejdzie Ci ta pozimowa depresja. A po pracy na zakupki, kawkę i szarlotkę z bitą śmietaną z przyjaciółką :).
Sabra,
zatem Tobie zrówka życze :))))
della,
mój ukochany zaraz jedzie do sklepu wieć poprosze go o zakup bananków,
a co do zakupów, to jedyne co mi pozostaje to dzisiejszy zakup garnituru dla mojego (wczoraj tez był gajer ale to do pracy), dzis na ślub, a mi pozostał na otarcie łez mój make-up, kolejna butla, aby tapete dobrze zrobic i ładniejsza być...
a dziś po gajerku na SGH do bibliotek materialy do pracy kserowac i pisaneko do białego rana kolejnego rozdziału pracy...
i jak tu nie wyc kochane... ;)))
buzi,
meg
zatem Tobie zrówka życze :))))
della,
mój ukochany zaraz jedzie do sklepu wieć poprosze go o zakup bananków,
a co do zakupów, to jedyne co mi pozostaje to dzisiejszy zakup garnituru dla mojego (wczoraj tez był gajer ale to do pracy), dzis na ślub, a mi pozostał na otarcie łez mój make-up, kolejna butla, aby tapete dobrze zrobic i ładniejsza być...
a dziś po gajerku na SGH do bibliotek materialy do pracy kserowac i pisaneko do białego rana kolejnego rozdziału pracy...
i jak tu nie wyc kochane... ;)))
buzi,
meg
Ja zafundowałam sobie - a konkretnie swoim pazurkom - kompleksową kurację: doustnie SkrzypoVita, a miejscowo olejek z arniką Yv.. Roch... i odżywka do paznokci rozdwajających się Maybe...
Wydaje mi się że olejek już dał pozytywne efekty, a stosuję go ledwie od soboty. Obiecałam sobie że w końcu będę systematyczna, i na razie jakoś mi się udaje. Oby tak dalej, bo w chwili obecnej moje paznokcie to prawdziwa ruina.
A jak je doprowadzę do stanu używalności, to będę polecać (nie reklamować) :-).
Wydaje mi się że olejek już dał pozytywne efekty, a stosuję go ledwie od soboty. Obiecałam sobie że w końcu będę systematyczna, i na razie jakoś mi się udaje. Oby tak dalej, bo w chwili obecnej moje paznokcie to prawdziwa ruina.
A jak je doprowadzę do stanu używalności, to będę polecać (nie reklamować) :-).