Widok

GRUDNIOWE MAMY 2010. CZ 34

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Już czas myślę, witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my kupilismy z chrzestna na swieta taki rowerek http://boboraj.pl/rowerek-hipcio-niebieski-p-444.html
pani w sklepie powiedziala ze te z pasami to troche nie bardzo dla takiego malego dziecka , i powiedziala ze nawet od 3 lat wystarczy taki rowerek takze kupilismy
jest naprawde fajny i ma dźwieki :) hania jak zobaczyla to byla cala zadowolona
Narzeczonego siostra kupila dla coreczki super rowerek, musi przeslac mi link to Wam pokaze, chcialabym taki sam tylko nie wiem iel on kosztowal;/ mam nadzieje ze 150zl max
Sylwiah nocka super.Ola obudziła się tylko o 3 w nocy na mleczko zjadła i zasnęła, nie płakała za smoczkiem. Niestety wstała bardzo wczesnie bo o 6 :/ No i był problem z zaśnięciem w dzień, trochę marudziła ale zasnęła. Za to dzisiejsze wieczorne zasypianie super, padła w 10min bez płaczu i lamentu. Myślę że nam się udało :)
Pierwsze zasypianie koszmarne, potem już coraz lepiej.
Dzisiaj poprosiłam Olę aby wyrzuciała zepsutego smoka do śmietnika i zrobiła mu papa :)
Tylko smutno mi jakoś..Czuję się tak samo jak wtedy kiedy odstawiłam już zupełnie Olę od piersi..
justa brawo dla Ciebie i dla Oli :)

A u nas, a wlaściwie u mnie przeziębienie - mam mega katar, woda leje mi się z nosa.
Sbj zdrówka dla Ciebie.

dziewczyny a co z spotkaniem w sobotę?? jeśli oczywiście będzie pogoda :)
Która z Was się pisze??
proponujcie też godzinę
Sylwiah duuużo cierpliwości i działaj! :) im będzie Filuś starszy tym będzie gorzej pożegnać smoczka..
Ja będę w sobotę:)
justa - czemu potrzebujesz namiary na endokrynologa dziecięcego?
Mar-chew Ola ma powiększoną lewą pierś i widzę że nadal się powiększa. ktoś mi kiedyś powiedział abym nie dawała Oli kurczaka i tak robię już kilka miesięcy, daję jej indyczka, wieprzowinkę.
Udało mi się zapisać Olę na czwartek na wizytę bo zwolnił się termin, ale prywatnie. Na NFZ zapisy dopiero w czerwcu np. na polankach a przy akademi dopiero po nowym roku! Brak słów...
Martwię się o nią. nasza pediatra powiedziała abym dawała Oli drobiu tylko wołowinkę i królika. Nawet nie wiem jak to przyrządzić... :(
Ja postaram się być, z godziną się podpasuje. Tak 12-13 to Madzia zasypia więc sama nie wiem.
Justa - tak właśnie myślałam, ja kiedyś pisałam, że mamy taki sam problem... też nie daję kurczaka - jajka tylko organiczne a pierś (powoli bo powoli) się powiększa... chcę Hani zrobić właśnie badania hormonów jak będę w Polsce... właśnie kiedyś miałam się Ciebie kiedyś pytać co Ci pediatra w Polsce powiedział?
Cześć dziewczyny!
U nas caly czas koszmar nocny - wciąż ok 2-3 budzi się na ok 2 godz. Dziś do 3:30 nie spała...
Już próbowałam brak drzemki w dzień - jeszcze gorzej spała w nocy i budziła się częściej, wczoraj mąż ją o 8 rano zbudził, żeby za długo nie spała, drzemkę miała ok 13 i tylko 1,5 h spała, zasnęła ładnie i szybko o 20:20 a 1:30 skakała sobie w łóżeczku...Jak zasnęła o tej 3:30 to spała jak kamień...jak wychodziłam do pracy o 7:20 jeszcze spała. Nie wiem co robić, żeby nie budziła się w nocy. Co noc to samo już od ok 1,5 tygodnia.

Co do spotkania jestem jak najbardzej chętna. A kto na 100% będzie. Dajcie znać dziewczyny.
Agusia szkoda, że nie dasz rady.
Sbj - zdrówka. Pewnie w związku z chorobą też nie dasz rady?
Co do godziny - hmm u nas też problem bo ok 13 drzemka. Może wcześniej się spotkamy - ok. 11? Może maluchy zasną w wózkach. Ale pewnie moja nie da rady - za dużo emocji, dzieci uwielbia...pewnie zaśnie mi dopiero w aucie jak będziemy wracały.
Czy w Sopocie jest gdzie się spotkać? Jakieś miejsce z kącikiem dla dzieci?
Michałowa ja będe na 100% i również moja Ola zasypia ok 12-13 więc godzinka 11 jest ok :) Ja nie znam Sopotu ale jeszcze w ciąży chodziłam z mężem do kawiarni obok kina na dole Sopotu. Podają tam różne czekolady itd :) Przypomniało mi się że jest tam też kącik dla dzieci, także mogłybyśmy tam sobie usiąść po spacerku.

Mar-chew jeśli chcesz iść do endokrynologa z Hanią to zostaje Tobie tylko prywatnie :/ Kolejki na NFZ są ogromne a zapisy tak jak już wyżej wspomniałam najwcześniej dopiero od czerwca.
My idziemy do dr Sztangierskiej, ale dobra jest również dr Szczepańska. Obie przyjmują prywatnie przy Ul. Kowalska 5 lok.1
tel. tel: (0 58) 305-79-72

U nas słaba noc... Ola obudziła się o 23 i płakała przez 30min, w końcu zasnęła u mnie na rękach. Nie złamałam się i nie dałam jej smoczka. Potem obudziła się o 5 na butlę (wypiła 300ml mleczka!) i zasnęła bez problemu do 8.
Michalowa nie mam pomysłu na Lenkę. Ola też kiedyś robiła nam w nocy takie niespodzianki i samo przeszło. Bidulka jesteś bo do pracy musisz isć.. :(
Ja raczej będe tylko nie wiem na jak długo. Bo nie mam gdzie męża zgubić :) Loty szybowcem akurat w niedziele także pasuje. Dziś mąż kończy 33 lata. Prezent się udał był zachwycony tym zaproszeniem na lot. No i na wieczor właśnie zrobiłam mu sama tort. Jestem z siebie dumna, musiałam się pochwalić :)
Lidka a robisz jakieś badania krwi przed wizytą - ja będę tylko dwa tygodnie z Hania i wolałabym wszystko od razu załatwić... Hania i tak nie ubezpieczona w Polsce więc NFZ odpada...
Mar-chew o co chodzi bo się zamotałam? AA pewnie miało być do Justy?
Taki rowerek ma narzeczonego siostra, myslalam ze jest tanszy ale moze uda sie uzbierac na swieta to kupimy:) http://allegro.pl/smoby-rowerek-be-fun-confort-wolne-kolo-kurier-roz-i2205838524.html
My bedziemy w sopocie, z drzemka to u nas roznie najczesciej kolo 11,30 ale pewnie mala zasnie w samochodzie i przeloze ja na miejscu do wozka:) w ktoras strone bede musiala jechac chyba skmka;/
Rzeczywiście fajny ten rowerek...hmm. Może też kupimy na wiosnę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry