Widok

Gameta czy Invicta - in vitro

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witajcie:)
chciałabym poznać Wasze zdanie na temat procedury in vitro w obu klinikach, doświadczenia, uwagi, rady....
Czy ktoś podchodził do programu all inclusive w Invikcie? Czy faktycznie jest"all inclusive"? Jakiego lekarza wybrać?
Gameta ma podobno lepszych specjalistów, procedura jest tańsza, ale czy warto?

Wiedziałam, że decyzja o in vitro będzie mega trudna, ale okazuje się, że to dopiero początek...
Z góry dziękuję z pomoc :)

Ps.
Proszę o wypowiedzi osoby, które podchodziły do in vitro w ostatnim czasie w tych klinikach, kwestie moralne/społeczne/wiary proszę zachować dla siebie :) opisy metod alternatywnych również mnie nie interesują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witaj Damenn - ja brałam udział w tym programie all inclusive. tak jak pisał Marcin musisz w aptece wykupić na receptę luteinę, antybiotyki i antykoncepcje. Natomiast tak jak piszą w invikcie leki do stymulacji masz wliczone bez limitu - jak sobie to wyliczyłam później to leki do stymulacji wyszłyby mi na ok.4200, więc w moim przypadku bardzo opłacało sioę podejście do tego programu. No ale nie kasa jest tu najważniejsza, natomaist sam program kupiłam dlatego, żeby się nie zastanawiać, denerwować ile jeszcze będę musiała dopłacić, ile leków dokupić itd. Tu mam wszystko jasne. Polecam moją Panią doktor Szczyptańską.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ewa a czy badania kwalifikacyjne jakieś się robi? AMH, kariotypy itd...
No i pytanie najwazniejsze czy Ci się udało ? :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Damenn, ja przed rozpoczęciem programu wykonałam kariotypy po 350zł ja i 350 zł mąż oraz badania wstępne amh, badanie nasienia itd ok 700 zł. Te badania i tak musisz zrobić zawsze przed każdym programem. Oprócz tego robiliśmy też badania genetyczne azf, cftr, ale nie pamiętam ile kosztowały, bo były w dużej promocji jakieś 40% ale robisz je raz w życiu, więc jeśli masz wyniki tych badań to nie musisz ich powtarzać :)

Generalnie nie musisz robić tych badań, ale nam dr zaleciła. Ja miałam długi protokół, byłam stymulowana pakietem z agonistą, gonady i gonapeptyl. Tak jak pisałam prowadziła mnie Szczyptańska, ale miałam kilka wizyt u Stencla. Jeśli zastanawiasz się, którą klinike wybrać to umów się w gamecie i w invikcie na pierwszą wizytę zobacz sama :) ale badania polecam wykonać w invikcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Damenn, coś mi powoli internet chodzi, co do twojego ostatniego pytania to z miłą chęcią Ci powiem :) Udało się, jestem w ciąży :) jestem już 15 t ciąży po badania prenatalnych też w invikcie u dr Brzóski, narazie wszystko jest ok i mam nadzieję na szczęśliwe rozwiązanie. Strasznie się cieszę, mam nadzieję, że Tobie też się uda. Koniecznie daj znać!
a czy jakies badania można wykonać na NFZ?
Sorki, że tak dopytuję, ale ja z tych co nie idą na żywioł, tylko muszą wszystko wiedzieć z góry :)

No i gratulacje, trzymam mocno kciukasy, na pewno będzie ok :))
Jak rozpocznę program na pewno się odezwę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja te genetyczne robiłam z dużą promocją i nie wiem ile normalnie kosztują, ale skontaktuj się najlepiej z kimś z kliniki w rejestracji, bo wiem, że robią badania na NFZ, ale nie wiem dokładnie które czy wszystkie czy nie.
Ja podchodziłam do ivf w październiku 2012 w Gamecie u dr Skweresa, udało się za pierwszym razem, ale niestety w 9 tyg poroniłam, jak wiadomo 10-15 % ciąż tak się kończy. Cała procedura kosztowała nas 12 tyś z wszystkimi badaniami, które trzeba było zrobić przed procedurą. Osobiście jestem bardzo zadowolona z podejścia do pacjenta i przebiegu całej procedury. Jak tylko dostanę zielone światło od doktora to próbuje drugi raz i mam nadzieję, że teraz bedę w tych pozostałych 85 % :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy wykonywałać jakieś badania genetyczne...?
pytam bo jeśli twoje poronienie to problem poronień nawykowych - samoistnych to samo in vitro nie wystarczy....
jedyna mozliwość to PGD a to już tylko invicta zostaje bo oni tylko w polsce te procedury wykonuja...
to prawda, lepiej to sprawdź, i tylko oni to robią w Polsce - wiem bo sama musiałam się rozeznać w tym temacie...chodzę tam od niedawna. A najlepiej jest to sprawdzić czy są to poronienia nawykowe - zrób sobie badania genetyczne pod tym kątem. invicta też robi takie badania.
Badania genetyczne ok ( kariotypy mój i męża, CFTR, AZF, MTHFR, Gen Protrombiny, V Leiden), więc w naszym przypadku to nie genetyka zawiniła.

All Inclusive w Invicta

ja podchodzę do all inclusive, stratujemy za dwa tygodnie jestem b. zadowolona wreszcie, a powiem Ci, że zwiedziłam wszystkie kliniki w trójmieście. Cóż - bez porównania, invicta po prostu to profesjonalny ośrodek, pierwsza wizytę miałam u prof. Łukaszuka i nadal jesten pod wrażeniem jego wiedzy. i nie zamierzam nic zmieniać, mimo tego, że dojeżdżam z Gdyni. pozaostałe nasze kliniki to może coś robią, ale raczej w Warszawie a nie tutaj... co do samego programu, na początku musisz zrobić diagnostykę 9badania wstepne) i to są dodatkowe koszty. potem już nie ma żadnych opłat (w tej jednej głównej są wszystkie leki, wizyty, badania i in vitro z dodatkowymi procedurami). gdybyś chciała coś jeszcze wiedzieć, chętnie odpowiem. powodzenia!
Polecam Gametę i dr Skweresa bardzo konkretny, rzeczowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Co, do badań genetycznych, to jeśli chce się miec je wykonane na NFZ to trzeba miec za sobą min 3 poronienia i skierowanie od lekarza rodzinnego lub ginekologa, który ma podpisany umowę z NFZ. Poradnia genetyczna jest właśnie w Inviccie lub w Akademii Medycznej.
Witam,
Ja wlasnie podchodze dlugim protokolem do stymulacji w Gamecie u Dr Czech a, przed in vitro oprocz oplaty za program musialam wykonac szereg innych badac koszt OK 2000 zl
Balbinka jesteś pewna, że te badania na NFZ tylko po poronieniach? moja gin powiedziała mi, że mam się zarejestrowac do gentyka i dostanę skierowanie na badania przed procedurą IVF.
Zapisałam się do dr Ochman w Invikcie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

genetyka

ja też konsultowałam się z dr Ochman, a potem też z profesorem, w rodzinie mojego meza występowały choroby genetyczne, więc trochę się obawiamy problemów. Będziemy prawdopodobnie podchodzić do diagnostyki pgd. invictę moge polecić - moja siostra ma dzięki nim bliźniaki. moje zaufanie też budzą po tych kilku wizytach. pozdrawiam

badania

co do badań na NFZ, wydaje mi się, że wskazania mogą być różne, ale skierowanie musisz dostać z poradni genetycznej, wiec z dr Ochman możesz o tym porozmawiac.
Oczywiście, że Invicta!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my oboje byliśmy u doktor Ochman w Invikcie, wizyty i wszystkie badania genetyczne zrobiliśmy na nfz

nie trzeba być po trzech poronieniach, pierwsze słyszę...

ja skierowanie do genetyka dostałam od ginekologa, mąż od androloga
Tylko Gameta i dr Czech :)

Pierwsza wizyta w czerwcu, w sierpniu laparoskopia, która wszystko wyjaśniła, październik/listopad - pierwszy program. Udany :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry