Widok

Gameta czy Invicta - in vitro

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witajcie:)
chciałabym poznać Wasze zdanie na temat procedury in vitro w obu klinikach, doświadczenia, uwagi, rady....
Czy ktoś podchodził do programu all inclusive w Invikcie? Czy faktycznie jest"all inclusive"? Jakiego lekarza wybrać?
Gameta ma podobno lepszych specjalistów, procedura jest tańsza, ale czy warto?

Wiedziałam, że decyzja o in vitro będzie mega trudna, ale okazuje się, że to dopiero początek...
Z góry dziękuję z pomoc :)

Ps.
Proszę o wypowiedzi osoby, które podchodziły do in vitro w ostatnim czasie w tych klinikach, kwestie moralne/społeczne/wiary proszę zachować dla siebie :) opisy metod alternatywnych również mnie nie interesują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
O Matko - co za BZDURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRA! Profesor Łukaszuk prowadził program in vitro chociażby w moim przypadku i kilku innych o których wiem, chyba nie gdy nie byłaś w tej klinice skoro gadasz takie GŁUPOTY!!!!! i ten Twój komentarz "młodzi lekarze, robiący dopiero specjalizacje" hahahha ale się uśmiałam, sorrry ale nie kupuje Twojego wpisu adgam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Gamete- dr Czecha. O dzidzie staralismy sie od 3 lat- a teraz za ścianą spi nasz cudowny 4ro miesieczny synek:) własnie dzieki profesjonalizowi i doswiadczeniu dr Czecha. Zaczynalismy leczenie w Invikcie w Gdańsku ale szczerze uwazam ze to były stracone lata. Jedynym lekarzem w Invcikcie, ktory ma wiedze i doswiadczenie jest dr Lukaszuk ale on nie prowadzi programów invitro. Programy prowadza lekarze , ktorzy ucza sie na nas co to jet niepołodnosc. Miałam okazje chodzic do 4 lekarzy w Invikcie i wszyscy sa młodzi,robiacy dopiero specjalizacje. Zakładam ze kiedys beda dobrzy ale to dopiero jak zdobeda doswiadczenie-chwilowo uwazam ze chodzenie do lekarza, ktory kazdego pacjent leczy "po schemacie" jest nieporozumieniem. Przeciez kazdy przypadek jest inny.
Dr Czech-Gameta- ma doswiadczenie w leczeniu niepłoddnosci co najmniej 15-o letnie. Udane invitro za pierwszym razem!! a w Invikcie na rozmowie kwalifikacyjnej do programu "inv. do skutku" pewna pani lekarz S. powiedziała cyt."reke sobie dam uciac ze Panstwu pierwszy program nie wyjdzie" i co???? a własnie ze wyszedł !!! bo zmienilismy klinike na Gamete:)
Jestem w miare swiezo po Invikcie,Gamecie, zabiegu jakby ktos chciał cos blizej zapraszam na priv mzd4@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć :)

wybrałam inviktę, mam nadzieję, że niedługo rozpoczniemy. Mamy już wszystkie badania i pozostaje czekac na wizytę :)
Zmartwiłam się tylko niskim wynikiem AMH i pewnie problemem ze stymulacją :(
luxorianka ja też mam zarodki AA w invikcie :) już mam synka i wybieram się po kolejne blastusie :) to prawda po każdej weryfikacji do mnie dzwoniono. Spóźnienia nie robią już na mnie wrażenia, bo w końcu dzięi nim mam zdrowe dziecko.
dr Skweres mnie przestymulował, więc gamety nie polecam :/
Zdecydowanie invicta. W gamecie z 7 pobranych pozostał jeden zarodek-obumarł w 10 dniu ciąży. W invicta 6 zarodeczków klasy AA, dwa podane i ciąża. Obsługa w obu miła. Ale w invicta czuję się dopieszczona. Lekarz dzwoni po każdej weryfikacji,kontroluje dawki leków. Zdarzają się opóźnienia ale wynikają głównie z ilości pacjentów.
Ja jestem zadowolona z gamety. nigdy nie spotkałam się z brakiem życzliwości przez wszystkich tam pracujących.
Owszem opóźnienia zdarzają się ale max do 20 minut. Często zdarza się że weszłam przed czasem. Lekarze przecudowni, kulturalni i znający się na rzeczy.
Ile kasy wydałam boje się liczyć ale czego się nie robi...........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to rzeczywiście nie na temat bo ja nawet nie rozważam tej opcji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
dziewczyny ja wiem , że to trochę nie na temat ale ja robiłam in vitro w Invimedzie w Gdynii i jestem zachwycona- co prawda na wynik czekam do 6 maja ale jestem dobrej myśli, ponieważ wszystko poszło profesionalnie i uczciwie, jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wskazaniem moze byc tez in vitro- tak miał wpisane moj maz w skierowaniu od lekarza pierwszego kontaktu. badania na klinicznej w poradni genetycznej mielismy robione na nfz. na wizyte czekalismyjakies 4 tygodnie. to było w lipcu 2012
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tymi cenami to koszmar!!!! invicta ma dużo badań też na NFZ, przynajmniej mi się udało z takich skorzystać, różne promocje robią, czego brakuje w gamecie.
Kate pierwsze słyszę... Jestem pacjentką Gamety i zawsze wchodzę o umówionej godzinie, czasem jest poślizg może max 15 minut. Nigdy nie zdażyło mi się czekać 3 godzin w kolejce... A personel... Jak dla mnie zarówno panie w recepcji, jak i lekarze wykazują się sporym zrozumieniem i dozą kultury... Nigdy nie zostałam tam obcesowo potraktowana...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,
Wraz z mężem leczymy się w Gamecie u dr Czecha. Właśnie przygotowujemy się do programu, pierwsze podejście. Gameta w stosunku do In Victa jest bardzo droga, koszt badań jest o kilkaset złotych wyższy, dlatego też większość robimy w In Victa. Trzeba dodać, że badań jest dużo. To, co mnie bardzo razi to brak profesjonalizmu i kultury wśród personelu, który traktuje pacjenta, jak petenta. Bardzo często zdarzają się opóźnienia w wizytach, nawet do 3 godzin. Niestety nikt nie raczy o nich poinformować, a nawet przeprosić (oczywiście za wizytę trzeba zapłacić w całości). Pozostały personel ma ignoranckie podejście do pacjenta, dlatego zastanawiamy się nad skutecznością procedury. Zapewne gdyby nie dr Czech pewnie dawno byśmy zrezygnowali.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tylko Gameta i dr Czech :)

Pierwsza wizyta w czerwcu, w sierpniu laparoskopia, która wszystko wyjaśniła, październik/listopad - pierwszy program. Udany :)))
my oboje byliśmy u doktor Ochman w Invikcie, wizyty i wszystkie badania genetyczne zrobiliśmy na nfz

nie trzeba być po trzech poronieniach, pierwsze słyszę...

ja skierowanie do genetyka dostałam od ginekologa, mąż od androloga
Oczywiście, że Invicta!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

badania

co do badań na NFZ, wydaje mi się, że wskazania mogą być różne, ale skierowanie musisz dostać z poradni genetycznej, wiec z dr Ochman możesz o tym porozmawiac.

genetyka

ja też konsultowałam się z dr Ochman, a potem też z profesorem, w rodzinie mojego meza występowały choroby genetyczne, więc trochę się obawiamy problemów. Będziemy prawdopodobnie podchodzić do diagnostyki pgd. invictę moge polecić - moja siostra ma dzięki nim bliźniaki. moje zaufanie też budzą po tych kilku wizytach. pozdrawiam
Balbinka jesteś pewna, że te badania na NFZ tylko po poronieniach? moja gin powiedziała mi, że mam się zarejestrowac do gentyka i dostanę skierowanie na badania przed procedurą IVF.
Zapisałam się do dr Ochman w Invikcie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam,
Ja wlasnie podchodze dlugim protokolem do stymulacji w Gamecie u Dr Czech a, przed in vitro oprocz oplaty za program musialam wykonac szereg innych badac koszt OK 2000 zl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry