Widok

Gameta czy Invicta - in vitro

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witajcie:)
chciałabym poznać Wasze zdanie na temat procedury in vitro w obu klinikach, doświadczenia, uwagi, rady....
Czy ktoś podchodził do programu all inclusive w Invikcie? Czy faktycznie jest"all inclusive"? Jakiego lekarza wybrać?
Gameta ma podobno lepszych specjalistów, procedura jest tańsza, ale czy warto?

Wiedziałam, że decyzja o in vitro będzie mega trudna, ale okazuje się, że to dopiero początek...
Z góry dziękuję z pomoc :)

Ps.
Proszę o wypowiedzi osoby, które podchodziły do in vitro w ostatnim czasie w tych klinikach, kwestie moralne/społeczne/wiary proszę zachować dla siebie :) opisy metod alternatywnych również mnie nie interesują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
a ja lecze się w gamecie i nie mam takiego zdania, nie wydaje mi się żeby ktoś naciagal na kase. Ja nie poszłabym do invicty bo tam jak na dworcu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja chodzę do invicty i ważam, że dobrze, że jest chociaż jedna porządna konkretna placówka o takim profilu. Dzięki temu nie muszę jeździć do Białegostoku albo do Warszawy, tylko moge się leczyć tu w Gdańsku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wie ktoś jacy lekarze będą przyjmować w invikcie w gdyni? fajnie, że się tam otwierają, ponoć bardziej kameralna placówka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
j anie wiem ale mi się przyda, zawsze to bliżej dla mnie niż do centrum gdańska ;)
tak to prawda, jest kameralnie. Z tego co pytałam to narazie z ginekologów przyjmuje tam profesor Łukaszuk.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak akurat mam bardzo dobre wspomnienia z gamety (fakt, że chodziłam tam, jak zaczynali). W invikcie byłam wcześniej i w życiu bym tam nie wróciła! Dworzec, to mało powiedziane, po 3 minuty na pacjentkę, olewanie pytań, a pan dr Łukaszuk strasznie zadufany w sobie. Nie zrobili mi podstawowych badań tarczycowych a już chcieli na in vitro wysyłać. Szczęśliwie za namową koleżanki pojechałam do gamety - wizyta 40 minut, szczegółowy wywiad, badania, endokrynolog i po 9 miesiącach ciąża. Bez in vitro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
skąd Ty moja droga wzięłaś te 3 minuty??? chyba, że po recepty przychodziłaś...bo doprawdy nie rozumiem. A dr Łukaszuk jest specyficzny, ale na pewno nie olewa pytań i zadufony nie jest racze bym powiedziała, że właśnie podchodzi z dystansem do siebie...jak mabyć poważnie to jest poważnie a jak wesoło to wesoło. Włożył bardzo dużo pracy w rozwiązanie mojego przypadku. I nie zgodzę się z nikim kto będzie źle mówić na jego temat!!! Do dziś mamy kontakt z profesorem, wysyłamy mu życzenia na imieniny itd azwdzęczam mu bardzo dużo.
ja do invimedu chodzę ale moja przyjaciółka była w gamecie i opowiadała mi, że miała wrażenie, że od razu chcą rozmawiać właśnie tylko o in vitro....miała niedrożne jajowody jak się pózniej okazało, ale nikt nie miał zamairu tego sprawdzać i zbadać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mama oli - każdy ma własne zdanie! nie przychodziłam po recepty - czasami nie zdążyłam nawet usiąść przy biurku, bo już szybko na badanie bo następne pacjentki czekają. Ciebie wyleczył - u mnie zbagatelizował problem i tyle. A niesympatyczny był strasznie. Specyficzny humor (który nota bene mi odpowiada), to miał Preis na Klinicznej ;) Łukaszuk każde moje pytanie zlewał - na zasadzie "nie musi pani tego wiedzieć", "to nie jest ważne" itd. A jak zapytałam czy przy moich wynikach nie grozi mi hiperstymulacja w przypadku in vitro to powiedział, że owszem grozi, ale trudno - najwyżej wyląduję w szpitalu.
Na swoje szczęście zrezygnowałam z leczenia u dr Łukaszuka. Mam dzieci, bez in vitro, ale przede wszystkim bez stresów, hormonów itd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakos nie chce mi się wierzyć, że dr Łukaszuk Ci powiedział, że njawyżej wylądujesz w szpitalu... Co jak co ale do dawkowania leków podchodzi bardzo dokładnie i precyzyjnie, bo łatwo o hiperstymulacje. W moim przypadku dwa razy byłam przetsymulowana w Invimedzie w Białymstoku..i z tego co czytam na forum to nie pierwsza i pewnie nie ostatnia taka historia u nich :/ pozdrawiam starające się!!!!!
Ja również się interesuję się tą tematyką związku z tym, że z mężem staramy się od pewnego czasu o dziecko i trafiliśmy właśnie na super specjalisty i jesteśmy na dobrej drodze, trochę ciekawych info dziewczyny jeżeli potrzebujecie można odszukać na: http://www.mamydzieci.pl/kategoria/przed-ciaza/in-vitro/ - oczywiście nie brać ich na 100% najlepiej skonsultować się z lekarzem.
w gdyni nie wykonują zabiegów, ale można wszystkie potrzebne badania zrobić i skonsultować je i z ginem i genetykiem
Poszlybyscie na in vitro tylko dlatego by miec pewnosc ze dzidzius bedzie chlopcem/ dziewczynka? Czy w ogole mozna wybrac plec przy in vitro?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
W Polsce przy in vitro nie można wybrać plci jedyna opcja jesli ktos jest chory na jskas genetyczna chorobę i decyduje sie na badanie pgd to wtedy wiadomo jakiej plci jest zarodek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
teoretycznie nie możesz...ale na moim wyniku badania (jeśli ktoś się zna choć trochę na biologii) można było doczytać między wierszami jaka jest płeć zarodków......
to wlasnie napisalam wyzej ze jesli zrobisz pgd to bedziesz zanal plec zarodkow

Ja leczylam się w invikcie i naprawde polecam. Moja Pola ma już 2 miesiace, super opieka medyczna przez cala ciaze. Raczej nie napotkalam zadnych niemilych sytuacji na swojej drodze tam ;-)

Ogromne gratulacje, niestety ja in victy nie polecam, wszczepili mi zarodek z poważną wadą serca...

Polecam zapisanie się do centrum leczenia niepłodności Gameta. Była to jedna z pierwszych klinik w Polsce, która wprowadzała do oferty mozliwość zapłodnienia pozaustrojowego in vitro. Pracują w niej znani lekarze od leczenia niepłodności.
Na ich stronie opisane jest jak wygląda procedura in vitro:
https://gameta.pl/blog/in-vitro-krok-kroku/
Bardzo ważne jest przygotowanie konkretnej osoby do procedury in vitro Powinna tutaj być ustalona przyczyna niepłodności, wykorzystane wszystkie inne sposoby leczenia jeśli w danej sytuacji są możliwe do zastosowania oraz wykonany komplet obowiązkowych badań dodatkowych, które przyczynią się do podniesienia bezpieczeństwa zabiegu.

Trzeba zawsze na kogoś zwalić.moze to wasze geny...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry