Widok

Gdzie w Gdyni bezproblemu daja chrzest bez s.kościelnego??

Grabówek Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,
szukam kosciola gdzie nie robia problemow przy chrzcie dziecka kiedy rodzice nie majaslubu koscielnego. Moze ktos sie orientuje ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Franciszkanowie Gdynia Wzgórze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Franciszkanie miała być buahuahuaa sorki
w gdyni się nie orientuję ale Parafia św Polikarpa w Gdańsku osowej - super proboszcz! taki to zachęca do chodzenia do kościola a nie Ci wszyscy którrzy tylko potrafią cię zmieszać z błotem...
image

image
nie wiem jak w Gdyni :P ale w Gdańsku u Dominikanów :) (Św. Mikołaj)
potwierdzam. U Franciszkanów w Gdyni nie będzie problemu.
image
image
hej, a jakjest z katechezą dla rodziców i chrzestnych --> na stronie franciszkanów jest napisane że jest taka konieczność ... jak to wygląda w praktyce ? I czy dawane są takie karteczki dla rodziców chrzestnych że byli u spowiedzi ??
W centrum na ul. Portowej. Mojej siostrze nie robili problemu, chociaż namawiali albo raczej proponowali.
u Franciszkanów. Przed chrztem było spotkanie ok. 30 minutowe rodziców i chrzestnych z księdzem, a co do karteczek to niestety nie pamiętam.
Karteczki są - byłam tam chrzestną:-)
polecam Sw.józefa na grabóku--rozmawiac tylko z proboszczem!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
smieszne ja miałam długą przeprawe nim mi dał zgode kazał nam sie nauczyć jakiś odlitw a potem zrobił sprawdzian naprawde tak było pewnie czekał na koperte zdziwił sie wiec dziwie sie ze nie zrobił problemu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jestem z dabrowy i byłam juz w trzech kosciolach i jedyne na co sie godza to chrzest ze slubem bo samych chrzcin to nie :(
we wtorek tez ide na wzgorze bo dzisiaj bylam na swietojanskiej i ta sama gatka a na wzgorzu biuro jest czynne od wtorku
zycze powodzenia :)
image
Monika daj znac jak bedziesz we wtorek po rozmowie,ja narazie jestem w ciazy ale juz interesuje sie tematem chrzcin,nie mamy slubu i wciaz słysze jaki to problem.
moi znajomi chrzcili dziecko na Brodwinie (to Sopot), też ksiądz nie robił żadnych problemów.
bylam dzisiaj u Franciszkanów i musze miec zgode ze swojej parafi aby moc ochrzcic dziecko
image
Kobitki napewnio nie robia problemow na oksywiu na arciszewskich ten stary kosciół po schodach :)
u mnie na pogórzu przy synku poprosilam o chrzest i synka ochrzcili bez problemów nie wiem jak teraz przy drugim dziecku ale z moim darem przekonywania :) |
Nie ma co krecic twardo i rzeczowo prosi się o ochrzczenie dziecka poniewaz chcecie wychowywac go w wierze Katolickiej z pomoca rodziców chrzesnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze scieło mi wypowiedz
napewno się uda
ja z usmiechem na ustach powiedzialam ze przeciez chłopa pod ołtarz nie zaciagne i wole byc szczesliwa bez slubu niz po plakac w poduszkę i uwac ze jest oki bo co by ludzie powiedzieli
dzieci nie sa winne i chrztu nie powinni odmawiac
powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na osowej nie robią problemów z chrztem jak się nie ma ślubu , informacja sprawdzona przez znajomych i kuzynkę
paranoja normalnie. Zeby chodzic i prościc się, żeby dziecko laskawie księżulek ochrzcił.Ja nigdy nie zniżę się do tego żeby kogokoliwek z zakłameneg i obłudnego kleru katolickiego o cokolwiek proscic.zaraz mnie telepie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

do góry