Widok

Giegunka przy antybiotyku u niemowlęcia - AUGMENTIN 400mg+57mg

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z mam stosowała ten antybiotyk u swojego dziecka i pojawiła się biegunka? Nie mogę dodzwonić się do pediatry w związku z tym nie wiem co robić czy odstawiać lek:/ Antybiotyk stosujemy dopiero od soboty wieczór a ma być podawany 10 dni.

Może ktoś wie coś na ten temat ?
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojej siostry córcia (2 latka) miałam Augmentin i silne biegunki po nim.
Potem zmienili jej na cos innego, ale już nie pamietam na co.
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurcze tylko to już drugi antybiotyk u mojej 3 miesięcznej córki :( Pierwszy CECLOR nie pomagał teraz AUGmentin problemy z kupką :( Kurczę nie chcę faszerować jej trzecim antybiotykiem z kolei :(
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia a czy oprócz antybiotyku podajesz jakiś probiotyka?? np Lacidobaby??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak dostaje Lacidobaby zawsze przed każdą dawką leku.
image
image

image
to objawy uboczne! ODTSAW NATYCHMIAST,,,, moze wezwij an wizyte dr Alicja Bałanda z Polanek jest swietna super przyjemna , moze Twoj lekarz nie potrafi dobrac leku :( tak moze byc,,,,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
bez paniki. Antek ostatnio tez brał ten antybiotym i na początku robił luxne kupki.Pediatra powiedział,że to jst wynikiem brania tego leku.
Bałanda przyjedzie ale dopiero po 16stej pewnie bo w szpitalu jest do 15stej....

Ja bym tez odstawiła.

Dzwon po jakiegos pediatre do domu.
image

image
Po tym antybiotyku często sa biegunki idz do lekarza moze zmieni np na zinnat ,a i lacidobaby trzeba podawac w odstepach przynajmniej 2 godzinnych od dawki leku przed lub po , mozna dwa dziennie podawac przez okres brania antybiotyku, a potem jeszcze przez jakis czas po jednej saszetce,ja daje zawsze przez tydzien od zakonczenia leku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Shelby tak tylko to byłby trzeci antybiotyk a córka ma dopiero 3 miesiące. Nie chcę robić z mojego dziecka królika doświadczalnego i dawać kolejny lek nie mając pewności czy znów nie będzie się coś działo. W zasadzie jest już lepiej z młodą co jakiś czas jeszcze kaszlnie i ma lekki katarek ale jest już o niebo lepiej niż było kilka dni temu tylko teraz ta luźna kupka :(
image
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapomniałam stosuj tylko lacido baby ewentualnie dicoflor, bo to nieliczne probiotyki, zarejestrowane jako leki przebadane i działające, sa jeszcze chyba tylko dwa ale nie pamiętam nazwy, reszta to suplementy diety bez badań i wiarygodności co do działania, jest to informacja ktoraa dała nam bardzo dobra znana pani pediatra, leki działają bo lacido baby zwalczylo bez lekow bakterie u mojej corci
probiotyki podaje się zawsze w odstępie co najmniej 2 godzin od podania antybiotyku!!! jeśli poda się probiotyk przed antybiotykiem, to ten antybiotyk zabije wszystkie bakterie łącznie z tymi dobrymi z probiotyku!!! Przy antybiotykoterapii probiotyk najlepiej jest podawać 3 razy dziennie.
Niestety biegunki są bardzo częste przy Agumentinie.
Skonsultuj się z pediatrą, ale ja bym na własną rękę nie odstawiała leku.
Probiotyk 2 razy dziennie 2 godziny po antybiotyku.
image
image
tak podaję lacido na 2 godzinki przed podaniem antybiotyku.
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W taki sposób właśnie przed kazał mi podawać probiotyk pediatra i teraz jestem już głupia :/
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas ZAWSZE przy Augmentinie (i Bart i Kuba) maja biegunki. Nasza lekarka kazala podawac przy tym probiotyki, niewiele one pomagaly, mimo to nigdy nie zmieniala nam na inny antybiotyk przed zakonczeniem leczenia. Momentalnie po zakonczeniu stosowania Augmentinu, "kupki wracaly do normy".
image
image
Dzięki Caroca pocieszające jest to co piszesz. Zacznę zatem podawać probiotyk po 2 godzinach od podania antybiotyku i dam go do końca bo antybiotyk działa. Daję jej dużo picia więc mam nadzieję,że będzie ok. Oczywiście problem zgłoszę pediatrze.
image
image

image
Właśnie mąż wrócił z przychodni. Pediatra powiedział, że luźne stolce mogą po tym antybiotyku występować i w żadnym wypadku nie należy zaprzestawać jego podawania. A probiotyk wystarczy jak będę podawał raz dziennie np w połowie dnia.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
image
image

image
my też jestesmy właśnie teraz na tym antybiotyku,po pierwszych dwóch dawkach miał mega biegunke po podaniu ale teraz juz trzeci dzień bierzemy i juz nie jest tak źle, ma luźne kupki ale nie az takie,probiotyk podaje ok.2 godz. po antyb.

my braliśmy ten antybiotyk 10 dni i przez cały ten czas był 3 luźne kupki dziennie i zazwyczaj o tej samej porze..
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry