Widok

Ginekolodzy z Zaspy

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Test pozytywny i rozterka- który ginekolog. W pierwszej ciąży chodziłam do Doeringa, ale ma wrażenie że teraz liczy sie dla niego ilość a nie jakość. Rodziłam w Wojewódzkim do wody ale dziecko 2 tyg przeleżało w szpitalu z powodu licznych zakażeń.
W obecnej sytuacji zastanawiam się nad Zaspą. CZy ma cie może jakiś kontakt do lekarza z Zaspy, który przyjmuje prywatnie bądż z NFZ?
Czy ma on aparat USG?
Prosze o pomoc, pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To już nic nie rozumiem. Bo dostałam info ,że nie mam przyjeżdżać jak zacznie się poród bo porodówka jest przeładowana i nie będą mieli czasu aby jeszcze mnie pociąć. Większość porodów zaczyna się w nocy a wtedy ciężko zebrać ekipę bo są porody SN. W Redłowie i Wojewódzkim miałam być dwa dni przed terminem i w dzień terminu mieli wykonać CC.
A może jest na forum ktoś kto dostał takie instrukcje jak ja i opowie jak to wyglądało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja szwagierka miała wskazania do CC i kazali przyjechac jak będą skurcze -żadnego leżenia przed bo tam nie ma miejsc , nie chcieli jej też umówić na konkretny termin bo dla dziecka lepiej jak poród się sam zacznie przed cięciem, rodziła w lutym
Nie pomoge Ci, bo moja siostra miala 5 razy wywolywanie (na patologie doktor polozyl ja ze wzgledu na obrzeki) i lezala tam 2 tygodnie. Wywolywali co 2 dzien bez efektu.Nawet jednego skurczu. W sumie scieli ja 20, a termin miala 14.
Lezy sie 4-5 dni. Zalezy w jakiej jest sie formie, no i oczywiscie od stanu dziecka. Rok temu dziewczyny ktore rodzily w srode wypisywali w niedziele,bo oddzial byl tak przepelniony,ze lezalysmy po 4 w salach 3osobowych.
Chyba niewiele Ci pomoglam...ale za to podbije temat i na pewno ktos zaraz cos napisze.Powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z planowanym CC na Zaspie ,bo nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie ,a za chwilę muszę się stawić na oddziale. W Szpitalu dostałam informacje ,że mam się pojawić tydzień przed planowanym terminem na izbie przyjęć w celu przyjęcia na oddział. Tylko problem jest w tym ,że nie wiem dlaczego tak szybko. Czy będę musiała leżeć na patologii i będą czekali na pierwsze oznaki porodu. A wiadomo ,że poród może się zacząć również po terminie nawet do 2 tyg. I w sumie nie wyobrażam sobie tam leżeć nawet 3 tyg :(. Wskazanie mam od chirurga. Jak długo potem trzeba leżeć po Cc jeśli wszystko jest ok. Czy to prawda ,że 5 dni??
Jak umawiałaś się kwiatek2010 i jak było z Twoją siostrą Kasiu??
Musze przy najbliższej okazji zapytać czy czasami dr nie planuje urlopu w październiku:)
Super;) Dziękuję za tak miłą informację:):)

pozdrawiam

P.S. naprawdę dr wzbudza zaufanie:)
Kwiatek na pewno tak wlasnie bedzie. Ciaze mojej siostry tez prowadzil. Miesiac temu ja operowal i wszystko trwalo 5 minut-zero stresu. Po moich doswiadczeniach... nastepna ciaza to bedzie on! Chyba,ze bedzie planowal urlop w terminie porodu, to wtedy Sokolowska. Podobno on zawsze do niej kieruje pacjentki jak wyjezdza.
Ja słyszałam mnostwo pozytywnych opinii o dr Szelezińskim. Jak coś sie dzieje nie czeka ze zrobieniem cesarki, jest decyzyjny. Sama wybrałam go jako lek. prowadzącego ciążę i póki co jestem bardzo zadowolona. Ja ze wskazań okulistycznych i kardiologicznych będę mieć skierowanie na cc, które mam nadzieję wykona właśnie dr.

pozdrawiam
Dziewczyny ,a kogo polecacie na CC?? Kto Was operował , dobrze zszył i zostawił małą bliznę??
on jest strasznie zakręcony i ma obchody okazjonalnie.
A tak głównie bawi się skalpelem ;-)
A jak wygląda Szeleziński? Leżałam w szpitalu po poronieniu na parterze na ginekologii przez tydzień i za każdym razem inny lekarz miał obchód. To ten wysoki, chudy, w średnim wieku, z brodą, o ciemnej karnacji (+ specyficznym poczuciem humoru)?

Chwalicie Branickiego, ale on miał obchody iście ekspresowe - nawet nie wchodził do sali, tylko pytał (w powietrze właściwie) "Jak się panie czują?" Sprawiał wrażenie zniecierpliwionego, gdy pytałam go na osobności o ważne dla mnie sprawy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
moją ciąże też prowadziła dr Sokołowska, trudno mi sobie wyobrazić, że potraktowała kogoś jak krowę ;)
to bardzo dobry specjalista i miły człowiek, ja złego słowa nie mogę powiedzieć, dodatkowo miałam to szczęście, że była przy moim porodzie i jak tylko " się zaczęło " to już od mojego łóżka nie odeszła, w dużej mierze jej zawdzięczam szybki poród- bardzo mi pomogła i to, że jest " duża kobitka " bardzo pomogło, wtuliłam się w nią jak w poduchę i urodziłam he he :):)

w każdym razie dr Sokołowska nie jest tania ale wiadomo nie od dziś, że " nie ma tanich mercedesów " ;)
Niestety Dr Sokołowska w prywatnym gabinecie nie posiada usg, więc każde badanie trzeba wykonywać gdzie indziej i dodatkowo płacić:-( Ja na początku ciąży miałam usg, co dwa tyg. bo nie było wiadomo, czy zarodek dobrze się rozwija.
Polecam dr Zalewskiego, który przyjmuje na Starowiejskiej w Gdyni.
Dziękuję za odzew forumki,
a więc mam dylemat dr szeleziński czy dr sokołowska. O dr sokołowskiej słyszałam tez opinie pozytywne, a do tego jeśli jej nie ma akurat na dyżurze jest w stanie skontaktować się z którymś z dyżurujących lekarzy i przekazać pacjentkę.
Nie chcę natomiast być po raz kolejny traktowana jak "krowa" mam nadzieje że ta dr miała tylko i wyłącznie zły dzień choć to ją z niczego nie tłumaczy. Z drugiej strony zniosę wszystko byleby dziecko mogło się normalnie urodzić.
Mam nadzieję że gdy przyjdzie pora zdecyduję właściwie.
;D tak, dr Sokolowska to ta duza kobitka. Jak lezalam na Zaspie po cc,to postanowilam,ze w kolejnej ciazy ide tylko do niej. Lezalam tam 8 dni,bo mialam powiklania przy porodzie i to byla jedyna konkretna osoba jaka tam spotkalam. O Szelezinskim (nie wiem,czy nie przekrecilam) slyszalam same superlatywy od innych "poloznic" ale go nie spotkalam,bo akurat byl wtedy na urlopie,ale dzwonil pytac o stan swoich pacjentek, ktore wowczas ze mna lezaly-zrobilo to na mnie wrazenie. A dr Sokolowska-zawsze konkretna, dokladnie Cie obada, wypyta i wszystko wytlumaczy, a jak idzie na obchod wszystkie polozne i pielegniarki staja na bacznosc...a to rzadkosc, bo one uwazaja sie tam za wyrocznie
a jak wygląda dr. Sokołowka?
czy to taka "duża" Pani? Przy moim porodzie na końcówce dołączyła dość sporych rozmiarów Pani doktor, trudno mi określić teraz wiek.... okolice50 może? ale była miła i pomocna...jak wszyscy, których miałam przyjemność tam spotkać:))))
w dniu porodu mialam "przyjemność" z dr Sokołowską, podejście ma kobieta jak do krowy a nie jak do człowieka, w życiu do tego babsztyla nie pójdę, skoro ona tak podchodzi do kobiet
Chodzę do dr Szelezińskiego - podobnie jak wiele moich znajomych. Podpytywałam znajome położne i wszystkie go polecają. Konkretny, ma ogromne doświadczenie, nie jest bardzo "gadatliwy", ale wszystko co trzeba mówi. Świetny fachowiec. Polecam!
forumki a dr szeleziński? jakie macie o n im zdanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja polecam doktora Grążawskiego przyjmuje na NFZ i terminy nie są takie długie, ja chodzę do niego i jestem zadowolona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zaspa

Trójmiasto do bani (387 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry