Widok
Ginekolog do prowadzenia ciąży - najlepszy !!!
witam,
mam już dość wertowania opinii o lekarzach w necie-proszę was dziewczyny o pomoc,
szukam lekarza który przyjmuje na nfz albo prywatnie (albo obydwa na raz)
przeczytałam tyle opinii że mam już mętlik w głowie- ale wiem, że na pewno nie będę dalej chodzić do mojej gin- nie chcę się rozpisywać w szczegółach!
proszę o opinie do jakich chodzicie lekarzy- albo kogo polecacie - gdzie przyjmuje i ile płacicie za badania i wizytę
muszę w przyszłym tyg udać się do lekarza-jestem na zwolnieniu bo mam kołatania serca przy mojej niedoczynności tarczycy i ogólnie czuję się źle.
proszę polećcie kogoś
interesują mnie aktualne informacje ;-)
pozdr
mam już dość wertowania opinii o lekarzach w necie-proszę was dziewczyny o pomoc,
szukam lekarza który przyjmuje na nfz albo prywatnie (albo obydwa na raz)
przeczytałam tyle opinii że mam już mętlik w głowie- ale wiem, że na pewno nie będę dalej chodzić do mojej gin- nie chcę się rozpisywać w szczegółach!
proszę o opinie do jakich chodzicie lekarzy- albo kogo polecacie - gdzie przyjmuje i ile płacicie za badania i wizytę
muszę w przyszłym tyg udać się do lekarza-jestem na zwolnieniu bo mam kołatania serca przy mojej niedoczynności tarczycy i ogólnie czuję się źle.
proszę polećcie kogoś
interesują mnie aktualne informacje ;-)
pozdr
Dr Małgorzata Świątkowska Freund - kompetentna, miła, delikatna. Miałam guzy na jajnikach i operację w 5 mc ciąży, a mimo to córka urodziła się zdrowa i w terminie. Jest zastępcą ordynatora na Klinicznej, przynajmniej wtedy była :)
Jeśli chcesz, to zerknij tu:
http://www.malgorzataswiatkowska-freund.ginweb.pl/index.htm
Pozdrawiam.
Jeśli chcesz, to zerknij tu:
http://www.malgorzataswiatkowska-freund.ginweb.pl/index.htm
Pozdrawiam.
dr Kowalewska Włas - przyjmuje we wrzeszczu, wizyta ze wszystkim 150, ma super sprzęt. Ja miałam ciążę z różnymi komplikacjami i chyba tylko dzięki tej Pani dr nie straciłam tej ciąży. Miałam między innymi niedoczynność tarczycy, której dr bardzo skrupulatnie pilnowała. Ze zwolnieniami z tego co wiem też bez problemu.
Adres gabinetu: http://www.akw.gda.pl
Adres gabinetu: http://www.akw.gda.pl
A ja Ci polecam najcudowniejszego lekarza pod słońcem - dr Andrzej Płoszyński - ordynator w Redłowie, przyjmuje prywatnie we środy w szkole pielęgniarek koło Klinicznej (koszt 100 zł) oraz w jakimś prywatnym "Medzie" - chyba PolMedzie.
Dzięki niemu mam dziecko. Ale zanim zaszłam w ciążę - leczył mnie z masy przypadłości, zostawał po swoich dyżurach by mnie przyjąć w szpitalu. Zawsze mogłam do niego zadzownić, by skonsultować jakiś wynik. W czasie ciąży, gdy krwawiłam i pod sam koniec, gdy dziecko było owinięte pępowiną - codziennie KTG i badania w szpitalu bez jakichkolwiek problemów.
Urodziłam przez CC. On przeprowadzał operację. Tak mnie "rozkroił", że potem nic ale to nic nie bolało, a ja mam bardzo niski próg bólu. Dziewczyny, które ze mną leżały na poporodówce (krojone rpzez innego lekarza) wyły z bólu i brały leki przeciwbólowe - a ja ZERO! Położna na wizycie domowej stwierdziła tylko: To nic dziwnego, że nie bolało, bo kroiły najlepsze ręce w Trójmieście... i to jest rekomendacja, pod którą podpisuję się rękoma i nogami.
I jeszcze jedno - to jest lekarz z powołania a nie biznesmen. Koszt wizyty akecptowalny, a dodatkowo - zawsze dostęp do niego w szpitalu + konsultacje telefoniczne...
Dzięki niemu mam dziecko. Ale zanim zaszłam w ciążę - leczył mnie z masy przypadłości, zostawał po swoich dyżurach by mnie przyjąć w szpitalu. Zawsze mogłam do niego zadzownić, by skonsultować jakiś wynik. W czasie ciąży, gdy krwawiłam i pod sam koniec, gdy dziecko było owinięte pępowiną - codziennie KTG i badania w szpitalu bez jakichkolwiek problemów.
Urodziłam przez CC. On przeprowadzał operację. Tak mnie "rozkroił", że potem nic ale to nic nie bolało, a ja mam bardzo niski próg bólu. Dziewczyny, które ze mną leżały na poporodówce (krojone rpzez innego lekarza) wyły z bólu i brały leki przeciwbólowe - a ja ZERO! Położna na wizycie domowej stwierdziła tylko: To nic dziwnego, że nie bolało, bo kroiły najlepsze ręce w Trójmieście... i to jest rekomendacja, pod którą podpisuję się rękoma i nogami.
I jeszcze jedno - to jest lekarz z powołania a nie biznesmen. Koszt wizyty akecptowalny, a dodatkowo - zawsze dostęp do niego w szpitalu + konsultacje telefoniczne...
polecam dr Hanna Olszewska, ma gabinet we wrzeszczu, wizyta z usg 120 pln, przy dokładnym usg połówkowym 150 pln, prowadziła moja pierwszą ciążę, a teraz drugą, http://www.pro-femina.com
ja tez jestem na etapie szukania dobrego ginekologa,gdyż planuje dzidziusia:) u dr Szafrana byłam kilka razy, z polecania mojej siostry prowadził jej ciąże-była zadowolona, ale...to było kilka lat temu i chyba troszkę mu się zmieniło:( niestety ja nie zostałam tak miło potraktowana.....dla mnie jest aroganckim panem zbijającym kasę:( zrezygnowałam z jego usług. na forum po opiniach, można zauważyć,że kiedyś był dobrym ginekologiem, miłym, ale chyba już mu się znudziło. dla swoich stałych pacjentek pewnie się nadal stara, gorzej z nowymi:(
szukałam więc innego dr i po opiniach trafiłam do dr Nitkowskiego. Byłam raz( chodziło o nadżerkę), za miesiąc następna wizyta. było ok. wszystko wytłumaczył spokojnie i nie spieszył się, wiedząc,że za drzwiami czeka następna pacjentka ( niestety tak robi dr Szafran).
Każdy ma prawo do swojej opinii. moja jest taka:)
szukałam więc innego dr i po opiniach trafiłam do dr Nitkowskiego. Byłam raz( chodziło o nadżerkę), za miesiąc następna wizyta. było ok. wszystko wytłumaczył spokojnie i nie spieszył się, wiedząc,że za drzwiami czeka następna pacjentka ( niestety tak robi dr Szafran).
Każdy ma prawo do swojej opinii. moja jest taka:)
Dr Robert Nitkowski, pracuje w Wojewódzkim, przyjmuje prywatnie dwa razy w tygodniu na Przymorzu.
Wielu lekarzy "przerobiłam" dłuuugo starając się o ciążę - tego polecam z czystym sumieniem, uważny, kompetentny, rzeczowy i co np. dla mnie bardzo istotne, można się z nim łatwo skontaktować (telefon, sms).
Wielu lekarzy "przerobiłam" dłuuugo starając się o ciążę - tego polecam z czystym sumieniem, uważny, kompetentny, rzeczowy i co np. dla mnie bardzo istotne, można się z nim łatwo skontaktować (telefon, sms).
Ja bym znalazła więcej tych minusów-niestety;( chodzę do Dr Januszewskiej od ponad 5 lat i była dla mnie najlepszym lekarzem jakiego mogłam znaleźć! A problemy zdrowotne miałam niemałe. Wyprowaziła mnie z tego i obecnie udało mi się utrzymać wymarzoną ciążę ale Pani dr trochę się pozmieniało. Dopiero od miesiąca nie czeka się na wizytę w poczekalni po 2-3 godziny ( ja tyle czekałam przy każdej wizycie, a miałam je co 2 tygodnie) - tu akurat na plus. Usg chodzę robić prywatnie bo w przeciągu 3 miesięcy ani razu nie sprawdziła jak rozwija się dziecko - słucha tylko przez 10 sek czy serduszko bije... Zdjęcie z usg dostaje się tylko 2 i to z pierwszych wizyt czyli jak jest jeszcze taka mała fasolka... Jak się zorientuje , że ma opóźnienie na ok 7 pacjentek to wizyta kobiety ciężarnej przebiega ekspresowo! A opóźnienia biorą się z tego, że Pani dr spóźnia się do pracy ale jak juz pisałam wyżej od jakiegoś miesiąca się to zmieniło. A najbardziej nieodpowiada mi to że jak coś się dzieje i potrzebna jest pilna konsultacja to nie ma szans na szybką wizytę trzeba jechać na IP albo do innego lekarza. Forma konsultacji telefonicznej też nie jest przez dr Januszewską preferowana czy chodzi się do niej na NFZ czy prywatnie... Dziękuję, dobranoc
beti...to ja Ci szczerze odradzam tego dr Szafrana....
na wizycie kontrolnej ( przed zajściem w ciążę), okazało się, że mam nadżerkę:( dr Szafran pow.że trzeba ją usunąć tzw.krioterapią(czyli zamrażaniem). wykonał cytologię i kazał się umówić na wizytę (kosz.1wiz.300 zł, 2 wiz.120zł-poprawka, 3 wiz.120zł-poprawka). wykonał cytologię(wiadomo,że trzeba zrobić:), i pow.że trzeba usunąć nadżerkę przed planowaną ciążą, bo mogę być duże konsekwencje! po miesiączce, zadz.do dr,aby umówić się na wizytę, ale niestety zostałam bardzo źle potraktowana, bo zapytałam, czy można w sb.(kiedyś zawsze chodziłam w ten dzień, nie było problemu), ale trochę później niż godz.9.00, dr się oburzył, bo to jest przecież DZIEŃ WOLNY!i jak mówi,że rano to wiadomo,że to ma być 9.00! więc mu podziękowałam,mąż odebrał cytologię(przy okazji się nasłuchał, że przez niego dr traci czas,bo musi jej szukać!) i pojechałam do dr Nitkowskiego....gdzie okazało się,że nadżerka nie jest przeciwwskazaniem do ciąży i nawet dr zapytał, czy mimo wszystko chce usunąć, skoro planuję ciążę, bo teraz będę musiała odczekać!.... 1 wiz.koszt 300zł, 2wiz.kontrolna 100(jeżeli się okaże,że trzeba poprawić to poprawia, bez dodatkowej opłaty i niestety jeszcze raz na kontrole. przynajmniej z góry nie zakłada,że muszą być 3 wizyty! mam nadzieję,że mi nie podpadnie i będzie lekarzem prowadzącym:) pozdrawiam i życzę udanego wyboru:)
na wizycie kontrolnej ( przed zajściem w ciążę), okazało się, że mam nadżerkę:( dr Szafran pow.że trzeba ją usunąć tzw.krioterapią(czyli zamrażaniem). wykonał cytologię i kazał się umówić na wizytę (kosz.1wiz.300 zł, 2 wiz.120zł-poprawka, 3 wiz.120zł-poprawka). wykonał cytologię(wiadomo,że trzeba zrobić:), i pow.że trzeba usunąć nadżerkę przed planowaną ciążą, bo mogę być duże konsekwencje! po miesiączce, zadz.do dr,aby umówić się na wizytę, ale niestety zostałam bardzo źle potraktowana, bo zapytałam, czy można w sb.(kiedyś zawsze chodziłam w ten dzień, nie było problemu), ale trochę później niż godz.9.00, dr się oburzył, bo to jest przecież DZIEŃ WOLNY!i jak mówi,że rano to wiadomo,że to ma być 9.00! więc mu podziękowałam,mąż odebrał cytologię(przy okazji się nasłuchał, że przez niego dr traci czas,bo musi jej szukać!) i pojechałam do dr Nitkowskiego....gdzie okazało się,że nadżerka nie jest przeciwwskazaniem do ciąży i nawet dr zapytał, czy mimo wszystko chce usunąć, skoro planuję ciążę, bo teraz będę musiała odczekać!.... 1 wiz.koszt 300zł, 2wiz.kontrolna 100(jeżeli się okaże,że trzeba poprawić to poprawia, bez dodatkowej opłaty i niestety jeszcze raz na kontrole. przynajmniej z góry nie zakłada,że muszą być 3 wizyty! mam nadzieję,że mi nie podpadnie i będzie lekarzem prowadzącym:) pozdrawiam i życzę udanego wyboru:)
niestety, Adamski już rzeczywiście nie przyjmuje... sama dwa dni przepłkałam z tego powodu, bo 'zostawił' mnie na lodzie w połowie ciąży. Wydaje mi się, ze już nigdzie na NFZ nie przyjmuje. Trafiłam teraz do Januszewskiej, która przejeła po nim pacjentki i po pierwszej wizycie nie jestem zadowolona i nie polecam. Jestem wściekła, bo to już mój trzeci ginekolog w tej ciąży, dwaj poprzedni odeszli z przychodni i zaczęli przyjmować tylko prywatnie, a na takie prowadzenie ciąży mnie nie stać. Czuję się jak worek ziemniaków, 'zapychacz dziur', który conajwyżej wyrabia normy NFZ, a ludzkie i miłe traktowanie mu się nie należy.
Ja również odradzam doktora o nazwisku Kijuć. Wziyta u niego była chyba najmniej przyjemną ze wszystkich. W życiu mi tak ktoś nie robił usg dopochwowego. Raz że bolało-gdzie w ciąży miałam robione kilka razy i nie czułam najmniejszego dyskomfortu. On jak coś zaznaczał zostawiał mi je tam i tak wisiało-po prostu masakra!!! Do tego wszystko na łapu capu, zero wywiadu, byle tylko następna pacjentka. Dodam że dziewczyna która była za mną jak usłyszała że nie mam jej lekarki weszła i podpisała świstek że nie zgadza się na badanie przez niego-miała załozony jakiś krążek, była w ciąży i wiele się nasłuchała o nim a sama była raz u niego.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Dokladnie tak . tu prosze link http://www.marekbranicki.ginweb.pl/.
Pracuje na zaspie
Pracuje na zaspie
usiadł, i wytrwale czekał...
a ja mogę polecić dr Zabula, przyjmuje prywatnie w falck na zaspie(wizyta 100 zł z usg i nie ma problemu z rejestrację) i w sopocie oraz pracuje w szpitalu na zaspie.
spokojnie odpowiada na wszystkie pytania, ponieważ miałam problemy z ciążą podał mi nr tel pod który mogłam dzwonić z każdym problemem i wątpliwością. podczas pobytu na oddziale patologii ciąży często zaglądał i sprawdzał stan mój i mojej córki, oraz uczestniczył w cc.
gorąco polecam
spokojnie odpowiada na wszystkie pytania, ponieważ miałam problemy z ciążą podał mi nr tel pod który mogłam dzwonić z każdym problemem i wątpliwością. podczas pobytu na oddziale patologii ciąży często zaglądał i sprawdzał stan mój i mojej córki, oraz uczestniczył w cc.
gorąco polecam
dziewczyny pociesze Was bo dr Adamski dalej przyjmuje na nfz tylko ze w szpital czt przychodnia .."studencki" sama dzwoniłam wiec to pewne,z czystym sumieniem polecam ginekologa,młody ale miły,zleca wszystkie wazne badania i pracuje na klinicznej,wiec zawsze jak cos sie dzije to idzie sprawinie iszybko.polecam!!!!
bzdura, kazda bedzie zachwalac swojego lekarza, a jak jej nie pasowal to zmieniala, wiesz ze i ty tez tak mozesz? jak nie pasuje to zmien, pozniej bedziesz miec pretensje ze ktos mial byc najlepszy a byl beznadziejny.
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
Boćkowski jest super specjalistą, doktor kijuć z resztą tez, co kraj to obyczaj i ile ludzi tyle opini dlatego moim zdaniem nie warto sie sugerowac. bo kolezanka wyzej nie byla zadowolona z dr kijucia a ja i moje znajome tak. zrezugnowalam z uslug kijucia bo bylo mi poprostu nie potrodze ale z czystym sumieniem moge polecic kijucia i Bockowskiego.
http://www.akademicki.gda.pl/Strony/PoradnieSpecjalistyczne/Ginekologiczno-Poloznicza.aspx
to ta przychodnia, tu jeszcze nie jest uaktualniona strona www, ale adamski na pewno tam przyjmuje. Dowiedziałam się, że z Ujeściska nie odszedł, tylko go wyrzucili, bo był najmłodszy z grona ginekologów i bez specjalizacji i przynosił najmniejsze dochody (fundusz najmniej za niego płacił czy coś w tym stylu....) żenada...
to ta przychodnia, tu jeszcze nie jest uaktualniona strona www, ale adamski na pewno tam przyjmuje. Dowiedziałam się, że z Ujeściska nie odszedł, tylko go wyrzucili, bo był najmłodszy z grona ginekologów i bez specjalizacji i przynosił najmniejsze dochody (fundusz najmniej za niego płacił czy coś w tym stylu....) żenada...
nie polecam dr olszewskiej, zbagatelizowała moje wysokie ciśnienie, które miałam u niej na wizycie (160/90), lekarze na zaspie byli zdziwieni, że wypuściła mnie w ogóle z gabinetu z tak wysokim ciśnieniem w 9 miesiącu ciąży. Zapłaciłam 200 zł. za wizytę, ponieważ dr w trakcie zwykłego badania USG przeskoczyła sobie na USG w 3 d, nie informując mnie w ogóle o tym. A kasę wzięła i to niemałą. Więcej do niej nie pójdę.
Rafael Gniadek
przyjmuje w http://www.invicta.pl
prywatnie i na NFZ
koszt wizyty prywatnej (z USG) 100 zł
Bardzo dobry ginekolog, prowadzi moją ciążę. Zleca sporo badań, tłumaczy wyniki. Odpowiada na pytania. Mimo iż jest dość oblegany przez pacjentki, poświęca sporo czasu na badanie i wyjaśnianie wszystkiego. Przed ciążą byłam u wielu lekarzy. Do prowadzenia ciąży wybrałam właśnie doktora Gniadka, bo jest jednym z nielicznych ginekologów, z którymi można się konkretnie dogadać, zadawać bez poczucia winy pytania i uzyskiwać na nie kompleksowe odpowiedzi.
przyjmuje w http://www.invicta.pl
prywatnie i na NFZ
koszt wizyty prywatnej (z USG) 100 zł
Bardzo dobry ginekolog, prowadzi moją ciążę. Zleca sporo badań, tłumaczy wyniki. Odpowiada na pytania. Mimo iż jest dość oblegany przez pacjentki, poświęca sporo czasu na badanie i wyjaśnianie wszystkiego. Przed ciążą byłam u wielu lekarzy. Do prowadzenia ciąży wybrałam właśnie doktora Gniadka, bo jest jednym z nielicznych ginekologów, z którymi można się konkretnie dogadać, zadawać bez poczucia winy pytania i uzyskiwać na nie kompleksowe odpowiedzi.
Pełno jest najlepszych, ale co z tego skoro nie można się dostać czy to na NFZ czy prywatnie, trzeba czekac od 1-2 miesięcy. Obecnie mam taki problem, że nie mogę się dostać w tym tygodniu nigdzie!!!Dopiero w poniedziałek idę prywatnie. Jest to moja pierwsza ciąża i powinnam już być po pierwszej wizycie, ale gdzie tu iść w Gdyni, może ktoś wie, gdzie mozna się zarejestrować tego samego dnia:(
Beti, ja na poczatku ciazy przesledzilam chyba wszystkie fora i bylam u kilku lekarzy zanim wybralam "tego jedynego" :) W moim przypadku zostal nim Marek Branicki http://www.marekbranicki.ginweb.pl - profesjonalny i przemily! Swietne podejscie do kobiet! Prowadzil ciaze i wykonal cc rewelacyjnie. Przyjmuje na Hallera. Koszt wizyty: 100 zl. Pozdrawiam!
a ja polecam dr, Klimaszewskiego na NFZ przyjmuje w kolejowym a prywatnie wrzeszcz wizyta 100 (daje skierowanie na wszystkie wyniki i można je zrobić bezpłatnie!!) Lekarz wspaniały bardzo przyjemny rzeczowy telefon odbiera zawsze o każdej porze rozwiewa wątpliwości i uspokaja w razie jakiś komplikacji naprawdę polecam
Cześć :-) jestem po 2 poronieniach i jednym przedwczesnym porodzie szukam dobrego lekarza do prowadzenia ciąży. Koleżanka poleciła mi dr Branickiego (bardzo go chwaliła), tylko powiedziała, że ma bardzo słabe USG. :-((( Nie przerażają mnie nawet te wizyty co 2 tygodnie, bo też mi o tym wspomniała. Tylko nie wiem, czy lekarz bez dobrego USG sobie poradzi z moją trudną i pewnie zagrożoną ciążą. Chciałabym rodzić na Zaspie. Czy lekarz zaprasza pacjentki też na USG do szpitala na Zaspie?
Jak w gamecie to tylko Skweres. Albo Piatkowski z Klifmedu. Jeśli chodzi o niepłodność. Dzięki niemu jestem mama.
Do prowadzenia ciąży Tomasińska z Evimedu. Dokładna, rzetelna, miła. A Piskulak jedzie już tylko na opini, nie ogarnia, szkoda, ale są lepsi lekarze. Może kiedyś był dobry, ale „się zepsuł”, moim zdaniem jest zmęczony i mu się już nie chce.
Do prowadzenia ciąży Tomasińska z Evimedu. Dokładna, rzetelna, miła. A Piskulak jedzie już tylko na opini, nie ogarnia, szkoda, ale są lepsi lekarze. Może kiedyś był dobry, ale „się zepsuł”, moim zdaniem jest zmęczony i mu się już nie chce.
No to na pewno doktora Dawickiego możesz wybrać. Mi poleciła go koleżanka z pracy, bo prowadził jej ciążę. Wybrałam się i najpierw badania kontrolne, dokładnie wypytywał o wszystko. Potem prowadził moją ciążę. Świetny lekarz, zdecydowanie warty polecenia. Bardzo duża wiedza i profesjonalne podejście.
Najlepszy ginekolog jakiego mogę polecić to dr Michał Witkowski. Ma świetne podejście do pacjentki i jej dziecka.