Widok
mój synek ma prawie 9 miesięcy i jeżdzi w gondoli, ale na spacerach przeważnie śpi, jak się obudzi to też nie chce leżeć. Ale uważam że jest za zimno na spacerówkę a że gondolę mam naprawdę dużą (roan marita) więc spokojnie się tam mieści. Wiedziałam że synek będzie zimną już duży i duża gondola była głównym kryterium wyboru wózka. A poza tym rehabilitanci nie zalecają zbyt szybkiego przesadzania dzieci do spacerówek
Moj synek ma ponad 3 miesiace, i wlasnie zakupilam mu nowa spacerowke, (tyle ze rozkladam ja na plasko) - Coneco traper, ma fajne kola i tak nie trzesie (bo jest na amortyzatorach), lekki wozek, po zlozeniu nie jest taki wielki jakby sie wydawalo. Chociaz minusem jest to ze jest przodem do otoczenia, i jak rozloze budke, to widze go tylko przez budke (jest tam taka przezroczysta kratka).
Młody jeździł w gondoli dość długo, bo aż 7 miesięcy z racji tego, że miał problemy z napięciem i rehabilitanci tak zalecali.
Ale o ile spacerówka rozkłada się na płasko (lub prawie na płasko) to można malucha przesadzić wcześniej - około 5.-6. miesiąca.
W pozycji pionowej natomiast można ustawić oparcie dopiero, kiedy dziecko potrafi samo utrzymywać taką pozycję i nie opada na boki. :)
Ale o ile spacerówka rozkłada się na płasko (lub prawie na płasko) to można malucha przesadzić wcześniej - około 5.-6. miesiąca.
W pozycji pionowej natomiast można ustawić oparcie dopiero, kiedy dziecko potrafi samo utrzymywać taką pozycję i nie opada na boki. :)