Widok
Gorączka a ząbkowanie
Jak długo może się utrzymywać 38,5? Noi właściwie to nie wiem co robić bo wcześniej przy zębach nie gorączkowal, wyszły teraz 3 czwórki, tyle że z apetytem gorzej ale noce ok, zero marudzenia w dzień a tu nagle drugi dzień temperatura 38 i tak się zastanawiam czy jechać jutro rano do lekarza czy poczekać jeszcze dzień.
Byliśmy u lekarza, wszystko czyste, jak jutro też będzie gorączka to mam przynieść mocz do badania, mówiłam lekarzowi ze byliśmy w sobotę nad jeziorem i mały dwa razy zachlysnął się wodą wiec boje się ze może to być jakaś bakteria ale powiedział ze raczej nie to nie jest przyczyną wiec obstawiam trzydniowke bo pomimo że noc była dziś koszmarna to w dzień jest lepiej, ma tylko 37 wiec liczę na to ze jutro już będzie ok.
Ponawiam pytanie ile dni gorączka przy wyrzynającym się zębie?bo jednak coś jest nie tak,mały budzi się co chwila i temp.37,5 normalnie 3-dniówka byłoby już po wszystkim jak myślicie,niedawno to ze starszym przechodziłam,ale może mały inaczej,sama nie wiem co myśleć,ale boję się kolejnej nieprzespanej nocy,dziś spałam tylko 3,5 godziny a moje dziecko 4,5 bo już od 5.00 rano nie zasnął,w dzień też nie odespał tylko 30 min tyle co nic,w dodatku nic nie je,oprócz wypitego mleka rano i wieczorem.
Pewnie że podaję nurofen,wczoraj to nawet na nim ciężko mu było zasnąć bo usnął ale tylko na godzinę,po czym obudził się o 22.00 i długo nie mógł zasnąć aż do 1.30 gdzie o 23.00 dostał następną dawkę bo tamta po 4 godzinach już nie działała a gorączka ponad 38.A jak długo Twoja na zęby gorączkowała?