Widok
Goraczka i katar - jakie lekarstwa na to?
Bylam 3 dni temu u lekarza z dzieckiem .
Dziecko ma zwykly kaszel i katar .
Dzis w nocy doszla goraczka i mega straszny katar .
co na to co podawaliscie swoim pociechom .
Na zbicie goraczki daje Nurofen dla dzieci , i oklady ale mala szybko sciaga zimne oklady . na katar to nic nie mam tylko czyszczenie noska co jakis czas .
Dziecko ma zwykly kaszel i katar .
Dzis w nocy doszla goraczka i mega straszny katar .
co na to co podawaliscie swoim pociechom .
Na zbicie goraczki daje Nurofen dla dzieci , i oklady ale mala szybko sciaga zimne oklady . na katar to nic nie mam tylko czyszczenie noska co jakis czas .
moje dziecko 3 latek ostatnio mial garaczke ,katar i kaszel.poszlam do lekarza .po osuchaniu corki pazal podawac witamine c+ na kasze syropek bez recepty i mnielismy siedziec w domu.mowil doktor ze jakby wystpowala jeszcze goraczka przez 3 dni to mam nie przychodzic,chyba ze myloby moje dziecko ospale i wizualnie byloby cos nie tak to wtedy zaprasza.zapomnialam dodac ze osuchowo bylo swszystko o.k.
...jeszcze zależy jaki ten katar jest...jeśli żółty lub zielony to wiadomo, że jest jakaś bakteria i trzeba antybiotyk włączyć. Nasze dziecko ostatnio miało przez trzy dni po 39st. C, kaszel aż wymiotował flegmą (szczególnie po podaniu Pulneo) i przezroczysty konsystencji białka jajka katar. Osłuchowo był czysty (badany był przez dwóch pediatrów w odstępie czterech dni) więc nie było antybola, po prawie 110 dniach wszystko wróciło do normy :-)
u nas maly mial katar i zaczynal kaslac wtedy lekarka zalecila tylko inhalacje, ale malemu zaczynal sie katar i z przerzrczystego zrobil sie gesty i brzydki do tego nie mogl tej flegmy wypluc ani przelykac i po 3 dfniach poszlismy ponownie i juz wlaczyla antybiotyk bo osluchowo juz nie bylo ok:((w takich przypadkach lepiej przejsc sie kontrolnie do lekarza.