Widok

Gorączka po szczepieniu 6 w 1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jak długo utrzymywała się u Waszych dzieci gorączka po czwartej dawce szczepionki tężec, krztusiec itd. 6 w 1? Wcześniej synek nie miał gorączki, po trzeciej dawce od razu się rozchorował, a teraz gorączka utrzymuje się od 2 w nocy i miejsce po szczepieniu jest bardzo czerwone i spuchnięte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba 2 dni moj maluch mial goraczke,podawaj cos na zbicie temperatury,i zrob oklad z sody w miejscu szczepienia
Dziękuję za odpowiedź. Trochę się martwię tą opuchlizną :(
Ja smarowałąm opuchliznę po szczepienną Altacetem pięknie zeszła
Mnie zawsze pielęgniarki przestrzegały, że w razie odczynu (opuchnięcia itd. altacet w tabletkach, wyjałowione gaziki i robimy okłady) i tak też robiłam gdy tylko coś się pojawiło. Zawsze pomagało. A gorączki nigdy nie było więc nie doradzam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka też miała opuchlizne po ostatniej dawce 6w1 ale na szczęście obyło się bez temperatury. Wcześniej nie było żadnych objawów. Powiedziano mi, że ta opuchlizna może boleć i żeby dać małej Ibuprofen i czopek Viburcol.
Oczywiście tabletki rozpuszczamy w wodzie i robimy okłady -W ŻADNYM WYPADKU NIE PODAJEMY DZIECKU! żeby nie było niejasności, po prostu altacet w żelu ma podobno słabsze działanie.
Smaruję altacetem w żelu, ale chyba faktycznie zrobię okłady.
Ja też altacetem w zelu smarowałam :)
Tu jest napisane żeby nie stosować Altacetu u dzieci do 3 roku życia
http://www.doz.pl/leki/p138-Altacet
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mowa o altacecie rozpuszczalnym - mi to polecila pediatra
Czyli coś takiego?
http://www.doz.pl/apteka/p8738-Altacet_tabletki_1_g_6_szt
Oooo! to mnie teraz zmartwiłaś :( Czyli czym należy smarować? Okłady z sody chyba nie za bardzo pomagają? Ponawiam pytanie o gorączkę, jak długo?
http://www.doz.pl/apteka/p467-Altacet_1_10_mg__g_zel_75_g_w_tubie

taki można u dizeci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Posłuchaj dziewczyn, ja stosowałam w tabletkach i mojemu dziecku nic nie było, ale faktycznie nie jest dla takich maluszków. Ten komunikat w ulotce jest też jakimś zabezpieczeniem dla firmy produkującej ten lek. Mi pielęgniarki pozwoliły stosować ten altacet, ale widocznie lepiej nie ryzykować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

do góry