Widok

Górne szóstki u trzylatki ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam córka pod koniec marca ma 3 latka dzisiaj zobaczyłam ze obie górne 6 -tki jej wychodzą co tłumaczy fakt ze od kilku dni ma stan podgorączkowy lub 38 stopni i brak apetytu .Czytam w necie ze 6 wychodzą jak dziecko ma 6 lat niby lub rok szybciej może też się zdarzyć.Piszą też ze często rodzice mylą 6 z 5 -kami bo są to duże zęby u córki ewidentnie widać ze 5 -tki sa wyrośnięte i obok to wychodzą 6 -tki Czy u waszych dzieci też było jak u nas ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Policz ile ma zębów u góry, bo to trochę za wcześnie na wyrzynanie się stałych trzonowców, tzn. szóstek.
A kiedy wyrznely sie czworki? Policz dokladnie zeby . Dzieci nie maja zebow przedtrzonowych , ktore wystepuja u doroslych i z wygladu budowa mlecznej piatki jest podobna do stalej szostki .z tego co piszesz okres wyrzynania odpowiada wlasnie wyrzynaniu piatek . pierwsze wychodza szostki dolne a nie gorne. policz dokladnie zeby .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry