Widok

Gospoda Gdańska, Machandel??opinie!!!!!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy ktoś organizował może wesele w Gospodzie Gdańskiej i może coś bliżej powiedzieć na ten temat?jak się obsługa spisała?jak było z jedzeniem czy ludzie nie chodzili głodni??proszę o wasze opinie,bo zastanawiam się nad robieniem tam wesela w 2010 roku.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
16 czerwca miałam przyjęcie weselne syna.
Jestem bardzo zadowolona z profesjonalnej obsługi, smacznego jedzenia i miłej atmosfery. Co nie zostało zjedzone na koniec osługa zapakowała. Uczciwi w organizacji i rozliczeniu.Polecam szczerze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieliśmy wesele w Machandlu 9 lipca 2011 r. na około 90 osób i jesteśmy bardzo zadowoleni! Ogólnie nie wierzymy opiniom w Internecie, które są zbyt pozytywne, ale tak naprawdę możemy mówić o Machandlu tylko w samych superlatywach. Dbałość o klienta i zaangażowanie całej ekipy oceniamy na 5+: o nic nie musieliśmy się martwić, wszystko było dopięte na ostatni guzik, a managerowie doglądali wszystkiego osobiście (szczególnie dziękujemy Pawłowi:) Jedzenie było pyszne, zarówno przekąski, jak i dania ciepłe - w ilościach przekraczających możliwości przerobowe naszych gości. A to, co zostało, oczywiście dostaliśmy zapakowane w pojemnikach jednorazowych do rozdania gościom.

Choć budynek z zewnątrz nie robi wielkiego wrażenia, to jego niewątpliwym plusem jest jego lokalizacja, co zostało szczególnie docenione przez naszych gości spoza Trójmiasta. Z kolei udekorowana sala weselna (mieliśmy okrągłe stoły) robi naprawdę duże wrażenie i wszystkim gościom bardzo się podobała. Wbrew naszym obawom, miejsca do tańczenia było także sporo.

Przy okazji chcielibyśmy wyrazić szczere uznanie i podziękowanie dla mało znanego i dobrze ukrywającego się przed większą sławą zespołu Delivers, dzięki któremu mogliśmy usłyszeć na własnym weselu naprawdę stylową muzykę, do której świetnie się bawiliśmy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mialem tam wesele 3 czerwca wraz z malzonka jestesmy bardzo zadowoleni z obslugi wesela.

- Sala jest fajnie polozona, na starym miescie, blisko wielu kosciolow wiec mozna ze slubu na wesele isc pieszo. My mielismy slub w Sw. Elzbiecie przy ladnej pogodzie przespacerowalismy sie 200m do budynku NOTu

- Sala jest dluga i parkiet nie jest oddzielony od stolow. Wystroj sali jest bardzo elegancki. Polecam pokrowce na krzesla, znacznie podnosza prestiz imprezy. My dostalismy pokrowce gratis z uwagi na termin piatkowy.

- Cena jest bardzo przystepna, szczegolnie biorac pod uwage lokalizacje i wystroj sali. Za piatek mozna dostac rowniez rabat :)

- Wlasciciele/osluga jest mloda i kreatywna. Caly czas staraja sie upiekszyc lokal, poprawic mankamenty. Lokal z zewnatrz nie wyglada rewelacyjnie ale przeciez goscie przez caly czas sa w srodku. Przy letniej pogodzie przyjemnie jest zejsc na dol pogadac/spalic papierosa.

- Na zapleczu znajduje sie sejf gdzie podczas wesela mozna schowac koperty/prezenty od gosci.

- Obsluga pomogla przy wnoszeniu napojow a po weselu spakowala jedzenie i ciasta do pudelek zeby sie nie zmarnowalo.

- Jedzenie bylo bardzo smaczne a wodka trzymana w zamrazarce.

- Przed restauracja jest parking i Para Mloda z rodzina moze zaparkowac tam samochody (miejsce na 5 aut za szlabanem).

- W czesci, gdzie znajduja sie stoly sa uchylane okna a nad parkietem tanecznym znajduje sie klimatyzacja.

- Obsluga jest bardzo elastyczna wiec mozna z nia wszystko omowic. Dodatkowo zaskoczyli nas pozytywnie pewnymi upustami ale szczegolow nie zdradze dla dobra wlascicieli :)

Reasumujac, lokal ma swietna lokalizacje i bardzo konkurencyjne ceny. Z zewnatrz nie jest idealny ale w srodku sala wyglada rewelacyjnie i robi duze wrazenie na gosciach, szczegolnie z pokrowcami na krzesla.
Wlasciciele/obsluga jest bardzo sympatyczna i pomyslowa. O nic nie musielismy sie martwic.

Polecam!

Michał Żywna

mzywna@wp.pl
Hej,

dołączam się do dyskusjii :))

mam wesele w Gospodzie Gdańkiej w Lipcu tego roku. Osobiście uważam, że sala jest ok /wesele planujemy na ok. 110 osób/ jest szeroka i duża. W zeszłym roku bawiłam się z narzyczonym na weselu u kuzyna i powiem szczere, że jedzenia było bardzo dużo - każdy już po obiedzie był najedzony - dlatego nie wiem skąd te informacje o małej ilości jedzenia !!! z tego co wiem nic się nie zmieniło :))

Pozdrawiam
Aga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lucy sproboj przecież nie jest powiedziane że jeśli komuś nie wyszło wesele w danym miejscu to stanie się tak innej parze. I odwrotnie.
Ps. Wadą może być to, że sam budynek w srodku (na dole) nie ciekawie wygląda
no i moze byc problem z parkingiem bo tam jest szlaban zamykany.

Nie wiem jak ta kwestia wygląda ale pewnie mozna sie dogadac z włascicielami

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej

A no My tez bylismy ogladac ta salę. Mnie osobiscie ujeły tam fioletowe łuny świetlne i dekoracje np stojak na tort w ksztalcie roweru.
Pan Paweł- własciciel który nas oporowadzal jest przesypatyczny i widac ze zna sie na rzeczy. (nie bałabym się o organizację wesela)

ale jedzenia jest niestety mało bo zapytałam Go w prost jak wyglądają porcje. Teraz nie chce skłamać czy są na półmiskach na stole czy przynoszone ale faktycznie porcje są "restauracyjne" i to mi sie nie podobalo.
a co do schodow w prost dalo by sie to przezyc zalezy na ile osob jest wesele

pozdrawiam:)
dzięki za inspirację:)
ja jeszcze mailuję z panem Pawłem z Gospody, naprawdę sympatyczny Gośc:)
chyba faktycznie przejdę się tam jak tylko będę w Polsce i zobaczę ten parkiet na własne oczy... ;)
szkoda, że "Ona" (forumowiczka o takim nicku) już TU nie wróciła i nie rozwinęła wątku o tej małej ilości jedzenia...
pozdr:)
w Magnacie
ja w Zaścianku:)
Dzięki Ala, i Ania1988, i Ona :)
Niestety nie mam możliwości pójśc tam osobiście, ponieważ jestem za granicą i w Gd. będę dopiero za ok. 2 m-ce.
Kontakt (mailowy) z panem Pawłem jest rzeczywiście przyjemny, ale...to chyba nie wszystko, a nawet za mało, by wesele było na 6-kę :(
Zniechęciłyście tą ilością jedzenia oraz parkietem - a to przecież bardzo istotne sprawy...
Właśnie zastanawiające jest, że na swojej stronie www są zdjęcia tylko stołów, ustawienia itp., a nie ma zdjęcia całości wraz z parkietem.
No szkoda... Pozdrawiam Was serdecznie:)
Acha, a gdzie Wy w takim razie wyprawiacie swoje wesele, skoro nie w GG ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dużym plusem są właściciele, bardzo kreatywni, sympatyczni, chętni do współpracy. Podobały mi się ich pomysły. Można się z nimi dogadać. Sama wybrałam inną salę, ale tam kontakt z właścicielami jest trudny, raczej nie są oni "dla klientów".
Warto samemu się tam wybrać, zobaczyć salę i zapoznać się z ofertą.
Duże wesele planujesz? Mnie zniechęciła szczególnie część sali do tańczenia. Sala zbyt podłużna i wąska. Mało przestronna. Parkiet jakby w przejściu. Gdyby nie powiedzieli mi że to jest parkiet nie zwróciłabym na to uwagi.
czekam na dalsze opinie:)
uprzejmie proszę i uprzejmie dziękuję :)
skąd wiesz, że mało jedzenia?
to nie leży na półmiskach, tylko jest już podane każdemu na talerzu???
szkoda... :(
Niestety jedzenia weselnego jest mało bo obiad jest wielkosci porcji "restauracyjnych" ok 100g

Sala jest ładna, (mają fajne oswietlenie) ale długa
ale obsługa super :) i ceny tez ok

ale malo jedzenia bo tez ogladalismy tą sale
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sala weselna jest na górze. Jedzenia nie próbowałam. Szukałam sali na prawie 180 osób tak więc tą musiałam odrzucić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
bo jesli tak, to mialam tam kiedyś praktyki i musze powiedzieć że p.Sławek (szef Kuchni) jest niesamowity i bardzo sie starala. Dobrze i CZYSTO gotuje!! o ile nie zmienił się szef kuchni, to naaprawde gorąco polecam, bo jakby nie było to przeciez w dniu wesela kuchnia jest najwazniejsza.
A z tego co pamietam sal było kilka ( na gorze i na dole)
Chodzi o Gospodę Gdańską koło NOTu>?
Oglądałam salę w Gospodzie. Właściciele bardzo sympatyczni. Rzeczywiście próbują zrobić z tego co kiedyś tam było lokal na poziomie.
Przedstawili bardzo atrakcyjną ofertę weselną. Niestety sala dosyć ciasna, szczególnie parkiet do tańczenia - usytuowany w przejściu przy samych schodach. Jak dla mnie sala na małe wesela, do 80 osób.
do góry