Widok

Groupon esteticDENTAL - aparat ortodontyczny

Witam forumki!

Czy któraś z Was korzystała z oferty firmy Estetic Dental (Mieszczą się w 3 Żaglach w Gdańsku) i zakupiły aparat ortodontyczny?

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto/esteticdental-gdansk/2618087?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_10&a=410

Jeśli tak, to poproszę o opinię odnośnie rzeczowości ortodonty, profesjonalizmu i czy dobrze doradzał podczas spotkania?

Chciałabym też dopytać, jakie koszty oprócz RTG i samego aparatu są do poniesienia na tej wizycie.

Pozdrowienia i czekam na info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusiaaa, a masz ładnie wyrośnięte te ósemki? mnie mieszczą się wszystkie zabki, nic na siebie nie nachodzi, ale one rosną zamiast poziomo czy pionowo ;/ mój brat miał po wyrwaniu jednej ósemki tydzień wyrwany z zycia.. brr
Hej dziewczyny :) jak idzie leczenie? bolą ząbki? ja idę w poniedziałek na pierwszą konsultację, i szczerze mówiąc stresuję się ogromnie :)
Hej :)

Ja mam własnie od wtorku wieczór zalożone separacje i samo zakładanie dla mnie nie było jakąś traumą :)
Upierdliwe strasznie są te gumki między szóstkami, bo ciągle czuć rozpieranie - robią się przerwy pod obręcze. No i jest to trochę bolące, ale dla mnie przynajmniej nie na tyle by brać tabletki p/bólowe. W poniedziałek zakładam aparat na górę i będę mogła powiedzieć coś więcej :)
:) ja w poniedziałek dopiero oddaję wyciski do badań, ale w między czasie zrobiłam zdjęcia o których mówiłyście, więc mam nadzieje ze sprawnie pójdzie. Raz dentystka musiała włożyć mi coś pomiędzy szóstkę z jakiś względów, i nienajmilej to wspominam. chce się to wyjąć :]
Moja córka strasznie narzeka na kaleczenie języka i wnętrza policzka przez te obręcze , i obcieranie drucika od aparatu. Powoduje to kłopoty z jedzeniem .....Mam nadzieję ,że to przejściowe. Zalepianie woskiem niestety nie pomaga ... :(
Ja jednak rezygnuję z tej oferty- kontaktowałam się z innym ortodontą, i powiedział, że to nie jest normalne, by płacić oddzielnie za aparat, oddzielnie za separacje, oddzielnie za pierścienie, zresztą jak tam poszłam nawet nie mogłam zapoznać się z cennikiem.. to nie jest normalne ;d w dodatku muszę urywać się w poniedziałki z zajęć na wizyty, bo jeśli chcę się umówić na inne dni, muszę czekać do kwietnia. :
Pewnie i masz rację z tymi dodatkowymi kosztami. Wierz mi, że nawet przy tak niskiej cenie aparatu i tak wychodzą z narzutem na swoje. Ja to sobie przkelkulowałam tak, że lepiej teraz zapłacić o 250 zł więcej (separacje + pierścienie) + 1200 zł i + późniejsze wizyty niż szukać aparatu za cenę około 2500 zł + same wizyty (ewentualnie odklejenie się zamka). I tak osoby korzystające z grouponu są o kilkaset złotych do przodu, które przeznaczą na wizyty.
Przecież orodontka klienta nie będzie mogła trzymać na siłę przy swoim gabinecie, jeśli okaże się że przegina ze ściąganiem pieniędzy. Nie wiem, czy od razu i z otwartymi rękami inny ortodonta przyjmie klienta z aparatem od "konkurencji" - jest jednak pewne, że nie jest to niemożliwe.
Aga76 obcieranie trwa ok tygodnia pózniej już aparat robi sie jakby juz tam był od zawsze :) Ja wosku dwa razy uzywalam :)
Jedynie co to skórki od chleba nie moge pogryzc :)
Wiecie dziewczyny, ja przy swojej wadzie muszę mieć 2 aparaty, bo moim problemem jest niezgadzanie się dolnych ząbków z górnymi, a jeżeli zapłacę kolejne 1500 za aparat na dół + 250 separacje, do tego muszę usunąć min. 2 ósemki, a na nfz musiałabym długo czekać, nie wyrobilabym się z realizacją kuponu do sierpnia. (w czerwcu wyjeżdzam) Nie stać mnie.
A mnie cały czas dziwi to,że nie widzicie dziewczyny różnicy.
Podaje link do pierwszej lepszej strony ,która znalazłam w necie

http://www.dentalaesthetics.pl/ortodoncja/cennik-gdansk.html

czy naprawde tak tanio jest z tym kuponem?

Poza tym jak lekarz może brać pieniądze za wyciski lub separacje przeciez takie rzeczy są wliczone w cene aparatu, nie da sie go wykonac bez przygotowania. Kiedyś nawet słyszałam ,że za montaż aparatu biorą kase, a ciekawe jak taki pacjent miałby to zrobić sam? no nie zrobi, zapłaci mysląc ,że to norma.
Ja chodziłam do normalnego ortodonty ponad 3 lata, bo mialam trudną wadę, teraz już mam zdjęty aparat i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Przede wszystkim dobrzy ortodonci nie muszą się reklamować, oni mają pacjentów cały czas, bo znajomi polecają znajomym i to jest najlepsza reklama.
Emdi ja tez zakładam dwa łuki :( a dlaczego za separacje masz zapłacić 250 zł ??
Dziś znalazłam kolejny groupon http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto-extra/klinika-kurban/3772906?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_62&a=1731
Jestem właśnie po założeniu aparatu - wygląda obłędnie :) i co dziwne nie boli mnie nic a nic, chyba że lekko nagryzam coś co jem. Ale to podobno jest normalne.
Zobaczymy jak to będzie :) marzę by normalnie gryźć mięsko, ale na ten luksus przyjdzie jeszcze trochę poczekać ;) póki co przymusowa płynna dieta.
Jak na razie polecam. Aha, wizyty po założeniu aparatu będą kosztować: 100 zł przy jednym łuku, i 150-160 przy dwóch. Zamek jak się odklei będzie kosztował 100 zł.
mag.kot z kazdym dniem będzie bolało bardziej :P ale nie tak żeby nie wytrzymać po tygodniu aparat będzie już zaklimatyzowany :D
Założyłaś bezbarwne gumki? Kurde mi po tygodniu się takie żółtawe zrobiły mimo, że kawy i herbaty nie pije i myje zęby po każdym posiłku :) Podeślij fotke ;)
podaj maila :)
Sorki, nie zauważyłam, że teraz piszesz niezalogowana :)
Jak tylko zrobię zaraz podeślę :)
Póki co gumki mam nadal przezroczyste. Tak sobie myślę, że jeśli mam aparat kosmetyczny, to dziwnie będą wyglądały nieprzezroczyste gumki :) ale przez ponad 2,5 roku wiele może się zmienić :)
Piję czasem kawę, herbatę żłopię codziennie po kilka szklanek.
Myję zęby kilka razy dziennie ale nie szoruję ich, kupiłam specjalną szczoteczkę z środkowym włosiem krótszym i jest fantastyczna.
Nie wiem, czy to dziwne, czy nie, ale zęby w ogóle mnie nie bolały! Tylko mam jeszcze trochę uczucie, jakby zęby się ruszały, choć i to mi teraz powoli przechodzi.
A jak Twoje wrażenia? Może jest jeszcze ktoś, kto chciałby się podzielić wrażeniami? :)
Mag.kot miałaś podesłać fotkę :) ja w aparacie nawet pistacje wcinam :) Którego idziesz na kontrolę? Ja 16 kwiecień
Hej :)
Miałam miałam i jakoś ujęcia ładnego złapać nie mogę :)
Na kontrolę idę 2 kwietnia, szkoda, że nie mamy w tym samym czasie :)
Ostatnio zaszalałam i zjadłam kanapkę (bez skórki of kors) z keczupem, szybko leciałam myć zęby by się gumy nie zrobiły różowe. Wariatkowo hehehe
Nie mam już nawet uczucia bujających się zębów. Za to przestrzegam bardzo by nie gryźć przednimi zębami kanapek. Przemawia do mnie te 100 zł za zamek :)
Agusia.miałas rację po około 1,5tygodnia aparat przestał haczyć i kaleczyć :) Więc teraz moja córa jest jz w pelni zadowolona :)

Ogólnie , odpukac wszystko ok, wizyte mamy zdaje się na początku kwietnia . No i wtedy prawdopodobnie dowiemy sie kiedy zakładamy aparat na dolny łuk ...

Do Ann która podała jaki przykładowy cennik , to właśnie jest ogromna rożnica , aparat który kupiłyśmy za 1200zł plus nawet koszty separacji i założenia aparatu -250zł czyli razem 1450 jest atrakcyjną ceną , bo chodzi tu o aparat z zamkami estetycznymi, który w podamym przez Ciebie cenniku kosztuje około 3 tyś zł...

Na dół zakładamy juz zwykły , pełnopłatny aparat ale z zamkami tradycyjnymi i jego koszt to 1430zł.

Tak więc ja nadal twierdzę ,że ten zakup się opłacił :)))
Dziewczyny dajcie znać po pierwszej wizycie kontrolnej. Ja mam dopiero 16.04, bo wyjechałam a później nie ma pani dr więc stąd to przesunięcie.

Aga76 ja też na dół zakładam ten tradycyjny. Mi mówiła, że założenie gdzieś po 3-4 mc. Ale kurna ja bym chciała jak najszybciej, żeby później mieć oba w jednym czasie ściągnięte :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry