Widok
Grypa żołądkowa w przedszkolach
Jak to teraz wyglada? Panuje jakiś wirus podobno bo co ńie zapytam ktoś ma grypę żołądkowa. W waszych przedszkolach informują jeśli są takie przypadki czy siedzą cicho i rodzice w nieświadomości puszczają dzieci?
Mój syn po 3 tyg w domu wraca w końcu do przedszkola i trochę sie martwię żeby zaraz tego dziadostwa mi nie przyniósł..
Mój syn po 3 tyg w domu wraca w końcu do przedszkola i trochę sie martwię żeby zaraz tego dziadostwa mi nie przyniósł..
no chyba trzeba mieć coś z głową żeby zostawiać dziecko 6 tygodni. Ja generalnie nie mogę zrozumieć kiedy matka polka się nauczy że dzieci w przedszkolu są wylęgrnią chorób i nie ma się na to wpływu bo: większość jak nie wszystkie choroby najbardziej zaraźliwe są przed wystąpieniem objawów, 2. jest sporo chorób, które zarażają bardzo długo (szczególnie wszystkie jelitowe) - nawet do 6 tygodni. Wniosek z tego prosty - chorować przedszkolaki będą ale..... jak by się matki nie oburzały na wychodzenie w każdą pogodę, otwieranie okna, nie dawałby tyle słodyczy, to dzieci chorowałby by mniej :)