Widok

Grypa żołądkowa w przedszkolach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak to teraz wyglada? Panuje jakiś wirus podobno bo co ńie zapytam ktoś ma grypę żołądkowa. W waszych przedszkolach informują jeśli są takie przypadki czy siedzą cicho i rodzice w nieświadomości puszczają dzieci?
Mój syn po 3 tyg w domu wraca w końcu do przedszkola i trochę sie martwię żeby zaraz tego dziadostwa mi nie przyniósł..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moje dzieci chodzą do przedszkola na przymorzu i panuje tam ten wirus, oboje + mąż chorowali
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w PRZEDSZKOLU NA CHEŁMIE tez dzieci chorowały, na szczescie krotko to trwalo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój syn chodzi w Rumi, też przyniósł w ub. środę. Na szczęście łagodnie przeszedł. Dziś jeszcze zostawiłam go u babci, a jutro już puszczę do przedszkola.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Teraz chyba w każdym przedszkolu szaleje ten wirus, a nawet nie tylko w przedszkolach, bo znajomi co dzieci nie mają też mówią że przechodzili jakoś niedawno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest paskudztwo. Najgorsze ze zaraza sie juz zanim wystąpią objawy i po ustąpieniu objawów rownież. Wiec tak naprawdę około dwóch tyg rozsiewa sie wirus. Nie puszczajcie dzieci do przedszkola jak tylko ustąpią objawy bo w ten sposób to paskudztwo rozsiewa sie dalej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale to nie oznacza ze Twoje dziecko jest zdrowe , dalej zaraza wiec dlaczego chcesz go puszczać do przedszkola? Nie obchodzi Cię, ze zarazi następne dzieci?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
rotawirus zaraża do 6 tygodni po ustąpieniu objawów. więc nie przetrzymasz tyle dziecka w domu. proponuje w okresie wzmożonej zachorowalności brać probiotyk :)
może złagodzić objawy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nikt mi zwolnienia na 2 tyg nie da na dziecko, które nie ma już żadnych objawów. Prawie tydzień siedział w domu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Zaspie rowniez, niestety zlapalo synka i meza. Ciezkie bole brzucha, bez wymiotow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przymorze tydzień temu cała rodzina przechodziła wirus. Łagodny co prawda ale męczące paskudztwo . Jeśli miałabym zostawić dziecko 6 tygodni w domu po tym to nie wiem jakbyśmy nadrobili zaległości w szkole. Sprawdziany ,kartkowki.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no chyba trzeba mieć coś z głową żeby zostawiać dziecko 6 tygodni. Ja generalnie nie mogę zrozumieć kiedy matka polka się nauczy że dzieci w przedszkolu są wylęgrnią chorób i nie ma się na to wpływu bo: większość jak nie wszystkie choroby najbardziej zaraźliwe są przed wystąpieniem objawów, 2. jest sporo chorób, które zarażają bardzo długo (szczególnie wszystkie jelitowe) - nawet do 6 tygodni. Wniosek z tego prosty - chorować przedszkolaki będą ale..... jak by się matki nie oburzały na wychodzenie w każdą pogodę, otwieranie okna, nie dawałby tyle słodyczy, to dzieci chorowałby by mniej :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry