Widok

Guz w piersi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziś podczas kąpieli wyczułam sobie guza na piersi, 4-5 dni temu przestałam karmić mojego rocznego synka piersią i zastanawiam się, czy może to mieć z tym związek? Czy któraś z Was po zaprzestaniu karmienia też miała guza/guzy w piersi? Boję się strasznie, w poniedziałek polecę do onkologa, ale do tego czasu chyba oszaleję ze strachu :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myśle że to może mieć związek z zaprzestaniem karmienia, ale oczywiście sprawdzić trzeba.
Spokoju i powodzonka życzę.
Nie martw się, takie guzy, najczęściej skupiska to norma po karmieniu. Ale idź koniecznie może najpierw na usg, sprawdzić trzeba. Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.
image
image
myśle ze zwiazane z karmieniem prosze nie zsyłaj na siebie takich myśli bo jeszcze cos przyciagniesz oczywiscie idz do lekarza ale na spokojnie pozdrwiam
Dziewczyny dziękuję Wam za pocieszenie, jesteście naprawdę kochane. Jak wyczułam dziś tego guza to od razu naszły mnie czarne myśli i płacz, że jak mi się coś stanie, to mój roczny synek nawet nie będzie mnie pamiętał :( W poniedziałek polecę na USG piersi.
nie wolno sie filmować badz dobrej za malo czasu minelo od odsawienia od pirsi a mialas tabletki na zasuszenie?
Nie miałam tabletek na zasuszenie, bo pod koniec miałam już niewiele mleka (naraz ściągałam jedynie jakieś 40-50 ml.)
to na pewno po karmieniu, ale idź do lekarza się uspokoić
image
Mamusiu Piotrusia - może to żadne pocieszenie, ale jak ja odstawiłam, to miałam takie guzy, że było je nie tylko czuć, ale widać ;))
Daj znać. Ja się zresztą też na dniach wybieram na usg piersi, ale jeszcze nie wiem gdzie.
image
image
Mysle,ze to od karmienia.Może poprostu miałaś jeszcze mleko które nie wyleciało.Ja jak zaczęłam przyzwyczajać mojego malucha do sztucznego to starałam się jak najdłużej nie dawać cyca i wtedy robiły mi się obrzmiałe i czułam guzki i dopiero wtedy dawałam cyca.Znikały guzki i tak zmniejszyłam laktacje ale z cyca nie zrezygnował.Idz na USG albo ginekologa on zbada i powie co zrobić .Powodzenia i bez obaw.

image
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
polecam ci bardzo rzetelna i doswiadczona oraz bardzo dobra doktor radiolog , wykryla mi torebielki na drugiej piersi rowniez czego nie zobaczyli inni
Ewa, możesz podac namiary? Jak nie tu, to na PW bym bardzo poprosiła
image
image
ewa ja również poproszę na namiary, w poniedziałek od razu udałabym się do niej na USG piersi, nawet prywatnie, byle jak najszybciej.
Jeśli chodzi o usg polecam doktor Podgórczyk. Natomiast genialny wg mnie chirurg onkolog to dr Jarosław Skokowski (specjalizuje się w "piersiach" jakkolwiek to brzmi. Polecam lekturę http://www.znanylekarz.pl
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mialam wlasnie na mysli dr. Podgorczyk :) mojego meza tez do niej wyslalam i dobrze sie stalo ze poszedl

tutaj jest link z namiarami

http://www.doktorpodgorczyk.pl/

no i gabinet prywatny bodajze 80 zl usg piersi
Miałam przygodę z ropniem piersi - też duży guzek w piersi, ale to w trakcie karmienia i to przy rozbujanej na maksa laktacji. Chodziłam od lekarza do lekarza zanim ktoś to zdiagnozował (nie gorączkowałam) - m.in. do onkologa. I onkolog mi powiedział, że guzy nowotworowe w trakcie laktacji praktycznie się nie zdarzają. Więc na 99,9% to coś związanego z laktacją.
Ja polecam wizytę u chirurga - mnie ostatecznie zdiagnozował dr Łącki (pracuje na Zaspie, ma też gabinet pod Pruszczem Gdańskim), ale polecam do takich rzeczy (usg piersi) także ginekologa dr Liro - na Fikakowie - też się na tym zna.
Mam nadzieję, że to nie ropień, bo co do nowotworu, to prawie na bank nie to. Może po prostu zastój, ale radzę nie zaniedbywać.
również polecam dr Skokowskiego, jestem pod jego opieką
I jak badania?Wszystko jest ok?
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry