Widok

HSG w Wejherowie

Wejherowo Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,chciałabym zasiegnąć opini...ponieważ dostałam skierowanie od mojego lekarza na badanie HSG (drozności jajowodów) do szpitala w Wejherowie..

czy ktoś miałwtym szpitalu robione to badanie ? szukam wszelkiej opini ,,,z góry dziękuję

zapraszam na profesjonalne paznokcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam.
Gdzie było wykonane badanie w Wejherowie? Z tego co mi wiadomo szpital nie robi. U jakiego lekarza? Pozdrawiam
gdzie doktor przyjmuje ?

Udało się, dostałam pierwszy wolny termin. Jestem już po badaniu. Niestety prawdą jest, że badanie to bardzo boli.

W Wejherowie są dość szybkie terminy. Jeżeli masz wykonany posiew z kanału szyjki macicy i wynik jest prawidłowy no i jesteś po miesiączce to mysle, ze wyznacza Ci pierwszy możliwy termin.

Witam. Dostałam skierowanie na drożność jajowodów. Gdzie można wykonać to badanie w najszybszym terminie (Wejherowo-Gdynia)? Zastanawiam się jeszcze nad monitoringiem owulacji. Nie wiem czy kolejność tych badań ma znaczenie?

Super ! To życzę szczęśliwego rozwiązania! Zgadzam się, że warto to przeboleć . Dziękuję raz jeszcze za odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdy nie miałam bolesnych miesiączek , wiec trudno mi porównać .. ból był nagły, mocny i bardzo krótki. Po kilku godzinach (już w domu) bolał mnie brzuch jak przy biegunce, jakieś takie skurcze dostałam ... ale to już było do przeżycia , tylko musiałam leżeć. Generalnie to ja się strasznie bałam tego badania i idąc na nie mdlałam (ciepło , na czczo ) , co tylko opóźniło cały proces , bo się bali mi zrobić po takim omdleniu od razu a potem aparat był zajęty. Postaraj się podejść do tego na kompletnym luzie, bo co kobieta to innaczej to odbiera i może Ciebie wcale nie będzie bolało? Tak czy siak dla tego małego człowieka warto chwilkę pocierpieć... mnie teraz czeka drugi poród , to dopiero wyzwanie :D

Jeszcze mam jedno pytanie to prawda, że ten ból przy tym badaniu można porównać do boli przy miesiączce tylko trochę silniejsze? Byłam w ciąży pozamacicznej (pierwsza ciąża) badanie mam aby sprawdzić czy była ona spowodowana niedroznoscia. Boję się i badania i wyniku ale trzeba być dobrej myśli

Oby wszystko było ok :) dziękuję Ci bardzo!

Trochę mnie pocieszylas

Słyszałam , ze często się tak dzieje po tym badaniu, może kwestia jakiś mikro zrostów , które pod wpływem samego badania ustępują a nawet nie są na nim widoczne ? Trzymam bardzo kciuki , żeby Tobie tez poskutkowało .. napewno warto wykluczyć ten czynnik , a ból badania .. no cóż trwa chwilkę ... i jest niczym przy porodzie.. :D

To super, że zaszlas w ciążę po tym badaniu

Dla mnie było bardzo bolesne, ale dla mojej przyjaciółki w ogóle, więc chyba nie ma co się nastawiac... Zaszłam w ciążę od razu po tym badaniu, a w kolejną bez żadnego problemu. Dodam, że wg badania nie miałam niedrożnych jajowodów.

A jakiego typu to jest ból? Boję się jak nie wiem

Tak, badanie jest bolesne, i to bardzo. Ale trwa z pięć minut max. Da się przeżyć.
A ile to badanie trwało? I czy było bardzo bolesne ? Bardzo proszę o odpowiedź
Miałam w 2015 roku wiec niezbyt świeże , ale od razu po tym zaszłam w ciąże :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, czy są jakieś swiezsze informacje na temat badania hsg w Wejherowie?
Mam też skierowanie na badanie HSG do Wejherowa dziś byłam zapisać się ale muszę mieć wymaz z kanału szyjki macicy gdzie można takie badanie zrobić w trójmieście?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

do góry