Widok
Skoro w ciąży przyjmujesz leki i dzidzia je dostaje to nie ma przeciwwskazań przy karmieniu. Ja mam niedoczynność i karmię. Mały miał już kontrolowane TSH i jeszcze endokrynolog kazała skontrolowac mu miesiąc po tym jak go zupełnie odstawię od piersi.
A na ten poradnik "w oczekiwaniu..." to bym poprawkę brała:)
A na ten poradnik "w oczekiwaniu..." to bym poprawkę brała:)
ja ma hashimoto nadczynność biorę thyroxol z tego co mówi mój endo to nie wolno karmić piersią przy tym leku. z tego co ja wiem jak urodzisz możesz przez pierwszą dobę nie miec pokarmu ja karmiłam tylko 3 tygodnie. Nawet pielęgniarki nie wiedzą o tym. tarczyca to chorobo o której mało sie mówi a jest bardzo poważna.
Też mam niedoczynność i Hashi. Biorę Euthyrox 25 i karmię piersią. Poza tym nawet na ulotce jest napisane:
"W czasie karmienia piersią należy kontynuować przyjmowanie leku Euthyrox N zgodnie z zaleceniem lekarza. Ilość leku wydzielana do mleka jest tak niewielka, że nie ma żadnego wpływu na dziecko."
"W czasie karmienia piersią należy kontynuować przyjmowanie leku Euthyrox N zgodnie z zaleceniem lekarza. Ilość leku wydzielana do mleka jest tak niewielka, że nie ma żadnego wpływu na dziecko."