Widok
Kiwdul
No więc dobrze przyznam się...jestem ławą przysięgłych a podpisałam się raz "wiecie kto" ponieważ jak każdy widzi obok są nr IP i nawet jeśli zmienię ksywę wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Nie rozumiem tylko twojego kolejnego ataku złości...nie muszę go rozumieć prawda???Czemu wyżywasz się na mnie???Co ja Ci zrobiłam???Skoro wiesz kim jestem to kim jestem???Bo ja już nie bardzi się oriętuje-posądzano mnie ostatnio o schizofrenię.
Tak..masz racje...nie posadzam ich ani o zalety intelektu,a ni tym bardziej-moralnosci...Bo to byloby zalosne,gdybym inaczej
...I nie masz za co dziekowac...staram sie jedynie , by was nie blokowano....chyba, ze zrobia to sami pseudo cenzorzy...Jesli nawet uzyje jakiegos IP piszacych tutaj ludzi...staram sie po kilku postach je zmienic, by tym nie rozgarnietym adminom nie przyszlo do glowy blokowanie tego adresu......Ale te hmmm przemilcze jakie...nie maja specjalnego korektora adresow i moze sie zdarzyc, ze kogos zablokuja, robia to tak idiotycznie, ze chce mi sie z tego smiac...a raczej nie chce-lecz caly czas sie zmieje...az bola mnie boki... :))))
Tak,masz racje-niezbyt dobrze mysle o adminach i to w kontekscie ich intelektu ,oraz moralnosci...
I naprawde zapewniam ciebie, ze staram sie nie uzywac IP tutaj piszacych, z wyjatkiem Xiendza, bo to dran...i IP piszacych tu adminow, bo to...(napisalem o nich juz dosc)
Naprawde nie byloby tych wszystkich slow, gdyby te smieci wykasowali posty tych, co mnie na tych lamach szkalowi uzywajac ladnych slow-pisali takie potwarze, ze az mnie cholera wziela...
Naprawde nie byloby tych wszystkich slow, gdyby te smieci wykasowali posty tych, co mnie na tych lamach szkalowi uzywajac ladnych slow-pisali takie potwarze, ze az mnie cholera wziela...
Tak....by sie przydal...lecz napisalem juz kiedy to nastapi...Albo wykasuja posty tych,co pisali potwarze o mnie...albo tez
Aube....naprawde sie staram nie zaogniac...lecz nie popuszcze w tej kwestii....wiesz sama ...ze i nie pisze do Ciebie niczego zlego...juz nie pisze....
hmm a co to za ksiazka, o ktorej pisalas do Stworka? Mozesz mi napisac?
hmm a co to za ksiazka, o ktorej pisalas do Stworka? Mozesz mi napisac?
Kiwdul
tekst o którym pisałąm do Stworka to link umieszczony przez nią w poście z 16...trzydziesci parę, nie pamiętam dokładnie...
A mnie chodzi o to, że twój styl pisania wymaga dużego skupienia przy czytaniu..jesteśmy obie zmęczone sprawami pobocznymi (jak na przykład chorowanie) i nic nie jest w stanie skupić naszej, a przynajmniej mojej, uwagi na dłuzej niż 2 linijki...
A mnie chodzi o to, że twój styl pisania wymaga dużego skupienia przy czytaniu..jesteśmy obie zmęczone sprawami pobocznymi (jak na przykład chorowanie) i nic nie jest w stanie skupić naszej, a przynajmniej mojej, uwagi na dłuzej niż 2 linijki...
Stworku...dobrze...nie bede zbyt mocno atakowal hydeparku,jego podstaw informatycznego jezyka ...Lecz wysle raz jeszcze swoje
nzury....Przynajmniej to bedzie lojalne wobec samego mnie....Nie bede sie upiekszal, ani zmienial...jak niektorzy w tym miejscu....Nie jestem dwulicowcem...wiec nawet te posty swiadczyc beda o tym, ze dla mnie szczerosc w przekazywaniu informacji-jest najwazniejsza!!!! nawet kosztem samego siebie.... hmmm
"Braterstwo wilków"
po raz kolejny oglądam ten francuski film kostiumowy i po raz kolejny zapiera mi dech gdy widze moją ukochaną scenę..
Cudowne zdjecia, gdy wiejskie dziewczę zchodzi do głębokiej jamy w poszukiwaniu zagubionego jagnięcia, ślizga się na błotnistych ścianach zagłębienia...
A potem słyszy zew Bestii.. i te jej oczy, gdy się ogląda, bezskuteczne starania by wydostać się z jamy...w końcu upadek na dno jamy, w sam środek błota przykrytego cienką warstewką wody i jesiennych liści...
...zew Bestii...
koniec sceny...
Cudowne zdjecia, gdy wiejskie dziewczę zchodzi do głębokiej jamy w poszukiwaniu zagubionego jagnięcia, ślizga się na błotnistych ścianach zagłębienia...
A potem słyszy zew Bestii.. i te jej oczy, gdy się ogląda, bezskuteczne starania by wydostać się z jamy...w końcu upadek na dno jamy, w sam środek błota przykrytego cienką warstewką wody i jesiennych liści...
...zew Bestii...
koniec sceny...
Kiiiwdul , daj już spokój...
Kto miał przeczytać te posty, to już je przeczytał...ale nie zmuszaj wszystkich do ponownego ich skanowania...bo przy ich ilości ich sie już nie czyta, tylko skanuje - temat, przelecieć wzrokiem czy czasem nie ma mojej ksywy i zostawić...
Mija się to z jakimkolwiek celem dotarcia do odbiorcy, chyba ze Twoim celem jest uprzykrzanie nam życia - mam nadzieję że nie.
Mija się to z jakimkolwiek celem dotarcia do odbiorcy, chyba ze Twoim celem jest uprzykrzanie nam życia - mam nadzieję że nie.
Storek
Ja mam film po lewej :D:D
A co do Egipcjanina Sinuhe, to coś mi się kołacze film, bo książki na pewno nie czytałam...film który mi się kołacze po głowie leciał w niedzielę i był w cudownych Technicolorze lat 60-tych...
Kiwdul - zrozum, że to już nie admini wycinają posty, tylko "szarzy" czytelnicy HP...czyli jest to ich sposób na oszczędzanie miejsca poprzez wycinanie postów, których nie chcą czytać...
A co do Egipcjanina Sinuhe, to coś mi się kołacze film, bo książki na pewno nie czytałam...film który mi się kołacze po głowie leciał w niedzielę i był w cudownych Technicolorze lat 60-tych...
Kiwdul - zrozum, że to już nie admini wycinają posty, tylko "szarzy" czytelnicy HP...czyli jest to ich sposób na oszczędzanie miejsca poprzez wycinanie postów, których nie chcą czytać...
Aube...wiec jesli to oni wycinaja...hmm niech sie pieprza...tym bardziej nie bede mial skrp. zablokowac ten hydepark...Bo jesli
inac co chce...to co to jest???jak to nazwac??? Zaprzestane na tym pytaniu:(((( zobacz sobie, czy ja wycielem samodzielnie jakikolwiek pieprzony post????Zadnego nie wycielem...czekam na tych bozkow...admonow....Ja nie jestem bozkiem...wiec nie bede uzywal "moich praw" :((((( Wybacz Aube...i Stworku...ale to wlasnie swiadczy o Was.... hmmm :((((
Kiwdul
I w tym momencie udowadniasz że nie jesteś ani trochę lepszy od tych usuwajacych posty....mnie to nigdy nie interesowało, no moze poza momentem gdy xxx zapchał hp niekończacymi się postami...nigdy nie interesowała mnie jednak zabawa w Boga..rozumiem adminów dlaczego oddali to w ręce użytkowników...wiedz tylko że jak ktoś za duzo wycina - sam zostanie wycięty, są nad tym wszystkim admini...zdażało im sie również wyciać moją osobę, na co sie zgodziłam, bo to czy mnie to tu ktoś przeczyta czy nie nie jest dla mnie najważniejszą sprawą - piszę tu dla czystej satysfakcji umieszczenia gdzieś swoich myśli, a interakcja jest jedynie skutkiem ubocznym - nawet mi nie przeszło przez myśl by wyciaż człowieka który nazwał mnie, delikatnie mówiąc, kobietą lekkich obyczajów o problemach intelektualnych i zdrowotnych zwiazanych z pasożytami...bo ma prawo tak powiedzieć - ale raz, a nie powtarzać się co chwilę...w moim przypadku klątwa Amiszów poskutkowała na całej linii, więc nie mam zamiaru zmieniać taktyki...
A swoja taktyką doprowadzasz do sytuacji gdy wzrok wszytskich jedynie prześlizguje się po tekstach pisanych boldem...a więc odnosisz skutek odwrotny do zamierzonego...może nie powinnam cię pouczać, ale wyrażanie swojego zdania to jedna z twoich kadrynalnych wad/zalet*
*(niepotrzebne skreślić)
A swoja taktyką doprowadzasz do sytuacji gdy wzrok wszytskich jedynie prześlizguje się po tekstach pisanych boldem...a więc odnosisz skutek odwrotny do zamierzonego...może nie powinnam cię pouczać, ale wyrażanie swojego zdania to jedna z twoich kadrynalnych wad/zalet*
*(niepotrzebne skreślić)
Aube...co do bolda-pisze tak zawsze...dla tych...co maja klopoty ze wzrokiem...i wiem,ze nie zawsze to skutkuje...no coz...Ale
ane...to jakis marny moj znak rozpoznawczy...i dobrze, ze tak jest....
Wiecie, ze potrafgie wiele rzeczy...i NAWET PRZEZ MYSL MI NIE PRZYSZLO, BY ZMIENIAC WASZE WPISY , ALBO JE WYCINAC..... :((( TO TEZ O MNIE SWIADCZY...I MYSLE, ZE DOBRZE :((((((
Dobranoc Aube...to nie czas na moj sen....ale Tobie zycze....hmm teczowych snow....I to szczerze....Choc wcale nie swiadczy to o tym, ze wchodze Ci w pupke..... pamietaj o tym zawsze...
pa Aube...spij spokojnie...
Wiecie, ze potrafgie wiele rzeczy...i NAWET PRZEZ MYSL MI NIE PRZYSZLO, BY ZMIENIAC WASZE WPISY , ALBO JE WYCINAC..... :((( TO TEZ O MNIE SWIADCZY...I MYSLE, ZE DOBRZE :((((((
Dobranoc Aube...to nie czas na moj sen....ale Tobie zycze....hmm teczowych snow....I to szczerze....Choc wcale nie swiadczy to o tym, ze wchodze Ci w pupke..... pamietaj o tym zawsze...
pa Aube...spij spokojnie...
Jedna z najgorszych z komercyjnych stacji TV uwazam -Polsat ... dzis wypadl im kolejny lapsus (na fimie,ktory obecnie
aka to stacja z takim zacnym prezesem... hihihi
I wcale nie twierdze, ze owa stacja nie ma wartosciowych pozycji...lecz dla mnie za duzo w niej chlamu....(tak, jak kiedys z emitowaniem disco polo hihihi Boze...co za smieci to byly....)
To taka moja mala dygresja na tematy obce informatycznie... :)))
I wcale nie twierdze, ze owa stacja nie ma wartosciowych pozycji...lecz dla mnie za duzo w niej chlamu....(tak, jak kiedys z emitowaniem disco polo hihihi Boze...co za smieci to byly....)
To taka moja mala dygresja na tematy obce informatycznie... :)))
Bywalcy Hyde Parku
Oj dawno mnie nie bylo i widze , ze nie dajecie sobie rady z paskudnym wirusem , ktory was zaatakował.KNN brak poprostu piątej klepki.Jest na to jedna rada...zupełni go ignorować .Mysle, ze to go wyleczy jak nie bedzie mial widowni.A tak dostarczacie mu pozywki i sie panoszy.Robcie zreszta co chcecie ale nieprzyjemnie tu bywac.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ludwiku
Nie przesadzasz oby? zapytam sie o to jeszcze raz. sam wiem co to znaczy zbytnie "zaangazowanie" w probe zrobienia innym pod gorke. moze naprawde lepiej zacznij ludzi spotykac i mowic im prosto w oczy co myslisz? gwarantuje Ci skutek murowany - jaki? sam musisz sprawdzic... tylko nie rob pod gorke innym...
Milo milo bardzo,ze swoj czlowiek mnie zauwazyl :))och jak ladnie napisal:)) zalosny czlowieczku,zmilcz czasem,gdy nie jestes w
gruszka z jabloni gamonku....i ...uwazaj na literowki :))No, ale i tak nie wiesz o czym napisalem...bo ty nie widzisz tego, co widziec powinienes...Dlatego na marne ta moja pisanina...wiec ide juz z tego miejsca...I nie ludz sie, ze "wirusa" zwalcza....:)))
Zreszta jakiego wirusa????
jakiego???
:)))
Ciebie?
hmmm
no rozumiem :)))
pa robaczku :)
Ps.jak chcesz do mnie napisac i cos przeslac-masz adresik hihi...moze ci sie uda wyrzadzic mi okrutna krzywde...
Bede cierpliwie czekal :)))
Powodzenia
Zreszta jakiego wirusa????
jakiego???
:)))
Ciebie?
hmmm
no rozumiem :)))
pa robaczku :)
Ps.jak chcesz do mnie napisac i cos przeslac-masz adresik hihi...moze ci sie uda wyrzadzic mi okrutna krzywde...
Bede cierpliwie czekal :)))
Powodzenia
Jeszcze tylko jedno:odpisalem wszystkim,ktorzy do mnie napisali maile...wiec jesli nie dojdzie...prosze zawiadomcie mnie...A
ytlumacze...Stworek juz mial z tym do czynienia...wiec bedzie wiedziala o czym pisze...
pa, juz naprawde :)
Ps.Plagiacie...po nicku prosze...po nicku....
Mie, nie przesadzam...i tylko ze wgledu na niektorych nie blokuje calego hydeparku....Bo nie bedzie mnie tutaj nikt bezkarnie cial!!!!Tym bardziej, ze ja JESZCZE NIKOGO TUTAJ NIE WYCIELEM!!!! A MOGLBYM ZROBIC TO SETKI RAZY...wiec jak ciac przestana...dam spokoj...i nie bede juz wklajal automatem tych starych postow...
...to na tyle...dobranoc...a raczej dobrego dnia...
pa, juz naprawde :)
Ps.Plagiacie...po nicku prosze...po nicku....
Mie, nie przesadzam...i tylko ze wgledu na niektorych nie blokuje calego hydeparku....Bo nie bedzie mnie tutaj nikt bezkarnie cial!!!!Tym bardziej, ze ja JESZCZE NIKOGO TUTAJ NIE WYCIELEM!!!! A MOGLBYM ZROBIC TO SETKI RAZY...wiec jak ciac przestana...dam spokoj...i nie bede juz wklajal automatem tych starych postow...
...to na tyle...dobranoc...a raczej dobrego dnia...
xxx
-- Paulo Coeiho
"Siłą kobiet są słabostki mężczyzn."
-- Henry Louis Mencken
"Ten, kto potrafi poskromić swoje serce, potrafi poskromić cały świat."
-- Paulo Coeiho
"Lepiej nie odzywać się wcale i wydawać się głupim,
Niż coś powiedzieć i rozwiać wątpliwości."
-- Paulo Mark Twain
"Problemem naszego wieku nie jest bomba atomowa, lecz ludzkie serce."
-- Albert Einstein
"Człowiek żyje po to aby kochać, jeśli nie kocha, to nie żyje."
-- Vinet
"Człowiek może być zakochany jak szaleniec, ale nie jak głupiec."
-- La Rochenfoulauld
"Miłości innych pragnie się po to,
aby mieć jeszcze jeden powód,
do kochania siebie."
-- Denis Diderot
"Czasem należy komuś wierzyć nawet w największe kłamstwo."
-- Daniel Sztyber, 06.09.2002r.
"Ludzie rodzą się równi, ale także rodzą się różni."
-- Erich Fromn
"Głupcy plotą głupstwa, rozsądni je popełniają."
-- M. E. Eschenbach
"Bądź przekonany że jeżeli o kimś mówisz źle, zawsze Ci uwierzą."
-- T. D. Mostowicz
"Większość ludzi jest zbyt tchórzliwa,
by czynić coś złego,
i zbyt słaba, by czynić coś dobrego."
-- Erich Blach
"Nawet najgorsza prawda jest lepsze od najlepszego kłamstwa."
"Bądź optymistą, bo życie bez radości, to lampa bez oliwy."
-- Walter Scott
"Goniąc za tymi wielkimi nie przegap drobnych radości życia."
-- H. Jackson
"Szóstym zmysłem jest serce".
-- Daniel Sztyber, 19.09.2002r. 23:49.
"Mieć rację to nie wiele, bo nawet stary zniszczony zegar dwa razy na dobę ma rację."
"Kiedy idę, to idę, i tyle. A jeśli przyjdzie mi walczyć, jeden dzień nie będzie lepszy od drugiego, by umrzeć.
Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej.
-- P. Coelho "Alchemik
"Nie myśl o tym co może się stać, ale o tym co ma się stać"
-- Daniel Sztyber, podczas nakłaniania przyjaciela do rozmowy z miłą mu dziwczyną, 26.09.2002r. 23:45.
"Gdy kobieta odmawia miłości,
A proponuje przyjaźń,
nie bierz tego jako odmowę;
znaczy to, że chce postępować
według kolejności"
"Siłą kobiet są słabostki mężczyzn."
-- Henry Louis Mencken
"Ten, kto potrafi poskromić swoje serce, potrafi poskromić cały świat."
-- Paulo Coeiho
"Lepiej nie odzywać się wcale i wydawać się głupim,
Niż coś powiedzieć i rozwiać wątpliwości."
-- Paulo Mark Twain
"Problemem naszego wieku nie jest bomba atomowa, lecz ludzkie serce."
-- Albert Einstein
"Człowiek żyje po to aby kochać, jeśli nie kocha, to nie żyje."
-- Vinet
"Człowiek może być zakochany jak szaleniec, ale nie jak głupiec."
-- La Rochenfoulauld
"Miłości innych pragnie się po to,
aby mieć jeszcze jeden powód,
do kochania siebie."
-- Denis Diderot
"Czasem należy komuś wierzyć nawet w największe kłamstwo."
-- Daniel Sztyber, 06.09.2002r.
"Ludzie rodzą się równi, ale także rodzą się różni."
-- Erich Fromn
"Głupcy plotą głupstwa, rozsądni je popełniają."
-- M. E. Eschenbach
"Bądź przekonany że jeżeli o kimś mówisz źle, zawsze Ci uwierzą."
-- T. D. Mostowicz
"Większość ludzi jest zbyt tchórzliwa,
by czynić coś złego,
i zbyt słaba, by czynić coś dobrego."
-- Erich Blach
"Nawet najgorsza prawda jest lepsze od najlepszego kłamstwa."
"Bądź optymistą, bo życie bez radości, to lampa bez oliwy."
-- Walter Scott
"Goniąc za tymi wielkimi nie przegap drobnych radości życia."
-- H. Jackson
"Szóstym zmysłem jest serce".
-- Daniel Sztyber, 19.09.2002r. 23:49.
"Mieć rację to nie wiele, bo nawet stary zniszczony zegar dwa razy na dobę ma rację."
"Kiedy idę, to idę, i tyle. A jeśli przyjdzie mi walczyć, jeden dzień nie będzie lepszy od drugiego, by umrzeć.
Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej.
-- P. Coelho "Alchemik
"Nie myśl o tym co może się stać, ale o tym co ma się stać"
-- Daniel Sztyber, podczas nakłaniania przyjaciela do rozmowy z miłą mu dziwczyną, 26.09.2002r. 23:45.
"Gdy kobieta odmawia miłości,
A proponuje przyjaźń,
nie bierz tego jako odmowę;
znaczy to, że chce postępować
według kolejności"
xxx
-- Hans Margolius
"Wielu mniema i głosi, że miłość odbiera rozum i ludzi jakoby w głupców zamienia. Zdaje mi się, że to mniemanie jest mylne. Miłość niszczy prawa i nadaje nowe."
-- Giovanni Boccaccio
"Miłość to ufność zakuta w kajdany. Kochasz, i nie wiesz, czy jesteś kochany."
"Kocha się tylko te kobiety, które się uszczęśliwia."
-- Marcel Achard
"Nieobecność to lekarstwo na miłość."
-- Miquel Cervantes
"Mężczyźni zazdrośni są o tych, którzy ich poprzedzili, a kobiety o te, które przyjdą po nich."
-- Marcel Achard
"Miłość między cnotami jest tym, czym słońce między gwiazdami: nadaje im blasku i urody."
-- Św. Franciszek Salezy
"Kobieta chce być kochana bez powodu, bez "dlaczego", dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego. Że ona jest."
-- Henri Amiel
"Im dłużej pozwala się kobiecie tęsknić, tym bardziej rośnie miłość."
-- Ernest Raupach
"Miłość ma lice dziewicy, pierś matki a zbroje rycerza."
-- Z. Kościałkowska
"Jedynie miłość nadaje sens życiu. Dlatego im bardziej zdolni będziemy do miłości i dawania siebie innym, tym bardziej sensowne będzie nasze życie."
-- Hermann Hesse
"Szczęście małżeńskie polega na talencie do przyjaźni."
-- Friedrich Nietzsche
"Tylko ten, kto kocha, widzi, co jest prawdziwe w człowieku."
-- Karl Jaspers
"Pożądanie sprawia, że mężczyzna jest nader śmiały, ale miłości towarzyszy zawsze onieśmielenie."
-- francuskie przysłowie
"Czas wzmaga przyjaźń, lecz osłabia miłość!"
-- La Bruyer
"Trzeba kochać uparcie, kiedy się już przestało kochać."
-- Alfred deMusset
"Na nieszczęścia mogą skazać nas inni, na miłość skazujemy się sami."
-- Caprio Lope de Vega
"Kochać to jedyna rzecz, mogąca zapełnić wieczność... Nieskończoność potrzebuje bezkresów."
-- Viktor Hugo
"Miłość jest to barwa na aksamitnym kwiecie. Patrz i używaj z daleka. Gdy go ściśniesz w palcach, zostanie plama i cały wdzięk przepadnie."
"Wielu mniema i głosi, że miłość odbiera rozum i ludzi jakoby w głupców zamienia. Zdaje mi się, że to mniemanie jest mylne. Miłość niszczy prawa i nadaje nowe."
-- Giovanni Boccaccio
"Miłość to ufność zakuta w kajdany. Kochasz, i nie wiesz, czy jesteś kochany."
"Kocha się tylko te kobiety, które się uszczęśliwia."
-- Marcel Achard
"Nieobecność to lekarstwo na miłość."
-- Miquel Cervantes
"Mężczyźni zazdrośni są o tych, którzy ich poprzedzili, a kobiety o te, które przyjdą po nich."
-- Marcel Achard
"Miłość między cnotami jest tym, czym słońce między gwiazdami: nadaje im blasku i urody."
-- Św. Franciszek Salezy
"Kobieta chce być kochana bez powodu, bez "dlaczego", dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego. Że ona jest."
-- Henri Amiel
"Im dłużej pozwala się kobiecie tęsknić, tym bardziej rośnie miłość."
-- Ernest Raupach
"Miłość ma lice dziewicy, pierś matki a zbroje rycerza."
-- Z. Kościałkowska
"Jedynie miłość nadaje sens życiu. Dlatego im bardziej zdolni będziemy do miłości i dawania siebie innym, tym bardziej sensowne będzie nasze życie."
-- Hermann Hesse
"Szczęście małżeńskie polega na talencie do przyjaźni."
-- Friedrich Nietzsche
"Tylko ten, kto kocha, widzi, co jest prawdziwe w człowieku."
-- Karl Jaspers
"Pożądanie sprawia, że mężczyzna jest nader śmiały, ale miłości towarzyszy zawsze onieśmielenie."
-- francuskie przysłowie
"Czas wzmaga przyjaźń, lecz osłabia miłość!"
-- La Bruyer
"Trzeba kochać uparcie, kiedy się już przestało kochać."
-- Alfred deMusset
"Na nieszczęścia mogą skazać nas inni, na miłość skazujemy się sami."
-- Caprio Lope de Vega
"Kochać to jedyna rzecz, mogąca zapełnić wieczność... Nieskończoność potrzebuje bezkresów."
-- Viktor Hugo
"Miłość jest to barwa na aksamitnym kwiecie. Patrz i używaj z daleka. Gdy go ściśniesz w palcach, zostanie plama i cały wdzięk przepadnie."
xxx
-- Moliere (1622 - 1673), Najwybitniejszy komediopisarz francuski.
"Miłość jest mgłą, która wytwarza się w głowie.
Jeśli owa mgła opada na dół - na serce - następuje
pogada życia, jeśli pozostaje w głowie - pada deszcz łez."
-- Henryk Sienkiewicz
"Szlachetnym człowiekiem jest nie tylko ten,
który nie krzywdzi, ale i ten,
który może krzywdzić, a tego nie czyni."
-- Eurypides
"Przyjacielem jest Ten,
Kto wie o Tobie wszystko
I nie przestaje Cię kochać"
"Niech człowiek nie da się zepsuć
przez rzeczy zewnętrzne i niech będzie
niepokonanym i podziwiającym tylko siebie,
wierzącym w siebie, a na złe
i dobre gotowym - artystą życia."
"Nic nie jest tak szlachetne, mocne,
zbawienne i przydatne w życiu
jak dobre wspomnienia...
Kto zgromadził wiele takich
wspomnień z dzieciństwa,
zaopatrzył się na całe swe życie."
"Idee zmarłych, trwają w pamięci żywych..."
"Wież w cuda, ale na nich nie polegaj."
"Miłość to jedyna gra w którą możesz przegrać, nie stając do walki"
-- Nie jestem autorem tej myśli ale żałuje że poznałem ją dopiero teraz...
"Każda droga prowadzi na szczyt, tylko jedna jest długa, druga krótka ale kręta, a z trzeciej możesz spaść"
-- Daniel Sztyber, 15.10.2002r.
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyśle? Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił."
-- ks.. Jan Twardowski
"Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą"
-- kś. Jan Twardowski
"Wspomnienia są jedynym rajem z którego nie możemy zostać wypędzenie"
"Im stajemy się lepsi, tym więcej zła nas kusi"
-- Daniel Sztyber, 21.10.2002r.
"Miłość jest jak płomień, nie pielęgnowany przygasa, ale wystarczy jeden gest, jedno słowo aby znów zapłonął pełnym blaskiem"
-- Daniel Sztyber, 22.10.2002r.
"Życie jest piękne dzięki małym rzeczom"
"Ludzie i lata przemijają, lecz zło utrwalone na portrecie jest nieśmiertelne..."
-- G Masterton
"Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku."
-- Antoine de Saint-Exupéry
"Miłość platoniczna jest to udawanie przed samym sobą, że rewolwer jest nie nabity."
"Miłość łączy serca, a przyjaźń umysły."
"Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą."
-- François Rene de Chateaubriand
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
-- Thomas Merton
"Lepiej smucić się i kochać, niż żyć bez miłości w szczęściu."
-- Selma Lagerlof
"Miej oczy szeroko otwarte przed ślubem i przymykaj je później."
-- Beniamin Franklin
"Każdy gest może zmienić nas,
Każdy z nas może zmienić Świat"
"Kto prawdziwie kocha, ten nie troszczy się o nagrodę za swą miłość, lecz tylko o to, by kochać coraz lepiej."
-- Zbigniew Trzaskowski
"W reumatyzm i prawdziwą miłość wierzy się dopiero wtedy, gdy jest się przez nie nawiedzonym."
-- Marie von Ebner-Eschenbach
"W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla ciebie świat nie jest już taki sam, jaki był do tej pory."
-- Jiddu Krishnamurti
"Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać."
-- Singrid Undset
"Piekło to ledwie niemożność miłości"
"Powietrze, światło, odpoczynek uzdrawiają, lecz największe ukojenie płynie z kochającego serca."
-- Theodor Fontane
"Kiedy naprawdę zapragniesz miłości - będzie ona czekać na ciebie"
-- Oskar Wilde
"Miłość jest czymś najmocniejszym na świecie, a jednak nie można wyobrazić sobie nic bardziej skromnego."
-- Mahatma Gandhi
"Małżeństwo nie jest stanem, jest umiejętnością. W małżeństwie ważne jest nie tylko dobrać się zaletami, ale i wadami."
-- Magdalena Samozwaniec
"Tylko tam, gdzie jest rozmyślanie, może być zrozumienie. Tylko tam, gdzie jest zrozumienie - jest miłość."
"Miłość jest mgłą, która wytwarza się w głowie.
Jeśli owa mgła opada na dół - na serce - następuje
pogada życia, jeśli pozostaje w głowie - pada deszcz łez."
-- Henryk Sienkiewicz
"Szlachetnym człowiekiem jest nie tylko ten,
który nie krzywdzi, ale i ten,
który może krzywdzić, a tego nie czyni."
-- Eurypides
"Przyjacielem jest Ten,
Kto wie o Tobie wszystko
I nie przestaje Cię kochać"
"Niech człowiek nie da się zepsuć
przez rzeczy zewnętrzne i niech będzie
niepokonanym i podziwiającym tylko siebie,
wierzącym w siebie, a na złe
i dobre gotowym - artystą życia."
"Nic nie jest tak szlachetne, mocne,
zbawienne i przydatne w życiu
jak dobre wspomnienia...
Kto zgromadził wiele takich
wspomnień z dzieciństwa,
zaopatrzył się na całe swe życie."
"Idee zmarłych, trwają w pamięci żywych..."
"Wież w cuda, ale na nich nie polegaj."
"Miłość to jedyna gra w którą możesz przegrać, nie stając do walki"
-- Nie jestem autorem tej myśli ale żałuje że poznałem ją dopiero teraz...
"Każda droga prowadzi na szczyt, tylko jedna jest długa, druga krótka ale kręta, a z trzeciej możesz spaść"
-- Daniel Sztyber, 15.10.2002r.
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyśle? Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił."
-- ks.. Jan Twardowski
"Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą"
-- kś. Jan Twardowski
"Wspomnienia są jedynym rajem z którego nie możemy zostać wypędzenie"
"Im stajemy się lepsi, tym więcej zła nas kusi"
-- Daniel Sztyber, 21.10.2002r.
"Miłość jest jak płomień, nie pielęgnowany przygasa, ale wystarczy jeden gest, jedno słowo aby znów zapłonął pełnym blaskiem"
-- Daniel Sztyber, 22.10.2002r.
"Życie jest piękne dzięki małym rzeczom"
"Ludzie i lata przemijają, lecz zło utrwalone na portrecie jest nieśmiertelne..."
-- G Masterton
"Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku."
"Miłość platoniczna jest to udawanie przed samym sobą, że rewolwer jest nie nabity."
"Miłość łączy serca, a przyjaźń umysły."
"Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą."
-- François Rene de Chateaubriand
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
-- Thomas Merton
"Lepiej smucić się i kochać, niż żyć bez miłości w szczęściu."
-- Selma Lagerlof
"Miej oczy szeroko otwarte przed ślubem i przymykaj je później."
-- Beniamin Franklin
"Każdy gest może zmienić nas,
Każdy z nas może zmienić Świat"
"Kto prawdziwie kocha, ten nie troszczy się o nagrodę za swą miłość, lecz tylko o to, by kochać coraz lepiej."
-- Zbigniew Trzaskowski
"W reumatyzm i prawdziwą miłość wierzy się dopiero wtedy, gdy jest się przez nie nawiedzonym."
-- Marie von Ebner-Eschenbach
"W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla ciebie świat nie jest już taki sam, jaki był do tej pory."
-- Jiddu Krishnamurti
"Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać."
-- Singrid Undset
"Piekło to ledwie niemożność miłości"
"Powietrze, światło, odpoczynek uzdrawiają, lecz największe ukojenie płynie z kochającego serca."
-- Theodor Fontane
"Kiedy naprawdę zapragniesz miłości - będzie ona czekać na ciebie"
-- Oskar Wilde
"Miłość jest czymś najmocniejszym na świecie, a jednak nie można wyobrazić sobie nic bardziej skromnego."
-- Mahatma Gandhi
"Małżeństwo nie jest stanem, jest umiejętnością. W małżeństwie ważne jest nie tylko dobrać się zaletami, ale i wadami."
-- Magdalena Samozwaniec
"Tylko tam, gdzie jest rozmyślanie, może być zrozumienie. Tylko tam, gdzie jest zrozumienie - jest miłość."
xxx
-- J. Korzeniowski
"Kochać to znaczy znajdować przyjemność w oglądaniu miłej i kochanej nam istoty, w dotykaniu jej i odczuwaniu jej wszystkimi zmysłami z tak bliska, jak to tylko jest możliwe."
-- Strendhal
"Kochanie gorzej jak więzienie: z więzienia wyzwolą, z kochania nie zdolą"
-- przysłowie polskie
"Miłość, którą chce się czuć, nie zastąpi nigdy tej, którą się czuje."
-- Claude Prosser Jolyot Crebillon
"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra nie na jednej, ale na wszystkich strunach serca."
-- Aleksander Świętochowski
"Potrzeba wiele serca, aby tylko trochę kochać."
-- Henry de Montherland
"Nic, naprawdę nic nie jest warte życia oprócz miłości."
-- Dietrich Banhoeffer
"Dozgonną miłość trzeba przeżyć kilkakrotnie. Chodzi o to, by można było porównywać."
-- Anita Ekberg
"Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród."
-- Henri Bordeaux
"Miłość nie jest skarbem, który się posiadło, lecz obustronnym zobowiązaniem."
"Prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie jej trwania."
-- Robert Paulet
"Bywa tak, że tym, którzy najbardziej zasługują na miłość - nie jest dane jej doświadczyć... "
"W miłości dwie wolności łączą się w jedną słodką niewolę."
-- Iason Evangelu
"Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym."
-- Św. Bernard z Clairvaux
"Czyż nasza miłość mogłaby istnieć bez ofiary, bez rezygnacji z pragnienia posiadania wszystkiego?"
-- Ludwig van Beethoven
"Miarą miłości jest miłość bez miary."
-- Św. Franciszek Salezy
"To, czego dokonuje się z miłości, dzieje się zawsze poza dobrem i złem."
"Bóg posługuje się miłością dwóch osób, aby powiedzieć im o całej swojej miłości."
"Kochać to znaczy znajdować przyjemność w oglądaniu miłej i kochanej nam istoty, w dotykaniu jej i odczuwaniu jej wszystkimi zmysłami z tak bliska, jak to tylko jest możliwe."
-- Strendhal
"Kochanie gorzej jak więzienie: z więzienia wyzwolą, z kochania nie zdolą"
-- przysłowie polskie
"Miłość, którą chce się czuć, nie zastąpi nigdy tej, którą się czuje."
-- Claude Prosser Jolyot Crebillon
"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra nie na jednej, ale na wszystkich strunach serca."
-- Aleksander Świętochowski
"Potrzeba wiele serca, aby tylko trochę kochać."
-- Henry de Montherland
"Nic, naprawdę nic nie jest warte życia oprócz miłości."
-- Dietrich Banhoeffer
"Dozgonną miłość trzeba przeżyć kilkakrotnie. Chodzi o to, by można było porównywać."
-- Anita Ekberg
"Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród."
-- Henri Bordeaux
"Miłość nie jest skarbem, który się posiadło, lecz obustronnym zobowiązaniem."
"Prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie jej trwania."
-- Robert Paulet
"Bywa tak, że tym, którzy najbardziej zasługują na miłość - nie jest dane jej doświadczyć... "
"W miłości dwie wolności łączą się w jedną słodką niewolę."
-- Iason Evangelu
"Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym."
-- Św. Bernard z Clairvaux
"Czyż nasza miłość mogłaby istnieć bez ofiary, bez rezygnacji z pragnienia posiadania wszystkiego?"
-- Ludwig van Beethoven
"Miarą miłości jest miłość bez miary."
-- Św. Franciszek Salezy
"To, czego dokonuje się z miłości, dzieje się zawsze poza dobrem i złem."
"Bóg posługuje się miłością dwóch osób, aby powiedzieć im o całej swojej miłości."
łańcuszek...nie-szczęścia;-)
" Po zamachu...
Po katastrofie terrorystycznej w USA 11.09.01 córka Billy Grahama w wywiad
zie TV na pytanie: "Jak Bóg mógł pozwolić na coś takiego?" odpowiedziała:
"Jestem przekonana, że Bóg jest do głębi zasmucony z tego
powodu, podobnie jak i my, ale od wielu już lat mówimy Bogu, żeby wyniósł się z naszych szkół, z naszych rządów oraz z naszego życia, a ponieważ jest dżentelmenem, jestem przekonana, że w milczeniu wycofał się.
Jak możemy się spodziewać, że Bóg udzieli nam swojego
błogosławieństwa i ochroni nas, skoro my żądamy, aby On zostawił nas w spokoju?
Zobaczmy - myślę, że zaczęło się to wówczas, kiedy Madeline
Murray O'Hare (została zamordowana, niedawno znaleziono jej ciało) narzekała nie chcąc żadnych modlitw w naszych szkołach, a my powiedzieliśmy OK.
Potem ktoś powiedział, żeby lepiej nie czytali Biblii w szkole..... Biblii, która mówi: nie zabijaj, nie kradnij, kochaj swego
bliźniego jak siebie samego.A my powiedzieliśmy OK.
Następnie dr. Benjamin Spock powiedział, że nie powinniśmy
dawać klapsa dzieciom, kiedy się źle zachowują, ponieważ ich małe osobowości się zniekształcają i możemy zniszczyć u nich szacunek do samych siebie (syn dr. Spock'a popetnil samobójstwo).
A my powiedzieliśmy, że ekspert powinien wiedzieć. o czym mówi. Dlatego powiedzieliśmy OK.
Po czym ktoś powiedział, że lepiej by było, aby nauczyciele i
wychowawcy nie karali naszych dzieci, kiedy się źle zachowują. Dyrektorzy szkół powiedzieli, że lepiej by było. aby żaden pracownik tej szkoły nie dotykał uczniów, kiedy się źle zachowują, ponieważ nie chcemy złej opinii i z pewnością nie chcemy być zaskarżeni do sądu /istnieje ogromna
różnica między karaniem i dotykaniem, biciem, upokarzaniem, kopaniem itd./. A my powiedzieliśmy OK.
Następnie ktoś powiedział - pozwólmy naszym córkom na aborcję - jeśli chcą. Nawet nie muszą o tym mówić swoim rodzicom.
A my powiedzieliśmy OK.
Po czym ktoś mądry z rady szkoły powiedział; ponieważ chłopcy
i tak będą chłopcami, więc i tak będą to robić, dajmy naszym synom tyle kondonów, ile chcą. aby mogli zażywać tyle radości ile chcą, a my nie będziemy musieli mówić ich rodzicom, że otrzymują je w szkole. A my powiedzieliśmy OK.
Po czym niektórzy z wyższych wybranych urzędników powiedzieli, że to nieważne, co robimy prywatnie, dopóki wykonujemy naszą pracę?.. Zgadzając się z nimi. powiedzieliśmy, że nie obchodzi mnie to, co
ktoś, łącznie z prezydentem, robi prywatnie, dopóki ja mam pracę, a ekonomia jest dobra. Po czym ktoś powiedział - drukujmy czasopisma że zdjęciami nagich kobiet i nazwijmy to zdrowym, trzeźwym podziwem dla piękna kobiecego ciała. A my powiedzieliśmy OK.
Po czym ktoś inny poszedł o krok dalej z tym podziwem i
opublikował zdjęcia nagich dzieci, a następnie jeszcze jeden krok dalej i udostępnił je w Internecie.A my powiedzieliśmy - OK, są upoważnieni do swobodnego wyrażania. Po czym przemysł rozrywkowy rozpoczął produkcję widowisk TV i filmów promujących przemoc, profanacje, zakazany seks. Rozpoczął nagrania muzyki zachęcającej do gwałtu, narkotyków. zabójstwa, samobójstwa oraz satanistycznej. My powiedzieliśmy, że to tylko rozrywka. to nie ma żadnych szkodliwych skutków, w każdym razie nikt nie traktował tego poważnie, więc idziemy do przodu. Teraz nasze dzieci nie mają sumienia, dlaczego nie wiedzą, co jest dobre, a co złe, i dlaczego nie martwi ich zabijanie obcych, kolegów z klasy oraz samych siebie. Prawdopodobnie, gdybyśmy o tym długo i wystarczająco mocno myśleli, moglibyśmy zgadnąć. Ja myślę, że ma to wiele wspólnego z tym, że
"ZBIERAMY TO, CO ZASIALISMY."
To śmieszne, jak prostym jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem
dziwić się, dlaczego świat zmierza do piekła.
To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w
gazetach, a poddajemy w wątpliwość to, co mówi Biblia.
To śmieszne, jak bardzo każdy chce iść do nieba, pod
warunkiem, że nie będzie musiał wierzyć, myśleć, mówić, ani też czynić czegokolwiek, o czym mówi Biblia.
To śmieszne, jak ktoś może powiedzieć "Wierzę w Boga" i nadal
iść za szatanem, który, tak a'propos również "wierzy" w Boga.
To śmieszne, jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy być osądzeni.
To śmieszne, jak możesz wysyłać tysiałce "dowcipów" przez e- mail, które rozprzestrzeniają się jak nieokiełzany ogień, ale kiedy zaczynasz przesłania dotyczałce Pana, ludzie dwa razy zastanawiają się czy podzielić się nimi.
To śmieszne, jak wiadomości sprośne, bezwstydne, pikantne i
wulgarne swobodnie przenoszą się w cyber-przestrzeni lecz publiczna dyskusja o Bogu w szkole i w miejscu pracy jest tłumiona.
To śmieszne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w niedziele, a przez resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem.
Śmiejesz się?
To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość nie wyślesz jej
do zbyt wielu osób z twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś
pewny, w co wierzą lub co pomysią o tobie kiedy im to wyślesz.
To śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym co inni ludzie
pomyślą o mnie, ...
Po katastrofie terrorystycznej w USA 11.09.01 córka Billy Grahama w wywiad
zie TV na pytanie: "Jak Bóg mógł pozwolić na coś takiego?" odpowiedziała:
"Jestem przekonana, że Bóg jest do głębi zasmucony z tego
powodu, podobnie jak i my, ale od wielu już lat mówimy Bogu, żeby wyniósł się z naszych szkół, z naszych rządów oraz z naszego życia, a ponieważ jest dżentelmenem, jestem przekonana, że w milczeniu wycofał się.
Jak możemy się spodziewać, że Bóg udzieli nam swojego
błogosławieństwa i ochroni nas, skoro my żądamy, aby On zostawił nas w spokoju?
Zobaczmy - myślę, że zaczęło się to wówczas, kiedy Madeline
Murray O'Hare (została zamordowana, niedawno znaleziono jej ciało) narzekała nie chcąc żadnych modlitw w naszych szkołach, a my powiedzieliśmy OK.
Potem ktoś powiedział, żeby lepiej nie czytali Biblii w szkole..... Biblii, która mówi: nie zabijaj, nie kradnij, kochaj swego
bliźniego jak siebie samego.A my powiedzieliśmy OK.
Następnie dr. Benjamin Spock powiedział, że nie powinniśmy
dawać klapsa dzieciom, kiedy się źle zachowują, ponieważ ich małe osobowości się zniekształcają i możemy zniszczyć u nich szacunek do samych siebie (syn dr. Spock'a popetnil samobójstwo).
A my powiedzieliśmy, że ekspert powinien wiedzieć. o czym mówi. Dlatego powiedzieliśmy OK.
Po czym ktoś powiedział, że lepiej by było, aby nauczyciele i
wychowawcy nie karali naszych dzieci, kiedy się źle zachowują. Dyrektorzy szkół powiedzieli, że lepiej by było. aby żaden pracownik tej szkoły nie dotykał uczniów, kiedy się źle zachowują, ponieważ nie chcemy złej opinii i z pewnością nie chcemy być zaskarżeni do sądu /istnieje ogromna
różnica między karaniem i dotykaniem, biciem, upokarzaniem, kopaniem itd./. A my powiedzieliśmy OK.
Następnie ktoś powiedział - pozwólmy naszym córkom na aborcję - jeśli chcą. Nawet nie muszą o tym mówić swoim rodzicom.
A my powiedzieliśmy OK.
Po czym ktoś mądry z rady szkoły powiedział; ponieważ chłopcy
i tak będą chłopcami, więc i tak będą to robić, dajmy naszym synom tyle kondonów, ile chcą. aby mogli zażywać tyle radości ile chcą, a my nie będziemy musieli mówić ich rodzicom, że otrzymują je w szkole. A my powiedzieliśmy OK.
Po czym niektórzy z wyższych wybranych urzędników powiedzieli, że to nieważne, co robimy prywatnie, dopóki wykonujemy naszą pracę?.. Zgadzając się z nimi. powiedzieliśmy, że nie obchodzi mnie to, co
ktoś, łącznie z prezydentem, robi prywatnie, dopóki ja mam pracę, a ekonomia jest dobra. Po czym ktoś powiedział - drukujmy czasopisma że zdjęciami nagich kobiet i nazwijmy to zdrowym, trzeźwym podziwem dla piękna kobiecego ciała. A my powiedzieliśmy OK.
Po czym ktoś inny poszedł o krok dalej z tym podziwem i
opublikował zdjęcia nagich dzieci, a następnie jeszcze jeden krok dalej i udostępnił je w Internecie.A my powiedzieliśmy - OK, są upoważnieni do swobodnego wyrażania. Po czym przemysł rozrywkowy rozpoczął produkcję widowisk TV i filmów promujących przemoc, profanacje, zakazany seks. Rozpoczął nagrania muzyki zachęcającej do gwałtu, narkotyków. zabójstwa, samobójstwa oraz satanistycznej. My powiedzieliśmy, że to tylko rozrywka. to nie ma żadnych szkodliwych skutków, w każdym razie nikt nie traktował tego poważnie, więc idziemy do przodu. Teraz nasze dzieci nie mają sumienia, dlaczego nie wiedzą, co jest dobre, a co złe, i dlaczego nie martwi ich zabijanie obcych, kolegów z klasy oraz samych siebie. Prawdopodobnie, gdybyśmy o tym długo i wystarczająco mocno myśleli, moglibyśmy zgadnąć. Ja myślę, że ma to wiele wspólnego z tym, że
"ZBIERAMY TO, CO ZASIALISMY."
To śmieszne, jak prostym jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem
dziwić się, dlaczego świat zmierza do piekła.
To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w
gazetach, a poddajemy w wątpliwość to, co mówi Biblia.
To śmieszne, jak bardzo każdy chce iść do nieba, pod
warunkiem, że nie będzie musiał wierzyć, myśleć, mówić, ani też czynić czegokolwiek, o czym mówi Biblia.
To śmieszne, jak ktoś może powiedzieć "Wierzę w Boga" i nadal
iść za szatanem, który, tak a'propos również "wierzy" w Boga.
To śmieszne, jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy być osądzeni.
To śmieszne, jak możesz wysyłać tysiałce "dowcipów" przez e- mail, które rozprzestrzeniają się jak nieokiełzany ogień, ale kiedy zaczynasz przesłania dotyczałce Pana, ludzie dwa razy zastanawiają się czy podzielić się nimi.
To śmieszne, jak wiadomości sprośne, bezwstydne, pikantne i
wulgarne swobodnie przenoszą się w cyber-przestrzeni lecz publiczna dyskusja o Bogu w szkole i w miejscu pracy jest tłumiona.
To śmieszne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w niedziele, a przez resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem.
Śmiejesz się?
To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość nie wyślesz jej
do zbyt wielu osób z twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś
pewny, w co wierzą lub co pomysią o tobie kiedy im to wyślesz.
To śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym co inni ludzie
pomyślą o mnie, ...
Inny cytat Ericha Marii Remarque
uderzył mnie kiedyś i do dziś wyciska łzy:
"Powstaję. Jestem bardzo spokojny. Niechaj mijają miesiące i lata, niczego więcej mi nie odbiorą, niczego już odebrać nie mogą. Tak bardzo jestem sam, tak nie wyczekujący niczego, iż mogę wyglądać ich bez trwogi. Życie, które unosiło mnie przez te lata, jest jeszcze w moich dłoniach i oczach. Czym je pokonał, nie wiem. Ale dopóki jest jeszcze, poszukiwać będzie swojej drogi, niezależnie od tego, czy to coś, które mówi "Ja" wewnątrz mnie, zapragnie tego, czy też nie.
* * * * *
Padł w październiku 1918 roku, w dniu, który był tak spokojny i cichy na całej lini, iż biuletyn armii ograniczył się do tego jednego zdania, iż - na zachodzie bez zmian.
Był nieco przechylony ku przodowi i leżał, niby uśpiony, na ziemi. Kiedy odwrócono go, ujrzano, iż chyba nie mógł się męczyć - twarz jego miała wyraz takiego spokoju, jak gdyby był prawie rad, że wszystko to się wydarzyło.
* KONIEC *"
"Powstaję. Jestem bardzo spokojny. Niechaj mijają miesiące i lata, niczego więcej mi nie odbiorą, niczego już odebrać nie mogą. Tak bardzo jestem sam, tak nie wyczekujący niczego, iż mogę wyglądać ich bez trwogi. Życie, które unosiło mnie przez te lata, jest jeszcze w moich dłoniach i oczach. Czym je pokonał, nie wiem. Ale dopóki jest jeszcze, poszukiwać będzie swojej drogi, niezależnie od tego, czy to coś, które mówi "Ja" wewnątrz mnie, zapragnie tego, czy też nie.
* * * * *
Padł w październiku 1918 roku, w dniu, który był tak spokojny i cichy na całej lini, iż biuletyn armii ograniczył się do tego jednego zdania, iż - na zachodzie bez zmian.
Był nieco przechylony ku przodowi i leżał, niby uśpiony, na ziemi. Kiedy odwrócono go, ujrzano, iż chyba nie mógł się męczyć - twarz jego miała wyraz takiego spokoju, jak gdyby był prawie rad, że wszystko to się wydarzyło.
* KONIEC *"
No i jeszcze raz dla powtorzenia :
Teraz recznie, wiec ciezko Hi Ha He Hrr
-- Św. Tomasz
"Miłość u mężczyzn jest tylko poczuciem błogości, zadowolenia i szczęścia, które im przynosi. Przeciwnie się dzieje u kobiet. Ich miłość poczyna się jakimś straszliwym niepokojem, niewysłowioną obawą i trwogą. I słusznie Albowiem dla nich miłość jest tylko bramą do nieskończonych cierpień i bólów, droga do ustawicznych poświęceń zdrowia i życia, czasem się staje rzutem w objęcia śmierci - szczęścia z niej mają li tyle, ile go może dąć poświecenie się dla szczęścia drugiego, ile go daje świadomość, że uszczęśliwiły tego, którego ukochało ich serce."
-- Z. Kaczkowski
"Miłość jest to rezultat pewnego uczucia, które w sercu naszem odbyło cały proces swego istnienia."
-- J. Zacharyasiewicz
"Kto miał szczęście w miłości, uważa się niezmiennie za dobrego. Kto nie miał szczęścia, myśli z reguły tak samo. "
-- Natsume Söseki
"Miłość to znaczy, że nigdy nie trzeba mówić 'przepraszam'."
--Erich Segal
"Miłość daje, ale niczego nie żąda."
--Lew Tołstoj
"Miłość powiększa i upiększa rzeczy, daje im oddech nieprzemijalności."
--Paul Bertololy
"Wierność oznacza, że nic nie zrobię, nic nie powiem i niczego nie zaplanuję nie myśląc o moim małżonku; wiadomo, że zawsze wszystko robimy, omawiamy i planujemy razem."
--Theodor Bovet
"Pocałunek wymyślili mężczyźni, aby kobiecie nareszcie zamknąć usta"
"Miłość prawdziwa zaczyna się wówczas, gdy niczego w zamian nie oczekujesz."
"Z miłością dzieje się obecnie jak z duchami - odkąd przestano w nie wierzyć, nikomu już się nie pokazują."
--Magdalena Samozwaniec
"Miłość jest jak węgiel: kiedy się pali - parzy, kiedy zgaśnie - plami."
--Bolesław Szczęsny-Herbaczewski
"Wybuch miłości jest jak wybuch materii palnych. Im dłużej wstrzymywany, tym silniejszy."
--Eliza Orzeszkowa
"Większość ludzi potrzebuje więcej miłości, niż na nią zasługuje."
--Marie von Ebner-Eschenbach
"Mężczyźni pragną zawsze być pierwszą miłością kobiety. Kobiety zawsze pragną być ostatnim romansem mężczyzny."
--Oskar Wilde
"Pocałunki są tym, co pozostało z języka raju."
--Józef Conrad-Korzeniowski
"Jest się wiernym, dopóki trwa miłość, a kochankiem, dopóki przedmiot miłości jest blisko."
--Carlo Goldoni
"Ach, co za oszczędność czasu - zakochać się od pierwszego wejrzenia !!"
--J. Ipohorska
"Czy to nie jest wielka rzecz - znaczyć dla kogoś wszystko?"
--Bruno Schulz
"Miłość jest znamiętnioną przyjaźnią, uczuciem gwałtownym, burza użyźniającą, wichrem roznoszącym nasienie życia w najskrytsze zakątki."
--A. Kuczyński
"Prosisz o rękę ukochanej - a wpadasz w jej ręce."
--A. Kumor
"Uczucie, to jak kwiat powoju... w ciszy i w ciemni otwiera swój kielich, pijąc nocną rosę - z brzaskiem słońca zawiera się i skupia, jak gdyby się światła lękało"
--J. Wieniawski
"Kto zmienia kochanki jak rękawiczki, najczęściej chodzi w używanych."
--H. Horosz
"Jeśli nie można kochać wyłącznie jednej osoby przez całe życie, niech przynajmniej będzie szereg lat, gdy wierzy się w taką możliwość."
--George Sand
"Tylko dla miłości nie ma przeszkód."
--Mikołaj Gogol
"Kobietę trzeba kochać w każdym wieku - zwłaszcza dwudziestym."
--M. Chevalier
"Miłość uznaje godziny za miesiące i dni za lata, a każda chwila nieobecności jest stuleciem."
--John Dryden
"Flirt to akwarela miłości."
--Paul Bougret
"Miłość swoją, a zmysły swoją zwykły chodzić drogą."
--J. Gassowski
"Kto kocha bardziej, jest zawsze podległy i musi cierpieć."
--T. Mann
"Miłość jest taka, jaki jest świat. Świat jest taki, jaka jest miłość"
"Ci, którzy kochają sami sobie kształtują sny."
--Wergiliusz
"W nienawiści bijemy, aż przeciwnik przestanie oddychać. W miłości ciosom nie ma końca"
--z filmu "Ptaki ciernistych krzewów"
"Miłość jest egoizmem we dwoje."
--Germaine de Stael-Holstein
"Miłość jest jak ziewanie, najczęściej kończy się spaniem."
--Lodovico Ariosto
"Miłość jest skrzydłem, które ten dał człowiekowi, aby ten mógł wzlecieć do Niego."
--Michał Anioł
"Jest taka ogromna moc w człowieku, która każde ciało uniesie ku górze - to Miłość."
--Roman Mleczko
"Wszystko to, czego dotknie miłość, staje się nieśmiertelne."
--Romain Roland
"Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego."
--Luis Vaz de Camoes
"Trzeba tak kochać, jak świeci słońce."
--Simone ...
-- Św. Tomasz
"Miłość u mężczyzn jest tylko poczuciem błogości, zadowolenia i szczęścia, które im przynosi. Przeciwnie się dzieje u kobiet. Ich miłość poczyna się jakimś straszliwym niepokojem, niewysłowioną obawą i trwogą. I słusznie Albowiem dla nich miłość jest tylko bramą do nieskończonych cierpień i bólów, droga do ustawicznych poświęceń zdrowia i życia, czasem się staje rzutem w objęcia śmierci - szczęścia z niej mają li tyle, ile go może dąć poświecenie się dla szczęścia drugiego, ile go daje świadomość, że uszczęśliwiły tego, którego ukochało ich serce."
-- Z. Kaczkowski
"Miłość jest to rezultat pewnego uczucia, które w sercu naszem odbyło cały proces swego istnienia."
-- J. Zacharyasiewicz
"Kto miał szczęście w miłości, uważa się niezmiennie za dobrego. Kto nie miał szczęścia, myśli z reguły tak samo. "
-- Natsume Söseki
"Miłość to znaczy, że nigdy nie trzeba mówić 'przepraszam'."
--Erich Segal
"Miłość daje, ale niczego nie żąda."
--Lew Tołstoj
"Miłość powiększa i upiększa rzeczy, daje im oddech nieprzemijalności."
--Paul Bertololy
"Wierność oznacza, że nic nie zrobię, nic nie powiem i niczego nie zaplanuję nie myśląc o moim małżonku; wiadomo, że zawsze wszystko robimy, omawiamy i planujemy razem."
--Theodor Bovet
"Pocałunek wymyślili mężczyźni, aby kobiecie nareszcie zamknąć usta"
"Miłość prawdziwa zaczyna się wówczas, gdy niczego w zamian nie oczekujesz."
"Z miłością dzieje się obecnie jak z duchami - odkąd przestano w nie wierzyć, nikomu już się nie pokazują."
--Magdalena Samozwaniec
"Miłość jest jak węgiel: kiedy się pali - parzy, kiedy zgaśnie - plami."
--Bolesław Szczęsny-Herbaczewski
"Wybuch miłości jest jak wybuch materii palnych. Im dłużej wstrzymywany, tym silniejszy."
--Eliza Orzeszkowa
"Większość ludzi potrzebuje więcej miłości, niż na nią zasługuje."
--Marie von Ebner-Eschenbach
"Mężczyźni pragną zawsze być pierwszą miłością kobiety. Kobiety zawsze pragną być ostatnim romansem mężczyzny."
--Oskar Wilde
"Pocałunki są tym, co pozostało z języka raju."
--Józef Conrad-Korzeniowski
"Jest się wiernym, dopóki trwa miłość, a kochankiem, dopóki przedmiot miłości jest blisko."
--Carlo Goldoni
"Ach, co za oszczędność czasu - zakochać się od pierwszego wejrzenia !!"
--J. Ipohorska
"Czy to nie jest wielka rzecz - znaczyć dla kogoś wszystko?"
--Bruno Schulz
"Miłość jest znamiętnioną przyjaźnią, uczuciem gwałtownym, burza użyźniającą, wichrem roznoszącym nasienie życia w najskrytsze zakątki."
--A. Kuczyński
"Prosisz o rękę ukochanej - a wpadasz w jej ręce."
--A. Kumor
"Uczucie, to jak kwiat powoju... w ciszy i w ciemni otwiera swój kielich, pijąc nocną rosę - z brzaskiem słońca zawiera się i skupia, jak gdyby się światła lękało"
--J. Wieniawski
"Kto zmienia kochanki jak rękawiczki, najczęściej chodzi w używanych."
--H. Horosz
"Jeśli nie można kochać wyłącznie jednej osoby przez całe życie, niech przynajmniej będzie szereg lat, gdy wierzy się w taką możliwość."
--George Sand
"Tylko dla miłości nie ma przeszkód."
--Mikołaj Gogol
"Kobietę trzeba kochać w każdym wieku - zwłaszcza dwudziestym."
--M. Chevalier
"Miłość uznaje godziny za miesiące i dni za lata, a każda chwila nieobecności jest stuleciem."
--John Dryden
"Flirt to akwarela miłości."
--Paul Bougret
"Miłość swoją, a zmysły swoją zwykły chodzić drogą."
--J. Gassowski
"Kto kocha bardziej, jest zawsze podległy i musi cierpieć."
--T. Mann
"Miłość jest taka, jaki jest świat. Świat jest taki, jaka jest miłość"
"Ci, którzy kochają sami sobie kształtują sny."
--Wergiliusz
"W nienawiści bijemy, aż przeciwnik przestanie oddychać. W miłości ciosom nie ma końca"
--z filmu "Ptaki ciernistych krzewów"
"Miłość jest egoizmem we dwoje."
--Germaine de Stael-Holstein
"Miłość jest jak ziewanie, najczęściej kończy się spaniem."
--Lodovico Ariosto
"Miłość jest skrzydłem, które ten dał człowiekowi, aby ten mógł wzlecieć do Niego."
--Michał Anioł
"Jest taka ogromna moc w człowieku, która każde ciało uniesie ku górze - to Miłość."
--Roman Mleczko
"Wszystko to, czego dotknie miłość, staje się nieśmiertelne."
--Romain Roland
"Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego."
--Luis Vaz de Camoes
"Trzeba tak kochać, jak świeci słońce."
--Simone ...