Widok

Hemoroidy w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was miała hemoroidy podczas ciąży?? Jestem w 27tyg i mnie dorwały nie są jakieś mega wielkie ale nie czuje sie z tym komfortowo a gdzie tam rozwiązanie.Obawiam się ze teraz to może się nasilać i łapię stresa;/ Smaruje sobie specjalną maścią ale poki co nic. Jak sobie radziłyście z ta dolegliwością?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słyszałam że pomaga picie herbaty z siemia/siemienia? lnianego
nic przyjemnego ale po ciąży same przechodzą ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak to juz zdażyłam zauważyc że to nic przyjemnego ale jak sobie z nimi radzic??
masc- procto hemolan (sprawdz czy w ciazy mozna) ,siemie lniane,chleb czarny,woda,woda,owoce.i nie wysilaj sie na kibelku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z maści można tylko jedną czy dwie,które nic nie pomagają. Dbaj o miękkie stolce, w razie kryzysu pomaga nasiadówka z nadmanganianu potasu. Jak najmniej czasu w pozycji siedzącej. Więcej nic nie poradzisz. Mi po ciąży nie przeszły ale jakoś z nimi żyję;)
kora dębu do kupienia w aptekach i robienie nasiadówek... działa.... sprawdzałam na sobie... jak są szczególnie uciążliwe to nawet okład sobie zrobić... i leżeć bo sie szybciej goi...
lekarze ciążówkom, zapisują na to lekarstwo Cyclo3 fort, naprawdę pomaga
ja mialam w zasadzie bol wiekszy niz porodowy:/ a po porodzie to byl koszmar... te mascie co mzona miec to wszystko homeopatyczne gowno :] sa czoki proctis M je napewno mozna(ale zadzwon koniecznie najpierw do swojego gina) ja mialam az takei ze dostalam 2 opakowania detralexu...
ja rowniez polecam na ta dolegliwosc nasiadowki z kory debu, pomagaja bo maja dzialanie obkurczajace ale mysle ze warto spytac sie ginekologa czy mozna w ciazy takie nasiadowki robic;)
zycze zdrowka!
Ja brałam procto glyvanol czopki - podobno można w ciąży i pomogły
Dzieki za rady dziewczyny coś trzeba bedzie wykombinowac zeby sobie poszly ode mnie.
Święta racja. Nawet papier toaletowy z korą dębu kupić (mola ma taki). I siemię lniane pić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi przepisał Posterisan H - jest na recepte najpierw jak strasznie bolało a pożniej kupowałam oczywiście po konsultacji z lekarzem Posterisan bez recepty. POmogło rewelacja wszystkie inne masci i inne gówna nie pomagały .
Mi posterisan w ogóle nie pomógł, ani czopki, ani maść. Teraz mam jeszcze gorzej. Idę po skierowanie do chirurga i zobaczymy. Mój ginekolog powiedział, ze nasiadówek nie wolno w ciąży.
Czy to cię boli, czy masz problemy z wypróżnianiem?
Niestety jest to częsty problem wielu kobiet. Obecnie jednak na rynku pojawił się Procto Vitale. Jest to mieszanka, która zawiera tylko naturalne, roślinne wyciągi: liść szałwii, rdest ptasi, ziele skrzypu i korzeń prawoślazu. Wykazują szereg dobroczynnych właściwości, a przez to wspomagają leczenie hemoroidów.
Zielarski babka jajeczna do picia chirurg zapisał walczę z tym problemem długo odwiedziłam sporo proktolog ów to ten stricte od hemoroidów w ciazy pomogły tabletki od gin
Ja miałam ten problem po porodach tyle że w środku i swędziały ale mi proktolog je zlikwidował.

Pytalam wczoraj w aptece o te mieszanke ale pani nic o niej nie wiedziala, ona nadal jest w sprzedazy?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry